כיצד ניתן להגיע לתחרות של איש ברזל ראשונה בחסכנות, שלא לומר קמצנות תוך כדי שמירה על תקציב סביר?

בכתבה קודמת הצגנו את העלויות המטורפות של טריאתלון, במיוחד למרחקים ארוכים. המסקנה הייתה שזה תחביב לעשירים. היות וחלק מהקוראים שלנו צעירים, חיילים משוחררים או הורים לנוער מתחרה, האופציה הרזה / חסכנית / קמצנית (בחרו את המונח לפי טעמכם) חשובה. לכן הכינונו מראש כתבה נוספת עם האפשרויות לחיסכון מקסימלי.

קב’ הWhatsapp השקטה של בייקפאנל פה. שווה להצטרף:
בייקפאנל ווטסאפ

אופניים יד שנייה

קניית  אופני כביש או נג”ש מיד שנייה חוסכת המון כסף, באמצעות יד 2 וקב’ פייסבוק לנושא. אפשר למצוא אופניים שיתאימו לכם היות ורבים בספורט הזה מרגישים מחוייבים להחזיק את המילה האחרונה ומוכרים ציוד ביד שניה אחרי שרכשו חדש. בנוסף יש לא מעט אנשים שקנו אופני נג”ש מושקעים עבור איירונמן ואז  פרשו מהספורט. ההמלצה שלנו היא לקנות אופני כביש ולהוסיף להם איירובר, כך שניתן יהיה ליהנות משני העולמות: רכיבת כביש וטריאתלון.

עלות: 3,000 – 6,000 ש”ח.

התאמת אופניים 

תוספות לאופניים

  • מד-וואטים- אביזר נחוץ למי שרוצה להתאמן באופן מקצועי, אינו הכרחי למתאמן החסכן.
  • טיפול טכני ותחזוקה- יש הרבה מאוד פעולות שניתן לעשות עצמאית וגם בנושא זה כמו בכל נושא אחר

סה”כ זה די פשוט, אפשר להתאים עצמאית, לא חייבים ללכת למכוון מקצועי. מתייעצים עם טריאתלטים ותיקים וידעניים, קוראים קצת באינטרנט ומבצעים ניסוי וטעיה עד שמשפרים את התנוחה. גם אצלנו יש כמה כתבות עם טיפים בנושא: הרשת מלאה בסרטוני הדרכה וידע לגבי פעולות שיש לעשות ואיך לעשות אותן.

  • גם את האביזרים השונים שנדרש לקנות במהלך טיפולי תחזוקה ניתן למצוא ברשת בחו”ל בעלויות נמוכות בהרבה מאשר בארץ. למרות זאת לפחות פעם אחת במשך התקופה מומלץ להיכנס למכונאי אופניים מנוסה לבדיקת האופניים, במיוחד לקראת יום התחרות.

עלות: 700 ש”ח

טריינר 

פה נתקלנו בשתי גישות במערכת הפאנלים: גיאחה מתאמן בלי טריינר. אפילו בתקופות של אימון ממוקד הוא יעדיף להתאמן בחוץ בהקפת כביש בטוחה יחסית כלשהי בה יבצע אינטרוולים. דגן רואה בזה כלי אימון ממדרגה ראשונה וממליץ לקנות יד שנייה.

עלות: 500 ש”ח עד 700 ש”ח.

חסכנות

מאמן/ קבוצת אימון

האם חייבים מאמן או קבוצת אימון על מנת להגיע ולהתאמן בצורה סבירה לטריאתלון או תחרות של איש ברזל? גם כאן הדעות במערכת היו לא אחידות. זה כמובן מאוד מומלץ אבל ניתן לקנות תוכניות אימון מותאמות אישית ברשת במיוחד תוכניות של מאמנים מוסמכים. מי שיוותר על אימון בקבוצה כדאי שישקיע הרבה שעות לימוד עצמי ביוטיוב: יש סרטים על תזונה, התנהלות בתחרות, טיפים רבים ועוד.
למרות זאת לא נמליץ כלל למתאמן, גם למתאמן החסכן שלא זקוק לתמיכה להתאמן לקראת תחרות ללא מאמן כלל וזאת העיקר על מנת להימנע מפציעות. יש הרבה ידע וטעויות שיחסכו לכם אם ילווה אתכם מאמן בקבוצה.

עלות: כ 500 ש”ח לחודש.

הכירו את תוכנית האימון האישית מרחוק של ראנפאנל.

נעלי ריצה

חשוב שהנעליים תהיינה מתאימות לרץ, לסגנון הריצה ולמבנה כף הרגל שלו. על כן ההמלצה היא לדלות את המידע מהרשת לגבי סגנון הריצה, אפשר אף לצלם את מנח הרגליים במהלך הריצה ואז להגיע למסקנה בעצמכם אלו נעליים אתם צריכים (האופציות העיקריות: ניטרליות או עם חיזוקי ייצוב תנועה). לאחר ההבנה של אלו נעליים רוצים,אפשר לחפש ברשת דגמים מתאימים. חסכון די משמעותי ניתן להשיג בקניית מודלים משנים קודמות או צבע פחות פופולרי. קניה של מותג ודגם מסויים שהוא לא הכי חדש או מודל של שנה שעברה מוריד את המחיר במאות שקלים. בנוסף לא חייבים לקנות את דגם הקצה של החברות- אם הנעליים נוחות, גם דגם ביניים יכול להתגלות כמצוין.

עלות: 1,000 ש”ח

נעלי רכיבה

הצורך האקוטי שיש בנעלי ריצה שיתאימו לרגל ולסגנון הריצה של המתאמן לא קיים כל כך בנעלי רכיבה ולכן ניתן למצוא, במיוחד ברשת בחנויות בחו”ל, המון מבצעים של נעלי רכיבה טובות במחירים שווים לכל נפש. קצת סבלנות וקצת זמן יכול לחסוך מאות שקלים בתחום זה. אבל יש סיכון לא מבוטל בקנייה מרחוק: מכירים את מוכרי היד השנייה של נעליים “עקב מידה לא נכונה”? לפעמים הניסיון לחסוך עולה יותר. 

עלות : 500 ש”ח

הנה מבחן מעודכן שעשינו לאחרונה לנעלי כביש.

ביגוד ריצה

בניגוד לנעליים, הבלאי של ביגוד נמוך מאוד. מכיוון שהנחת הבסיס שלנו היא שלמי שמחליט להתאמן לטריאתלון יש יכולת ריצה בסיסית אז גם נניח שבגדי ריצה קיימים כבר במלאי ומוחקים את הסעיף הזה מהתקציב לחלוטין. 

עלות: 0 ש”ח.

ביגוד רכיבה

כמו נעלי רכיבה ונעלי ריצה, הרשת מלאה אתרים שונים שיציעו ביגוד רכיבה וחליפות טריאתלון במגוון מחירים עצום. המתאמן החסכן כמובן יבחר לחפש באתרים שמציעים מחירים זולים ואפשר למצוא שם ביגוד ברמה סבירה ואף סבירה פלוס במחירים מאוד נמוכים. בגדים באיכות נמוכה עלולים לגרום לשפשפות קלות ( עד רציניות) ומומלץ במצב זה להצטייד במשחה או וזלין.

עלות: 500 ש”ח

אל כתבות מבחני הנעליים בראנפאנל

הצטרפו לניוזלטר, פעם בשבוע, ממש מעניין:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

קסדה

קסדה הוא אביזר בטיחותי ויש לו חשיבות מאוד גדולה. אף מתאמן לא רוצה להתפשר על בטיחות. באותה נשימה יש לציין כי אפשר למצוא בחנוית בארץ או בחו”ל קסדות ממותגים טובים (למשל דגמים של שנים קודמות) במחירים סבירים בהחלט. רק לזכור שכאשר מזמינים קסדה מחו”ל היא עלולה להיתקע בביקורת במכס שבועות ארוכים ואף לתמיד עקב תקן חסר.

עלות: 500 ש”ח

מבחן קסדה רב שימושית: רודי אגוס
מבחן קסדת כביש אווירודינמית: רודי ניטרון

חליפת שחייה

אביזר שאין כל כך אפשרות לחסוך בו מכיוון שיש צורך למדוד ולהתאים בצורה מדויקת לגוף, מחירים בארץ לא הרבה יותר יקרים ממה שניתן למצוא באתרים בינלאומיים. אבל כן אפשר לחסוךבאמצעות קניית יד שניה אם מצאתם במקרה מישהו במידה שלכם.

