במציאות המטורפת שלנו בארץ צריך לדעת איך להתנהל מבחינת האימונים שלנו גם במלחמה. לא יודעים איך? בישראל גם כתבות כאלה נמצאות בסל הכלים של הפאנלים. היא פורסמה ב RUNPANEL באחד הסבבים הקודמים ואנו משתפים אותה כעת פה, מותאמת גם לרוכבים: 

אחרי שכבר הצלחנו להנות מעט מירידת הטמפרטורות ותחושה של שגרה אחרי סיום הקיץ, המציאות התהפכה עלינו בין לילה. רבים מאיתנו ויתרו על אימונים ובטח על רכיבות ארוכות בימים האחרונים. אבל אם יש משהו שלמדנו ממשבר הקורונה הוא שדווקא בעיתות משבר כדאי לנו להמשיך ולהתאמן. ברגעים של אימה וחרדה אפילו דקות בודדות של אימון כושר כלשהו יכול להקל על המצב, ואם לא נשפר את הכושר – אז לפחות נשמר אותו עד שתחזור הרגיעה.


כל הטיפים לריצה מ-BIKEPANEL בניוזלטר שבועי איכותי:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

גמישות זה שם המשחק

התגובה הראשונה של כמעט כל אדם לנוכח מצב חדש, קיצוני ומפחיד היא שיתוק. ברגע הראשון אנחנו לא כל-כך יודעים מה לעשות, מנסים להבין רגע מה קורה מסביב ואז פועלים. כמובן שגם כל אחד מגיב אחרת במצבי קיצון, אולם בתור ספורטאים אנחנו נדרשים הרבה פעמים לגלות גמישות מחשבתית ולהיות מוכנים לכל תרחיש.
קרה לכם פעם שעל קו הזינוק פתאום הודיע מארגן המרוץ שעקב מכשול במסלול הזיזו את המסלול ועכשיו הוא קצת השתנה? קרה לי כמה פעמים בשנים האחרונות. ברגע הראשון זה אולי קצת מלחיץ, קצת מבלבל ואחרי שהתכוננו ולמדנו את המסלול, “מה עכשיו הם משנים לנו?” ברגעים כאלו אנחנו נדרשים להתאים את עצמנו במהירות למצב החדש ולסמוך על עצמינו שנצליח לעמוד בזה. במצב כזה רצוי ואף חובה להתרכז במה שכן אפשר לעשות ולא במה שאי אפשר. אז אולי עכשיו אי אפשר לצאת לריצות ארוכות אבל כן אפשר להתאמן קרוב לבית, או בחדר כושר עם מרחב מוגן, למשל. ברגע שאנחנו משנים את הגישה שלנו למה שכן אפשר לעשות במצב הקיים, יהיה לנו הרבה יותר קל להישאר בעשייה וכך גם לגבי ביצוע האימונים.

יחידות אימון קצרות וגיוון באימונים

אם אין ברירה ואתם צמודים למרחבים מוגנים, מומלץ לעבור ליחידות אימון קצרות. עדיף להמיר את הריצה באימון כוח קצר או כל אופציה אחרת שיש לכם (תרגלנו את זה לא מעט בקורונה) מאשר לוותר לגמרי על אימון. אז נכון, אמנם זו לא הרכיבה הארוכה שתכננתם או אימון האינטרוולים שהיה כתוב לכם בתוכנית, אבל כל פעילות גופנית אחרת עדיפה מאשר לא לבצע בכלל. כך גם אתם משמרים את הכושר הקיים ואפילו אפשר לעבוד על מרכיבי כושר אחרים שקצת הוזנחו לאחרונה: קורדינציה, כוח, גמישות וכו’.

הצטרפו לקב’ הווצאפ השקטה של בייקפאנל:
בייקפאנל ווטסאפ

חוסן מנטלי ומצב הרוח

כשאנחנו מסתכלים על הרצים הטובים בעולם בתקופת פציעות שלהם, אני לפחות אוהבת לעקוב אחריהם דווקא בזמנים האלה כדי לראות מה הם עושים – המכנה המשותף לכולם הוא שהם לעולם לא מפסיקים להתאמן. כל אחד בהתאם לפציעה שלו מטופל באופן שמתאים לו, אבל לכולם מבוצעות התאמות. אין דבר כזה לא להתאמן. הדבר הכי בולט הוא כמובן החוסן המנטלי שלהם, כי ברור שיותר קל כשאתה בכושר וקובע שיאים חדשים בריצה, אבל המבחן האמיתי הוא כשקשה והמציאות מאתגרת אותנו. אלו שמפגינים חוסן מנטלי הם אלו שלא נשברים כשקשה ומצליחים למצוא פתרונות יצירתיים למרות המצב. בנוסף, כל רץ יודע שאם הוא לא מתאמן אפילו יום אחד, הוא כבר מרגיש את ההשלכות על מצב הרוח שלו. לכן רק בשביל לא לחוות את “הנפילה” הזו במצב הרוח, חשוב כן להישאר פעילים.

ומה אם לא רכבנו כבר כמה ימים?

הרבה רוכבים מודאגים וגם מתוסכלים מכך שלא התאמנו כבר כמה ימים. צריך להירגע ולא להיות כל כך קשים עם עצמנו. נכון שהכושר שלנו חווה ירידה אבל אם נחזור כמה שיותר מהר לבצע פעילות גופנית כלשהי – לא נגרם נזק גדול. כמה ימים ללא פעילות יכולים להיות מורגשים אבל לא בצורה שיהיה לכם קשה מאד לבצע את האימון הבא.

מלחמה על הכושר – טיפ לסיום

אם אתם חוזרים לרכיבה, ריצה או לפעילות אחרי מספר ימים שלא התאמנתם חשוב לחזור בהדרגה. תבחרו באימון קל יחסית, אני קוראת לזה “נוהל הסרת חלודה”. רכיבה קצרה, ריצה קלה או כל פעילות קלה יחסית עבורכם כדי לא להיפצע או לגרום עומס מיותר. אחרי 2-3 אימונים כאלו של הסרת חלודה תרגישו יותר טוב ותחזרו לעצמכם. הכי חשוב זה לא להילחץ ולנסות להנות מהרגעים הקטנים האלה של קצת שפיות וזמן איכות לעצמכם.

מאת: דפנה שב פרחי בד”כ בRUNPANEL. מאמנת מנטלית, כושר גופני וריצה, רצה וכותבת. סיימה 9 מרתונים, ביניהם: טבריה, ירושלים, ברלין, ונציה, מילאנו ובוסטון. בעלת שיא אישי במרתון של 3:32 שעות, התחרתה במאות תחרויות בארץ ובעולם למרחקי הריצה השונים. נשואה לחי, אמא לזוהר, נועם וסתיו.

שתפו את זה! פה בכפתורים למטה: