מבחן הקסדה עם התאורה – קסדה של נטקייס שיש בה תאורה היקפית מכל הכיוונים. פתרון מעולה לרכיבה עירונית ובלילה.
התאורה, בולטת ואדומה בצדדים ומאחור ולבנה מלפנים. יש אפשרות גם להדלקה קבועה בשתי רמות עוצמה וגם לנצנוץ מהבהב ובולט של החלק האדום (הפנס הקדמי מאיר קבוע).
לקניית קסדת Nutcase Vio Mips באתר CTC (מחיר: 650 ש"ח)
חשוף כמו מטרה
קניתי קורקינט והוא משמש אותי מדי פעם לרכבת (אין חניה קרוב) וממנה בת"א. פה ושם אני עוד מוציא אותו מהרכב החונה בפאתי העיר ומתחבר להוויה העירונית. המסקנה העיקרית מהנסיעה בשבילי האופנים והכבישים היא רמת החשיפה והסיכון ברכיבה העירונית החשמלית הזו לא קטנה.
הרבה מהסיכון מגיע מכך שלא רואים אותך: אין לך נצנץ יום חזק בגובה העינים של הנהג. הקורקינט נמוך כמעט כגובה הכביש. אין לו מקום לנצנץ מאחור כמו לאופניים. אתה עומד שם עליו, ואם זה חושך, פשוט אף אחד לא יראה אותך אלא אם תצליח למתקן נצנץ במקום כלשהו באיזור הגב, או הקסדה עצמה. גם הויקינגים והדנים הבינו את זה מצוין:
360 מעלות של תאורה ברכיבה עירונית
גם רכיבה עירונית זקוקה לתאורה. בלילה רואים אנשים רוכבים להם בלי אורות או נצנצים ומדהימה הבורות והאדישות לעובדה שהנהגים סביבם פשוט לא רואים אותם.
תוסיפו על זה התנהלות מאוד בעייתית של רבים בכביש, וקיבלתם מתכון לאסון. הקסדה שבמבחן עונה לצורך של רוכבים ומתניידים עירוניים באשר הם – שיראו אותם ברחובות!
היתרון שלה הוא בכך שהתאורה היא היקפית לגמרי – לא רק מאחור ומלפנים אלא גם בצדדים. התאורה ברת הבהוב וגם תאורה קבועה. ברור ששמתי הבהוב תמיד כי הוא בולט יותר. מלפנים האור לבן, מאחור ובצדדים אדום.
המבנה של הקסדה העירונית
קסדה עירונית שונה מאוד מקסדה ספורטיבית, ודומה יותר לקסדת הרים במובן זה שרמת הבטיחות שהיא מעניקה וההגנה צריכות להיות משמעותיות בעוד שהמשקל והאוורור פחות קריטיים. כזו היא הקסדה הזו, שמכסה שטחים נרחבים באזור הרכות והעורף.
כיאה למוצר המספק יותר בטיחות וקצת פחות אוורור היא אטומה יחסית, שכן ברכיבה עירונית, מחושמלת וגם לא מחושמלת הקטע של חום הגוף הוא פחות הקטע. עדיין שלושה פתחים ענקיים מלפנים כונסים אוויר אל עבר 6 חורי שחרור מאחור והתחושה טובה.
עוד דבר חשוב הוא הלוק, והיא ממש נראית מצוין. חלקה, עם מראה אווירודינמי ומעודכן. וכשהנצנצים עובדים זו חגיגה. את הסוללה טוענים באמצעות שקע MicroUSB רגיל.
ה MIPS בפנים
MIPS היא חברה שבדית שהמציאה פטנט שמפחית את הנזקים של זעזוע מוח בעת תאונת אופניים. MIPS מחקה את מנגנון ההגנה על המוח שקיים בתוך הגולגולת: שכבת נוזל שמפרידה אותו מהגולגולת סביבו ומאפשרת הפחתת השפעת המכה בעת תאונה.
ה MIPS שואף להפחית את הכוחות הסיבוביים שנוצרים כשפוגעים עם הראש בזווית בקרקע, והמוח כך אומרים במיפס רגיש יותר לאימפקט הסיבובי הזה. היא עושה את זה באמצעות הפרדה בין המגע עם הראש לחלק של הקסדה עצמה.
המגנט המגניב
האבזם בקסדה הזו הוא מהסוג הכי כייפי ונוח שיש: עם מגנט. קל לפתוח עם יד אחת וקל לסגור בלי לחפש לדייק את הזכר לנקבה. המגנט מוביל אותך למקום וזה נתפס באלגנטיות. מהאהובים עלי בפטנטים הקטנים באופניים. מצד שני הרצועות עצמן הרגישו לי קצת רכות מדי והייתי מעדיף חומר פחות נעים אבל יותר יציב וקל לתפיסה בלי שיסתבך עם עצמו.
נוחות הקסדה טובה מאוד
הריפוד נוח מאוד ומלא. עשוי חלקים גדולים יחסית ולא קטנים קטנים ורבים וזה מצוין. באופן כללי הקסדה מאוד נוחה. נעים להיות איתה, היא לא מעיקה ומרגישה מגנה ואיכותית. המשקל, אגב, לא נמוך: 445 גרם, כיאה לקסדה שבטיחות, הגנה, ונראות הוא הקטע המוביל שלה. המשקל הזה כולל גם את הנצנצים, הסוללה, והמיפס.
יתרונות הקסדה
- פתרון אחד גם לנראות וגם לבטיחות – כולל מהצד!
- נוחות ברמה גבוהה מאוד
- מיפס MIPS – בטיחות עם הפטנט המוביל לשם כך
- קליפס מגנט מגניב ומהיר לשחרור
- עיצוב יפהפה
חסרונות
- עוצמת יום של ממש – לא ברמה של ה Flare.
- התעסקות עם סוללות וטעינות – אבל ככה זה בפנסים, וזה גם פנס ונצנץ לא רק קסדה.
- גרסה ראשונה הגיע תקולה, אבל פה נכנסת האחריות חסרת הפשרות של CTC. בטחון מלא בשירות תקבלו שם בוודאות.