בשוק מחשבוני הרכיבה לאופניים Wahoo היא היחידה שהצליחה לערער ולו במעט את ההגמוניה של גרמין – לא רק בהיבט המוצר, אלא גם במשהו חמקני הרבה יותר: בקוליות ובמיתוג. והיא עושה זאת שוב עם אלמנט רואם!
מחשבון הרכיבה Wahoo Elemnt Roam מנסה להציג גישה ידידותית יותר לניווט. בתור מאותגר ניווט מאוד שמחתי על ההצעה של היבואנית רוזן ומינץ להשאיל לי אחד לבדיקה!
המכשיר עולה 1,898 לחברי מועדון וניתן לרכוש אותו כאן.
האמריקאיות מתחרות אינטנסיבית
הסיפור של שתי החברות האמריקאיות האלה שהולכות חזק בול על קהלי המטרה והמוצרים אחת של השנייה נראה כמו סדרת סרטי רוקי 1, 2, 3… בכל מערכה סגמנט מוצרים אחר: במערכה הראשונה החלה התחרות על מחשבוני רכיבה של וואהו נגד גרמין הוותיקה.
במערכה השנייה נכנסו הטריינרים לזירה. הרי העסק העיקרי של וואהו הוא הטריינרים לאופניים, אז גרמין האגרסיבית הגיבה בתגובה מדהימה: היא רכשה את טאקס (Tacx) יצרנית הטריינרים לאופניים ובכך העצימה את התחרות ראש בראש. אוקיי, אמרה וואהו, אתם רוצים מלחמה? אז מלחמה תקבלו והכריזה על הקרב השלישי בהשיקה את שעון הספורט הראשון שלה לטריאתלטים – מאותתת חזק שזה לא הולך להיות קל ליריבה האמריקאית שלה. ועוד חזית: ממש לאחרונה אחרי שרכשה את Speedplay השיקה וואהו פדלים עם מד וואטים כנגד פדל הוואטים של גרמין. אין יותר ראש בראש מזה! וזה מגניב… תחרות על ערך גבוה, שירות מצוין ומוצרים טובים לצרכנים זה כיף.
היבטים פיזיים
בקופסה: מגיע מחשבון הרכיבה, התקן קדמי לכידון והתקן חיבור ישיר לסטם עם אזיקונים. הטעינה באמצעות כבל MicroUSB רגיל (וחבל שלא USB-C, אבל היות וגם הגרמין 830 סובל מזה נחכה למכשיר ראשון שיקבל שאפו על העדכון לממשק החדש).
גודל ומשקל: מחשבון הרכיבה עצמו מרגיש שמנמן קצת – מעט יותר גדול מהגרמין 530 אבל קטן מה1030 המוגזם וגדול מדי לטעמי. ה Wahoo Element Roam הוא כנראה הכי גדול שאוכל לסבול על אופניים. המשקל שלו 93 גרם (לעומת 67 של הגרמין 830 ו 124 של ה 1030). העיצוב שלו עם המחזיק של הכידון אווירודינמי ומתחבר בצורה מאוד יפה ומרגישה יציבה וקליקית חזקה למחזיק שלו.
הרבה כפתורים מוצלחים – וגם אחד להדלקה משמאל, שניים בולטים מהצד ומשמשים לזום וגלילה, וכן שלושה כפתורים קצת שקועים שהיתרון שלהם הוא שהם בחזית למעלה בצד המסך. המשמעות – קל יותר להגיע אליהם ברכיבה. הכיתוב המסביר אותם מופיע על המסך וזה תלוי קונטקסט – כלומר בכל מסך יכול להיות להם שימוש אחר אבל היות וזה כתוב זה מאוד מאוד ברור.
מסך מעולה אבל ללא מגע – המסך מזכוכית גורילה בגול 2.7″ (בהשוואה ל2.6 של ה 530). היות וממשק המשתמש מצוין ועובד טוב יותר אפילו מאפשרויות המגע שיש לי ב530 הקצת מבלבל לא הרגשתי צורך במגע. היות והוציאו במחשבון הרכיבה הזה הרבה מהדברים אל האפליקציה, הצליחו לפשט את מה שנשאר במכשיר לזמן הרכיבה. בצד החסרונות אומר שהמסך קטן מדי ביחס לשטח פני המכשיר (2.7″) – אנחנו כבר רגילים לראות מסכים בגודל שואף לגודל כל שטח הפנים של מכשירי הטלפון ופה פתאום מקבלים פלשבק לעיצוב של פעם.
וואהו אלמנט רואם – מפרט בנקודות
- מחשבון ניווט לאופניים – יכולות ניווט חזרה למסלול, הנחיות פניה אחרי פניה לפי מסלול מוטען או חיפוש כתובת באפליקציה, ניווט לתחילת מסלול, מפות של כל העולם – כבר במכשיר ללא עלות נוספת ועוד.
- סנכרון אוטומטי לאתרי מיפוי כמו RideWithGPS ו Comut בהם מתכננים מסלולים ואלה יורדים למחשב לניווט ועולים אחרי הרכיבה כהקלטה
- מחשבון הוואהו הראשון עם מסך צבעוני, בגודל 2.7″ עם זכוכית גורילה עמידה
- חיישן אור סביבה מתאים את עוצמת המסך אוטומטית, והוא יודע לעבור לתצוגת לילה למניעת סנוור
- סוללה חזקה עד 17 שעות ניווט
- חיווי סולם אורות לד ייחודי מציג וואטים, הכוונת ניווט ועוד
- ממשקים לסטראבה, Training Peaks ו Today’s Plan מאפשרים סנכרון דו כיווני- גם הצגת האימונים על המסך במחשבון מהמאמן.
- ממשקים נוספים לצד ג’: רדאר גרמין, התראות ספשלייזד על תאונה, הילוכים חשמליים, אופניים חשמליים ועוד.
- Ant+, BT למכשירים חיצוניים + קישור אוטומטי לשעון הטריאתלון קורא הדופק של Wahoo
- אפליקציה להגדרות המכשיר (אולם אין אתר אינטרנט כמו Garmin Connect)
- עד 11 שדות תצוגה במסך + זום + מסכים מוגדרים מראש ללאפים, ניווט, טיפוס ועוד.
- Live Track – מאפשר לשלוח לינק לעקוב אחר מיקומכם ברכיבה / מרוץ.
- הצגת אירועים מהטלפון (הודעות, טלפונים)
- אינטגרציה למוצרים אחרים של וואהו: שליטה בטריינרים מהמחשבון (קביעת הוואטים ב ERG, שחזור מסלולים שעשיתם בעבר, ו Level mode המאפשר לקבוע התנגדות עם הילוכים)
פיצ’ר הזום
הפטנט המכונה Perfect View Zoom™ מאפשר לכם לראות בענק את השדות החשובים לכם מתוך מסך מחשבון הרכיבה – פיצ’ר מצוין למי שנזקק למשקפי ראייה, בעיקר גילאי 40+ אבל לא רק: גם לפוקס והסרת הסחות.
נגיד שיש לכם מסך ראשי של ריצה ובו יש 6 שדות. אבל כעת אתם בפוקוס על קצב, מרחק וקאדנס בלבד. לא מעניין אתכם זמן האימון ולא דופק ולא כל שאר השדות במסך. אז לשם כך יש פטנט של “זום” – לוחצים על שני כפתורים בו זמנית (בר הגדרה אישית איזה שניים) ורואים בענק רק את השדה ראשון, עוד לחיצה: 3 שדות ראשונים וכו’. כמובן שגודל התצוגה הופך ענק כשעושים זום וזה מעולה לבעלי משקפי ראייה.
כדי שהזום יעבוד לכם טוב, תדרגו את 6 השדות האלה לפי חשיבות כדי שיוצגו בזום בצורה המתאימה לכם. הזום מאפשר בעצם להפוך 3 מסכים להרבה יותר כי פתאום יש לכם עוד רמות תצוגה בשעון – ולא צריך להגדיר אותם במיוחד במסכים הקבועים. חכם.
ידידותיות – הבידול עמו יצאה וואהו בהתחלה
הקטע שאתו יצאה ובידלה עצמה וואהו בהתחלה היה הקיסטום הנוח של המסכים בשעון עם האפליקציה. אבל זה לא הדבר היחיד- היא הציגה גישות מעניינות מאוד לחווית המשתמש עם שורות של לדים המשלימות את התצוגה על המסך. סקלת האורות הזו לצד המכשיר משמאל ולמעלה מציגה את עוצמת הוואטים שלכם בתאורה ומסייעת לניווט עם סימון לאן לפנות למשל. שימו לב שצריך לפתוח את זה כאופציה באפליקציה.
עוד דבר שמאפיין את הוואהו הוא המסיביות של המוצר עצמו שמרגיש חזק ואיכותי, ולאחרונה עם השקת השעון יש יתרון בחיבור בינו לבין המחשבון: למשל השעון משמש כמקור לדופק עבור המחשבון על האופניים ובטריאתלון יש החלפה חלקה בין תצוגה מהשעון בשחיה ובריצה, לבין האופניים.
ניווט – כל מפות העולם כבר במכשיר
קודם כל צריך מפות ואחד היתרונות הברורים של מחשבון הרכיבה הזה הוא שהוא מגיע מהמפעל עם המפות של כל העולם. לא צריך לקנות אותן כמו במכשירים אחרים, אבל כן צריך להעביר אותן למחשבון כשאתם ב Wifi (זה לא קרה אצלי בקלות – לקח לו קצת זמן לזהות את הרשת ולהתחבר אליה). העלתי את מפת ישראל על המכשיר והמשכתי בדרך אל ניווט פשוט.
מבחינתי המוצר צריך לעשות כמה דברים מאוד טוב כדי להצטיין בניווט וה Roam עשה את זה ממש טוב:
קלות העברת קובץ ניווט למכשיר
בהנחה שיש לכם קובץ כזה, אפילו הפעולה של מציאת הקובץ בתוך תפריטי המכשיר ותחילת הניווט לא היתה טריוויאלית עבורי בלא מעט מכשירים. פה כל מה שצריך הוא לקבל את הקובץ בווטסאפ או מייל, ולפתוח אותו בטלפון. לאחר מכן מערכת ההפעלה שואלת באיזה אפליקציה תרצו לפתוח- ובוחרים כמובן באפליקציה של וואהו, שמציגה אותו ושואלת האם לבחור במסלול. ברגע שאתם עושים את זה הוא מעביר את זה למחשבון על האופניים שמקפיץ שאלה- האם לנווט עם זה? אפשר גם לסמן באפליקציה לרכוב בכיוון ההפוך מההקלטה ובמחשבון הוא גם ינווט אתכם לתחילת המסלול. הכי קל שיש.
תצוגת הניווט על מחשבון הרכיבה
זה צריך להיות בתצוגה נוחה, ברורה, גם בשטח, כך שלא תצטרכו להתאמץ מדי כדי לעקוב אחרי המסלול. התצוגה פה פשוט מצוינת- הקו עבה וברור, המפה והמספרים ברורים מאוד גם בשמש, המיקום שלכם ביחס למסלול ברור מאוד, יש חיצים, יש צפצופים ומסלול מתוקן חזרה למסלול המוקלט אם פספסתם (יש עוד כל מני פיצ’רים של “לחזור לתחילת מסלול”, “לנווט לתחילת מסלול”, ניווט לפי מסלולים מסטראבה ועוד).
הדבר היחיד שפחות טוב ממסך המגע של ה830 הוא שלא מצאתי איך להזיז את המפה מעבר לזום. זה כנראה קשור לנעילת הרוכב (בחירה שלי באופציות) בתחתית המסך כדי לראות מקסימום מהניווט קדימה. לעומתו – ב830 שהוא מסך מגע, קל יותר לזוז ולהתמקם כדי להתמצא בשטח. אבל אם אתם לא משחקים עם זה הרבה ורק מנווטים הוואהו לי לפחות נוח בהרבה. כמובן שלכביש ובמיוחד בחו”ל- המוצר להיט עם הוראות פנייה אחר פנייה.
מה הייתי רוצה לשפר?
זה מכשיר מצוין אבל אפשר להתקטנן: בהיבטים הפיזיים- הגודל של המסך קטן ביחס למארז סביבו (הרי הכניסו שם את הלדים מסביב), וכן מעט חסר מסך מגע במצבים מסוימים בניווט. לוקח קצת זמן לשעון להיות מזוהה באפליקציה, וצריך להכנס לטאב היסטורית האימונים כדי להבין שיש סנכרון כעת אחרי האימון (אין סימן ברור ב Overlay בעמוד הבית כמו שיש בשעונים ואפלקציות בתחום).
הניווט הקל שווה את זה
יש לי כעת שני מחשבונים זה לצד זה ושניהם עם מסך בגודל אידאלי לרכיבה לטעמי המשאיר את המארז כולו קטן יחסית: הגרמין 530 שהוא מכשיר מצוין ממש והוואהו Roam שהוא מכשיר מעולה. מי יותר טוב? קשה להחליט וזה לטעמי תיקו. רק שבגלל ההבדלים המשמעותיים ביניהם יהיו רוכבים שעבורם הגרמין עדיף (יבבני משקל), ואחרים שהוואהו עדיף עבורם (אלה שמחפשים דגש על ניווט למשל).
וזה לא שלגרמין אין יתרונות: ה 830 קטן יותר וקל יותר. יש לו מסך מגע גדול יחסית לגודלו הכללי והוא מודד המון פרמטרים שאין בוואהו כמו מדדי כושר והתאוששות, נוזלים, זמן אוויר בקפיצות, דירוג קושי הרכיבה, מצב הכושר ועוד ועוד. לגרמין יש גם אתר אינטרנט בעוד שלוואהו יש דגש על האפליקציה. מצד שני Wahoo Roam הרבה יותר ידידותי וקל לתפעול. Wahoo גם מציג את הנתונים טוב יותר- המסך שלו עדיף במיוחד בשמש. פיצ’ר הזום שלו הוא להיט שמייצר לו התאמה מעולה למי שרוצה פונטים גדולים מאוד ומעבר קל למיקוד בנתונים החשובים.
לבסוף – הוואהו רואם בהחלט מצטיין במיוחד במה שהקנה לו את המוניטין: יכולת הניווט והמיפוי שלו. מפות כל העולם כבר כלולות במחיר, העברת מסלולים לאפליקציה וממנה למכשיר מעולה ממש, המפה מאוד ברורה ונוחה למעקב ברכיבה, ולרכיבת כביש בכל מקום בעולם יש ניווט כמו בווייז פניה אחרי פניה.
יתרונות
- ממשק משתמש נוח מאוד
- העברת מסלולים נוחה למכשיר
- ברכיבה- המסלול בניווט ברור ומדויק
- מסך ברור מאוד בשמש
- כפתורי שליטה עליונים נוחים ברכיבה יותר מצדיים
- מסיביות – בנוי היטב
חסרונות
- מסך קטן יחסית למסגרת
- משקל
- אפליקציה ותגובתיות לסנכרונים
- אין מסך מגע