אליפות IDEAL סייקלוקרוס אופקים נערכה ב 27.12.13, בהובלתו של ויקטור קיטייב ומועדונו דינמורייסינג. הוא שתף פעולה עם קק”ל, חברת IDEAL BIKES, והעיר אופקים, והרים את תחרות הסייקלוקרוס הראשונה בחורף 2013.
התחרות התקיימה במרכז פארק ציבורי אופקים במסלול מהיר משולב בתוך גנים של העיר (כן – אם חיפשנו דרכים להוציא את הענף מהמחתרת, הנה אחד הפתרונות האפשריים). הרוכבים ביצעו 10 הקפות של 2.5 קמ להקפה. סייקלוקרוס תופס תאוצה בישראל. הענף הפופולארי והמלהיב בעולם בעונת הסתיו והחורף נתפש בעבר אצל רוכבי הכביש ככלי לגיוון וכיף מחוץ לתחרויות העיקריות שלהם בעונה. הוא הזדמנות מצוינת לשמור על כושר ולשפר את טכניקת הרכיבה במהלך הפגרה ומתאים לכל הגילאים ולכל הרמות. המסלולים מתבססים על הקפות קצרות ואינטנסיביות במיוחד, כולל מכשולים טבעיים ומלאכותיים לאתגור הרוכבים, והמקצים גם הם אינם ארוכים.
הענף הזה אמנם החל כקינוח לעונה העיקרית בעבר, אולם הוא הפך בעולם כבר מזמן הפך ליעד בפני עצמו עם גיבורים משלו, ולא מעט רוכבים ששמים אותו במרכז בסצינה העולמית. גם לנו יש גיבור מקומי בתחום: אף רוכב ישראלי לא אתגר עד היום את שלומי חיימי והוא שלט ללא עוררין בכל תחרויות הסייקלוקרוס שהיו פה בעבר.לקראת סייקלוקרוס אופקים, משהתברר ששלומי חיימי ודימיטרו גרבובסקי עומדים להתחרות אחד מול השני ומול שאר המתחרים, ניתן היה להעריך שהקרב יהיה בין הרוכבים התחרותיים הבולטים בישראל 2013 במרוצי הקרוס קאנטרי והכביש בהתאמה.
לפתע, נוצר לנו פוטנציאל לדו קרב מעניין בדיסיפלינה שמהווה סוג של מפגש בין ענף אופני ההרים לענף הכביש. האם דימה, רוכב הכביש החזק ביותר שפועל בישראל, יכול לשלומי – רוכב אופני ההרים החזק ביותר בישראל?
בעוד באירופה מתאפיינים מרוצי הסייקלו קרוס (CX) במזג אויר קר וסוער, בישראל היו כ 30 מעלות בשמש החורפית של אופקים ולחיימי היה חם כבר בחימום..
.
הזינוק כמו בכל מרוצי ה CX היה אגרסיבי ומהיר.
רועי גולדשטיין (מהשנה רוכב בקבוצת 500 וואט) מוביל את כל הרוכבים ממוקדי המבט בכניסה לפניה הראשונה. שימו לב למרפקים הרחבים של שלומי חיימי (וגם של רועי): מורידים אותו נמוך על הכידון רכים וסופגים במקום בולם קדמי. מקצוען.
לא לוקח לחיימי הרבה זמן לחלוף על פני רועי גולדשטיין וליטול את ההובלה. באופן זה יכול חיימי לנצל עד טום את את יכולותיו הטכניות המעולות ולא לתת לאף מתחרה אחר להפריע לו.
מאחורי חיימי ורועי גולדשטיין רודפים – עומר גולדשטיין (טים מישגב), גרבובסקי (דינמו רייסינג), אליעד דניאל (CCC) ואיתמר איינהורן (500 וואט).
חיימי – מנצל עד טום את הכושר המצוין, המשקל הנמוך (שלומי רזה ונראה פשוט מצוין) והיכולות הטכניות על מנת לרחף מעל מכשולי המסלול (שנבנו באמצעים אקולוגיים בלבד!) ע”י מארגני התחרות:
אפשר לראות את ההבדל בין רוכבי הכביש שרכבו “בתוך” המסלול וחיימי שפשוט ריחף מעליו…
בקבוצת הרדיפה (הקפה 3 מ 10) מתחלפת ההובלה פעמים רבות. עומר גולדשטיין (שיחד עם איתמר איינהורן רכב בקטגוריית הנוער), נשר מקבוצת החוד ואיתמר איינהורן (המצוין!) תופס את מקומו בקרב על המקום השני. בתמונה אליעד דניאל לפני רועי גולדשטיין, דימה גרבובסקי ואיתמר איינהורן.
ברמה משל עצמו – חיימי עולה ממעמקי האדמה בדרך לנצחון
הקפה 5 – דניאל, גולדשטיין, איינהורן וגרבובסקי ממשיכים במאבק על המקום השני:
לפתע, מבעד לאבק המאבק, מגיח רוכב הנוער (או אולי הרוכב שיש לו ילדים בגיל נוער?) – עודד דנון, וסוגר על הדבוקה הנאבקת על המקום השני!
גרבובסקי, שהבין שאת חיימי לא יתפוס, תקף בכח בכל פעם שהדבוקה הרודפת הגיעה לקטע “הכביש” במסלול (מישור עם חול מהודק יחסית). הרוכבים האחרים בקושי הצליחו להחזיק מעמד אך סגרו את ההתקפות בקטעים היותר טכניים:
הקפה 8 – זו לא אותה תמונה אבל זה אותו חיימי. כמו מכונה משומנת רכב שלומי 5:10 דקות להקפה כשהוא מדייק ורוכב באופן זהה הקפה אחרי הקפה. מרשים!
אליעד דניאל (CCC) היה מהיחידים, מלבד שלומי, שהצליח לבצע באני-הופ מעל המכשולים. גרבובסקי לא… זה למעשה ההסבר לצורך של גרבובסקי לתקוף חזק כל כך בחלקים הפחות טכניים במסלול. אם אתם חושבים שגם אתם יכולים, ומה הסיפור, אז יתכן שאתם צודקים: בהקפה ראשונה, בהקפה שניה… אבל ככל שנוקף הזמן ואתם כבר עמוק בתוך האיזורים האדומים שתחרות סייקלוקרוס אמורה להביא אתכם אליהם, כל מבצע שנראה פשוט ברכיבה רגילה, כל אלמנט לא מסנן כשעושים אותו בשביל הכיף, הופך למכשול אמיתי שיכול להעיף אתכם בקלות אל הקרקע. צריך להיות עמוק בתוך הקומפורט זון שלכם למרות המצב הקיצוני הזה, כדי לשלוף את השפנים האלה שוב ושוב ככל שהמירוץ נמשך.
בהקפה התשיעית אחרי שאיתמר איינהורן ניצח את מרוץ הנוער שנמשך 8 הקפות נותרו גרבובסקי ודניאל לבדם במאבק על המקום השני. גרבובסקי תקף בקטעי “הכביש” ודניאל בקטעים הטכניים כשלא יותר מ 2 שניות מפרידות ביניהם.
חיימי מנצח בשליטה מוחלטת.
גרבובסקי גובר על אליעד דניאל בספרינט על המקום השני. עודד דנון (HD TREK) סיים רביעי ורועי גולדשטיין חמישי.
פודיום נוער – איתמר איינהורן (500 וואט), גל שרף (TACC), ועומר גולדשטיין (טים מישגב)
פודיום עילית גברים – שלומי חיימי (טים פוקוס), דימה גרבובסקי (דינמו רייסינג) ואליעד דניאל (CCC)