ברקוט ספשיאליסט VL-1000 הוא מוצר עם מימוש חדש ומרענן. קומפרסור נייד במיוחד לאופניים – איך לא ראינו כאלה עד היום? הטענתי מבעוד מועד, הברגתי צינורית מילוי, טררררררר (הקומפרסור עובד ומנפח), יאללה לדרך. קיבלתי איכות חיים עם מבטי “סחטיין אחי”.

מאת: צור חלמיש
צילום: גיאחה, צורחה

כולם מכירים את הקומפרסורים לניפוח מזרני ים שמתחברים ל-12v של מצית הרכב. מחלקת מכירות שרוצה אחד כזה לענף האופניים תגיד להנדסה “רק תוסיפו סוללה נטענת עם מתאם לונטיל ונמכור כמו לחמניות”. בשיווק אמרו: “אתם וראייתכם הפשטנית. הרי לשוק האופניים צריך עיצוב מיוחד, משקל סביר, חיבור לשלדה, שני סוגי ונטילים, מד לחץ, אמינות”. התיק נפל כרגיל על מחלקת הפיתוח. מהנדסי BERKUT עיצבו גליל שדומה בגודלו למשאבת אופניים, בתוכו סוללות ליתיום וקומפרסור. הוסיפו צינורית מילוי ועליה מד לחץ ומתאם לפרסטה ושרדר וגם מתקן חיבור לשלדה על ברגי מתקן הבקבוק. יצאתי לבדוק את התפקוד והשימושיות בשטח.

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מפרט בסיסי

  • שם הדגם: BERKUT SPECIALIST VL-1000.
  • תאימות: ראש מתהפך עבור ונטילי פרסטה (צרפתי) ושרדר (של רכב)
  • לחץ מקסימלי מוצהר: 8 באר שהם 116 psi.
  • משקל כולל 450 גרם
  • כולל 3 לדים לתפקוד כפנס
  • מחיר 350 ש”ח, במבצע: 300 ש”ח לרכישה באתר היבואן

קומפרסור

עיצוב ותחושה

הקומפרסור הגיע בקופסת קרטון נאה ועליה הסברים באותיות קיריליות. היצרנית BERKUT SPECIALIST היא חברה שבסיסה במוסקבה ולה מגוון משאבות וקומפרסורים, בעיקר לשוק הרכב. היבואן הישראלי הרים אתר מכירות ייעודי ונאה לכל מוצרי החברה.

רמת העיצוב, והתחושה ביד היא של מוצר איכותי ורובסטי. הם ארזו מנוע חשמלי, קומפרסור, וסוללות ליתיום-יון נטענות בתוך צינור. גם האריזה עדכנית בסטייל ובחוויה, והמוצר עצמו מרגיש כמו משהו שיחזיק מעמד אם יגלו אותו לסיביר. תחושה מתכתית מסיבית וטובה, עם מסורת של מוצרים תעשיתיים עמידים שחלחלה אל מוצר צרכני.

המשקל – כ 450 גרם לא עומד להתחרות במשאבות הקרבון הקלילות שלכם והוא חלק מהמסר המסיבי של המוצר, אבל הוא בהחלט בתחום הסביר להכנסה לתיק, במיוחד אם אתה מאמן קבוצת ילדים שיודע מראש שזה רק עניין של זמן עד שתשלוף ותצטרך לפמפם וונטילים…

קומפרסור נייד

קומפרסור נייד -איך מנפחים עם זה?

התפעול הבסיסי פשוט: בבית טוענים את הסוללות בעזרת מטען ה-220v המסופק. אין נורת חיווי לטעינה מלאה ויש לטעון בין 2-3 שעות. לצורך ניפוח, מבריגים את הצינורית מצד אחד על הקומפרסור ומהצד השני על הונטיל.

כדי לעבור בין שרדר לפרסטה, פשוט הופכים את ראש הניפוח. החיבור שלו גם על ונטיל שרדר וגם על פרסטה הוא בהברגה ולא עם מנוף נעילה כמו במשאבות. ההברגה נתפסת היטב על הונטיל כך שאפילו לא צריך להחזיק כלום. לוחצים על הלחצן האדום, שומעים רעשים של קומפרסור שמנפח וזהו. עובד.

berkut

זמן העבודה המקסימלי המוצהר בטעינה מלאה, עד 8 דקות. בפועל, לוקח כמה עשרות שניות לנפח גלגל הרים 2.1-27.5 אינטש או גלגל כביש ברוחב 25 מ”מ. כלומר הסוללות יספיקו למספר גלגלים יפה בתלות בגודלם ובלחץ הנדרש. גלגלים כאלה ניתן לנפח שניים ברצף ואז לחכות. המלצת היצרן היא לתת לקומפרסור להתקרר בין גלגל לגלגל בניפוח של גלגלים ממש גדולים כמו 29″ ברוחב 2.5 או יותר. יש כמובן גם המלצות בטיחות סבירות כמו לא להשתמש בגשם עז, לטעון עם המטען המסופק וכו’.

חור התבריג לצינורית מכוסה בפקק גומי שימנע כניסת חול/בוץ ברכיבה. אין לפקק חיבור לגוף המשאבה וקל לאבדו. נמליץ למי שיתקין את המשאבה על השלדה למצוא דרך לשפצר אותו אליה. על אף הפקקים כאב לי הלב להתקין את המשאבה באופן קבוע על אופני ההרים. אצלי היא תקבל ציפוי של בוץ או חול ולכן השארתיה בתיק.

באחת הפעמים נתקעה לי צינורית הניפוח בגוף המשאבה. הצלחתי להוציא את רוב הצינורית בסיבוב החלק הדק שלה שרחוק מההברגה, בין מד הלחץ למתאמי הנטיל. החיבור לקומפרסור נשאר בתוך ההברגה ואותו הוצאתי עם פלייר ואז הברגתי בחזרה לצינורית. כדאי מראש לחזק את חלקי הצינור ולשים קצת גריז בהברגה שלו לקומפרסור שיהיה קל להוציא. זו התקלה היחידה שהיתה לי בכמעט חצי שנה בשימוש שבועי ואיתה הסתדרתי בעצמי.

קומפרסור

מסביב לחיבור הצינורית, נמצאים שלשה לדים לבנים כפנס להארת הניפוח בלילה. על הצינורית יש מד לחץ אויר קטן. היצרן מציין שעדיף להפסיק לנפח ואז להסתכל על הלחץ. אוסיף שבלחצים הגבוהים של אופני כביש כדאי לעצור באמצע אם הלחץ מפסיק להתקדם. באחת הפעמים גיליתי בריחת אויר עקב הברגה לא מלאה על הונטיל. ניתן לשמוע בריחת אויר רק אחרי עצירת הניפוח הרועש. סיבוב קטן של ההברגה פתר זאת.

כדי לבדוק את דיוק המדיד ניפחתי גלגל כביש לבערך 100psi לפי מה שראיתי בעין במדיד האנלוגי. השוויתי עם מד דיגיטלי שהראה 96psi. שגיאת העין שלי באנלוגי היא יותר מכך וזה דיוק מצוין.

קומפרסור נייד

אחי, כמה לנפח?

לחץ האויר משפיע על התנגדות גלגול, אחיזה, מניעת פנצ’רי צביטה ועוד. הלחץ מיטבי קשור לסוג המשטח, אם יש פנימית/טיובלס/טיובולר, רוחב החישוק, משקל הרוכב והאופניים ועוד ועוד… בקיצור לרובינו אין מספיק ידע או כלים לחיפוש מדעי של לחץ מיטבי וגם הוא משתנה עם המעבר בין תכסיות שונות. בכביש יש יותר מחקרים שמראים שלחצים של יותר מ- 100 psi או יותר מיותרים. אלה מתאימים לוולודרום החלק אך יוסיפו התנגדות גלגול על האספלט שבחוץ בגלל הקיפצוץ שיווצר. ניתן להסתפק בפחות מ-100 psi, בוודאי בצמיגי כביש ברוחב 25 מ”מ וצפונה.

בכל מקרה רציתי לבדוק מה קורה כשמגיעים ללחץ המקסימלי. היצרן כותב עד 8 Bar שהם 116 psi ואילו המדיד מראה עד 120 ואפילו עברתי בקצת. תחילה, הצלחתי לפוצץ את הפנימית הישנה שהייתה בתוך הצמיג. בדיקה בפנימית נוספת חדשה, הראתה 122 psi במדיד הדיגיטלי. ה BERKUT נותן די והותר כאשר ממילא לא צריך כאלה לחצים גבוהים.

קומפרסור

החניכים שלי מגיעים עם אופני הרים ופנימיות ומהם אני מבקש לנפח ל-30 psi. עבור עצמי עם טיובלס אני מסתפק בקצת פחות אבל משתדל לא להגזים למטה מדי, במיוחד באחורי. כבר קרה לי שלחצתי בבית על הצמיגים והתרשמתי שהם סבבה לשטח. אח”כ בעיר החלטתי לא רק לרדת 6 מדרגות אלא להפגין דאווין של לעלות אותן. בא במהירות מספקת, מניף גלגל קדמי, ולפני שמספיק להעביר משקל קדימה הגלגל האחורי נתקע בעצמה במדרגות הגרנוליט. פלאף. מלא חומר מתעופף, אני מתעצבן שלא ניפחתי יותר, והלך פייפן עוד צמיג טיובלס יקר. ססעמק.

שימושיות קומפרסור נייד

עד היום הגדרתי משאבת רצפה כפריט חובה בבית כיוון שבכמה לחיצות היא מוסיפה מה שצריך. אם אין לכם אחת תוכלו לרכוש קומפרסור נייד וליהנות מקלות הניפוח, וגם מחסכון די משמעותי במקום. המחיר גבוה יותר אבל מוסיף נוחות בגודל קומפקטי. אזהרה: נפחו איתו בלילה ותעירו את כל הבית. שימו לב גם שהוא לא מיועד להרים טיובלס.

אפשר להעמיס קומפרסור נייד על רכב ליווי במקום משאבת עמוד. רק עם סוללות הליתיום שבו, לא הייתי משאיר אותו ברכב חונה שמתלהט בקיץ הישראלי.

האם הוא תחליף עבורכם למשאבה או CO2? זה תלוי העדפות אישיות. משאבה קטנה עושה את העבודה בבשטח אבל במחיר של כדקותיים עבודה מאומצת. ניפוח בעזרת מיכל CO2 מבוצע בשניות אבל המיכל איננו חינם ובסוף הוא עוד פסולת סביבתית. יש נישה טובה לקומפרסור נייד מחוץ לבית כמשאבה ללא מאמץ ולא זיהום, אך עם יותר משקל.

berkut specialist

קהל היעד

עבור הנפחים הגדולים של Fat Bike או צמיגי פלוס זה ממש מומלץ. כבישון או קרוסר יבבן משקל כנראה יסתפק במיכל CO2 או משאבה קלילים יותר. רוכב שבילים נינוח (שאינו יבבן משקל) ימצא שהברקוט ממש מקל על החיים. מאידך עם פנימיות או טיובלס ובהם חומר נגד פנצ’רים, כמות הפעמים בהן רוכבים צריכים לנפח בשטח אינה עצומה.

קהל רוכבי החשמליים מראש אוהב אוטומציה וחיים קלים. יש כאן פתרון טוב עבור רוכב אחראי, אולי לא חשמלוק הנוער הקלאסי. גם בשטח יש עתיד (שחור או ורוד בעיני המתבונן) שכולל מנועים חשמליים. זה קהל שבהגדרה איננו יבבן משקל. בינגו.

כמדריך במועדון, קורה שרוכבים מגיעים לאימון עם מעט מדי אויר ויותר מדי תרוצים: האופניים היו במחסן, אין לנו משאבה, אבא לא ניפח לי… זה בדיוק הרגע שבו אני נושם נשימה ארוכה בכדי להכיל את הסיטואציה ולומר: “בבקשה לבדוק אויר ולהוסיף בבית”. הקומפרסור הנייד של BERKUT עובד עבורי היטב. אני בודק את צמיגי המתאמנים, לא מתבאס לנפח, ויוצא נחמד יותר. ככה טוב לי.

קומפרסור נייד

סיכום

הברקוט נכנס לקטגוריית הניפוח עם פיתרון חדש, נוח ועובד. כמדריך, לא מבין איך יכולתי בלעדיו עד היום. שווה לקחת אחד עבור קבוצת רוכבים בשטח וגם בכביש. בטח שווה להעמיס אותו על אופניים חשמליים שיסחבו. לא כולם יבבני משקל.  כבונוס, הוא אפילו מגיע עם מחיר הגיוני עבור הנוחות הרבה המתקבלת ממנו.

צילום: גיאחה, צורחה

צור חלמיש (צורחה) כותב על אירועי רכיבה ובוחן ציוד בשטח ובכביש. יש לו אופניים אדומים ומתאמנים שמחים מרמת קטקטים ועד מאסטרס כתומים. במשך שנים נהנה מרכיבות כיף עד שקורס מדריכים באיגוד האופניים נתן לו טריגר לשינוי החיים. אתם וילדיכם מוזמנים לבוא לאימון ניסיון במועדון האופניים VELOCITY ברעננה. לפרטים 054-4536874 צור