חברת CycleOps (מקבוצת SARIS), היא חברה ותיקה בתחום מכשירי הטריינרים עם לא מעט דגמים באמתחתה, אבל רק בשנת 2016 הוציאה לשוק דגם המכוון לקטגורית ה High End של הטריינרים בשם Hammer. בחצי השני של 2018, יצאה CycleOps עם גרסה משודרגת ועדכנית ל Hammer וקראה לו בשם – H2 Smart (או כפי שכולם מכנים אותו בתעשייה – Hammer 2). קיבלנו אותו מדאא היבואנית למבחן.

מאת: שי ונסובר
צילום: פזית שפט-ונסובר

מה מאפיין טריינרים בקטגורית ה High End?

טריינרים בקטגורית ה High End מתאפיינים בעיקר בתכונות הבאות:  

  • מנגנון עבודה Direct Drive (לעומת Wheel On)- המחייב את חיבור האופניים לטריינר ללא הגלגל האחורי.
  • קישוריות מגוונת והטרוגנית- למגוון רחב של תוכנות אימון ובפרוטוקולים ANT ו Bluetooth.
  • אינטראקטיביות- כלומר הם יכולים לקבל הוראות מהזוויפט ותוכנות אחרות שמשפיעים על ההתנגדות והתפקוד שלהם.
  • דיוק גבוה בדיווח הכוח (וואטים)- לפחות סביב ה 2%~.
  • הספק התנגדות גבוה ומגוון- המתבטא ביכולת ל”סמלץ” שיפועי עליה חדים במיוחד.
  • עמידות ואמינות.
  • עבודה שקטה (יחסית).

מפרט / כרטיס ביקור

מה השתנה בין ה Hammer בגירסתו הראשונה, ל H2? לא הרבה: הדיוק שלטענת החברה שופר מ ~3% ל ~2% והחזיר אותו להתמודד בקטגורית ה High End, יכולת מובנית לחשב ולשדר נתוני קאדנס, והצבע – הורידו את הגוון הצהוב של הלוגו שהיה משולב בדגם הקודם.

המפרט של ה H2 כולל:

  • מנגנון- Direct Drive Interactive Smart Trainer
  • קישוריות- ANT+, ANT-FE-C, Bluetooth Smart
  • נתונים- סיבובי רגליים, כח ושליטה, מהירות
  • תאימות לאופניים- לצירי 130מ”מ ו-135מ”מ, וצירי Thru-axle של 142 או 148מ”מ.
  • דיוק בדיווח וואטים- ~2%
  • משקל כולל- 21.3 ק”ג.
  • משקל (Fly Wheel) גלגל תנופה: 9 ק”ג.
  • מקסימום התנגדות- 2,000 וואט.
  • מקסימום סימולציית שיפוע- 20%.
  • יבואן: דאא ספורט וטכנולוגיה- לעמוד המוצר.

CycleOps

מחיר ותחרות

הדגמים המתחרים, עימם מתמודד ה CycleOps H2, הינם –  Tacx Neo2, Wahoo Kickr 2018ו ה Elite Drivo II.

מה מגיע עם הקופסה?

  • הטריינר עצמו.
  • כבל מתח (ארוך יחסית) ועם מתאמים לא רק לשקע ישראלי.
  • מתאמים לציר QR באורך 130 מ”מ (מותקנים כבר על הטריינר) ו 135 מ”מ.
  • מתאמים לציר Thru Axel באורך 142 מ”מ ו 148 מ”מ.
  • מעמד לקיבוע הגלגל הקדמי – מגיע מוסתר מתחת לרגלי הטריינר (יש לפתוח אותן תחילה).
  • “מפריד” קטן שתפקידו לשמור על ה Disc Brake שלא ייצמד למסגרת – למקרה שיש לכם Disc Brakes – שימו לב שהוא נמצא מחובר בתחתית המעמד של הגלגל הקדמי.
  • ספר הדרכה קצר.
  • תעודת בדיקת אבטחת איכות, חתומה אישית.
  • Shimano Free Hub מותקן (עבור התקנת הקסטה).
  • ספייסר לקסטה 8-10 הילוכים (Shimano/SRM).

בנוסף, אמור להגיע גם מנוי ניסיון תקופתי למספר תוכנות, אך מכיוון שאני קיבלתי ליידי דגם שכבר נפתח ונוסה קודם, לא מצאתי פריט זה ולכן אין באפשרותי לוודא זאת.

