מי מאיתנו הרוכבים לא רוצה להכיר לצאצאים שלו את חווית הרכיבה, בין אם זה ככלי תחבורה לגיטימי ובין כתחביב מרגש? לקחת ילד בין שנתיים לרכיבת סינגלים כשהוא עוד רק מתחיל לחוות את שיווי המשקל על אפני הדחיפה שלו זה לא כ”כ לעניין, אבל אם היתה דרך לאפשר לו לחוות את הרוח בפנים, תחושת המרחבים והאנדרנלין בדם לא הייתם רוצים לעשות זאת איתו?
אני מאוד רוצה ולשמחתי מצאתי אותה! נגרר WeeHoo המיובאים לארץ ע”י גיורא נווה הינה הדרך האידאלית לקחת את הזעטוטים לרכיבה אמיתית. ישנם כמה סימני שאלה קונספטואלים שאליהם נגיע בהמשך אבל לחסרי הסבלנות רק אגיד שמדובר במוצר מצויין שסיפק לי ולבן הקטן שלי המון רגעי אושר משותפים.

מאת: עמרי זרח
צילום: יערה מן זרח, עומר לוי

image03

WeeHoo דגם: IGO Turbo (היחיד שמיובא כרגע לארץ).

  • יבואן: גיורא נווה. טלפון: 0522450192, אתר.
  • מחיר: 1600ש”ח
  • חומר שלדה: פלדה
  • משקל: כ18 ק”ג
  • נושא ילדים עד משקל: 36 ק”ג. בגלאי שנתיים עד 9

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

האלטרנטיבות לרכיבה עם הילדים

קיימות מספר אופציות לנשיאת ילד על גבי אופניים: מושב אחורי שמתחבר לסבל או לזרועות שמתחברות לצינור תומכת הכסא, מושב קדמי המתחבר לצינור העליון וממקם את הילד בין הרוכב לבין הכידון, ונגררים בעלי שני גלגלים מקבילים. האחרונים אינם מאפשרים רכיבת שטח אמיתית בגלל הרוחב שמייצרים שני הגלגלים לעומת הגלגל האחד והמבנה הצר יותר בWeeHoo. כשהילד כבר בעניינים ומסוגל לייצב את עצמו ניתן לעבור ל”חצי אופניים” שהם זרוע המתחברת לאופניים וגוררת גלגל בודד, קראנק שמצטרף למלאכת הדיווש וכידון סטטי.

איך זה בנוי

הWeeHoo מורכב מגלגל אחורי בודד בקוטר 20 אינטש, מושב מרופד הכולל משענת וידיות אחיזה כולל גריפים, מנגנון התאמת המרחק מהפדלים למושב, פדלים המסובבים שרשרת (עם הגנת פלסטיק מלאה) המחוברת ישירות לגלגל האחורי בהילוך בודד, זרוע חיבור ומנגנון עיגון למוט כסא, תיק ייעודי בעל שני תאים לנשיאת ציוד ודגלון בטיחות מתקפל. כל החלקים נראים טוב ואיכותיים ביחס לצורך ולרמת התמחור של המוצר. אין תחושה סופר איכותית מצד אחד אך מצד שני אין המוצר מרגיש כמו “אופני יום כיפור” ב300ש”ח בהם החלקים מרגישים חד פעמיים. נראה שכל החלקים יהיו עמידים לתקופת שימוש של כמה שנים.

image00

חיבור ה WeeHoo לאופניים

התקנה פשוטה וחכמה ביותר המסתמכת על חיבור בודד למוט כסא. על מוט הכיסא מחברים שרוול פלסטיק לפי הקוטר הדרוש. בערכה מקבלים מספר מתאמים למגוון המוטות בשוק (למעט חלק ממוטות הכסא המתכווננים). על מתאם הפלסטיק מלבישים טבעת חיבור ממתכת ואליה מתחברת בשחרור מהיר הזרוע של הנגרר. ניתן לכוון את המרחק של המושב מהפדלים ע”י פתיחה פשוטה אך חזקה של ידית השחרור המהיר והזזה של הכסא קדימה ואחורה בהתאם לאורך הרגל של התינוק. גם ילדים גבוהים במיוחד שאכן עומדים במגבלת המשקל המותרת (36ק”ג) יוכלו לשבת בנוחות על הנגרר.

image04

WeeHoo – יוצאים לטיול!

התקנה זריזה, ניסוי כלים עם הילדון על כבישי ומדרכות המושב עברו בשלום והתלהבות רבה. עכשיו הזמן לצאת לשטח! לרכיבת שישי בבוקר מצטרף פרטנר חדש ונרגש ביותר.

יצאנו על דרכי 4X4 מהבית במושב עופר בכרמל לכיוון סינגל חגית. יום אביבי נהדר, מלא ירוק, ציפורים מצייצות וריח משכר של פריחה. הירידה לשטח הקופצני לא הרתיעה את הילדון הקטן ורק הוסיפה להתרגשות. הדרך עד הסינגל עברה בקלות תוך כדי התלהבות מציפורים, פרפרים ושיחות חולין עם פרות שפגשנו בדרך. הופתעתי מאוד מהיכולת לשלוט באופניים בעליות ובירידות תלולות אבל המבחן החשוב עוד היה לפנינו.

כשהגענו לאחת הכניסות לסינגל חגית עצרנו להסבר קצר על בטיחות וכד’. לא היתה הקשבה מצידו של הילדון. כל מה שהיה לו להגיד זה: ” אבא לנסוע!”. אז “נסעתי”… איזו הפתעה נעימה! הWeeHoo התגלה כמכונת סינגלים מפתיעה ביותר. נגרר צר בעל גלגל אחד מספק עבירות מצויינת. סיבובים, מדרגות ושאר מני מכשולים ברמה קלה עד בינונית לא היוו כל בעיה. לא הרגשתי עומס מיוחד בהאצה לפני מכשול בעליה או בהאטה לפני ירידה תלולה. קפיצות ומתיחת גבולות לא בדקתי שכן גם ככה מדובר בפעילות מספיק אקסטרימית לעולל צעיר ולא רציתי לסכן אותנו גם לא לטובת המבחן.

אני, מעיין והWeeHoo בתחרות הCoross A Laplooza

אני, מעיין והWeeHoo בתחרות הCoross A Laplooza

בטיחות

אחרי שהבנתי עד כמה ביטחון הרכיבה עם הWeeHoo משרה, התפניתי בעיקר לתזכר את הקטני שלא יעזוב את ידיות ההאחיזה ולא ינתק את האחיזה של רגליו בפדלים ורצועות הסגירה שלהם. החשש היה שלא יפגע באבן או בשיח בצידי הדרך תוך כדי תנועה. דבר שיכול להיות מסוכן ביותר.

לאחר כמה ק”מ מנהנים במיוחד שלווו בקיאות שימחה מצד שנינו, הגענו לאחת מהיציאות מהסינגל.

עמדה בפנינו האופציה להאריך מעט את הדרך ולרכוב לבת שלמה כדי לפנק את הילדון בגלידה אצל זיו בחנווניה או לחזור הביתה. “גידה! גידה!” היתה התשובה. בכניסה לחנווניה של זיו יש פתח בחומת האבן שסובבת את המקום. חישוב מוטעה של רדיוס הסיבוב עם הנגרר גרם לרגל של הנסיך המתוק לפגוע בפינת אבן. הבכי והכאב קרעו את ליבי. מאושר גדול ותחושת סיפוק עצומה מזה שאנחנו חווים יחד חוויה מיוחדת המכה שהקטני קיבל מאוד ביאסה אותי. תוך שתי דקות הבכי פסק וכל מה שעניין אותו היה “גידה בטעם תות”. שיעור חשוב בכניסה לסיבובים עם עגלה. הWeeHoo באמת מאפשר חוויה מאוד חופשית אבל אסור לשכוח שבסופו של דבר מדובר בתוספת שמכפילה את האורך של האופניים ושבאמצעה ישנו ציר.

הטיול הסתיים ולמרות התקרית הילדון חזר מאושר הביתה. בכל הזדמנות ביקש לנסוע עוד ועוד על הנגרר ואכן עשינו זאת עוד לא מעט פעמים.

image05

אז עד כמה WeeHoo באמת מתאים לרכיבת שטח?

הייתי אומר שהוא מתאים אבל שזה תלוי בגיל הילד ולא לכל תוואי שטח. שילוב של ילדים קטנים (שנתיים- שלוש) ושל דרך קופצנית במיוחד זה לא הזיווג הכי אידאלי ואף עלול להיות מסוכן. מה ניתן לעשות כדי בכל זאת ליהנות מהכלי המצויין הזה? לבחור מסלולים שטוחים מבחינת חריצים ואבנים גדולות. להמנע מקפיצות ואו מסלולים בעלי מדרגות סלע.

הייתי אף שוקל להחליף את הצמיג הצר שמסופק עם הנגרר לאחד שמנמן יותר ולנפח בו לחץ אויר נמוך יותר על מנת שיוכל גם הוא לספוג זעזועים קטנים. כמובן שככל שהגיל עולה הסכנה פחות רלוונטית.

שלא ישתמע מהאמור שמדובר במוצר מסוכן ושהשימוש בו לא אחראי. מדובר במוצר מצויין ומומלץ אבל שחשוב להבין את מכלול המשמעויות של השימוש בו. שימוש בWeeHoo בתוך העיר ובפארקים מייתר את הפסקה האחרונה.

השליטה באופניים קלה מהמצופה. ההיגוי קליל ותוספת המשקל איננה מכבידה יתר על המידה. כמובן שבעליות חדות בהן כל גרם מורגש, בWeeHoo אינו מקל על הדיווש אבל זה בהחלט סביר ולא מעיב על חווית הרכיבה.

אפשר לרכוב טיול של ממש כמשפחה! זורם וארוך יותר מסיבוב קצר בשכונה\בפארק עם ילד עם אופני דחיפה או גלגלי עזר. על הנגרר ניתן להעמיס קצת ציוד (עד 36ק”ג כולל משקל הילד) ואף לשקול טיול בייקפאקינג בטוואי ידידותי.

עושה רושם שהמוצר יהיה עמיד לאורך זמן. נראה שגם מבחינה בטיחותית המוצר יעשה את העבודה. הרצועות טובות ולדברי הילדון לא מפריעות. מרכב הנגרר נראה עמיד וחזק דיו. הדגל בהחלט עוזר לנראות מרחוק.

image06

חסרונות 

מבחינה קונספטואלית הWeeHoo הוא לא תחליף ללימוד רכיבה על אופניים. הוא לא עוזר לילדים לפתח שיווי משקל ועלול לייצר עצלות וחוסר שיתוף פעולה במלאכת הדיווש. מצד שני זה אכן חושף ויכול להדליק את הקטנטנים על הרכיבה.

נקודה מאוד חשובה הינה ההגנה מבוץ, אבק ואבנים קטנות שעפות מגלגלי האופניים. המוצר אמנם נמכר עם כנף הגנה שמתלבשת על מוט החיבור אך בפועל זה לא מספק את הסחורה. הכנף גם זזה בזמן רכיבה וגם לא מספיק רחבה כדי להגן ממש. ממולץ להתאים משקפי שמש לילד או להתאים אילתור יצירתי אחר במקום הכנף. יש לציין שנקודה זו רלוונטית בעיקר לשימוש ברכיבות שטח קשוחות ופחות לטיול עירוני סטנדרטי.

הWeeHoo קשיח ומעביר ויברציות לילד בדרכים משובשות במיוחד. יש לשים לב לנקודה הזו. החלפת הצמיג לאחד בעל נפח גדול יותר והורדת הלחץ עשויים לשפר משמעותית את הויברציות הקטנות ברכיבת שטח.

יתרונות

כיף אדיר, עבירות מפתיעה, קל לתפעול, מחיר הוגן ביחס לאיכות המוצר, התאמה טובה לכל אופניים. בנוסף, אחד הייתרונות של הWeeHoo  הנו היכולת לקחת ילדים עם מוגבלויות מוטוריות אל המרחבים. גיורא היבואן מעיד שלא מעט מהקונים הנם הורים לילדים כאלה.

image02

נגרר WeeHoo – סיכום

מדובר במוצר מצויין ומומלץ ביותר למי שמחפש דרך בטוחה ומהנה לצאת למרחבים עם הילד. הקונספט מחד פוגע בול במטרה החוויה המשותפת ומאידך איננו בונה יכולות שיווי משקל או מיומנויות מיוחדות. הילד פשוט יושב לו על הנגרר ובמיקרה הטוב אכן משתתף במלאכת הדיווש.

ברכיבות בפארק אכן ניתן להנות מסיוע בדיווש בהנחה שהילד אכן בעניין. הייתי ממליץ לשלב את המוצר במקביל לאימון הילד באופני דחיפה (אופניים ללא פדלים במאמנים בצורה מצויינת את הילד להבין את מורכבות שיווי המשקל באופניים ומייתרים לחלוטין את השימוש בגלגלי עזר). איכות המוצר, המחיר והשירות מהווים יופי של בחירה למי שחשקה נפשו ביציאה לטבע\לעיר או לפארק עם הדור הבא.

מאת: עמרי זרח
צילום: יערה מן זרח, עומר לוי
עמרי זרח, אול אראונדר על שני גלגלים, אושיית רכיבה שחי את החלום. הקים וניהל מספר מיזמים מגניבים בתחום הרכיבה. מתכנן שבילי אופניים, מדריך ומאמן רכיבה. כיום עובד כמנהל מוצר בWatteam – סטארטאפ ישראלי המפתח ומשווק מדי וואטים לרוכבים. עמרי כותב פה על ציוד, תרבות רכיבה ושאר עניינים שמעניינים אותו אותו על אופניים, שזה כמעט הכל.