פעם ראשונה זה ניסוי. פעם שנייה זה תרגול, ופעם שלישית זו מסורת. רק לפני קצת פחות משנה הושק קונספט הגראן פונדו בישראל בהצלחה מרשימה: מאות רוכבים יצאו לרכיבה קשה וארוכה מהגלבוע אל החרמון באביב, וכחצי שנה אחרי כן, בתחילת החורף, מים המלח לשדה בוקר. הם רכבו רכיבה חד יומית של 150-170 ק"מ ועם גובה מצטבר של כ 2000-3200 מטרים (במקצים הארוכים). זה לא היה קל וכל אחד נפגש ברכיבה הזו עם גבולות היכולת שלו – בין אם הוא רוכב קצה או חובבן שרוכב בסוף השבוע הרגיל שלו כ 80-100 ק"מ.

אבל הקונספט הזה הוא קונספט מנצח. השנה זה רק מתגבר: בתוכנית שלושה גראן פונדו: גלבוע-חרמון השני, גראן פונדו חדש וראשון בירושלים, וגראן פונדו מכתשים השני. אליהם מוצמדים שני מחנות אימונים תלת יומיים שנמצאים בתזמון מדויק: כוכב הדרום שההרשמה אליו מתנהלת כעת וכוכב הצפון, מה שמאפשר לרוכבים לייצר לעצמם "עונה" יפה המשולבת בתוכנית אימונים עם שניים שלושה "פיקים" שנתיים.

רישמו ביומנים והתחילו להתארגן: גראן פונדו כלל-בריאות מתקיים בשנית. השנה יתקיים האירוע ביום שישי ה –  19.4.13.

לאתר הרישום לגראן פונדו 

1-604

מטפסים את העליה של חמת גדר – לא קל…

8 הסברים לכך שרעיון ה"גראן פונדו" תופס

התופעה הזו היא חלק ממגמה רחבת היקף וגלובלית בעולם האופניים. אנחנו לא מנותקים מהצמיחה של אירועי הגראן פונדו בעולם, ויש לכך הגיון וסיבות מוצדקות מאוד:

1. האירועים האלה מתאימים במיוחד לרוכבי הספורט – בניגוד לספורטאים מקצוענים, רוכבי הספורט רואים באופניים כחלק ממכלול של אורח חיים בריא. הם עוסקים בזה כתחביב, מקדישים לכך כמה שעות בשבוע, והפורמט של רכיבה אתגרית וקשה, אולם כזו שאינה תחרותית מדי, יש במסגרתה הפסקות מנוחה ותזונה בנקודות מאורגנות, ועושים אותה בדופק ממוצע שאינו קיצוני, מתאימה ליותר רוכבים – בודאי מתאימה יותר מהאירועים הסופר תחרותיים שהיו כמעט בלעדיים לפני שהמגמה הזו התרחבה.

2. גראן לא מצריך התאגדות בקבוצה – בניגוד למסגרות הספורטיביות יותר, פה לא צריך להיות חלק מקבוצת רכיבה שמטרתה העיקרית להוציא ניצחונות בתחרויות האיגוד. אין הכרח להיות חלק מאותה מסגרת תובענית, קבועה וממושמעת יחסית שמספקת קבוצת הרכיבה הטיפוסית במסגרת האיגודית. פה – כל רוכב עצמאי, או קבוצת רוכבי כיף יכולים להגיע וליהנות.

3. סובלנות למנעד רחב של רמות רכיבה – בשפיץ של הטור יכולים להיות רוכבים מקצוענים של ממש. בגראן פונדו המובילים בעולם יש פרסים כספיים יפים, ורואים רמה רצינית מאוד בקדמת הדבוקה – וגם בארץ לא מעט מהקבוצות והרוכבים המובילים באו לזכות ב"מלך ההר" או בפרס על המקום הראשון. זה מתקיים ללא הפרעה לכל טור הרוכבים הארוך מאחוריהם שבו האתגר של רוב הרוכבים הוא לסיים טוב או עצם השלמת המסלול.

4. מעטפת בטיחות – אין להשוות רכיבה באירוע מאורגן עם כבישים חסומים ורכבי ליווי בטחוניים, רפואיים וטכניים סביבך לבין רכיבת שבת שגרתית. אם יש כזה אירוע מיוחד עם כל התועלות שבו, ואתה יכול להנות בו מרכיבת כביש ללא הסיכון הנתפש של רכיבת כביש – הרי יש בכך יתרון גדול להרבה רוכבים שבוחרים בשקט הנפשי של השתתפות בכמה שיותר אירועים מאורגנים. אם תבררו תגלו שבאביב ובסתיו ישנן תקופות בהן אפשר לרכוב לא מעט רכיבות אך ורק באירועים מאורגנים ולהנות מהמעטפת הבטיחותית שלהם. אגב – לא מעט רוכבי שטח שמבחירה רוכבים רק בשטח ברוב ימות השנה, מגוונים ומתוודעים לרכיבת כביש בטוחה בצורה הזו. (זה שרכיבת כביש אינה ספורט מסוכן כמו שהוא נתפס – זה כבר עניין לשיחה אחרת…)

5. אווירה מחשמלת וחברותא – מה קורה כשלוקחים מאות רוכבים הלומי אנדורפינים ושיכורי נוף ותנועה? אופוריה! כל מי שהיה בגראן פונדו וחווה את נחיל הרוכבים סביבו חווה גם את החיוכים, הפרגון, וההנאה האדירה שהרכיבה ביחד הסבה לכולם. דנה צימרמן מספרת למשל על הפונדו הדרומי: "יצא לאלכס ולי לרכוב בדבוקה עם טריאתלטים חיפאים. אנחנו לא פוגשים אותם, רק בתחרויות, ואז אין זמן לדבר, להתיידד ולרכל 🙂 אבל בפונדו היה גם היה. בפונדו הצפוני רכבנו עם בחור מקטורה (!) — מתי בדיוק ייצא לנו לפגוש רוכבים מהדרום הרחוק? רק בפונדו!"

6. Point to Point – לכו תארגנו כאלה רכיבות לבד… זה כאב ראש לא קטן! כל מי שארגן רכיבות כאלה – כולל אנחנו בעצמנו כשכתבנו מהתנסות על מסלולי הגראן הצפוני וגם הדרומי, יודע שלהשיג אוטובוס לכמה רוכבים זה קשה, מלחיץ (יבריז או לא יבריז?), ולוקח את הזמן והאנרגיה שלו. להעביר את האופניים זה לא תמיד נוח, וכל התיאומים והניג'וס די מעייפים. זה כיף לבוא לאירוע כזה שכבר ארגן לך את הכל ומה שנשאר לך זה רק לרכוב ולהנות מרכיבה במסלול מגוון שלוקח אותך איזה 170 ק"מ -חצי ארץ, בלי הכרח לחזור באמצע.

7. מסלולים מדהימים – מעבר לעניין הפוינט-טו-פוינט יש את המסלולים הספציפיים: גראן פונדו גלבוע חרמון זה משהו מיוחד! באמת – כל אחד מחלקי המסלול הזה הוא חוויה שראויה לרכיבה בפני עצמה: העלייה לגלבוע מצד אחד והירידה ממנו במזרח, הרכיבה לאורך עמק הירדן, העלייה של מבוא חמה, וכמובן רמת הגולן הדרומית, וחלקה ההררי הצפוני עם הסיום בחרמון. זה פשוט מסלול מהמם ואתם מרגישים את כל הצפון המזרחי במהלכו.

8. מטרה מושלמת – בניהול לומדים שמטרות נכונות הן מטרות קשות, לעיתים מאוד, אבל ברות ביצוע. זה בדיוק סוג האתגר שנפש האדם אוהבת. גראן פונדו לא יהיה אתגר קל לאף אחד שיבחר בו. הרכיבה הזו זכורה לכל אחד שעשה אותה כאחת מהרכיבות הקשות שעשה בחייו, אבל כמעט ולא תמצאו כאלה שפרשו באמצע. מי שיודע לקראת מה הוא מגיע, ומתכונן כראוי יסיים את הרכיבה, גם אם מותש למדי…

245.JPG.scaled980

אוטוטו מטפסים לחרמון. לא קל…

גראן פונדו כלל בריאות השני – 19.4.13

השנה יתקיים האירוע ביום שישי ה – 19.4.13. הרכיבה תחל בגלבוע, דרך עמק המעיינות, עמק הירדן, חמת גדר, רמת הגולן עד לאתר החרמון . 168 ק"מ של חווית רכיבת כביש אולטימטיבית.

ניתן לבחור מבין שני מסלולים מאתגרים במיוחד ויפים להדהים:

  • Gran Fondo – מהגלבוע עד לאתר החרמון אורך המסלול – 168 ק"מ , טיפוס מצטבר של 3200 מ'.
  • Medio Fondo – גם זו לא רכיבה קצרה וגם לא קלה! נרכוב משער הגולן עד לאתר החרמון אורך המסלול – 102 ק"מ , טיפוס מצטבר של כ- 2,200 מ'.
Gran

מסלול הגראן פונדו – לא קל…

הרכיבה תתחיל באופן מנהלתי, ללא מדידת זמנים, מהגלבוע ועד שער הגולן, שם תיערך הפסקה לצורך היערכות ורענון. במקטע הכביש שבין שער הגולן לאתר החרמון תיערך מדידת זמנים. לאורך המסלול תמוקמנה תחנות רענון של מזון ושתייה. כל הרוכבים יסיימו את הרכיבה באתר החרמון שם יערך אירוע הסיום. בנוסף, כל רוכב יקבל מדליה, חולצת משתתף ותחולק ארוחה קלה. בטקס הסיום יוחלקו פרסים לרוכבים ולרוכבות בעלי הזמנים הטובים ביותר, על פי הקטגוריות המפורטות בתקנון האירוע.

כל אירוע רכיבה אנו מתחקרים כל פרט מהאירוע: התנהלות מקצועית, לוגיסטית, תפעולית, קשר מול המשטרה, שביעות הרוכבים וכולי. המטרה שלנו להתייעל ולהשתפר מאירוע לאירוע ותחקיר אירוע מבחינתנו הוא הכלי המרכזי לניתוח כל התהליכים. השנה ניישם כמה מהלקחים מהאירוע של שנה שעברה ובעיקר מדידת הזמנים.  בכניסה למסעדה נניח שטיח מדידה זמנים נוסף שיעצור את מדידת הזמנים כך שרוכב שיאלץ לעצור את הרכיבה בהוראת משטרת ישראל תוצאת הזמן שלו לא תפגע. המסלול דומה למסלול של האירוע משנה שעברה. נקודת הזינוק למקצה המדיד עברה לשער הגולן (במקום חמת גדר בשנה שעברה).

Medio

מסלול המדיו פונדו – לא קל…

קטגוריות

פרסים יינתנו לשלושת המקומות הראשונים בכל מקצה – ארוך (170 ק"מ) ובינוני (103 ק"מ) בקטגוריות גיל הבאות:  גברים: 17-29, 30-39, 40-49, 50+ וקבוצתי כללי (לפי מיקומו של הרוכב החמישי). נשים: 17-29, 30-39, 40-49, 50+ וקבוצתי כללי (לפי מיקומו של הרוכב החמישי).

עלויות ותאריכי הרשמה  – מומלץ להרשם בהרשמה מוקדמת במחיר מוזל:

מסלול ארוך (גראן פונדו)

  • הרשמה מוקדמת 380 ₪
  • הרשמה רגילה  450 ₪  תפתח ב 17.3.13
  • הרשמה מאוחרת 550 ₪ תפתח ב 5.4.13

מסלול בינוני (מדיו פונדו)

  • הרשמה מוקדמת 300 ₪
  • הרשמה רגילה  360 ₪  תפתח ב 17.3.13
  • הרשמה מאוחרת 450 ₪ תפתח ב 5.4.13

סיום הרשמה ב 09.04.13 לאחר תאריך זה לא יינתן החזר כספי.

לאתר הרישום לגראן פונדו 

____________________________________________________________

כוכב הדרום: מחנה אימונים 7-9 במרץ

רוצים להתאמן? גם אם לא הספקתם לרכוב יותר מדי החורף, מחנה האימונים "כוכב הדרום" מאת מארגני הגראן פונדו ישים אתכם במקום הנכון בהכנה לגראן פונדו. "כוכב הדרום" במלון ישרוטל מצפה רמון יוציא אתכם לשלושה ימים של רכיבות כביש באחד האיזורים המדבריים היפים בעולם. חברותה, רכב ליווי, מעטפת לוגיסטית, הרצאות מקצועיות בערבים ומאמנים מוסמכים יבטיחו לכם גם התקדמות וגם הנאה. למידע נוסף כנסו לפה.