חברת Midland היא חברה איטלקית הפועלת כ 40 שנה בתחומי התקשורת והטכנולוגיה ומשווקת בין היתר מכשירי קשר אזרחיים וצבאיים, מערכות תקשורת לרוכבי אופנועים, אופניים וענפי ספורט נוספים. היא השיקה לאחרונה, גם בישראל את קו מצלמות האקסטרים שלה. הקו כולל 4 דגמים בעלי מפרט ומחירים מגוונים: החל מ ₪695 לדגם בסיסי ( XTC260) ועד ₪1,495 למצלמה המתקדמת ביותר שלהם – ה XTC400 שבדקנו במבחן.

אהוד שחורי \ שחורי תקשרורת סלולרית בע”מ- היבואן הרשמי של Midland בישראל (עמוס 8 ר”ג, 03-6893001), הציב כנראה מטרה נחושה להכנס לשוק האופניים, וכך ראינו את המצלמות האלה במתחמי האקספו בתחרויות האופניים המובילות – פגשנו אותם גם בגראן פונדו ירושלים וגם בואוליה דזרט צ’אלנג’, וזו לגמרי נקודה לזכותם (התמיכה בתחרויות…).

2-008

ה XTC400 הוא הדגם המתקדם ביותר של החברה, והיא מצינת שורת פיצ’רים אטרקטיבית למוצר:

  • כפתור אחד גדול להפעלה מידית
  • קישור Wi-Fi אלחוטי לצילום, צפייה ושיתוף ישירות מהסמארטפון/טאבלט Wi-Fi קישור
  • זמן סוללה של עד 5 שעות צילום (סוללה: 1700MaH)
  • זווית צילום רחבה של עד 170°
  • עדשה מסתובבת 270° לצילום מכול זווית ובכל מצב
  • צילום ווידאו ב ברזולוציה של FullHD
  • תמונות סטילס – 12MP
  • יחס תמונה: 16:9. רזולוציה: 848×480 (120/100fps)/(1920×1080 (30/25fps)/1280×720 (60/50fps)
  • פורמט: H.264 file – MP4
  • עדשה: 7 אלמנטים
  • פונקציית צילום באור נמוך
  • מארז מוגן מים עד לעומק של 85 מטר
  • כרטיס צילום עד 32M
  • מחבר יציאת ווידאו:  MINI HDMI
  • מיקרופון: מקרופון פנימי וכניסת מיקרופון חיצוני
  • גודל: 52X95X35mm
  • משקל: 140 גרם
  • מגוון רחב של אופציות ואביזרים לקיבוע המצלמה

אז לפני שנתקדם – למה שלא נתחיל בפופקורן? כל קטעי הרכיבה בסרט הבא צולמו במצלמה הזו (הקטעים הסטטיים עם מצלמת יד רגילה):

לשם השוואה, הפחתת הפיצ’רים במצלמות מהדגמים הזולים יותר באה לידי ביטוי בכך שבהן אין קישוריות Wi-Fi המאפשרת לכוון את המצלמה לאחר מיתקונה, לשלוט בה ולהפעילה מרחוק, זמני הסוללות מתקצרים לכשעתיים, ואין להם גמישות רבה במתקון ועדשה מתכווננת (על כך בהמשך). בצד היתרונות המצלמות הפשוטות יותר גם שוקלות פחות: סביב ה 90 גרם לעומת ה 140 גרם של דגם הקצה. 

בערכה מגיעים עם ה Midland סוללה, מארז מגן מים עד לעומק 85 מטרים, שני התקני מיתקון באמצעות הדבקה לקסדה או לאופניים (אחד מתכוונן), וכבל הטענה – מיקרו USB סטנדרטי.  המצלמה מקבלת שנתיים אחריות. 

1-006

עיצוב והתרשמות ראשונית

מבחינה עיצובית המידלנד XTC400 היא מצלמה מהז’אנר המוכר והמוכח של מצלמות “גליל” (לעומת ה”קוביה” של GoPro) – וכאלה כבר בחנו בעבר משני דגמים: את מצלמת האקסטרים של סוני, ואת הקונטור אללא ירחמו (החברה פשטה רגל ופסקה). היתרונות העיקריים של הדגמים האלה הם בד”כ אותה עדשה מסתובבת שמאפשרת, יחד עם מסילות צדדיות, את אותו מיתקון צד נמוך פרופיל ולא רק מתקון על הבסיס התחתון (שמשווה לקסדה שלכם ולכל ההתקן איזה מראה של קרבולת פלסטיק אפורה). יתרון נוסף הוא כפתור סליידר ענק להפעלה בחלק העליון של המצלמה, שמאפשר התחלה וסיום הקלטה באמצעות תחושה של מיקומו.

Midland נותנת אחלה גודל ואחלה נוחות. היא פצפונת כשמכניסים אותה לכיס ומצלמים “ביד” באירוע או סתם לצד הרכיבה והיא מאוד נוחה למתקון באמצעות המסילות שיש בשלושת צדיה. היא קטנה וקלה מהקונטור וללא המארז מרגישה ביד מעט יותר גדולה מהסוני, אולם זו להזכירכם היתה תלויה לחלוטין במיכל האטום והבומבסטי למיתקון וצילום תוך כדי רכיבה, מה שהפך את הסוני בפועל לענקית (ודי ביאס אותנו).

בחלק האחורי נמצאת הדלת הפתיחה, שיש לה אגב נצרת בטחון, שמונעת פתיחה לא רצונית של הדלת הזו, ובניגוד לסוני שהיתה אצלנו והתגלתה בה בעיה מציקה בתחום הזה- במידלנד זה עובד כמו שצריך. בפנים תמצאו את הסוללה, ופקדי שליטה חיצוניים ומאוד נוחים שהחשוב שבהם הוא מתג הפעלת ה Wi-Fi וכיבויו. יש גם מעבר בין צילום באור חזק או חלש (השתמשתי ביום מעונן בתוך היער), וכן בחירה במצב הרזולוציה, שבעיני בעידן שבו כרטיסי הזיכרון הולכים וגדלים ומחירם יורד, הוא מיותר. מצלמים ברזולציה הגבוהה וזהו… תמצאו שם גם את שקעי ה HDMI והמיקרו USB.

בתחתית יש גם הברגה למיתקון גנרי סטנדרטי של מצלמות – להתקנים שלאו דווקא מגיעים עם הערכה (אולם חצובת הגורילה הקטנה שלי התגלתה כבעלת בורג ארוך מדי להתקן הזה, ולא היתה “נעילה” בסיום ההברגה).

בגדול – נוח, שימושי, ולעניין, עם פיצ’רים מוצלחים ובלי יותר מדי גימיקים מיוחדים שמתגלים כמיותרים. 1-012

חיוויים

החיוויים מתבססים על LEDs ועל צפצופים. יש פה שפה עקבית: תנועה מנורית כחולה, משתנה לכחול מהבהב, לאדום, לאדום מהבהב ולכבוי – והא לכם השפה של שלושת נורות הלד החיצוניות. יש שלושה לדים בנוסף לחיווי הפיזי הבסיסי של מיקום הכפתור קדימה (מצלמה עובדת) או אחורה (מצלמה כבויה): שתי נורות לד קטנות בחלק העליון האחורי של המצלמה, ונורת לד קדמית קטנה.

  • נורת הסוללה – שנמצאת למעלה ליד נורת ה microSD ותראה לכם באמצעות מעבר מכחול רצוף למהבהב וממנו לאדום ואדום מהבהב את שלבי התרוקנות הסוללה עד לכיבוי מוחלט של הלד (זהו – הסוף…)
  • נורת microSD – אחת מהשתיים העליונות – גם היא באותה צורת חיווי מראה לכם כמה זיכרון נשאר: מכחול רציף (מעל 66% זיכרון פנוי), דרך כחול מהבהב ( 33-66 אחוז זיכרון פנוי), אדום רצוף ( 0-33 אחוזי זיכרון) ואדום מהבהב המציין את כניעת כרטיס הזיכרון שלכם לאחר פיצוצו במדיה אקסטרימיסטית.
  • נורת חיווי הקלטה – מתחת לעדשה בחלק הקדמי (שם גם ממוקם פתח המיקרופון, אגב). גם היא משמשת להרבה יותר מ”מקליט\לא מקליט”: הירוק מהבהב אומר שאתם מקליטים ב 1080P. הכחול מהבהב אומר שמקליטים ב 720P (ואדום מהבהב ל WVGA, אם זה מעניין מישהו…). אגב – כחול רצוף וירוק רצופים מראים שה WiFi בפעולה (מוכן לעבודה, ומופעל, בהתאמה). כשאתם במצב USB מחובר האדום יהיה רציף.

לסיוע בעת ההקלטה יש גם צפצופים. כאשר מסיטים את כפתור הסליידר להקלטה נשמע צפצוף וכאשר מתחילה ההקלטה (עיכוב של כשנייה שתיים מההסטה) עוד צפצופים. גם פה יש שפה שאפשר ללמוד שמסבירה באמצעות מספר הצפצופים האם ה WiFi דולק או לא, מה מצב כרטיס הזיכרון ועוד. האמת – השימוש שלי הראה שבסוף מה שמעניין זה לדעת מתי זה באמת מתחיל לצלם, וזהו.

אין פה מסך חיצוני, שיש לו פוטנציאל להיות הרבה יותר נוח ואינטואיטיבי יותר מלימוד צפני המורס של חיווי הלד והצפצופים, אולם כבר ראינו מסכים שכדי לעבור בין כל מצביהם, במקום לימוד מורס קצר צריך לצאת לקורס מתקדם בנבכי ה Manual. בשורה תחתונה – לא הרגשתי צורך רב בשימוש להתעסק בזה. בסוף, ברכיבה, צריך להפעיל הקלטה ולכבות אותה בעיקר…

1-Midland מידלנד

מיתקונים

מיתקון היה המקור להכי הרבה תלונות במבחנים שלי בעבר, כיוון שאלה שמגיעים עם המצלמות פשוט אינם מספקים בעיני. כדי לייצר סרטים מעניינים אי אפשר להשתמש כל הזמן במיתקון הקסדה. צריך להעביר את המצלמה ברכיבה במגוון מצבים וכיווני צילום ולבצע מעברים דינמיים בין זוויות צילום שונות בעריכה, ולשם כך צריך כמה מיתקונים בו זמנית ואפשרות העברה מהירה של המצלמה בינהם.

עם המצלמה הגיעו כאמור שני מתקוני הדבקה, אולם היבואן צרף עבורינו כמה התקנים נוספים שניתן לרכוש כאופציה נוספת: התקן מבוסס רצועות שאפשר לחבר לכל מני דברים – כמו צינור הראש המאסיבי של האופניים בתמונה, לקסדה כמובן (המטרה המקורית), וכן שני התקני חיבור לצינורות – המתאימים לכידון, מוט אוכף וכו’.

בסוף השתמשתי בעיקר בצילום ביד, או בצילום באמצעות התקן כידון שהתגלה כנוח מאוד. הסיבה: התקני ההדבקה לא אפשרו לקלף את כיסוי המדבקה מהמדבקה עצמה, התקן הקסדה עם הרצועות לא התאים לקסדה שלי פשוט בגלל מיקומי פתחי האוורור והזוויות שעיצוב הקסדה העמידו בהן את המצלמה, אולם זה מקרה פרטי – ושונה מקסדה לקסדה. אחד ההתקנים שהיה יכול להיות נפלא למוט האוכף התגלה כלא מהודק מספיק באחד הצירים – הכיוון של הציר הזה מתבסס על קליקים בלבד שלא היו מחזיקים את המצלמה בזווית המבוקשת בעת רכיבת אקסטרים בשטח (ולא אותר בורג הידוק). לרכיבת כביש זה אולי יותר יתאים.

עדיין – יש לברך על מגוון האפשרויות הגדול, ובתוכו, די בטוח שתוכלו להתאים לעצמכם את המיתקון הנכון לציוד שלכם, וזה משהו שלא ראינו בשתי המצלמות שבדקנו בעבר.

1-038

שימוש ב Wi-Fi ובאפליקציה

האפליקציה נקראת Action Connect ואני בדקתי את זו שבאנדרואיד ב Play Store, אולם יש כזו גם עבור מכשיר הסלולר המועדף על ערסיות עם פרנצ’ בציפורניים – האייפון. השימוש פשוט מאוד: מדליקים את מתג ה Wi-Fi שבגב המצלמה, מסיטים את כפתור הסליידר להפעלה כמו בהקלטה ללא Wi-Fi, מתחברים לרשת שיוצרת המצלמה מהסלולרי שלכם, ופותחים את האפליקציה. הסליידר הפעם אינו מתחיל הקלטה, והשליטה עוברת לאפליקציה בלבד. לאחר שזו מתחברת למצלמה, תקבלו עידכון ותלחצו על כפתור ה “Shoot” באפליקציה. במצב הזה אתם עדיין לא מצלמים אולם מקבלים את התמונה המתקבלת במצלמה – על מסך הסלולרי שלכם. זה הזמן למתקן, לקבוע מיקום וזווית צילום ולהתכונן. כדי להתחיל לצלם – לוחצים על כפתור ההקלטה במסך הסלולרי. אבל – ברגע שהתחלתם להקליט, נגמרת תצוגת האמת. אין Live Preview בזמן ההקלטה. כשתסיימו תחזור תמונת האמת למסך… זה קצת חבל. משמאל – לפני ההקלטה, תמונה חיה. מימין – בעת ההקלטה:

מידלנד הקלטה

חוץ מזה האפליקציה מסייעת לכם לשנות כל מני הגדרות במצלמה, לעבור ממצב וידאו לסטילס, ואפילו לעשות זום. היא נוחה, שימושית ופשוטה להבנה.

הנה סרט שצילמתי ומדגים גם את השימוש במצב תאורה חלשה – מדובר ביום קשה מאוד לצילום, אפור ועם מעט אור, ובתוך יער, ובכל זאת היתה התמודדות סבירה, כמו כן היה פה שימוש אינטנסיבי באפליקציה, שהיא שימושית במיוחד ביצירת וידאו על טהרת ה Selfie – אתה מצלם את עצמך בלבד:

Action

בסוף הכל מתכנס לדבר אחד פשוט: איך החוויה כשמצלמים ואיך הסרטים יוצאים בסוף?

ובכן, פה המצלמה הזו מוכיחה שהחברה ב Midland יודעים לעשות מצלמות. אהבתי את חווית השימוש בה. היא טובה מאוד, ונוחה. לא מסתבכים עם מלא מסכים ותצוגות, הכל עובד כמו שצריך, כפתור ההקלטה גדול ונוח, האפליקציה נוחה מאוד. יופי של מוצר. בצילום סרט תוך כדי רכיבה עשיתי המון שימוש בקלות המיתקון והאפשרות להוציא ולהכניס את המצלמה מהסליידר שלה בשניות. מאוד נוח שאפשר למתקן אותה בלי המארז, וזה גם אומר שהקלטת הצליל לא נפגעת.

הפקדים הפיזיים – הנמצאים בתוך הדלת האחורית של המצלמה פשוט מצוינים: במיוחד נוח המעבר בין שימוש ב Wi-Fi לצילום בלעדיו. כאשר עשיתי סרט Selfie היה נוח מאד למתקן את המצלמה בכל מני זוויות ולראותן בסלולרי, ואילו כאשר צילמתי ביד, למשל בואוליה צ’אלנג’, העדשה הרחבה בת 170 המעלות הבטיחה שאם מכוונים בגדול את המצלמה אל האוביקט – התמונות יוצאות מצוין והיעדים לא בורחים מהתמונה. זה הוביל לכך שבסוף, כמעט ולא השתמשתי ב Wi-Fi. זה עובד יופי גם ככה, וחוסך הרבה התעסקות מיותרת.

