אליסטר קלארקסון, אחד מרוכבי הסטריט טריאל המוכשרים שתפגשו אי פעם, גם משתתף פעיל במופע drop and roll של דני מקאסקיל והוא גם מתחזק ערוץ יוטיוב מושקע בו הוא משתף חוויות רכיבה, מסביר על טכניקות רכיבה, ובוחן כל מיני סוגי אופנים וחלקי אופניים. תפסנו אותו לראיון על החיים בכלל, ועל הרכיבה בפרט. הצצה לחייו של רוכב בינלאומי.
לחצו פה לקבל את ערוץ בייקפאנל בטלגרם
מתאמנים ברחובות גלזגו
בתקופה שבה יש יותר זמן לבלות מול יוטיוב, הגעתי לסרטון שבו רואים את דני מקאסקיל מתאמן ברכיבה עם מספר רוכבים צעירים ברחובות העיר גלזגו. היו איתו גם שני רוכבים שנמצאים בסביבתו לא מעט ומציגים רמה גבוהה מאוד של רכיבה. אחד מהם הוא אלי קלארקסון. קלארקסון, 36, גדל בצפון אנגליה ולימים שותפו לדירה של של דני מקאסקיל בגלזגו שבסקוטלנד. כיום הוא רוכב מקצועי, הלוקח חלק פעיל במופע פעלולי האופניים של דני מקאסקיל, לצד יצירת תוכן בערוץ יוטיוב עם יותר מ 80 אלף מנויים. בערוץ הזה הוא משתף חוויות רכיבה בפארקי אופניים עם אופני שטח, הוא בוחן אופנים וחלקי אופנים אקזוטיים ומיוחדים, וגם מקדיש לא מעט פרקים על רכיבת טריאל וסרטוני הדרכה.
מי שעוקב כמוני באדיקות אחרי הסרטונים שלו, יודע שמדובר באדם סופר מעניין, שלא מפחד לשתף ידע ומידע, מה שהפך אותו גם להיות נגיש לשאלות שהכי מעניינות אותנו. הראיון התנהל כמובן באופי התקופה, דרך הפייסבוק והחלפת מיילים, איש איש בביתו…
איך ומתי התחלת לרכוב?
התחלתי לרכוב על אופניים בערך בגיל 5, רגיל כזה בלי לקחת את זה ברצינות. עד אשר ראיתי את אחי הגדול מקבל אופני טרק לטיול שטח בבוליביה. מהרגע הזה בעצם כל הנושא תפס אצלי יותר עניין ותאוצה. לימים התחלנו בשכונה להתחרות מי עושה ווילי יותר זמן, מי קופץ יותר גבוה וכד'. זו היתה רכיבת טריאל – בלי שנדע שזה טריאל. סביב שנת 97 בערך, נתקלתי בכתבה שבה מדברים על טריאל, ועל כך שיש לזה חוקים וקהילה. חודש אחרי נרשמתי לתחרות הראשונה שלי.
מתי החלפת את הרכיבה לסטריט טריאל?
כשהתחלתי לרכב – לא היה הבדל משמעותי בין אופני טריאל טהור ואופני סטריט. בסופ"שים הייתי רוכב בתחרויות ובאמצע השבוע מתאמן ברחובות. התחריתי כ 12 שנים, אבל ככל אופני טריאל נעשו יותר "ייעודיות", פחות נהנתי לרכב עליהם. בדיוק בשלב שבו נמאס לי מהתחרויות, חברת INSPIRED התקשרו לבדוק אם אני מעוניין לבחון אב טיפוס חדש של אופני סטריט שהם פיתחו – עם גלגלי 26". כ"כ התלהבתי מהם – שמאז אני רוכב רק סטריט.
איך התחברת עם דני מקאסקיל?
השיחה מחברת INSPIRED, לבדוק את האב טיפוס החדש שלהם הגיעה במקביל לתקופה שבה הסרטון הראשון של דני הפך ויראלי. בערך בשנת 2009-2010. באותו זמן דני הופיע עם קבוצה שנקראה – השבט. בעקבות ההצלחה של הסרטון הוא מצא עצמו מתקשה למצוא זמן להופעות האלה, לאחר שהוא נחשף לכמה סרטונים שפרסמתי, יצר איתי קשר שאחליף אותו בהופעה. נעשינו חברים טובים ולימים נעשינו שותפים לדירה, יחד עם דאנקן שואו (עוד רוכב שמשתתף בדרופ אנד רול ומתחזק ערוץ יוטיוב בתחום הסטריט טריאל – ע.מ.)
רכיבת טריאל היא לפתור את האתגר ברכיבה, זה כמו לפתור פאזל
אם יש יש קו מנחה בבלוגים המצולמים שלו – זה העובדה שהוא מציג גם אי הצלחות. כלומר אם יש אלמנט שאותו הוא בוחר כדי "לפצח" – אנחנו נראה גם מספר ניסיונות לא מוצלחים – עד אשר הוא מצליח לסיים את הקו שבחר.
אלי, יצא לך אי פעם לוותר על קו שבחרת? לא להשלים אותו?
הסיבה שאני אוהב רכיבת טריאל היא לפתור את האתגר ברכיבה, זה כמו לפתור פאזל. הסיפוק שאני שואב מהמעבר עם האופניים מנקודה א' לנקודה ב' הוא עצום. זה מאכזב לעזוב נקודה או קו שהחלטת עליו, בעיקר אם אתה יודע שזה בר השגה. אם זה קורה – זה יהיה רק בגלל אילוצי זמן, כדי לעמוד בלוחות הזמנים של הVlog.
מה לגבי רכיבה לא מצולמת לצרכי אימונים? אתה מתאמן בכל יום?
בשום אופן אני לא מתאמן בכל יום, לצערי. כשהייתי צעיר גרתי ליד מפעל, בחצר שלו היו מפוזרים כל מיני צינורות בטון וחפצים שונים מפוזרים סביבם, לא יכולתי לבקש מגרש אימונים טוב יותר והייתי מבלה שם שעות בכל יום.
כיום העריכה של כל הצילומים לוקחים הרבה מזמני, ואני מעדיף שלא לרכב בחושך או כשרטוב. לגבי אימונים – מצאתי שהצילומים שומרים לי על המוטיבציה לרכב. אני יוצא לרכב ולצלם, וזה גורם לי לנסות לחשוב על רעיונות חדשים לרכיבה, ולהמשיך ולרכוב. וזאת הסיבה שאני פחות מתאמן ויותר מצלם רכיבות .
כל Vlog טריאל שונה מהשני
אני מתעניין בתהליך הצילום של הווילוג שלו. בערוץ שלו יש מגוון של סרטונים. בין אם זה הדרכות רכיבה מפורטות או מבחנים שהוא עורך לדגמי אופניים. הרבה רעיונות יצירתיים לסרטים: "התהליך של הצילום והעריכה משתנה לפי סוג ה Vlog. צילום סרטי הווידיאו של ה MTB הם הקלים ביותר לצילום. לוחצים על PLAY בתחילת הראן – ומכבים בסופו. צילום של סשן רחוב, מצריך ציוד צילום נוסף, ותיעוד מזוויות שונות. במידה וזה לא ייראה טוב בעריכה, אאלץ לצלם את הקו רכיבה בשנית. יחד עם זאת, כל Vlog שונה מהשני. לפעמים אשתמש ב 99% מהחומרים המצולמים, ולפעמים באחוזים בודדים. לא מעט סרטים נשארים על רצפת העריכה, אם יצא שאני לא מרוצה מהתוצאה."
מסר להעביר לרוכב טריאל מתחיל
אני חושב שהטיפ הכי חשוב שאוכל לתת לרוכבים המתחילים הוא לא להתעלם מהתרגילים הבסיסיים. ה treckstand, הוא אולי לא התרגיל הכי מרגש שיש, אבל הוא תרגיל חיוני לרוכבים ולרוכבי טריאל בפרט. לא אחת אני נתקל ברוכבים מתחילים שקופצים ישירות לתרגילים מורכבים יותר, בלי להתעכב על הבסיס, ובהמשך זה יעצור אותם מלהתקדם. יש ווילוג שלם שאני מקדיש לתרגיל הזה ולא בכדי.
עוד טיפ לרוכבי טריאל מתחילים הוא פיבוט. עמידה במקום, ברקס קדמי נעול, והזזת הגלגל האחורי למיקומים שונים על הציר. והכל בשליטה. באשר לרוכבי טריאל המתקדמים יותר , אחד הדברים שאני ממליץ הוא לדייק את הקפיצה על הגלגל האחורי. ללמוד לעשות את זה בצורה מבוקרת ומדויקת. סמנו לכם נקודות על מישור, ונסו לקפוץ אליהן בצורה מדויקת ומבוקרת. נסו גם לתרגל את אותם הדברים כשהרגל החלשה שלכם מובילה. נסו לתרגל סיבוב לצד החלש שלכם.
לסיום, מתי נראה אותך בישראל? בתקווה שבקרוב…