בפינה זו נאגד כל מיני ידיעות, סרטונים ופריטי מדיה מעניינים שמצאנו ברחבי האינטרנט ואיגדנו אותם לרשותכם, בדיוק בזמן הקפה של הבוקר.

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

דרופר אלחוטי ב 500 דולר

חברת החלקים הסינית TranzX, אשר מוכרת לרוב בזכות מוטות האוכף המתכווננים (דרופר) והנגישים שלה, משחררת דרופר אלחוטי ראשון. המוט הבכור, שזכה לשם Electronic Dropper Post, EDP01 בישראל ובעולם, מגיע באורכים 175 ו- 200 מ”מ, בקטרים 30.9 ו-31.6 הפופולריים. המשקל המשוער עומד על 730-748 גרם, תלוי באורך ובקוטר שבחרתם כמובן. אבל השוס האמיתי מגיע בדמות המחיר: 500 דולר טבין ותקילין. בחישוב מהיר מול שער הדולר ומוט האוכף האלחוטי של סראם, מדובר פה על הבדל של 500 ש”ח לטובת הטרנזX. האם נזכה לראות יותר ויותר יצרנים עוברים למוטות אלחוטיים?

איזה רוחב כידון אני צריך?

אז מסתבר שיש נוסחה לחישוב רוחב כידון האופטימלי עבורכם. כמובן שהנוסחה הזו היא המלצה בלבד, ממש כמו המלצות היצרן לניפוח לחץ אוויר בבולמים. מדובר בנקודת התחלה טובה. מאחר וכל אדם הוא בעל פרופורציות גוף שונות, וסגנון רכיבה שונה, ייתכן ותרצו להרחיב או להצר במספר מ”מ לכאן או לכאן. הנוסחה היא:

גובה הרוכב כפול 4.4.
גובה הרוכבת כפול 4.2.
לדוגמה: אני רוכב בגובה 1.78 מ’. 1.78×4.4= 7.83. רוחב הכידון האופטמלי עבורי הוא 780 מ”מ.
אם אתם כבר בקטע של כידונים, אל תשכחו לקרוא איך לבחור כידון.

קמפניולו עוברים להידראולי ואלחוטי

קמפניולו מכריזה על מערכת הילוכים אלחוטית התומכת במעצורי דיסק בלבד. המערכת עובדת בשיטה הדומה לסראם, עם סוללה מתנתקת (בפטנט שונה מסראם, שלא יחטפו על זכויות יוצרים) לכל מעביר, וסוללות דיסקית קטנות בשיפטרים. השינוי הגדול ביותר, לטעמי, הוא ויתור על לחצן האגודל בשיפטר ומעבר לקונפיגורציה של 2 כפתורים בסמוך לידית הברקס, בדומה לשיפטרי שימאנו. קמפניולו הבינו שלחצני האגודל לא התאימו לכולם, בעיקר לבעלי ידיים קטנות, והחליטו ליישר קו עם שאר החברות. 

תוספות נוספות: קראנק קומפקט (50/34T, 48/32T semi-compact, 45/29T compact) עם הכנה למד וואטים, המתממשקים עם אפליקציה, מעבירים שעשויים כמעט לחלוטין מקרבון, כולל מעביר אחורי עם הלוגו של קמפניולו שמואר בלד עם כל העברת הילוך. התאמה לדיסקים בלבד, 2 קסטות חדשות בטווחי 10-25 ו- 10-29. משקל משוער של 2.5 ק”ג ותג מחיר פצפון בגובה 5,400$ מייעדים אותם לדרג המקצועני והחובב מקצוענות בלבד.

חדש

נינו מפסיד את החולצה בקייפ אפיק

הקייפ אפיק התקיים… מזמן. אבל אני לא אשם שלהפקות לוקח זמן לערוך, לסדר לצבוע ולהכין את הסרטונים האלה. חווית הקייפ אפיק מנקודת מבטו של ה-G.O.A.T, נינו שורטר ובן קבוצתו אנדי פרישניכט. צמד הרוכבים התמודדו ואף הובילו עם החולצה הצהובה עד ליום האחרון של התחרות, כאשר פרישניכט הצעיר כבר לא עמד בעומס של קבוצות החוד. נחמד שנותנים דגש גם לרוכב לצידו של נינו, שיש עליו כבר המון מצלמות. רוכב ש-“עלה” מלהיות רוכב בצוות הגיבוי לרוכב מוביל בתחרות האפיק.

 

סווינסון את מורטון נהנים לסבול בקייפ אפיק

סווינסון, הלו הוא קיגן סווינסון, השליט הבלתי מעורער של ארה”ב באופני הרים, חבר למורטון, הלו הוא לאכלן מורטון הניו זילנדי, רוכב כביש של קבוצת הפרו טור EF, לסבול יחד בערבות דרום אפריקה. השניים, שהתחרו בעבר בתחרויות הגרנד פרי באמריקה, מספקים לנו תמונת מצב של מתחרי עלית בתחרות הקייפ אפיק, שלאו דווקא מועמדים לניצחון בתחרות, אלא מנסים להשיג את התוצאה הטובה ביותר שהם יכולים, וכמובן לסבול. ההפקה היא של ראפה, שמספנסרת את הקבוצות של שניהם ביום יום.

שמעתם על האברסטינג של תום יצחקי במשמר העמק? הראשון בעולם בסינגל אופני הרים טכני? אז יש עוד רוכב דפוק שטיפוס של אוורסט כפול (17 ומשהו אלף מטרים של טיפוס אנכי) בשטח. בניסיון בודד. האם הוא התכונן במיוחד? לא. האם יש לו אופניים סופרים קלים עם חלקים שהורידו מהקסטה? לא. הוא מסכם את זה בתור “להסתכל על משהו יקר פעם אחרי פעם עד שאתה מצדיק לעצמך שזה לא באמת יקר”. קניתי!

מאת: יואב גריבי
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: