החטיפים של איזוסטאר- חן שרייבר, התזונאי של בייקפאנל וראנפאנל בדק 4 סוגים של חטיפים מסוג בר לאכילה מחברת Isostar השוויצרית- 3 חטיפים פונקציונליים לזמן פעילות ועוד 2 חטיפי חלבון. הוא העביר אותם מבחנים קשוחים של שימוש ספורטיבי קיצוני לשעות ארוכות וגם בחן אותם לעומק מבחינת הרכבים ואיכות תזונה, והנה מסקנותיו:

מאת: חן שרייבר
צילום: גיאחה

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

חטיפי High Energy

נתחיל בסוג הנפוץ ביותר על המדפים- חטיפי HIGH ENERGY בטעמים בננה ופירות יבשים. הם יותר מזכירים חטיף אנרגיה רגיל מאשר החטיפים השטוחים המקובלים בעולם הספורט.

איזוסטר High Energy במספרים (לחטיף)- משקל: 40 גר'. אנרגיה: 158 קק"ל. חלבון: 2 ג'. פחמימות: 29 גר'. שומן: 3.7 גר'.

מבחינת טעם- אין ספק שהם מהטובים בקטגוריה. טעימים, פירותים, ועם ציפוי סוכרי. המרקם איננו דביק אך גם לא פירורי. לי המרקם היה לעיס מאוד בדופק גבוה.

protein bar

מרקם ועיכול– קליל ולא חוויתי אף בעיה במהלך אימונים, גם מאוד אינטנסיביים.

לגבי ההרכב- איזוסטאר הלכו על גישה פשוטה בחטיף הזה: תכולת החלבון נמוכה, אין הפתעות בצורה של חומצות אמינו או מינרלים חיוניים מוספים.

energy bar

Endurance Plus

האנדיוראנס פלוס של איזוסטר הוא חטיף נוסף שעל פי היצרן מכיל פחמימות שנספגות לאט יותר ואמורות לספק אנרגיה טובה יותר לאימונים ארוכים במיוחד.

איזוסטר High Energy במספרים (לחטיף)- משקל: 40 גר'. אנרגיה: 156 קק"ל. חלבון: 2 ג'. פחמימות: 28.5 גר'. שומן: 3.6 גר'.

טעם- הוא כנראה אחד החטיפים הטעימים שטעמתי!

מרקם ועיכול- גודל החטיף והמרקם הקליל שלו מאפשרים לו להיכנס גם בדופק גבוה. אני שמרתי אותו רק לאימונים שבאמת הרגשתי צורך לפנק את עצמי בטעם המוצלח שלו- משמש עם לשוקולד לבן.

בקשר להרכב– ההרכב שלו מאוד דומה וכמעט זהה לחטיפי High Energy הקלסיים של המותג. לכאורה ישנם יותר סוגים של פחמימות מורכבות בחטיף, וגם משולב מלטודקסטרין- פולימר של גלוזקוז שמיועד להוריד את המתיקות במוצר, ובשילוב סוכרים אחרים עלול לשנות את קצת ספיגת הסוכר. אך בסופו של דבר היחס בין סוגי הפחמימות דומה לחטיפים האחרים ואין ממש שינוי. אז מה בכל זאת יש מעבר לפחמימות ומעט שומן וחלבון? איזוסטאר בוחרים, כמו בשאר המוצרים שלהם, בקו ייחודי של שימוש בוויטמינים מקבוצות B כערך מוסף. הטענה שלהם היא כי תוספת של ויטמינים אלו עוזרים להפיכה של מזון לאנרגיה. בפועל, אין לנו לרב מחסור בוויטמינים הללו ואין לנו בעיה להפוך מזון לאנרגיה.

isostar

קו נוסף שהם בוחרים שהרבה יצרנים אחרים לא הולכים עליו הוא שילוב ויטמינים נוגדי חמצון- ויטמין C וE. ישנם ראיות לשיפור התאוששות מאימון בעזרת שילוב וויטמינים הללו. החיסרון של שילובם באוכל במהלך האימון הוא בעיקר אי נוחות במערכת העיכול, אך במינונים שהם שמים, לא באמת נרגיש בהשפעה לרעה, מה שגם לא היו לי או לנסיינים אחרים כל בעיה עם עיכול של החטיפים או הג'לים של איזוסטאר. שילוב של עוד חלבון, חומצות אמינו ו/או מינרלים נוספים, היה לדעתי מתאים לשימוש בהתחשב בידע הקיים בתחום בימינו.

החטיפים

חטיפי החלבון של איזוסטר

ניסינו 2 סוגים של חטיפי חלבון- חטיף High Protein וחטיף Reload. הראשון חטיף חלבון קלאסי על פי החברה. השני חטיף לאחרי אימון ולהתאוששות.

איזוסטר High Protein במספרים (לחטיף)- משקל: 35 גר'. אנרגיה: 134 קק"ל. חלבון: 9 ג'. פחמימות: 17 גר'. שומן: 4 גר'.

איזוסטר Reload במספרים(לחטיף)- (לחטיף)- משקל: 40 גר'. אנרגיה: 151 קק"ל. חלבון: 10 ג'. פחמימות: 19.8 גר'. שומן: 3.6 גר'.

החטיפים

פותחים באימון- (האריזה)-

הרכב: בפועל אין הרבה הבדלים ביניהם לא בהרכב ולא ברכיבים. החטיפים ביחס מעולה לחטיף חלבון לזמן רכיבה של 2:1 חלבון לפחמימה (לטובת הפחמימה). סה"כ 9-10 גרם לחטיף זהו מינון מושלם לזמן פעילות- לא מעט מדי שיפגע בייעודו ולא יותר מדי שיגרום לאי נוחות באכילה ועיכול. ההבדל העיקרי בין החטיפים הוא במינרלים. חטיף הReload מכיל מגנזיום וסידן שהופכים אותו לחטיף מומלץ במיוחד לזמן פעילות ועדיף על פני חטיף החלבון הפשוט.

בשני החטיפים ישנם הויטמינים שמצויים בחטיפים שציינתי מקודם (B, C, E). זה כנראה חלק בלתי נפרד מפס הייצור של איזוסטאר והם מכניסים אותם כסטנדרט לכל חטיף.

חטיף אנרגיה

מרקם וטעם- החטיפים טעימים מאוד ולמרות הנטייה של חטיפי חלבון להיות בעלי מרקם של לבנת בניין, לא היו לי כל בעיות בעיכול או באכילה שלהם בזמן רכיבה. כנראה לגודל הקטן יחסי של החטיפים יתרון בעניין הזה. מבחינת חטיף הReload הוא מהמועדפים עלי לרכיבה, והולך ראש בראש עם Powerbar Protein, גם הוא מעולה בהרכב ואף טיפה יותר אוורירי וקליל לאכילה במאמץ.

איזוסטאר

החטיפים הפונקציונליים של איזוסטאר- לסיכום

בחטיפי האנרגיה, אין ספק שחטיף הEndurance Plus הוא מהמוצלחים שטעמתי מבחינת טעם ומרקם. לשאר החטיפים גם טעם לא רע בכלל. מבחינת הרכב, הם בסיסיים יחסית ומספקים את מה שחייבים לקבל מחטיף אנרגיה, יש כבר התקדמות בידע התזונאי שמאפשר ייצור הרכבים מתוחכמים ואפקטיביים יותר.  חטיפי החלבון היו דומים למדי זה לזה מבחינת הרכב, הם שניהם פתרון מעולה על מנת לשמר את צריכת החלבון שלנו במהלך אימונים ארוכים (עם עדיפות לReload).

ולסיכום- אני תמיד ממליץ- תנסו הכל! בסוף אוכל הוא גם עניין של טעם, והנאה, ורגשות סוביקטיביים. הנחנו לכם פה את העובדות, אבל אתם אלה שאוכלים את זה- לאט לאט תלמדו מה עושה לכם טוב.

בייקפאנל גם בטלגרם – הציצו בזה פה!

חן שרייבר- רוכב עלית בקבוצת IGP. מתחרה כ 8 שנים ולמרות איומים בלתי פוסקים- עדיין לא פורש. מאמן כושר ובריאות מטעם מכללת וינגייט, מדריך אופניים מטעם איגוד האופניים ובעל תואר B.Sc במדעי התזונה מטעם המכללה האדמית תל חי. גר בצפון ועורך מחקר במכללה האקדמית תל חי בתחום התזונה והפיזיולוגיה של המאמץ, אך מגיע כל סוף שבוע למרכז ומספק שירותי ייעוץ תזונה.