Today’s Plan היא אפליקציה להפקת תוכנית אימונים אישית לרוכבי אופניים, המבוססת על ידע אימון מתקדם מאוסטרליה. היא חידשה לי, ריעננה את הרכיבות, וגרמה לי להכנס לתוכנית אימונים לראשונה בחיי.
למה לא נכנסתי עד היום?
רכיבת אופניים יכולה להיות מוגשת במגוון רחב של צורות וסגנונות. עד היום בחרתי בזו שאינה בעלת יעדים, מטרות, ותוכניות עבודה. זן ואומנות הדרך היתה המטרה שלי: יחס אל הרכיבה כמשהו שייעודו להיות תבלין מהנה לחיים, כלי לשמירה על כושר, רכיבות חברתיות מדי פעם, ואפילו לתחרויות מזדמנות, אבל בלי לקחת את התחרותיות ביותר מדי רצינות. לא נמשכתי כל כך לאובדן הספונטניות שיש בתוכנית אימונים. לקראת אירועים או תחרויות חשובות פשוט הגברתי עומסים בהדרגה, הוספתי אינטרוולים, אבל לא בצורה רשומה או מסודרת.
היבט נוסף שמנע ממני את הקטע: הרמה התחרותית שאגיע אליה תחת אילוצים של חיים עמוסים היא נמוכה ביחס למה שאני מצפה מעצמי בתחרות. להתאמן עם תוכנית זה ביטוי לרצינות, תחרותיות ומחויבות. כיוון שהקצאת הזמן שלי היא עד 6 שעות שבועיות לרכיבה, לא צריך תוכניות כדי להשיג אותי: תרכבו 10 שעות שבועיות, מדי פעם חזק, וקיבלתם מקום לפני ברשימה… אה, ועוד עניינים פרוזאיים: מאמן או קבוצה זו הוצאה חודשית גדולה, קבוצות מגיעות עם חוסר גמישות בשעות ובימי רכיבה, והדינמיקה החברתית לפעמים כייפית ולפעמים מעיקה. לצד רשימת היתרונות של להצטרף לקבוצה באופן קבוע, לי אישית, כשגרה קבועה בחיים ברוב התקופות- זה לא מתאים. אז המערכת של Today’s Plan הבטיחה לי שהיא תאמן אותי בלי להשתלט לי על החיים, עם תוכנית לכמות שבועות חד פעמית לקראת אירוע מטרה בלבד (ללא מנוי חודשי קבוע ויקר), ושהיא תתחשב בהקצאת השעות שאתן לה.
>> להתנסות במערכת (שבועיים חינם)
לקבוצת משתמשי Today’s Plan ישראל בפייסבוק (תמיכה, שאלות, תשובות…)
תוכנית אימונים – אז למה עכשיו בכל זאת?
דווקא בגלל הרקע שפרטתי מעלה, ולאחר ש Today’s Plan החלה לפרסם בבייקפאנל והזמינה אותי להתנסות (גילוי נאות), החלטתי להתרשם אישית מהמוצר הזה של תוכנית אימונים מותאמת אישית באפליקצית אינטרנט. בנוסף היתה זו אליפות ישראל במרתון בחסות Bergamont, שני מדי וואטים מעניינים במבחן… הרי הקמתי את בייקפאנל בשביל להמשיך וללמוד על אופניים כל הזמן, להנות ולהיחשף לחוויות ומוצרים חדשים. הנה, הגיע הזמן, קצת באיחור אמנם, שאחווה תוכנית אימונים כהלכתה.
כמות השעות שאני הולך לרכוב היא לא של מקצוען, בטח לא בקיץ כשאני בעיקר מייחל למזגן אחרי 9:30 בבוקר. אבל אני כן מתניע את התהליך בחגיגה: מחנה האימונים באוסטריה היה מקפצה ראויה, בדיוק חודשיים וחצי לפני האליפות. החשיפה לטודייז והתחלת האימונים המתודיים מעידה שאפשר גם עם 6 השעות השבועיות שלי למצות אפקטיביות מוגברת.
נרשם למערכת של הסטארט-אפ האוסטרלי הזה. אתם מוזמנים גם, השבועיים הראשונים חינם. מתקין את כל ההתקנות, כולל תוכנה קטנה שמזהה אוטומטית חיבור של גרמין ומעלה למערכת של Today’s Plan את האימונים בלי שאני צריך ללחוץ על כלום מעתה והלאה.
האתר מעביר אותי סדרת שאלות שלפיה תיווצר התוכנית בהמשך. מעבר לשעות האימונים והזמינות שלי, המערכת שואלת מה אני רוצה לחזק בעיקר. מתוך בחירה של כמה אפשרויות, ברור לי שהחולשה העיקרית שלי היא “שימור מהירות לאורך זמן”. כן, אני עם 67 קילו ורחוק מרחק רב מלהיות “חזיר פלאטה” שדוחף הילוכים קשים במישור. אין ספק שעבודה על היכולת הזו היא החיזוק העיקרי הדרוש לי. תוך כדי שאני בוחר את האופציה הזו, אני מקלל בלב: אני עוד הולך לבלות הרבה באיזור הכואב הזה שאני הכי גרוע בו.
לוחץ על Create Plan – ועושה מבחן סף
המערכת מאכלסת באימונים את לוח השנה עד אליפות ישראל במרתון וקצת לאחריה. אבל קודם היא מצווה: טסט של שימור המאמץ המקסימלי האפשרי למשך 20 דקות. הטסט משמש להוצאת מספרים חשובים ליצירת תכנית האימונים. הוא מאפשר לזהות מהו הסף האנארובי שלכם במונחי דופק ווואטים, בהתאם לציוד המדידה שלכם. ביחד עם נתוני גיל, שעות אימון אפשריות ועוד, המערכת מפיקה תוכנית אימונים מותאמת אישית.
הטסט הוא גם משהו שאחריו יש הרבה תירוצים למה הוא לא באמת בוצע למקסימום. אפשר בהחלט לעשות טסט עם מד דופק בלבד אך כיוון שקיבלתי לבחינה את מדי הוואטים החדשים של Powertap רציתי לראות את התוצאות. אלה מדי ואטים מבוססי פדלים של אופני כביש שהרכבתי על אופני ההרים שלי (גוועלד! אבל מותר לי כי זה מבחן של המוצר בתנאים הרבה יותר קשים משל כביש ואם הוא עומד בו, והוא עמד בו – זו אינדיקציה מעולה) ויצאתי לנחל אלכסנדר. לא אופטימלי לטסטים, אבל זה מה יש באמצע השבוע. אחרי חמש דקות נכנס מסמר לגלגל האחורי, יוצא, ותולעת נכנסת במקומו. צריך להתחיל שוב. אתם רואים… יש לי תירוצים מצוינים!
במחשב אני תוהה איך לסמן למערכת את האינטרוול הנכון של הטסט, אבל מתברר שהיא מזהה אותו אוטומטית, וגם בוחנת אימונים חזקים בהמשך, כדי לעדכן את הנתון. ומה יצא אצלי? על פי המבחן התחלתי את התוכנית עם סף אנאירובי של 255 וואטים ו-168 פעימות דופק לדקה. זו נקודת הפתיחה שלי לתוכנית האימונים.
לוח השנה החדש שלי
אם עד היום היו לי שני יומנים חשובים בחיים – זה של ה Outlook בעבודה (ולא, זה לא בבייקפאנל, כי צריך גם להתפרנס…), והפרטי עם תזכורות ואירועים של מחוץ לעבודה, הרי שכעת התווסף לוח שלישי, שמסתבר שאני נהנה לבהות בו הרבה יותר: תוכנית האימונים שלי.
אחרי שיצרתי את התוכנית, היא אוכלסה על לוח השנה, וכעת אני עובר עליה, וב Drag & Drop מושך אימונים מסוימים לתאריך מוקדם יותר או מאוחר יותר. ההתאמות האלה חשובות. למשל, באמצע התקופה אני בחופש משפחתי חמישה ימים בלי האופניים, אז אני מקדים את כל התוכנית מעט ומעדכן בהקדם. בכל יום לפני האימון המערכת שולחת אלי מייל עם האימון של מחר, והוא מופיע בצורה מאוד נוחה בדשבורד של המערכת ומשם אני יכול לנתח את האימונים שהיו והאימונים שיהיו. מקבל אימייל ראשון מהמערכת עם ציטוט נחמד:
אם תמיד תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת.
שדות ומסכים חדשים בגרמין – נעים להכיר
כל העניין הזה החל הרי גם בזכות מדי הוואטים החדשים של Powertap אולם כבר כעת, ברור שצריך לקסטם את הגרמין להתאים לעולם הוואטים והקאדנס מצד אחד, ולעולם תוכניות האימון מצד שני: אני מוסיף שדה וואטים ממוצעים ל 10 שניות וקאדנס למסך הראשי.
כמו כן הוספתי מסך נוסף במחשבון שלא היה לי צורך בו קודם לכן: מסך ה Lap הנוכחי, שיקל עלי לקבל את הנתונים שאני צריך בתוך האינטרוול בלבד ובמנותק מכל הרכיבה. שמתי בו שדה זמן שחלף באינטרוול הספציפי, דופק הנוכחי, וואטים נוכחיים ממוצעים ל 10 שניות, וואטים מנורמלים לאינטרוולLap, שעון וזמן מצטבר כללי. בהמשך אני לומד שאני חייב שם גם קאדנס כי התוכנית נותנת שילוב של וואטים+קאדנס+זמן לאינטרוול. המסך הזה הופך לאחד הפופולריים מבין המסכים שאני נהנה לבהות בהם לאחרונה, אבל לא היחיד. אחרי הרכיבה יש הרבה עניין…
ניתוח הרכיבה
יכול להיות שזו הצעירות בעניין, אבל מייד אחרי הרכיבה אני רץ לנתח ולהסתכל על הגרפים. מי שמשקיע מעט יותר במערכת הזו, ופריקים של מידע ושליטה (רוב מי שעובד עם תוכניות אימונים הם כאלה?) יכול לייצר לעצמו דשבורד מרשים ולנבור במספרים כחפרפרת.
עם הזמן אני נרגע קצת עם העניין הזה של ריצה להביט באימונים מיד אחרי ביצועם, אבל נהנה מהעובדה שהם שם. מדי פעם אני שמח לחזור לכלי הסטטיסטיקות של המערכת. הכלי כלול במנוי של תוכנית אימונים ומי שלא רוצה לרכוש תוכנית יכול לרכוש רק אותו במחיר נמוך יותר, של כ7 דולר לחודש, או 80 דולר לשנה. יש בו כ 100 גרפים שונים שינתחו את הביצועים שלכם מכל כיוון אפשרי. זה די מהפכני. מה שהיה נגיש ובשימוש של מאמנים מקצועיים בלבד עד לאחרונה (אפילו לא של כל המאמנים, אלא רק של המתקדמים יותר ביניהם) הופך נגיש באחת לכל רוכב שרוצה לאמן את עצמו, ומתעניין בדטה האימוני.
תוכנית אימונים – אויבת הרכיבה החברתית?
את רוב הרכיבות שלי אני עושה לבד. במיוחד אלה שלוקחות איזה חלון קצר של שעה בלי זמן מסביב, ומאלצות אותי לצאת מוקדם בבוקר מהבית, ולחזור מהר. מדי פעם אני קובע רכיבה חברותית באיזה מתחם סינגלים. הקורבן הפעם היה אור גוב כשקבענו לרכוב ביחד בחורשן.
לרוע מזלו התוכנית של היום זימנה אימון סף אנארובי אכזרי: שלוש פעמים 15 דקות על הסף בדיוק. זה אומר מבחינתי להיות רבע שעה על דופק של כמעט 170 פעימות בדקה, או על 255-270 וואטים. בשבילי זה קשה. אני לא עושה את זה הרבה. רק בתחרויות הנדירות שאני מגיע אליהן אני נמצא באיזורים האלה למשכי זמן ארוכים, אבל המערכת, בצדק, מבינה גם על פי מה שהגדרתי לה, שבדיוק אלה הרכיבות שחסרות לי.
אבל מה עושים עם חברים? נאלצתי לשחרר אותו לסינגלים ולתת פעמיים לבד את העליה לראש החורשן מבת שלמה. עוד בעיה, היא שהעלייה הזו לקחה לי חצי מהזמן של האינטרוול בערך, ונותר לי לעשות כל מני הלוך-חזורים קצרים למעלה כדי להשלים ל 15 דקות. בסוף כדי לא לייבש את אור לגמרי, ויתרתי על האינטרוול השלישי, וככה יצאתי גם סוציומט וגם לא השלמתי אימון כמו שצריך.
מסקנה: אימוני אינטרבאלים כאלה עושים או לבד עם חברים שרוצים לעשות את האימון שלי. עקב הצורך בשליטה במשתנים של האימון מומלץ ללכת למקטעי שטח או כביש שמתאימים לזמני החזרות. יש במערכת אימוני טמפו, אנדוראנס או שחרור שממש כיף לרכב עם חברים אבל בטח לא טסטים, חזרות בסף אנאירבי, או VO2 חלילה. לומד לתמרן בין ביזנס ופלז’ר.
פלאשבק של טראומה מהעבר
יש לי טראומה מלימודי ספרדית. איך זה קשור? פעם כשהייתי צעיר התחלתי ללמוד ספרדית בתור שפה שלישית. בדיוק בשיעור השלישי התקבלתי לעבודה חדשה, מה שהחריב את היכולת שלי להשקיע בקורס הזה. שניים שלושה שיעורים עוד ניסיתי להגיע, רק כדי לראות איך כולם ממש לומדים ספרדית ואני נשאר מאחור… פרשתי. לפני כמה ימים חזרה אלי הטראומה בפלאשבק: קיבלתי את המייל היומי שלי מהמערכת של טודייס עם tomorrow’s plan -היו שם אי אלו אינטרוולים באי אלו הפסקות, על כזה וכזה קאדנס ודופק… אבל לי היתה משובצת ביומן רכיבת הכרות עם אירוח של 500וואט עמקים (שיצאה ממנו הכתבה הזו)! ברור ששם לא אוכל לממש את האימון הזה. זיכרונות תוכנית הלימודים שרצה קדימה ללא רחם על הננטשים מאחור צפו אלי.
להתמסר לתוכנית אימונים מצריך מסירות! אין ספק שההבדל הגדול בין להצליח לבין ליפול הוא ביכולת לממש אותה. רק אחרי זה מגיע השלב שבו ההבדל בין תוכנית א’ לתוכנית ב’ מתחיל לשחק תפקיד…
משנה מטרות, ומשנה תוכנית
אחרי לא מעט רכיבות קצרות שביליתי בהן הקיץ ולאור החום והמחויבויות האחרות שלי בחיים, מחלחלת אלי התודעה: להתאמן למרתון ארוך של מעל 3.5 שעות זה לא הדבר הנכון עבורי כעת. הרי הגדרתי למערכת שהמקסימום שיש לי לרכוב זה 6 שעות בשבוע, ובסופ”ש זו רכיבה ארוכה של 3.5 שעות, וגם אותה אני לא מצליח לבצע. אני כבר לא זוכר רכיבות של 100+ קילומטרים בכביש שביצעתי לאחרונה, רכיבות שהיו תמיד העוגן של יכולת האנדיוראנס שלי.
בזכות טודייז חשתי את ההבדל בין השאיפות ליכולות. שישה שבועות לפני אליפות ישראל במרתון, אני מבין שאני צריך להרשם למקצה ה 50 ק”מ ולא ל 75, ולהגדיר למערכת הרבה פחות שעות ממה שחשבתי קודם לכן! אני עושה Reset ועובר מתוכנית של 8 שבועות ליעד של מירוץ מרתון של 100 ק”מ לתוכנית של 6 שבועות וליעד של 50 ק”מ. בתחום השבועיים הראשונים התוכנית גמישה, ומאפשרת איזה שינויים והתאמות שתצטרכו. הוספה והורדת ימי אימון בשבוע, שינוי של כמות השעות בכל אימון, וכו’. אחרי כן היא כבר לא ממש יכולה להשתנות וגם אין לכם זמן פיזיולוגי לשינויים סבירים במילא עד התחרות. האתגר הוא לנסות לעמוד בתכנית, וכדאי להגדיר לה בתבונה את השעות והימים שיש לכם.
מבט בגרף העל של התוכנית מראה בדיוק את מה שחשבתי שיראה: אינטנסיביות רבה בהרבה בכל אימון, על אימונים קצרים יותר, וקושי שמפוזר בצורה הנכונה לקראת המירוץ. הגרף מראה את מדד ה CTL שטודייז’ מתכננת עבורי: זה מדד עומס האימון לאורך זמן, והוא המדד באמצעותו המערכת מודדת את רמת הכושר הכללית של מתאמן. הוא עולה כשעושים יותר שעות או אינטנסיביות באימונים, והוא מתבסס על מונח אחר במערכת שקוראים לו T-score. ה T-Score הוא מספר המבטא את הקושי של כל אימון. T-score של 30 נקודות זו רכיבה קצרצרה קלה, של 120 זו תהייה רכיבה עם עצימות סבירה של שעתיים, ו 300 יבטא אימון מאוד קשה וארוך – רכיבת שבת אפית.
קצת ביקורת
המערכת מאוד ידידותית למשתמש, בעיקר אחרי שמבינים אותה. אבל תצטרכו מעט סבלנות- הכניסה אליה יכולה לקחת מעט זמן כי מדובר באתר אינטרנט מורכב יחסית וצריך ללמוד אותו. מומלץ להשתמש בהדגמות הוידאו הרבות המשובצות בתוכו. יש גם קבוצת פייסבוק בעברית לייעוץ בנושאי אימונים, כושר, והתוכנה עצמה.
אחת הבעיות שלי כמתאמן עם המערכת היא הבנייה ההדרגתית של שעות הרכיבה שיש בה. לכאורה, זה אחד הדברים הכי חשובים שיש בתוכנית אימונים, אולם אני כמתאמן חובב רוצה למצות את שעות הרכיבה שיש לי עד תום. קרה שהמערכת ייעדה לי רכיבה של שעה וחצי על יום שישי- היום היחיד בשבוע שיש לי בו סוף סוף זמן לרכיבה ארוכה…
ומה עם איזה רכיבת סינגלים לכיף מדי פעם? הגעתי למסקנה שעבורי (עניין מאוד אישי שמתחבר לפתיחה וליחס שלי לתחרותיות ולתוכניות אימונים בכלל) לא כדאי להגדיר למערכת את כל שעות הרכיבה שלי. אם יש לי חמישה אימונים בשבוע, אני מעדיף להתאמן בתוכנית רק שלושה מתוכם ולהשאיר מקום לכיף ואלתורים מחוץ לתוכנית. בראיית יעדים תחרותיים זה לא המלצה הגיונית, אבל לי כחובבן שתחרותיות היא רק אחד הדברים שהוא רוצה להשיג מהתוכנית הזו, מתאים יותר ככה. מעלים למערכת גם את הקבצים מרכיבות הפאן לצורך ניתוח, בדיוק כמו את האימונים שבוצעו לפי התוכנית.
יש במערכת הגרפים המון המון אפשרויות מדהימות לנתח את הרכיבות והביצועים שלכם עד היום. הייתי רוצה שהדשבורד (מסך התצוגה עם הגרפים) יהיה מאוכלס כבר כברירת מחדל בכמה מהגרפים האלה, ולא ישאירו למשתמש להחליט בעצמו מה חשוב לו, אם הוא לא מאלה שחופרים לכל כיוון באתר. חשוב שתדעו שכדאי להיכנס לעניין הזה ולבנות את הדשבורד שלכם עם מלא מלא גרפים מגניבים.
עוד דבר שהייתי רוצה לראות הוא יותר אדפטיביות של התוכנית למה שבוצע בפועל: כלומר אם רכבתי יותר השבוע, וה T-Score עלה, מערכת אידאלית תקח את זה בחשבון. אני רוצה תוכנית שתהייה כל הזמן אדפטיבית לביצועים בפועל ולתחרות המטרה, ותשתנה בהתאם למציאות. עד שזה יקרה, זה אחד היתרונות של מאמן אישי ואנושי – בכל זאת עוד יש הצדקה למקצוע הזה… (מצד שני, אני מכיר לא מעט מתאמנים שההבטחה ליחס אישי מהמאמן לא מתקיימת עבורם, וגם הם ממשיכים על אותה תוכנית ראשונית שקיבלו). כש Today’s Plan תדע להגיב באמת למתאמן, לקילומטרים, לגובה המצטבר, ולמדדים שבוצעו בפועל, יהיה זה מימוש מלוא הפוטנציאל שלה.
הקושי בתוכנית- הוא בעיקר ליישם אותה…
רק לאחר הניסיון להבין מה זה אומר להיכנס ולהתחייב לתוכנית אימונים, אני מבין למה חלק ניכר מהכתבות של אופיר גל-און אצלנו עסקו בנושאים שהם בכלל לא בתחום האימון הפיזיולוגי, אלא דווקא בהיבטים שמסביב: איך לאזן תכנית עם טיסות למתאמן ההיטקיסט, טיפים למאסטרס על הקצה ועוד. האתגר הגדול של תחום האימון האישי בין אם ממוחשב או עם מאמן, הוא להקפיד על התוכנית יחד עם החיים ובמשך כל התקופה. המערכת מאפשרת לבצע שינויים, אבל עדיין המטרה היא הרי לעמוד במטרה… לשמור על הקשר עם התוכנית, ולממש אותה.
מצד שני אני מבין עד כמה עבודה מסודרת בתוכנית טובה, שקולטת אתכם ואת הצרכים שלכם כמו שצריך יכולה לשפר ביצועים! כשלושה שבועות בלבד לאחר תחילת העבודה עם התוכנית האישית שתפרה לי Today’s Plan אני כבר מרגיש את השפעתה! בילוי בכמה אימונים כאלה הוסיפה לי עצמה מורגשת ברכיבה, ואני חזק יותר. היא גרמה לי להקליט כל אימון, לרכוב חכם יותר מהרגיל שלי, ומנעה ממני לוותר לעצמי ולהישאר בבית יותר מפעם אחת. מעבר לכך היא הכניסה לי פילפל חדש לרכיבות, למחשבות ולהתעסקות באופניים עם היבטים ואנרגיות חדשות שלא היו שם קודם.
הנה זה בא…
תחרות המטרה מתקרבת: התחרות הראשונה בחיי שהתאמנתי לקראתה עם תוכנית כתובה ממש ונסיון כנה לעמוד בתוכנית כפי שהיא. העיתוי הכניס חגים ויש זמן לרכוב, ואני מנצל את הימים האלה ללחץ אחרון משמעותי לפני מנוחה בשבוע האחרון לקראת האליפות. שבוע לפני, ואימון כביש אכזרי נותן לי תחושה מדהימה: 4 סטים של 17 דקות על 240 וואטים, עם 5 דקות מנוחה בלבד בין אינטרוולים, ואני מרגיש חזק. עוד רכיבת שחרור עם עופר עברי בתל חדיד לאחר יומיים, קצת וולטרן על השריר הכואב יותר בעקבות האימון הקשה ההוא, ואני במנוחה עד לאליפות ישראל.
הקילו שהורדתי במהלך התוכנית עולה בהדרגה עם הטייפרינג, והתחושה היא שאני כבר בתחילת המורד של אחרי שיא הכושר, אבל אולי אלה סתם הפחדים והלחצים של תחרות מטרה שמתקרבת.
מוכנים? היכון זינוק!
בהתאם לכמות שעות האימונים השבועית שלי (רק 5-6 שעות כאמור), אני בקטגורית המאסטרס 40+ מאחר ושלוש הקפות גדולות עלי. שעתיים וחצי של תחרות זה בהחלט המקסימום שאני מסוגל להגיע אליו כעת. זה גם משך הרכיבה המקסימלית שלי בסופי שבוע כבר תקופה ארוכה, אז אני חייב להכניס פה איזה דיסקליימר צניעות: אני רוכב לא רע, אבל יש לא מעט רוכבים חזקים ממני בהרבה, שמתאמנים הרבה יותר ברצינות ומסוגלים לתת כח ומהירות להרבה יותר זמן ממני- גם בקבוצת הגיל שלי, וגם מבוגרים ממני… קיבלתי תזכורת כזו מיוסי פוקר, בקטגורית 10 שנים מעלי בכל תחרות שהשתתפתי בה לאחרונה, כשהוא עקף אותי לקראת סוף 2 ההקפות שלי, כשהוא בקצב של 3 הקפות…
אני מתחיל חזק ונצמד לליאור ביטון שניצח אותי בקלות חודש קודם לכן בעין רפא. הוואטים החדשים שלי ברגליים מרגישים נפלא ואנחנו בורחים יפה בהקפה הראשונה לשאר המקצה. אי שם לקראת סוף ההקפה הראשונה אני בורח, ומגלה שבעלייה השנייה לגלבוע הוואטים של העליה הראשונה הולכים ונעלמים. מנסה לשרוד ולאסוף קילומטרים ונלחם בשיניים לא להוריד רגל בקיר האכזרי שהכריע רבים. חם, קשה, סיוט. למה בעצם הגעתי לפה תזכירו לי?
שני הראשונים מקטגורית הגיל הצעירה יותר (30+) עוקפים אותי, ולקראת סוף העלייה השנייה מגיע אלי גם מתי רוזן מקבוצת “אריות ציון” מהקטגוריה שלי (בני ה 40+). מתי רוכב חזק ועוקף אותי בכל עלייה – הוא הצליח לשמר כח עדיף בעליות טוב ממני עמוק לתוך המירוץ, כלומר יש לו עומק, וכישרון טיפוס. אחרי רכיבה קצרה לצידו אני מבין שההזדמנות שלי היא בירידות בלבד. אהוד אביטבול החזק מגיע אלי מאחור בסינגל (גם הוא מקטגורית 30+, וסבל מנפילות שרשרת חוזרות שמנעו ממנו מיקום קדמי יותר). הוא מעיר אותי, מדגים לי רכיבה אגרסיבית מאוד בסינגל, והקצב שלו מכניס לי פילפל ומסמן לי את מה שצריך לתת כעת. אנחנו עפים למטה ביחד במהירות ומסיימים בלי להתחרות זה בזה על קו הסיום. ניצחתי את קטגורית 40+ באליפות ישראל במרתון והגעתי שלישי כללי במקצה המאסטרס 2 הקפות. לתוכנית האימונים של Today’s Plan יש חלק ניכר בכך!
לסיכום: אם נרשמתם לאירוע מטרה גדול, ואתם לא בקבוצה, ללא מאמן, לא חייבים לקחת תוכנית מדף שאין לה שום קשר ספציפי אליכם. Today’s Plan תלמד אתכם, את המטרות שלכם, תבין מכם מה אתם מעוניינים לשפר, וגם תבצע איתכם טסט אמיתי, ועל בסיס אלה ומשתנים נוספים תייצר לכם תוכנית אימונים תפורה לכמות השעות השבועיות שלכם על האופניים. ואת כל זה – היא תעשה במחיר זול בהרבה מכל מאמן שם בחוץ, ועדיין על בסיס ה Top של הידע האימוני מאוסטרליה. שווה לנסות!
למעבר לקבוצת משתמשי Today’s Plan ישראל בפייסבוק (תמיכה, שאלות, תשובות…)