לנוכח כניסת ספורט הרכיבה על אופני הרים לישראל, צצו שבילי רכיבה ומתקנים פיראטיים ביערות קק”ל, כפטריות אחרי הגשם ואז התקיים קורס בוני השבילים הראשון עם ידע של IMBA בישראל. מאז היכולות והשבילים בארץ התפתחו, וכעת מקימה מכללת ווינגייט קורס נוסף ומזמינה את הרוכבים המעוניינים להשתתף.
הודעה לעתונות מאת: איתן חברוני, מכללת ווינגייט
קורס בוני שבילי אופני הרים בשטחים הפתוחים הקרוב, אמור להיפתח ב 18/03/21, לאחר שנדחה שלוש פעמים עקב מגבלות הקורונה. מי שיעמוד בחובות הקורס יקבל תעודת בונה שבילי אופני הרים בשטחים הפתוחים, ורק בעלי תעודות אלו רשאים לגשת למכרזי תכנון, בנייה ותחזוקת שבילים של קק”ל, רט”ג והרשויות המקומיות.
מבנה קורס בוני השבילים
הקורס תוכנן במתכונת הדומה לקורסים הקודמים של 2018 ו- 2011: 4 ימים של הרצאות ותיאוריה שיתקיימו בווינגייט, 4 ימים של סדנת מדבר (בקעת קנאים), יומיים של סדנת תוואי הררי/מיוער(עירון) ויומיים של תוואי מיוער באזור המרכז (בן-שמן), לקורס הזה הוספנו עבודה עם כלים מכניים קלים ובינוניים, מבחן בחלק התיאורטי.
הוקם צוות היגוי שהורכב מנציגי ווינגייט, קק”ל, רט”ג ואיגוד האופניים והקורס נחלק לחלק תיאורטי ולסדנאות מעשיות בהתאם לתוואי השטח המגוונים של ארצנו (מדבר, לס והררי), המרצים ומנחי הסדנאות הנם בוגרי הקורסים הקודמים ועוסקים בתכנון, בנייה ותחזוקת שבילי אופני הרים בישראל .
שיפור התחום וההתמקצעות
משתתפי הקורס שנרשמו למחזור של מרס 2021 מהווים פסיפס של החברה הישראלית: מושבניקים, קיבוצניקים, בני מיעוטים, עובדי ומנהלי קק”ל, רוכבים מנוסים ומתחילים, אדריכלים, גברים ונשים.
איתן חברוני, רכז הקורס ומספר: “לי באופן אישי, זו חוויה מעולה לרכז את הקורס ולפגוש את משתתפי הקורס בחדר ההרצאות , בשטח ובאתר הלינה המשותף ואין לי ספק שבזכותכם נקבל שבילי רכיבה משובחים עם חווית משתמש אדירה.
אני מקווה שיתקיימו קורסים דומים והשתלמויות רלוונטיות, באופן תכוף יותר, לשם קידום התחום והתמקצעות העוסקים בתחום ולי אישית, יש חלום שנצליח להעביר את הידע והמידע הזה לרשות הפלשתינית ולמדינות השכנות שלנו, שיפיקו תועלת סביבתית, בריאותית וספורטיבית מהשטחים הפתוחים שברשותם, מכיוון שאופני הרים משנים ומשפרים חיים של אנשים. תודה לצוות ההיגוי של הקורסים בווינגייט, בלעדיהם הקורס לא היה יוצא אל הפועל: ווינגייט – גילה זוהר, קק”ל- זוהר צפון, גידי בשן, רט”ג- הלל זוסמן”.
פיתוח תשתיות אופניים באופן בר-קיימא- משמר שטחים פתוחים, מעלה את הערך והביקוש לנדל”ן באזור, מקדם את הכלכלה המקומית, נותן מענה לפעילות בשעות הפנאי למגוון האוכלוסייה, מחבר את התושבים לטבע, משפר את הבריאות ויוצר גאווה מקומית בקרב היישובים שיש לידם שבילי רכיבה כיפיים.
קורס בוני שבילים – מעוניינים להצטרף?
כנסו לעמוד הקורס ופנו אל משרדי ביה”ס: 09-8639263, xcool@wincol.ac.il
מאת: איתן חברוני, מרכז קורס בוני שבילי אופני הרים בווינגייט (בשנים 2011-2018-2021), מנהל מועדון אופניים רוכבי שמשון (ע.ר), eitanh69@gmail.com