וואלטה 2021 שוב מוכיחה שבניית המסלול היא המומחיות האמיתית של מארגני הוואלטה. קבלו את קטעי המפתח של המירוץ, הימים בהם לא תרצו לעזוב את המסך.
וואלטה ד’אספנה 2021 מאתגרת את גבולות היכולות של הפלוטון בתשע סיומות בעלייה, 3417 קילומטרים של רכיבה ורשימת מזנקים איכותית מתמיד. מהדורה 76 של המירוץ הספרדי לא חורגת מכלל היסוד – כמה שיותר הרים, יותר טוב.
שובר את הקרח: קטע 7, 20 באוגוסט
המירוץ יפתח בשבוע די רגוע לעומת שנה שעברה, שיתחיל בבורגוס בצפון ספרד וירד כל הדרך אל הדרום. הספרינטרים ילחמו ראש בראש בקטעי המעבר, מאבק צפוי בפסגת פיקון בלאנקו, ובשבת, המסע לאדומה יתחיל. הקטע השביעי בנוי בצורה מושלמת לפתיחת המאבק על האדומה של רוכבי ה-GC. זה יהיה יום קשה מאוד בהרים, עם שש פסגות הפזורות לאורכו ומעט מאוד מישורים למנוחה. ארבעת הקילומטרים האחרונים בשיפוע ממוצע של 10% ושם כבר איש לא יוכל לזייף. מובטחות התקפות ופתיחת פערים ראשונים בחבורת הדירוג.
שלב המלכה הקטן: קטע 17, 1 בספטמבר
בין הקטע השביעי ל-17, הוואלטה תעלה מחופי הים התיכון אל ההרים שמול האוקיינוס האטלנטי, בהם המירוץ יוכרע. התאום הקטן של שלב 18 קצת פחות אכזרי, אבל עם עלייה חדשה וסיום מוכח, יש לו פוטנציאל גבוה לדרמה. זו הפעם הראשונה של עליית Collada Llomena בעולם האופניים, והיא מקבלת הופעת בכורה כפולה בקטע. מדובר ב 8 קילומטרים בשיפועים קשים (8-10 אחוז), שיבשלו את הפלוטון לקראת עליית הסיום המפורסמת של לאגוס דה קובדונגה, שהופיעה ב21 מהדורות של הוואלטה. העלייה כוללת 12.5 קילומטרים, קיר כואב באמצע הטיפוס וסיום בשלושה קילומטרים של עליות וירידות קצרות. יום לפני שלב 18 המכריע, מגיע הקטע הזה, והוא מבטיח במיוחד.
קטע המלכה של הוואלטה 2021: שלב 18, 2 בספטמבר
162 קילומטרים, גובה מצטבר שרואים לעיתים רחוקות וסיום בעליית גאמוניטיירו, הקשה ביותר במירוץ, מדובר בקטע הכי משמעותי של וואלטה 2021. החלק הראשון של היום הגורלי כולל את San Llaurienzu ואת-Cobertoria, שתי עליות מפרכות במיוחד מבחינת אורך ושיפועים ואפילו הן מתגמדות לעומת עליית הסיום המטורפת. לאחר שתי העליות הכואבות מטפסים את ה-Cordel, שם כבר ירגיש כל רוכב את הרגליים. אבל בשלב 18, זו רק ההתחלה.
להגיד Alto D’el Gamoniteriu זה לא קל, אבל לטפס לשם זה טירוף אמיתי. הדרך לפסגה הגבוהה ביותר במירוץ כוללת 15 קילומטרים בשיפוע ממוצע שעומד על עשרה אחוזים, וקילומטר סיום ב-17% אחוזי שיפוע ומאה אחוז כאב. זה יהיה יום מתיש לכולם, קריטי עבור המובילים ומתגמל מאוד למי שיגיע בשיאו לעליית הסיום הקטלנית. קטע 18 – היום בו הדירוג ירעד.
קלאסיקה ספרדית: קטע 20, 4 בספטמבר
יום לפני קטע הנג”ש הגורלי, יומיים אחריי ההרים האימתניים, מגיעה הקלאסיקה המפרכת בגבעות ספרד, שקיבלה בצדק את הכינוי “מיני ליאז’-בסטון-ליאז'”. לאחר 100 קילומטרים לא מרתקים במיוחד, הפלוטון יגיע לעיירה טברה, ומשם הדרך למאבק איתנים סלולה. במאה הקילומטרים האחרונים נפגוש חמש עליות קשות, ירידות מהירות ומעט מאוד מישורים. קלאסיקת ארדנים אמיתית, יום לפני סיום הוואלטה.
פוטנציאל לפערים יש כאן והרבה. מאה קילומטרים קשים הם קרקע פורה להתקפה מוקדמת, פיצולים ופיצוצים. כדי להוסיף דלק למדורה, רוגליץ’ נוהג לא להופיע לקטע האחרון בגראנד טור, ראינו את זה בטור דה פראנס ובוואלטה 2020. מאה קילומטרים של עליות בלתי פוסקות. לא נחזה את העתיד, אבל זו נקודה שאסור לשכוח ואם צריך עוד שכנוע, קחו בחשבון את מזג האוויר. מה שגשם יכול לעשות לקטע בפרופיל כזה קשה לשער, וגם יום חם מהרגיל יכול לגבות קורבנות.
שילוב של תזמון קריטי ופרופיל משוגע עם פוטנציאל בלתי נגמר לדרמה, קטע 20 נראה מדהים לצפייה. עוד עשרים ימים ארוכים נדע אם הציפיות התממשו.
קטע 21, 5 בספט’ – פטרון לסנטיאגו דה קומפוסטלה
אנחנו מקבלים השנה שחזור של קטע הסיום בוואלטה 1993. לאחר 28 שנים של פוטו פיניש במדריד (ונגד שעון קצר אחד) מגיע שינוי מרענן עם 33 קילומטרים של נגד שעון בסיום הוואלטה. הפרופיל מציג עלייה מתונה באמצע הקטע ועלייה נוספת בסיום. בשל השיפועים הנמוכים, מספר הקילומטרים הגבוה הוא הפקטור העיקרי בקטע. ב-33 הקילומטרים האלו הכל יכול לקרות ולא ניתן לחזות איך יגיעו רוכבי הדירוג הכללי לשלב הזה. תהיו בטוחים שמחכה כאן קטע דרמטי מאוד, עם השפעה מכרעת על המירוץ ופוטנציאל לשינויים בפודיום אין דרך טובה יותר מלסיים מירוץ מאשר במבחן האמת של נג”ש: כל רוכב עם עצמו ועם מה שנותר ברגליו, בדרך לפודיום הסופי של וואלטה 2021.
בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!
מאת: יהונתן דוויק