עלות: 1,000 ש”ח

שעון ספורט

ממש לא מומלץ לוותר על שעון ספורט, במיוחד במידה והמתאמן חושב על תוכנית אימון אישית מרחוק. כמובן שהמתאמן החסכן לא חייב לקנות את המודל האחרון וגם בתחום זה יש סצנה תוססת של שעונים יד שנייה. יש הרבה אפשרויות למצוא קבוצות בפייסבוק וערוצי טלגרם העוסקים בנושא. המלצה חשובה היא לנסות עד כמה שניתן לקנות שעון יד שנייה שעדיין באחריות לפחות עוד כמה חודשים.

עלות : 500 ש”ח

שעון: קורוס ב: 1200 ש”ח (הכניסו קוד RUNPANEL להנחה של 10%) 

חסכנות

משקפי שמש

גם משקפי שמש, כמו אביזרים אחרים ניתן למצוא ברשת באין ספור אתרים שונים וברמות שונות. המתאמן החסכן לא ירצה לקנות מותג יוקרתי ומוכר ויסתפק במשקפי שמש ממותג לא יוקרתי באתר שניתן לקנות בחו”ל. אנחנו לא ממליצים על זה: יש פה סיכון לא מבוטל שהמשקפיים האלה לא יספקו הגנה איכותית מהשמש, וגם לא יחזיקו זמן רב. אם ישבר חלק, ללא שירות מקומי תצטרכו לקנות שוב. הנושא הזה בדיוק היה במוקד הוויכוח של שני פאנליסטים בעבר: האם כדאי לקנות חיקויים באתרים סיניים?

עלות: 150 ש”ח

תזונה

כמובן שאי אפשר לעשות את התחרות או את האימונים מבלי לתדלק את הגוף כמו שצריך. מצד שני השוק מוצף במוצרים שונים ומשונים של תזונה לספורטאים, תוספי תזונה לפני, במהלך ואחרי האימון ויש קושי להתמצא ולהבין מה באמת נדרש והעלויות גבוהות. אנחנו פה כדי לבשר לכם שלא חייבים את כל המוצרים האלה! יש הרבה פתרונות ביתיים שניתן להכין עצמאית, ונותנים מענה טוב מאוד לצרכי התזונה שלנו במהלך האימונים והתחרות, ובזול. מכיון שמוצרים אלה הם מוצרים שקיימים בכל סופר, נכניס אותם לתקציב הביתי הרגיל ונמחק את עלות של הסעיף הזה.

כתבה מעניינת: מסתבר שתפוחי אדמה אפקטיביים בדיוק כמו ג’ל אנרגיה

רישום ונסיעה לתחרות

המתאמנים החסכוניים ישתתפו בתחרות בארץ, יוותרו על מלון (נסיעה לטבריה מהבית או אוהל על החוף באילת) וכך יחתכו עלויות באופן משמעותי.  

לסיכום: אפשר לחסוך הרבה

ניתן לחשוב על גישה חסכנית: עיקרון המפתח הוא לנסות ולקנות חלק מהדברים ביד שנייה, ובאתרי מסחר זולים בחו”ל. אפשר להוריד מהסכום שיצא עוד סכום ניכר על אימון בקבוצה, אבל לטעמנו לא כדאי אם זוהי תחרות ראשונה שלכם (זו הנחת העבודה בכתבה הזו). 

כדאי לקחת בחשבון שהגישה החסכנית עלולה לגרום לאי נוחות, בזבוז כספים עקב מוצרים לא מתאימים שנקנו מרחוק וגם גזל זמן לא מבוטל בחיפושי רשת. תהייה פשרה באיכות ובסטייל, אבל זה אפשרי ואפילו מומלץ למי שמרגיש שאין סיבה להשקיע סכומים גדולים בהתנסות הראשונה. את ההוצאות הגדולות אפשר גם לדחות לשלב מאוחר יותר, בו אתם יודעים שזה התחביב העיקרי שלכם ושווה לכם להשקיע בו יותר. 

מאת: דגן לוינזון

דגן, כבר לא צעיר אבל פעיל בכל הכח בענפי הספורט שקשורים למים. חי ונושם טריאתלון, מתאמן ומשתתף בתחרויות עד למרחק של איש הברזל המלא ודוגל בכך ש”בשביל להצליח לא מספיק רק לחלום, צריך גם להזיע”. בראנפאנל נמצאות כל הכתבות שלו
אם אהבת את הכתבה שלנו, התודה הגדולה ביותר היא שיתוף שלה, ממש כאן: