מאור רביב, רוכב אנדורו בעיקר, לקח על עצמו אתגר שהוא בדיוק הפוך מה-DNA שלו. במקום להתרכז בירידות ובאקסטרים הוא נכנס לאתגר ה-Twenty Peaks שבו עליו לסיים 20 עליות קשוחות בזמן מוקצב. המטרה? להפוך מבהמת ירידות למפלצת עליות ומרחקים.
מאת: מאור רביב
תמונות: יוג׳ין לויט
מה זה אתגר ה-Twenty Peaks
כמו שם האתגר זוהי מטרתו, לסיים 20 עליות שונות ברכיבה. כחלק משדרוג האתגר מעונות קודמות, העונה תוכלו לבחור בין 100 עליות שונות ברחבי הארץ של כביש ושטח. מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר של Twenty Peaks, לבחור פיק, להוריד את המסלול למכשיר הניווט שלכם, ולצאת לרכיבה. העליה אמורה להתבצע בדיוק לפי המסלול שהורדתם משום שדיווח על ביצוע עליה נעשה ע״י אפליקצית סטרבה, כך שאם היו חריגות גדולות מדי כי קיצרתם או התבלבלתם בניווט, הסגמנט של העלייה עלול לא להיתפס ולא יירשם לכם לאתגר. לכל עליה אין פרק זמן לביצוע, כך שאם אתם רוכבים לא תחרותיים, לא בכושר או שסתם אוהבים להנות מהדרך תוכלו לבצע את האתגר.
לביצוע האתגר יש חצי שנה אשר התחילה ב1.10.19 ותסתיים ב-31.3.20. ההשתתפות באתגר היא בתשלום (489₪) וכל נרשם יקבל חולצת רכיבה של האתגר, המוטיבציה היא למי שמסיים את האתגר בזמן יקבל ביב Finisher תואם להשלמת החליפה.
לתחרותיים שבינכם יש שתי אופציות: פיק זהב ותחרות הקבוצות. פיק זהב הוא פיק שנבחר ע״י המארגנים כפיק מאתגר במיוחד, וכל מוביל של פיק זהב יזכה בפרס מהמארגנים בסוף העונה. בתחרות הקבוצות כל קבוצה יכולה להכיל עד עשרה רוכבים, על כל ביצוע של פיק תקבלו ניקוד ועל כל פיק זהב תקבלו ניקוד נוסף. כך בסוף העונה הקבוצה המנצחת תקבל קיט רכיבה של הקבוצה המנצחת.
שיטת הפעולה
העונה הנוכחית היא העונה הראשונה שלי באתגר ה-TP. התכנון היה להפוך את האתגר לסוג של תוכנית אימונים ארוכת טווח שבסופה יעלם הפחד ממרחקים ועליות ארוכות. לצורך כך הצלחתי לגייס שלושה חברים: הפאנליסט יוג׳ין לויט אשר גדל והתחנך בהרי ירושלים, ירון תרן או כמו שאנחנו קוראים לו – ״ירון סובב ערבה גליל״ כי הבחור הוא מפלצת מרחקים לא נורמלית, ואריק פישר שכל בוקר נותן רכיבת כביש לא מבוטלת לעבודה רק כדי להתחמם לרכיבות החזקות באמת. כמובן ששלושתם כבר בוגרי TP מעונות קודמות.
אז אחרי שעבר חצי מהזמן לסיום האתגר ואחרי לא מעט פיקים שכבר צלחתי הינה המסקנות והחוקים הלא רשמיים שלי לביצוע האתגר:
1. לא טוב היות האדם לבדו
יש רוכבים שהם זאבים בודדים, וזה בסדר גמור. אך אם זאת מצאתי את עצמי מבצע פיקים לבד והרגשתי מעט בודד לבד על ההר. אפילו אם לא מקשקשים כל הרכיבה אלא רק רוכבים זה לצד זה האפקט על הרוח והנפש חזק יותר, מה גם שבפן הבטיחותי תמיד עדיף לרכב עם עוד מישהו אחד לפחות ועד כמה וכמה בפיקים מבודדים שאין בהם תנועת רוכבים.
2. תמצאו אחרי מי לרדוף
אין מסגרת זמנים להשלמת פיק, אלא רק הביצוע שלו לפי המסלול. מה שאומר שגם רוכבים לא תחרותיים ובעלי אופי טיולי יסיימו את האתגר בהנאה. אך למי שבא למטרה כדי להתחזק צריך את המוטיבציה הנכונה. לא סתם הזכרתי את החבורה בפרק הקודם, משום שאלה אנשים מפרגנים מצד אחד, אך מצד שני יקרעו אותך במאני טיים כדי לדחוף אותך קדימה, ואין ספק שהרצון לצמצם את הפער מהגלגל האחורי שלהם עזר לי מאוד להשתפר.
3. צאו מאזור הנוחות שלכם
בשידרוג משמעותי מעונות קודמות, העונה יש מאה פיקים בכל רחבי ישראל של שטח וכביש ביחד. זהו מספר לא מבוטל של מסלולים! אז נכון שיש אזורי ביקוש עם מספר רב של פיקים אבל אם אתם רוצים להנות באמת? תבחרו לכם לפחות חמישה פיקים מתוך העשרים שהם מבודדים ולא פופולריים. אתם תגלו אזור חדש לרכיבה בנוסף לנופים חדשים ועוצרי נשימה.
4. למה או-או אם אפשר גם-וגם
כמו שציינתי, העונה יש מספר לא מבוטל של פיקים לכביש ושטח ואין צורך להשלים את האתגר רק בתחום אחד, אז למי שיש את שני סוגי האופניים יש רק מה להרוויח.
5. תכננו את המסלול בקפידה
אם יש לי נקודת ביקורת אחת לאתגר היא זו: באתר של TP ניתן להוריד את קובץ הניווט של הפיק ושם זה נגמר וברגע שהגעתם למעלה עליכם לנווט חזרה בעצמכם. אם פעלתם לפי החוק השלישי אז כנראה שלא כל כך תדעו איך לנווט את עצמכם חזרה בדרך הקצרה או המהנה ביותר. לכן כתוצאה מכך או שתבצעו את הפיק בדרך ההפוכה או שתנווטו עם הגארמין בדרך רנדומלית. למי שרוצה לנצל את את הרכיבה כמו שצריך מומלץ לתכנן את המסלול עם מפת שבילים כך שתהנו יותר. לדוגמא: אפשר לתכנן מסלול של פיק מוחרקה ואת רוב הדרך חזרה לרכב בסינגל חוף הכרמל.
6. שיכוך מלא לגוף בריא
לא כל הפיקים שורטטו לשלמות, לכן ישנם פיקים בקטגוריית השטח שעוברים בדרכים משובשות ומלאות בולדרים קשוחים כדוגמת פיק כרמילה או שמורת המסרק. אז תעשו טובה, תרכבו עם שיכוך מלא כדי לא להגיע מפורקים לפיק הבא.
7. היו אדיבים על המסלול
החוק הזה תקף באופן כללי בחיים, אך עד כמה וכמה כאשר פוגשים על המסלולים רוכבים נוספים. כשתפגשו רוכב שעושה את האתגר תמיד אפשר להגיד שלום, הרי תמיד כיף לחלוק חוויה טובה עם אנשים ששותפים לאתגר ולהיות גס רוח יכול להוריד מהמצב רוח. דבר שני הוא לפנות את המסלול במידה ואתם חוסמים אותו לרוכב מהיר מכם, אם הוא במוד תחרותי חבל לפגוע לו בתוצאה.
8. אל תפחדו לאתגר את עצמכם
אפשר לברור בין הפיקים ולבחור את הקלים ביותר, וכך לסיים את כל העשרים ולסמן V. אך עם הזמן והשיפור ברכיבה הפיקים הקלים יהפכו לקלים מדי. אז אחרי שהבנתם את הפואנטה בהתחלה, תנהלו את הפיקים כך שכל פיק יהיה מעט מאתגר יותר מקודמו, ואם תוסיפו לזה את הכלל השלישי, אתם רק תרוויחו.
9. טקס הסיום
סיימתם פיק, כל הכבוד! עכשיו תמצאו לכם איזה טקס סיום קטן להנציח את הרגע. זה יכול להיות בצילום תמונה, רגע של זן בקצה ההר עם הנוף המשתקף ועוד. במקרה של החבורה השובבה שלי? לכל אורך הפיק נסחב פלאסק עם וויסקי משובח, בסיום הפיק לוקחים לגימה בריאה כדי להחזיר את הכוחות לירידה חזרה.
10. להנות מהדרך!
זה כלל הברזל, תזכרו שהצבתם לעצמכם אתגר לא פשוט ואין ספק שלסיים אותו מביאה לתחושת סיפוק עצומה. אבל אל תשכחו שעד שתסיימו תעברו כברת דרך משמעותית של מאות קילומטרים. לכן תנצרו כל רגע ותלמדו ממנו עד להגעה של המטרה הסופית.
מאת: מאור רביב
תמונות איפון: יוג׳ין לויט
_________________________________________________________________________________________