גם המעבר לצילום בתאורה נמוכה הוא מבריק וזה כפתור מעולה שיציל לכם הרבה סרטים, מבלי כאבי ראש מיותרים של הגדרות.

הוידאו הבא צולם כולו בכיוון סטנדרטי ביד “על בערך” בלי מסך… (הטשטוש בצד הוא לכלוך קטן שהיה על העדשה. לקח – כדאי לארגן לה פאוץ’ או לאחסן בתיק רק בתוך המיכל האטום):

יש כמה הערות

התקני המדבקה הגיעו עם כיסוי שנדבק למדבקה ולא אפשר שימוש בהם – אולי עקב אחסון ארוך עד הגעה ללקוח. עוד דבר שהייתי שמח לשיפור בו הוא הוספת מתג פיזי למעבר בין סטילס לוידאו וכפתור לצילום. המצלמה מחייבת שימוש באפליקצית ה WiFi בלבד בשביל לעבור בין המצבים האלה ולצלם סטילס.

מבחינת איכות הצילום -החדות טובה, המעברים בין אור לצל טובים והיא מגיבה מהר אולם דומה שמייצב התמונה אינו הכי אפקטיבי שראיתי – במיוחד בסוני אולם גם בקונטור היו מייצבים חזקים יותר. הדבר בא לידי ביטוי יותר בעת צילום כאשר המצלמה מחוברת לכידון או לאופניים, ופחות בחזקתה ביד, אולם בשני המקרים, ההצעה של ה YouTube להפחית את רעידות המצלמה באמצעות המייצב התוכנתי שלהם שיפרה את הסרט. ללא מייצב חזק בקטעים מסוימים נדמה שאיכות הצילום יורדת עקב הטשטוש הנוצר.

סיכום

מידלנד עושים מוצרים שנותנים תמורה הגיונית לתקציב. במחיר של כ 1495 שקלים מקבלים את כל מה שצלם וידאו חובב צריך כמעט. נכון, זה לא מותג סטייליסטי של מצלמות כמו Sony או GoPro, ובהתאם גם לא משלמים את קנס הפרימיום הזה, שאינו מוצדק בהכרח. רצינו לראות מייצב תמונה יותר משמעותי, ובתחום חשוב במיוחד יש פה הצטיינות משמעותית – בעיצוב תעשייתי מדויק וטוב מאוד שמקל מאוד על השימוש. החדות ואיכות הצילום טובים ברוב המצבים. האפליקציה אף היא אפקטיבית ונוחה, קלה ולא צריך הדרכות מיוחדות.

אני מעדיף אותה בצורה חד משמעית על הסוני שבדקתי – בעיקר עקב נוחות המשתמש, החיוויים והפקדים הזמינים, וכן בזכות מגוון המיתקונים והיכולת לצלם ללא צורך במיכל האטום. הסוללה פה מספיקה לרכיבת אפיק ארוכה (כחמש שעות!) והפקדים נגישים והגיוניים ובסוף הופכים את המצלמה לנוחה בהרבה לתפעול. הייתי שמח להשאיר אותה במערכת ולהמשיך להשתמש בה – היא הוכיחה את עצמה כמוצר שמספק מענה להמון בעיות שנתקלתי בהן בשימוש במצלמות האחרות בעבר.

יבואן: שחורי תקשרורת סלולרית בע”מ-  Midland ישראל (עמוס 8 ר”ג, 03-6893001)

מאת: גיא חלמיש


נותרו ימים בודדים להצטרף להזמנה – אל תחכו – היא נסגרת בקרוב!

באנר 650 לקיט תחרות המעצבים

לחצו על התמונה למידע נוסף