לא מגיע עם הקופסה: קסטה וQuick Release ו Thru Axel, אולם למבחן הם סופקו באדיבות דאא. האמת שלא מובן לי למה החברה לא כוללת פריטים אלה כחלק מהמוצר והופכת את חווית ההתקנה וההרכבה ל Plug & Ride, שלא לדבר על הוצאה כספית נוספת הנדרשת מהלקוח. ההסבר שהם בד”כ נותנים הוא השונות שיש ללקוחות השונים על האופניים- כביש מול שטח, שימנו מול סראם, יחסי העברה שונים בכל אחד מהם… 

CycleOps H2 Smart – הרכבה 

למעט הצורך להרכיב קסטה (מותאם ל Shimano/SRM 8-11), הטריינר מאוד פשוט להרכבה. אם אתם לא ניחנים בכישורים טכניים, מומלץ לוודא שהקסטה תותקן מראש ע”י המוכר עוד לפני שתיקחו את הטריינר הביתה.

ה H2 הוא טריינר מאסיבי (כבד), אך זה מצופה מטריינר בקטגוריית ה High End שנדרש לספוג ולייצר וואטים גבוהים במיוחד ולשמור על יציבות האופניים והרוכב בזמן האימון.

מניחים אותו במקום המיועד – זה אולי נשמע טריוויאלי , אבל ל H2, יש ידית נוחה ואינטגרלית, מה שאין לרוב הטריינרים. פורסים את 2 הרגליים המקופלות בתחתית הטריינר, עד הסוף, מסובבים את מתאמי הרגליים כך שייגעו בצורה מאוזנת ברצפה ו – וואלה, הטריינר מוכן. אלא אם כאמור, יש לכם את משימת התקנת הקסטה שזה עבודה של עוד כ 10-20 דקות, תלוי כמה אתם מיומנים וכמה הכלים הנדרשים לכך זמינים לכם.

כל מה שנותר לעשות, ע”מ להתחיל ולהשתמש בטריינר, הוא לחבר אותו לחשמל (השקע בתחתית, מצידו השמאלי של הטריינר) ולהרכיב את האופניים ללא הגלגל האחורי.  כפשטות ההרכבה, כך גם פשטות הקיפול במידה ונדרש.

H2

כיול ועדכוני Firmware

ע”מ לשמור על רמת התנגדות מדויקת ככל שניתן, ה CycleOps H2 Smart דורש כיול תקופתי. המלצת היצרן היא אחת לחודש, אך בפועל כדאי לבצע זאת בתדירות גבוהה יותר ולבטח באם אתם מזיזים את הטריינר ממקום למקום או מבצעים את האימון בתנאי טמפרטורה שונים. את הכיול יש לבצע לאחר כ 10 דקות עבודה (לפחות) של הטריינר כשהוא כבר חם.

משום מה ל CycleOps אין אפליקציית Utility ייעודית ופשוטה המאפשרת כיול ואשר ניתן להוריד ולהשתמש בה בטלפון נייד או באמצעי אחר. המלצת היצרן לבצע פעולה זאת, דרך תוכנת Rouvy (שלפני מספר שנים הייתה תוכנת הבית של CycleOps), אבל זה אומר שנדרש להתקין את התוכנה, לפתוח שם משתמש וכו’ – תהליך ארוך ואפילו מעט מסובך. פעולת הכיול אפשרית במסלול חינמי בתוכנת Rouvy. התוכנה ניתנת להורדה למחשבי PC המריצים Windows, מכשירי Apple (טלפונים וטאבלטים) ומכשירי Android  (טלפונים וטאבלטים) בלבד.

באופן עקרוני, ניתן גם לבצע את הכיול מתוכנות צד שלישי המאפשרות זאת דוגמת TrainerRoad ו Zwift – פשוט עקבו אחרי ההוראות, אך עדכוני Firmware המפורסמים ע”י היצרן מעת לעת וכוללים שיפורים ותיקוני תקלות, ניתן לבצע רק דרך תוכנת Rouvy ורק במוד חיבור Bluetooth.

Hummer

קישוריות, קלות החיבור לאפליקציות

פה בדקתי את הנוחות והקלות של אימון עם אפליקציות שונות ובפרוטוקולים שונים (ANT+ ו Bluetooth) – לצורך כך ביצעתי עליו אימונים מול TrainerRoad, Rouvy, Zwift , Sufferfest ומספר תוכנות נוספות.

ה H2 התחבר בצורה נוחה ופשוטה עם כל תוכנה שניסיתי הן בפרוטוקול ANT+ והן ב Bluetooth (בהתאם לתמיכה של כל תוכנה ותוכנה) וזה כלל התחברות לנתוני הוואטים והקאדנס שלו וגם לטריינר עצמו (כטריינר נשלט). הטריינר ניתן היה לגילוי וזיהוי במידי, ללא צורך בניסוי וטעיה מיוחדים. כדאי לציין כי נורות החיווי בתחתית הטריינר, נותנות אינדיקציה טובה לגבי הצלחת פעולת “החיבור” (Pairing) לאפליקציה.

יחד עם זאת, החיבור ב ANT, לא הצליח לספק חווית עבודה טובה וסבל מניתוקים לא מעטים לאורך האימונים השונים שביצעתי ובכל התוכנות שהשתמשתי בהן. החיבור ב Bluetooth, לעומת זאת, היה מוצלח ולמעט ניתוק אחד לאורך מספר רב של שעות אימון, סיפק עבודה יציבה ומעולה.

בשלב הזה אני אתן ל H2 “ליהנות” מחמת הספק, היות וניתוקי תקשורת מסוג זה , יכולים להיגרם ממגוון סיבות, כולל בשל בעיות במחשב ורשת – למרות שסנסורים אחרים שהיו מחוברים דרך אותו תווך ודרך אותו ANT Dongle, לא סבלו משום ניתוק. גם לאחר קריאת לא מעט סקירות אחרות שנעשו על הטריינר הזה, לא יכולתי לפסוק בצורה חד-משמעית אם מדובר בסימפטום גורף (שיידרש עדכון Firmware עתידי לפתור), בעיה מקומית ב Setup אצלי, או בעיה בטריינר הספציפי הזה. בכל מקרה, באם יש לכם אפשרות להתחבר אל הטריינר ב Bluetooth – עדיף.

את “מבחן האישה הצודקת” ה-H2 עבר בהצלחה רבה: לא נשמעו שום פקודות והוראות לבוא ולסדר משהו תוך כדי האימון שלה, כך שמבחינתי מדובר בניקוד גבוה אותו אני מעניק לטריינר.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

חווית הרכיבה היא טובה מאוד

כאן אני רוצה לבדוק את חווית העבודה הכללית באימון במוד ERG- בו ההתנגדות מוכתבת ע”י הטריינר במגוון מצבים: אינטרוולים ממושכים, ספרינטים, Overs & Unders.
מצאתי שהטריינר מגיב יפה לשינויי וואטים ומייצר התנגדות מדורגת וחלקה. גלגל התנופה (Flywheel) הכבד מקנה לסיבוב הפדלים הרגשת פידול בדומה לרכיבה בחוץ. במיוחד כשאתה מבצע ספרינטים ומדווש בעוצמה בבת-אחת. שינויי ההתנגדות במוד עבודה ERG, לוקחים פרק זמן סביר של כמה שניות, כמצופה מטריינרים ברמה זו.

עוד לפני שצללתי לבדיקות וניתוחים מעמיקים של רישומי הוואטים, תחושת ההרגשה הכללית שלי על הטריינר (במיוחד בשלבים הראשונים של כל אימון) הייתה כי הוא מספק לי התנגדות קלה יותר ביחס למה שאני מכיר ול FTP המוגדר, מה שלא הפריע לי לסיים כל אימון בתחושת עייפות וקושי, בדיוק כמו תמיד… וזה בדיוק המקום לעצור לרגע ולדון בסוגיה זו ובמשמעות ה”דיוק” בטריינרים.

הדיוק בטריינרים

אחד האתגרים בניתוח והסקת מסקנות הנגזרים מוואטים, לבטח מסקנה הקשורה לדיוק, הוא הקושי למדוד אותם. בעוד שאנחנו מתייחסים למדדים כמו “זמן”, “טמפרטורה”, “מהירות”, “משקל” ואפילו “קאדנס” כמובנים מאליהם וכפשוטים למדידה בצורה מדויקת ואבסולוטית עם מכשירים/סנסורים פשוטים וזולים, לא כך הם פני הדברים עם וואטים.

הסיבה לכך נעוצה בשני גורמים עיקריים: הראשון הוא המורכבות לבנות מד וואטים מדויק במחיר ובגודל המתאים לצרכי שוק הרכיבה וההתפשרות שכל חברה נאלצת לעשות בהתאם למנגנון שהיא בחרה ליישם. השני הוא מיקום מד הוואטים- או במילים אחרות, היכן בדיוק בשרשרת הדיווש אתה מודד את הכוח המופעל – בפדלים? בקראנק? ב hub הגלגל האחורי? הבדלים אשר יכולים ליצור פער לא קטן בוואטים המדווחים.

תשתמשו ב 3 מדי וואטים שונים למדידה של אותה רכיבה ויש סיכוי סביר שתקבלו התנהגות דומה מבחינת מגמה, אך שוני לא מבוטל בתוצאות. מי צודק? על מי ניתן לסמוך? האם הרוב קובע? איך מנטרלים ניתוקים רגעיים שיתכן שהתרחשו ברגעים שונים לכל מד וואטים? ומה מידת הדיוק שהתקבלה? השאלה נעשית אף מורכבת יותר אם ניקח בחשבון שכל מד וואטים דורש כיול משלו, רגיש לטמפרטורה בצורה שונה וכו’.

