סדרת מבחני ביגוד החורף ממשיכה, והפעם המשכנו אל פריט קריטי ומתאים במיוחד לישראל: שרוולים מחממי ברכיים וידיים. הפעם ההבדלים בין שתי הגישות המוצגות, של Craft ושל Nalini, קיצוניים!
זה הולך להיות מבחן לשני הסטים האלה, אבל בגלל שהם שונים כל כך אחד מהשני, הם לא בדיוק מתחרים זה בזה ישירות, אלא משלימים זה את זה, ומספקים הזדמנות לחלוק קצת מידע ומשתנים שקשורים בהתארגנות לחורף.
כתבות נוספות שיעניינו אתכם בנושא:
- 6 פריטי חובה לחורף
- סדרת חורף – 3 כובעי רכיבה מ Craft וגם Nalini.
- סדרת חורף – 3 כפפות מחממות – Nalini / Giro / Craft
התקציר- שתי גישות שונות לחלוטין לשרוולים ומחממי ברכיים
שרוולי ידיים ומחממי ברכיים, לצד ווסט או גופייה תרמית, הם הפריטים החשובים ביותר לחורף בישראל.
מדוע? כי הם מאפשרים לבוש מודולרי בשכבות – אם חם אפשר להוריד אותם בקלות והם תופסים מעט מקום בכיסים, ואם קר הם הופכים להיות שכבה ראשונה ומעליהם, בהיותם הדוקים וצמודים לגוף, תמיד אפשר להוסיף שכבות נוספות.
לכאורה בסה"כ שרוולים… כמה שונות יכולה כבר להיות בין שרוול אחד לשני? כמה מורכבות כבר יש פה: קר, אז שמים אותם ונהנים וזהו? אז זהו שלא… יש רמות שונות של מוצרים לתנאי מזג אוויר שונים והם מרגישים שונה לחלוטין זה מזה.
מקראפט לקחנו את הגרסה המאווררת יותר, והמתאימה יותר למזג אוויר יבש, ומנליני את הגרסה העבה יותר והמתאימה יותר למזג אוויר גשום. בליין של שתי החברות יש רמות ואפשרויות רבות למחממים ואפשר לבחור מוצרים לטמפרטורות שונות באותה חברה.
Craft Knee / Arm Warmers 3D רכות נעימה
- מחממי הידיים – (1902331) – 229 ש"ח
- מחממי הברכיים (דגם 1902332) – מחיר: 240 ש"ח,
- שיווק: ING Sports (חנות הדגל של Craft) – הברזל 34, רמת החייל, תל אביב
את ה Craft ניתן למצוא בחנות המצליחה של ING Sports ברמת החייל בניצוחו של האיש והאגדה ישראל חן- רוכב על ב IGP, מנצח מירוצים בעצמו, פעיל באיגוד האופניים, ואושייה בכללי. הם גם מפעילים חנות אינטרנט שמוכרת ישירות אליכם, ויש בה מבצעים ייחודיים עם הנחות מוגבלות בזמן למשל בסופי שבוע בלבד. תמיד יש להם גם מבצעים שווים של מידות אחרונות בחנות.
זו חברה סקנדינבית שאני חייב לאמר שיש לה קו עקבי וייחודי משלה מבחינת התחושה והסגנון של הביגוד והבדים. הם מאופיינים בעידון מסוים, בבדים רכים, עדינים יחסית ודקים ומאוד אלסטיים. המבחן פה מציף את ההבדלים האלה בגישה בין נליני לקראפט. העיצובים הגרפיים של קראפט נהדרים – מודרניים, בד"כ צבעוניים מאוד (אבל לא בשרוולים), והמותג מגניב ומשדר שמחה וספורט.
תאור היצרן: מחממי ברכיים (והידיים) מסוג 3d היחודיים של קראפט הם בעלי אזורי נוחות וחימום באריגה תלת מימדית ליצירת עובי שונה לאזורי טמפ' שונים בברך ובמרפק, בד נעים ודוחה מים\ טפטוף קל.
הם שניהם דגמי יוינסקס ולמרות הדמיון בינהם ניתן לראות שהרכב החומרים שלהם שונה מעט: הרכב מחממי הברכיים – 75% פוליאסטר\תרמוקול, 18% פולימיד, 5% אלסטיין, 2% פוליפרוליין. הרכב מחממי הידיים – 66% פוליאסטר\תרמוקול, 27% פולימיד, 5% אלסטיין, 2% פוליפרוליין.
ברכיבה:
הקראפט נותנים תחושה שונה לחלוטין משל הנליני שפה – הם רכים, דקיקים וקלים, ואינם בעלי צורה קשיחה כאשר תניחו אותם מחוץ לגוף. החומר שלהם מרגיש יותר כאריג צמרירי משהו מאשר שרוול קלאסי. קלאסיקנים וותיקים בענף יכולים לספר לכם על הביגוד של פעם מצמר Merino שיצא לי לנסות כמותו (אגב יש עוד חברות בעולם שמתמחות בשימוש בו בגרסאות מודרניות) – המוצר הזה של Craft הכי דומה לתחושת ה Merino Wool הנעימה. כתוצאה מכך הם מאוד נצמדים ונעימים על הגוף אולם גם פחות אטומים לרוח וגשם, ודומה שאופיינו לטמרפטורות גבוהות יותר מאלה של הנליני.
החומר הזה, שמאפשר הצמדות טובה מאוד ואלסטית מבקש מכם לרכוש מידה קטנה יחסית ולבנות על האלסטיות הזו כך שיהיו מינימום של כפלים על הגוף. בצורה כזו, הוא גם יהיה הכי נוח ולא יאבד את האחיזה בחלק העליון של היד או בירך וינזול למטה.
העובדה שהוא רך ודק ואלסטי אומרת שאם יתחמם השרוולים האלה מעולים לאחסון בהמשך הרכיבה בכיסים מאחר והם מתכווצים לגודל זעיר יותר מכל השרוולים האחרים שנתקלתי בהם עד היום למעט שרוולי קיץ\שמש.
בצד החולשות – לאורך זמן חומרים ארוגים הדומים לצמר בתחושה ואלסטיים מאוד נוטים הן להיות עדינים יותר במפגשים עם ענפים וכו' ברכיבה בשטח, וגם בעלי אורך חיים קצר יותר מחומרים מאסיביים יותר ואלסטיים פחות. בשלב מסוים החומר מתעייף, האלסטיות יורדת, וזה מפסיק להיראות טוב והדוק כמקודם. יחד עם זאת חשוב לאמר- זה ניסיון מצטבר שלי ולא ניסיון עם המוצר הזה. פה למשל אין שום מרכיב נדבק של סיליקון בקצה השרוול העליון. לא זה לא נזל – שוב בגלל ההדיקות והמידה אבל תקפידו לרכוש מידה הדוקה ביותר.
לטעמי המוצר הזה של קראפט מעולה, במיוחד לארץ שבה רוב הרכיבות הן בטמפרטורות סבירות יחסית עד חמות גם בחורף. זה הכי מתאים לבוקר קריר עד שהשמש עולה ומתחמם, זה אפשר לקפל את זה לנפח קטן מאוד באמצע הרכיבה ולהכניס לכיס, והם כל כך נוחים ונעימים ורכים שהם הפכו להיות ברירת המחדל שלי ביציאה לרכיבה!
Nalini Nanodry Warmers – כשהטמפרטורה אכזרית
- שרוולי יד Nanodry – המחירון מדבר על 299 ש"ח, אבל יש מבצעים
- מחממי ברך Nanodry – מחירון 299 ש"ח אבל כאמור יש מבצעים
- ייבוא: נליני ישראל – רחוב האתגר 2 טירת הכרמל, טלפון: 077-6214833 / 054-4261101
השרוולים האלה הם חלק מקו מוצרי ה Black Label של Nalini – הקו המקצועני, שמכוון לאלה שחייבים את הציוד הטוב ביותר. הוא מאופין בבדים הטובים ביותר, בפיצ'רים הטכניים הטובים ביותר שיש לחברה, ובגזרות הדוקות וצמודות מאוד. בתוך ה Black Label שלהם יש את קו ה Aeprolight – קו המוצרים הקליל יותר לטמרפרטורות הגבוהות יותר ואת קו ה Nanodry לטמפרטורות הנמוכות והרטובות.
מילה על חנן מדמוני ונליני ישראל- חנן מדמוני הוא אחד הראשונים שהביא לארץ בצורה ממוקדת ומקצוענית, ביגוד איכותי ברמה גבוהה מאוד. הוא כנראה הראשון שהביא את שרוולי הקיץ הלבנים לארץ, וזוג כזה שרכשתי עדיין משמש אותי (האמת- לא לקיץ, אלא לימים שיש בהם טמפרטורות בינוניות אבל רוח קרה, ועצם הפרדת העור מהרוח מספיקה).
