עמדת טריינר מדוגמת בעונת החורף המתקרבת (לפחות בחלקים מסוימים בעולם) תשפר לכם משמעותית את איכות החיים באימוני ה Indoors שלכם. שי ונסובר נותן פה את רשימת הטיפים המלאה שלו להקמת עמדת טריינר מושלמת. 'צ'ק ליסט' מלא שיעזור לכם לא לשכוח את כל האביזרים הטכניים והלוגיסטים שתזדקקו להם, ע"מ להפוך את הרומן שלכם עם הטריינר למהנה יותר.
לפני שממשיכים – כנסו לראות את ערוץ בייקפאנל Whatsapp!
1. הציבו עמדת טריינר במיקום מתאים
אומנם הטריינר נחשב מכשיר אימון נייד, אך מרביתם כבדים מאוד ואינם נוחים לקיפול, סחיבה ונשיאה. גם אם אתם בעלי הפרעת סדר וניקיון חמורה, אני מבטיח לכם שאחרי פעמיים שלוש, אתם תשתכנעו להשאיר אותו במקומו ושהעוזרת תסתדר כבר לבד. לפיכך בתכנון המיקום האידאלי עבור עמדת טריינר, צריך להביא בחשבון את הדברים הבאים:
צמצום ההפרעה לדיירי הבית מבחינת מראה, מעבר נוח ורעש – קחו בחשבון שברגע שמחברים את האופניים אל הטריינר מדובר במתקן שתופס מקום די גדול ויכול להוות מכשול מעבר. בנוסף, לא יעזור מה יגידו לך ומה רשום במפרט ,אימון על הטריינר מרעיש. מרבית האימונים שלכם יהיו בשעות מוזרות של היום בהן האנשים השפויים ישנים, למקם עמדת טריינר ליד החדר של הקטנה, זו טעות שאתם תשלמו עליה ביג-טיים.
קירבה לפתח אוורור ו/או מזגן ומקום מוצל. לא במרפסת או במקום שהשמש מקרינה עליו ישירות – בקיץ זה סיוט. מצד שני, פתח אוורור הוא גם מפגש פוטנציאלי עם השכן – אם אתם אוהבים את השכנים שלכם, להתאמן על טריינר ב 5 בבוקר מול החלון שלהם – יכול לשים קץ לאהבה זו, קחו זאת בחשבון.
קליטת תקשורת WiFi- מרבית האפליקציות שתעבדו מולם דורשות חיבור לאינטרנט. גם עבור עדכוני Firmware לטריינר נדרש חיבור לרשת. אם אתם מתמקמים בקומת המחסן זו עלולה להיות בעיה שכדאי לפתור מראש.
שקעי חשמל נגישים בקרבת מקום ובכמות מספקת גם לכל המכשירים הנוספים שתעשו בהם שימוש (להלן).
2. ציוד הקפי
זה שקניתם טריינר לא אומר שאתם יכולים להכניס את הארנק בחזרה לכיס. מעבר לדמי מנוי חודשי שתעלה לכם אפליקציית האימונים שתחליטו לעבוד מולה, כדאי שתשקיעו במספר אביזרים טקטים חשובים:
א. מזרון סופג זיעה איכותי – חובה! מוצר שמוסיף יוקרה ואסתטיקה לעמדה, מונע מנחילי הזיעה לזרום על הרצפה וגם עוזר בספיגת הרעש. לא להתפשר.
ב. המכשיר ומסך התצוגה עליו תרוץ אפליקצית האימונים – באיזה מכשיר אתם בוחרים? טלפון נייד? טאבלט? לפטופ? AppleTV? ויותר חשוב, על איזה מסך יוצג האימון תוך כדי? האם של המכשיר הנייד או של מסך טלוויזיה גדול?
לגבי המכשיר – חשוב לזכור שלא כל אפליקציה תומכת בכל מכשיר. לכן אם אתם נעולים על אפליקציה מסוימת, כדאי שתכירו מראש באלו מכשירים היא תומכת והאם היא מציבה דרישות חומרתיות כלשהן, כגון מינימום זיכרון, מעבד וכרטיס גרפי.
2 עמדת טריינר- עקרונות תצוגה:
- כמה שיותר גדול יותר טוב – הן עבור החוויה הגרפית והן ע"מ לקרוא בצורה ברורה את הנתונים השונים המוצגים תוך כדי אימון. אם אתם מתכוונים לעשות שימוש במסך טלוויזיה, קחו בחשבון האם זה מסך שמשמש גם את שאר דיירי הבית שיתחרו איתכם על המשאב או שאתם מתכוונים להתקין מסך ייעודי. כמו-כן חשוב לדעת שחיבור מחשב למסך טלוויזיה גדול, עשוי להביא להנחתה מסוימת בתצוגה בצורת delay בשידור ובאיכות הגרפית וכדאי לוודא שאתם עושים שימוש בכבלים ובמגשרים מתאימים ע"מ להשיג תוצאת תצוגה מיטבית.
- מיקום המסך מול העיניים בזמן שאתם רוכבים על הטריינר. במיוחד אם אתם לא רוצים לפתח נמק בצוואר. זה ממש לא אידאלי למקם את הטריינר בצד אחד של הסלון כשהמסך שעובדים מולו בצד השני.
ג. מאוורר רצפתי גדול – עם מספר דרגות עוצמה. אם אתם ממש רוצים להשקיע, אז יהיה מאוד נוח לחבר את המאוורר לשקע 'חכם' – כזה שמאפשר להדליק ולכבות את הטריינר באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד מבלי שתצטרכו לרדת מהאופניים במהלך האימון. יש מאווררים עוד יותר מתקדמים (ומן הסתם גם יותר יקרים) שיאפשרו לכם גם לשנות את דרגות העוצמה באמצעות אפליקציה.
ד. עמדת עבודה – שלט לטלוויזיה, מקלדת, עכבר, נייד, טאבלט, חטיף, טישו – כל אלה הם רק חלק מהפריטים שתצטרכו אליהם גישה במהלך האימון על הטריינר והם תמיד ימצאו 2 ס"מ רחוק מדי (ולא יעזור עד כמה תתכופפו ותתמתחו ע"מ לנסות ולהגיע אליהם תוך כדי דיווש). הפתרון הוא סידור עמדת עבודה נוחה בין אם לצידך או מולך שבא ניתן למקם את כל הדברים הללו. זה יכול להיות כונן תווים חזק, כיסא בר מוגבה, חצי סולם או להשקיע בין 150 ל 200 דולר ולקנות עמדת שולחן מקצועית וניידת.
ה. דונגל – נכון שזה נשמע כמו משהו מתחום הפורנו – אבל בתכלס זה המכשיר שגורל האימון שלכם תלוי בעבודתו התקינה. מדובר ברכיב תקשורת שמאפשר לסנסורים השונים ולטריינר שלכם לדבר עם האפליקציה. הדונגל הפופלרי ביותר הוא דונגל ANT+ והוא נדרש כאשר עמדת העבודה שלכם היא מחשב/לפטופ (ווינדוס או מק). דונגל פופולרי נוסף הוא CABLE – סוג של מגשר בין מכשירים שיודעים לדבר רק ב ANT לבין כאלה שמדברים ב Bluetooth (יש עוד כאלה דוגמתו).
פחות או יותר זהו, כל מה שנותר לכם כעת – זה לעלות על האופניים ולהתחיל להתאמן. בסרט הבא פירוט של חדר טריינרים פרטי מושקע במיוחד על כל היבטיו- "הזוויפטרים", כתבה של גיאחה על המכורים לזוויפט: