מי שמתאמן ברצינות באופניים צריך מד וואטים. גיא חלמיש קיבל את המוצר של 4iiii לבדיקה ביחד עם אופני הנג”ש של Felt  ובילה איתו כ 2000 ק”מ. הנה המסקנות: 

כשיש מספרים לא צריך לנפנף בידיים. לא צריך דאווין, כריזמה ואסרטיביות. מספרים ותוצאות הם אובייקטיביים. העולם אוהב מדידות ומספרים ולכן עולם הרכיבה אוהב מדי וואטים. וואטים מאפשרים את הדיוק שלך מול עצמך ותוכנית האימונים שלך בהפרדה ממשתנים סביבתיים – הוואטים שלך לא מרמים, לא מקבלים הטיה מעייפות או רצף אימונים והם שם תמיד כמו מראה מדויקת. מדי הוואטים הקפיצו לנו את המדרגה באימונים וככל שיותר אנשים בוחרים להתאמן בתוכנית אימון אישית, כך גם התועלת ממדי הוואטים האלה עולה. את המבחן ערכתי בעזרת היבואן של 4iiii דוד ירושלמי (Bladex ישראל), ומרכז הטריאתלון We-Tri ברמת החייל של דודי כהן וניר ורון, יבואני Felt. 

מד וואטים אופני FELT

צד אחד 4iiii, צד שני הזרוע המקורית

במבחן: מד וואטים Podiiiium של 4iiii

  • התקנה: החלפת זרוע קראנק במוצרי שימנו
  • דיוק 1%
  • תמיכה ב Bluetooth ו Ant+
  • משקל: 9 גרם לצד (22 גרם למערכת דו צדדית)
  • טווח: עד 4000W
  • קאדנס: 30-105RPM
  • התאמה אוט’ לטמפרטורות משתנות
  • סוללה: CR3032 לכ 100 שעות רכיבה
  • עמידות: תקן IPX7 (להסבר על משמעות התקן)
  • המחירים כוללים את זרוע השימנו, והטווח גדול בהתאם לסוג ודו או אחד צדדי (בין כ1200-4000 ש”ח)
  • ייבוא: דוד ירושלמי – בליידקס ישראל

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

וואטים בלי להחליף קראנק

חברת 4iiii הקנדית הצליחה לעשות משהו יפה: לייצר את מד הוואטים על זרוע הקראנקים של שימנו. כך היא מאפשרת לרוכבים להשאיר את הדורה אייס או אולטגרה המקורי שלהם (וגם את ה 105 כפי שנבחן פה) על האופניים. מחליפים זרוע פדל אחת בלבד למדידה (מהסוג שמתחבר לציר המרכזי בממשק ה Hollowtech II) ויש לכם מד וואטים על האופניים. היא לא היחידה שעשתה זו ויש גם Stages, וגם פתרונות בפדלים. 

לרבים זה עדיף על החלפת קראנק – קניתם אופניים חדשים עם מערכות דורה אייס או אולטגרה חדשות, וכבר יש שם קראנק שלא בא לכם להחליף? בפתרון הזה לא תהיו חייבים למצוא את עצמכם עם איזה רוטור במקום זה שרציתם במקור. בנוסף החלפת קראנק היא סוג של כאב ראש – צריך לראות שהוא תואם את הפורמט של ה BB שלכם, ותתקעו עם הקראנק המקורי על המדף. כשתמכרו את האופניים בכלל לא בטוח שתוכלו להעביר את מד הוואטים לאופניים הבאים שלכם… בקיצור, יש משהו יפה ואלגנטי בצמצום להחלפת זרוע בלבד.

מד וואטים 4iiii

מדי וואטים של 4iiii 

נתמקד פה במדי הוואטים על בסיס הזרוע בלבד. כולם מאפשרים פורמט חד צדדי- מדידה ברגל שמאל בלבד (הנגדית לקראנק) או דו צדדי עם מדידה נפרדת לכל רגל. לטעמי עבור רוב הרוכבים חד צדדי זה מצוין ומספק. אפשר לשקול דו צדדי אם אתם יודעים שהפער בין שתי הרגליים שלכם גדול מאוד ואתם מעוניינים לעבוד על זה בצורה ממוקדת. 

יש לחברה שני מוצרי החלפת זרוע עיקריים שנבדלים בעיקר בטעינה: 

  1. Precision – הוותיק עם סוללת מטבע רגילה: CR3032 (כ 100 שעות עבודה לפי היצרן)
  2. Podiiiium – עושה שימוש בסוללת ליתיום נטענת. 

דיוק של 1%

את מד הוואטים הם שילבו בקראנקים מהמדף של שימנו ומתגאים בכך שהצליחו להכניס למוצר שלה שלושה  מדי פיתול והדיוק של המדידה היא בטעות מקסימלית של 1%. הם מודדים גם כיפוף אופקי, גם כוחות משיכה, וגם פיתול ולדבריהם באמצעות שלושת המימדים האלה מייצרים דיוק טוב יותר גם אצל רוכבים שהפידול שלהם רחוק מלהיות מושלם, עגול ואחיד. לא היתה לי אפשרות לבצע בדיקה כנגד ה Power2Max שאצלי לבדיקת דיוק ועקביות, אולם שפע מבחנים בעולם מראים שהוא עובד דומה לאחרים וההשוואות טובות בד”כ.

גיאחה על אופני ה FELT

שימוש במד וואטים לאורך זמן

היו לא מעט רכיבות וקילומטרים במבחן הזה, ולשמחתי הרבה לאחר התחלה קשה הכל הסתדר, הוואטים נהיו הגיוניים, המוצר התחיל לעבוד כמו שצריך, הגרמין מקבל את התוצאות. מה שיפה במד וואטים הוא שמרגע שהוא עובד, לא צריך להתעסק איתו יותר מדי. כל הבלגן הזה בסוף מיועד בסה”כ להעביר לכם למחשבון הרכיבה מספר אחד חשוב וזהו: וואטים (וגם מס’ פחות חשוב נוסף: קאדנס). איפה “נקודות המגע” שלנו עם מוצר כזה? 

  1. התקנה- צריך להתקין את הזרוע, ואני מניח שתשאירו את זה למכונאי. זה חד פעמי ולא מורכב בכלל.
  2. התממשקות לאפליקציה של 4iiii – לטובת הקליברציה, אחת לחודש בערך, כדי לוודא שהערכים שלכם תקינים. האפליקציה זיהתה את מד הוואטים בקלות, והקליברציה בה מאוד פשוטה: מסובבים את הקראנק להעיר את מד הוואטים, מורידים את הזרוע שתצביע לכיוון הרצפה, ולוחצים על הכפתור באפליקציה לביצוע התיאום. זהו. 
  3. קישור למחשבון הרכיבה (או לתוכנות האימונים שלכם) – פה נתקלתי בבעיות מדי פעם, וזה לא הלך מי יודע מה חלק. מומלץ לבצע את זה לבד ולא בסביבת רוכבים אחרים כדי לא לבלבל עם קריאות ממדים אחרים. אני ממליץ גם לתת שם ברור שתזהו למד הוואטים בממשק הקישור, כדי שאם תצטרכו לחברו שוב תזהו אותו מייד ולא באמצעות השם המקורי שהוא מספר כלשהו שלא תזכרו כנראה, במיוחד אם יהיו מדי וואטים נוספים בסביבה. 
  4. החלפת סוללה- במד הוואטים הנוכחי שלי (power2max) זה מעיק ומסורבל עם גישה קשה להברגות. פה זה הרבה יותר פשוט ולא דורש כלים כלל. 

זרוע וואטים

מחלות ילדות ודיוק בתחילת המבחן

היו מחלות ילדות: מד הוואטים הראשון שהיה על האופניים לא עבד, והוחלף. אני לא יודע אם בעיות אמינות מאפיינות את המוצר רק שאצלי זה קרה. גם לקח הרבה זמן עד שהצלחנו לקבל את ההחלפה מ Bladex לחנות ואז גם השני התקשה להתחבר. שוב ניסיון להגיע לתמיכה ולבסוף ניאות. קליברציה עם הגרמין גרמה לוואטים נמוכים ב 300 מהמציאות, והסתבר שלא כדאי לאשר לגרמין לעשות את הקליברציה ואם הוא שואל אתכם – סרבו. 

לאחר התקנת אפליקציה של 4iiii וקליברציה איתה בלבד, קיוויתי שהכל יסתדר, ואכן ברכיבה הבאה היו וואטים, אבל לתחושתי מוגזמים (כ 30-40 מעל מה שיש לי ב Power2max). גם פה נמצא הפתרון: להערכתי הטעות נבעה מכך שביצעתי קליברציה בחדר ממוזג ולא בתנאי האמת בחוץ ולכן ביצעתי שוב קליברציה בתחילת רכיבה בחוץ, ואז… הסתדר! 

בשורה תחתונה, הפעלה מוצלחת של מוצר חודש אחרי מסירה ראשונה ללקוח אינה יכולה להיחשב כמוצלחת. אני אקח על אחריותי חלק מהזמן הזה עקב עומס, אבל חלקו גם עקב איטיות שאינה קשורה אלי, העדר נקודת שירות פיזית באזור השרון שפשוט יכולתי לפתור את זה בה מהר מספיק. כן קיבלתי שירות ומענה מלא אבל היתה איזה תחושה של חוסר דחיפות באוויר. 

לסיכום: מד וואטים חכם בגישה הנכונה

כשאנחנו שוקלים איזה מד וואטים לקנות, יש כמה היבטים, ולטעמי בחשובים שבהם המוצר הזה מנצח: הוא עם כמעט אפס משקל, ההתקנה שלו פשוטה מאוד, הוא משאיר אתכם עם הקראנק האיכותי המקורי של המערכת שלכם, החלפת סוללה קלה והוא מדויק ועובד טוב. הוא עדיף בעיני על החלפת קראנק מלאה ועדיף בהרבה על מדי וואטים בפדלים. אם רק היתה לי בו טעינה ישירות לשקע בלי צורך להחליף סוללות, ואפס צורך בקליברציה לאורך חיי המוצר זה היה מושלם ממש. לשמחת הקונים – שתי הפעולות האלה אינן מורכבות. 

בשורה תחתונה: למרות שיש לי היום מד וואטים שהוא בהחלפת קראנק מלא, אני מעריך שבאופניים החדשים הבאים שלי, ביחד עם שיקולי המחיר, אעדיף את הפתרון הזה. 

יתרונות

  • משקל
  • מחיר
  • ללא החלפת קראנק
  • החלפת סוללה קלה

חסרונות

  • נדרשת קליברציה אחת לחודש
  • חד צדדי (יש גרסה דו צדדית)
  • נדגמו תקלת מוצר וקשיי ממשק למחשבון
  • שירות בשאנטי