הדיוק ב CycleOps H2 Smart

אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, להלן מסקנותיי לגבי ה H2 וזאת לאחר מדידות והשוואות למד וואטים מסוג גרמין Vector2 המותקן בפדלים ואל מול הטריינר שבו אני עושה שימוש בשוטף:

  1. בראש ובראשונה ה H2 הוא עקבי ברמת ההתנגדות (ויחס ההתנגדות) שהוא מייצר – שזה הדבר הכי חשוב שאתה מצפה מטריינר ברמה זו.
  2. סטיית הדיוק של פלוס/מינוס 2%, המוצהרת של CycleOps, היא נכונה. במדידות קיבלתי סטיות שונות בטווח 0 – 15 וואטים שהם טיפה גבוהות, אבל בגבול הנורמה של אחוז זה.
  3. למרות סטיות נקודתיות – ממוצע הוואטים הכללי לאורך זמן (20 דקות ומעלה) היה קרוב מאוד למדידות שהתקבלו מה Vector2 שאף הוא ברמת דיוק של כ 2%~.
  4. כיול (לאחר חימום ממושך) ישפר מאוד את רמת הדיוק ויקטין את ההבדלים בין בין הסנסורים השונים.

בשורה התחתונה – עקביות היא הדבר החשוב ביותר כשאתם עובדים עם טריינר ואת זה ה H2 מספק. באופן כללי, בעבודה עם טריינרים המלצתי היא כדלקמן:

  1. אם אתם רוכבים עם מד וואטים בחוץ וסומכים עליו, במידה ואתם משתמשים בתוכנת Zwift או TrainerRoad הקפידו להשתמש גם בו כ Power Source שמכתיב את ההתנגדות לטריינר.
  2. אם אין לכם מד וואטים או לחילופין אתם לא עובדים עם שתי התוכנות האלה, הקפידו לבצע מבחן FTP על הטריינר שאתם עובדים עליו, גם אם המשמעות שה FTP שלכם יעלה או ירד, זה לא משנה. כל עוד תוצאת ה FTP תהייה מותאמת לטריינר עצמו והטריינר מייצר התנגדות עקבית וטובה כמו ה H2, מובטח לכם כי האימונים יהיו אפקטיביים ויעילים.

ומילה לגבי ה Cadence – העובדה ש ה H2 משדר (הן ב ANT והן ב Bluetooth) גם נתוני קאדנס במקביל לנתוני הוואטים, היא בהחלט יכולת נחמדה ואפילו שימושית אם אתם עובדים עם AppleTV ומוגבלים בערוצי התקשורת. יחד עם זאת, היות ונתון זה הוא מחושב ולא מדיד, הוא אינו תמיד מדויק. לכן, אם יש לכם מד קאדנס נפרד, הקפידו להשתמש בו.

רעש

מבחינת רעש, ה H2 הוא לא טריינר שקט במיוחד אבל גם ממש לא רועש בצורה יוצאת דופן. אם תעבדו בקאדנס נמוך ועל פלטה קטנה, הוא די שקט, אבל מעבר לכך הוא מייצר רמת רעש מקובלת לטריינרים מסוג Direct Drive. ה Tacx Neo וה Kickr 2018 שקטים ממנו.

CycleOps H2 – שורה תחתונה

ה CycleOps H2 Smart הוא בהחלט טריינר טוב המותאם לקטגורית ה High End אליה הוא מכוון. חווית השימוש בו הייתה טובה והוא קל ופשוט לשימוש. כל התוכנות שהשתמשתי בהן התממשקו אליו בצורה מהירה ופשוטה למעט ניתוקים רבים מדי לטעמי בANT (כפי שציינתי, אני עדיין לא ממהר לקבוע שהן היו באשמתו הבלעדית של הטריינר), לא היו לי בעיות שימוש מיוחדות איתו.

מבחינת דיוק – הבדיקות העצמיות שעשיתי (ובנוסף מקריאה רבה על דגם זה בפורומים השונים ברשת האינטרנט), מאוששת עבורי את הצהרת היצרן לדיוק של כ 2%.

שתי שאלות ששווה לתת עליהן את הדעת:

  1. האם המחיר הנוכחי של ה H2 מאפשר לו להיות תחרותי?  בהתחשב שבמחיר דומה ניתן לקנות את ה Kickr2018 וה Neo שמספקים יכולות שימוש נוספות שאין ל H2, כולל העובדה שהם שקטים ממנו וה Drivo II מספק דיוק רב יותר (כ 0.5%).
  2. האם העובדה שאותו יבואן (ד.א.א.) מייצג ומוכר במקביל את הדגם המתחרה (Tacx Neo) עשויה לפגוע בסיכוי הצלחתו בחדירת השוק הישראלי?
מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.

 

אהבתם? עקבו אחרינו בטלגרם!

מומלץ: לחצו פה לקבל את ערוץ BIKEPANEL בטלגרם!