החנות שלו ממוקמת בטירת הכרמל אולם הוא מפיץ לחנויות רבות בכל הארץ. אם אתם בדרך לחיפה כדאי לכם להגיע לשם (שימו לב לשעות הקבלה: ב 18:00 הוא סוגר). מדובר באחד החנויות המגניבות ביותר לחובבי ביגוד רכיבה עם כמויות עתק של פריטים איטלקיים מגניבים במגוון צבעים ועיצובים, מכל סוג ולכל רמה. אתם יכולים להכנס לשם ולצאת מצוידים בהכל בתחום הביגוד. בנוסף לנליני, חנן מייבא מגוון מותגים מובילים נוספים כגון קסדות Catlike בעלות מבנה החורים העגולים המיוחד, גלגלי Fulcrum, נעלי DMT, תיקי Scicon ועוד, והוא יכול להביא לכם בהזמנה מיוחדת את אחד ממותגי האופניים הנחשקים והיקרים ביותר out there: צ'יפוליני… התימה האיטלקית עוברת כקו מאחד בכל המגוון הענק הזה.
תיאור היצרן את המוצר: בד הננודריי מספק דחיית מים מעולה והגנה מפני רוח וקירור. החלק הפנימי הרך מייצב את טמפרטורת הליבה שלכם בזמן שהוא דוחה לחות הרחק מהגוף. זה הפתרון המושלם למזג אוויר קר של 8-15 מעלות.
ברכיבה:
השרוולים של נליני הם מהז'אנר היותר מוכר של שרוולים, והם עשויים מחומר עם תחושת לייקרה עבה יחסית. השרוולים עבים למדי, ו"שומרים צורה" – כלומר כשמניחים אותם מחוץ לגוף ניתן לראות את הגיזרה נשמרת. המשמעות של העובדה הזו היא שהם מרגישים על הגוף הרבה יותר מאסיביים מה Craft ופחות מגיבים באלסטיות למבנה הספציפי שלכם. מצד שני, אם לקחתם מידה נכונה יש לזה אפקט של ביגוד לחץ מסוים וזה נעים ונוח.
האחיזה בחלקים העליונים מתבססת על פאנל עם תוספות סיליקון – הצורה הקלאסית להצמדות, שיש לה יתרון דביקות אולם יש רוכבים שפחות אוהבים את התחושה. תמיד אפשר לשים את זה מעל לשרוול הגופייה התרמית ולא מתחתיו – זו ההעדפה שלי עם שרוולים ואני מוצא את זה גם יעיל יותר ומפחית בריחה של השרוול כלפי מטה.
מה שמדהים ביותר בשרוולים האלה, ועושה אותם באמת אופציה והשלמה לאלה של ה Craft שנבחנו פה היא יכולת דחיית המים המרשימה של ה Nanodry- כשמשפריצים מים על השרוולים, ממש רואים את הטיפות מתגבשות ומתגלגלות על פני הבד, ללא ספיגה וחדירה אליו. זה מגניב, ובשילוב עם מעילי הגשם שנציג בכתבות ההמשך, בהחלט יכול לעזור לכם להישאר יבשים יותר עד תחנת הדלק או האוטובוס הקרובה עד שהטפטוף או הגשם יפסק.
חסרונות – שרוולי הידיים לא נתפסו על השריר התלת ראשי שלי בצורה מייטבית תמיד, ונוצר לעיתים חריץ קטן ומאוורר בינם לבין החולצה. שוב זה נובע ממידת האלסטיות וההתאמה לגוף המשתנה של כל רוכב, ואצלי זה לא היה הדוק מספיק באיזור הקרוב לכתף- או שאני צריך להתחיל לבלות בחדר כושר או שאמליץ לכם לשים לב לקנייה של שרוולים הדוקים.
בסה"כ הם חמים יותר ודוחי רוח הרבה יותר מהקראפט שבמבחן פה. כשבאמת קר ורטוב בחוץ אין לי התלבטות לגבי איזה מוצר לקחת – ה Nalini Nanodry מספק הגנה מעולה וחמה, והוא להיט כשיש סיכוי לטפטוף. אני מוצא את המוצר הזה מתאים לטמפרטורה נמוכה יותר ממה שהוצהר אצל היצרן ואקח אותו בלי להסס ברכיבות שמתחילות בין 2 ל 10 מעלות.
בכלל, הקטע הזה של בדים דוחי מים הולך חזק אצל כל חברות הביגוד היום, וכמעט לכולן יש סטים שלמים של ביב, חולצה ושרוולים שמאפשרים למשוך את השלב היבש ברכיבה רטובה יותר זמן מבעבר.
סיכום קצרצר לשני המוצרים
שתי גישות שונות ומוצרים משלימים. מבחינת כמות שעות הרכיבה בישראל – הקראפט מכסה הרבה יותר, כי בד"כ יבש והשימושיות של החומר הרך הזה כשמורידים את השרוולים אל הכיסים היא גבוהה. כשקר יותר או מטפטף, ויודעים מראש שנשארים עם השרוולים כל הרכיבה, הנליני נכנסים לתמונה. אם יצמידו לי אקדח לרכה ויגידו לי "תבחר", אקח את הקראפט הפעם.