כולם מכירים את יורובייק, אבל בכל מדינה יש גם תערוכות מקומיות, קטנות יותר ומעניינות לא פחות בענף האופניים. גיא חלמיש נסע עם עופר צדוק ל Cycling World ומביא רשמים מתערוכת האופניים המגניבה בדיסלדורף, גרמניה. האם יש עתיד לתערוכות בענף?

עולם התערוכות המקצועיות באופניים ספג מכה קשה מאז הקורונה. במידה רבה ענף האופניים נסוג אחורה ממקום של מפגשים והתנסות , למקום של שיחות זום והשקות דיגיטליות בלבד. המגפה לימדה את יצרני האופניים הגדולים שהם יכולים להגיע בסשן זום אחד כזה לעשרות, לעתים מאות עיתונאים ולהשיק מוצר ורבים מהם הפחיתו את נוכחותם בתערוכות. נכון – המידע עובר, אבל הרגש לא. אין כמו מפגש אנושי, התנסות, רכיבה, ושיחות קטנות ולא פורמליות בין אנשים כדי ללמוד ולהכיר ולהתחבר למוצרים ולספקים. 

הפעם שמחתי מאוד להזמנה של עופר צדוק מ"נשיאה טובה" – יבואן אובלר (Uebler), ופידלוק (Fidlock) לבקר איתו בגרמניה, ולהביא לכם כתבות מהשטח, עם מפגשים אמיתיים. אחרי כן המשכנו לתערוכה מגניבה ממש בדיסלדורף: Cycling World

אופניים

אני מנסה את מזלי במיני סלאלום בתערוכה – לא קל!

דיסלדורף ו Cycling World – שווה!

דיסלדורף היא עיר שווה, נקיה ויפה באזור הצפון מערבי, העשיר והאיכותי של גרמניה על גבול הולנד. בכרך וסביבו גרים כ 15 מיליון תושבים, וזו המדינה המאוכלסת ביותר בגרמניה (שרבים לא יודעים שהיא למעשה פדרציה של מדינות).

העיר מתוקתקת ונקייה. הריין עובר בה עם רצועת טבע רחבה ויפה שספורט ניכר ממנה. נראה שרמת החיים פה גבוהה, וזה הולך מצוין עם פנאי, קומיוטינג, ספורט ואופניים. ואפילו הסושי סבבה: מסתבר שיש פה סצנה מרשימה של מסעדות יפניות אותנטיות. טעמנו, באמת היה אותנטי. 

קבלו את הכתבות פעם בשבוע- זה נוח ומעניין! להצטרפות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

התערוכה התקיימה במשך שלושה ימים בסוף מרץ, במתחם תעשייתי – Areal Böhler – קמפוס של מפעל ענק, ששופץ והפך לפנינה עירונית. עם כארבעה ביתנים גדולים, ובתוכם שפע מגניב של אופניים, אביזרים, ביגוד, וכל מה שתרצו.

זו תערוכה המיועדת לצרכני הקצה- והם באים בהמוניהם, ובמגניבותם. רואים שהם רוכבים, אם כי יש מלא סוגים ואכן זה אולי ההבדל העיקרי מנוף הרוכבים שרואים בארץ: השילוב של האופניים במרקם החיים הוא אחר. אופניים הם לא רק מוצר צריכה יקר לספורט פה, אלא גם אידיאולוגיה, תחבורה, ואמירה חברתית וזהותית. 

אופניים

עופר, איך תערוכות משתלבות בעיסוק שלך כיבואן בענף האופניים?

"בשנים האחרונות אני מקפיד להגיע לתערוכות בתחומים של אופניים, ספורט ואאוטדור. למה? קודם כל – לחפש הזדמנויות, לפגוש ספקים ומכרים מהתחום, כאלה שאנחנו עובדים איתם או כאלה שאולי יעניין לעבוד איתם בעתיד. אני תמיד מתכונן מראש: עובר על רשימת המציגים, מסמן את אלה שמעניינים אותי, ואם מדובר בחברות גדולות – אני דואג לקבוע פגישות מראש. כי מה שרואים באינטרנט לא תמיד משקף את המציאות – לא את המוצר, ולא את האנשים. ובסופו של דבר, אני עושה עסקים עם אנשים. אם יש כימיה – זה עובד (ואם לא – אז לא). 

 

אני מקווה תמיד למצוא משהו ייחודי שמתאים למה שאני עושה – מוצר שלא ראיתי קודם, רעיון חדשני או חיבור מפתיע. כך מצאתי, למשל, את חברת אובלר – ממש ברגעים האחרונים של תערוכת Eurobike ב-2017. באותו זמן שיווקתי מותג אחר ונתקלתי בדוכן קטן עם מוצר מעניין. ניהלתי שיחה קצרה עם אחת הנציגות, היא הראתה לי אבטיפוס של מוצר שעוד לא היה מוכן לשוק. אמרתי לה – "בשנה הבאה אני חוזר אלייך". וכך היה: שנה אחרי זה, הגעתי אליה ב-9 בבוקר. לא היינו בקשר כל השנה, אבל היא זכרה אותי. היה חיבור מיידי – לחצנו ידיים, ומאז – שיתוף הפעולה נמשך. לעומת זאת, את פידלוק לא הכרתי דרך תערוכה – הם פנו אליי ישירות, למרות שביקרתי גם בדוכן שלהם באירועים קודמים".

אופניים

מהתערוכה: מוצרי עיר מגניבים ממש

הגראבל בתמהיל שונה לגמרי מבישראל

כבר בכניסה לתערוכה היה ברור שהגראבל פה חזק מאוד. וכמו שכתבתי לא פעם – גראבל באירופה הוא למעשה מוצר של רוכבי כביש שרוצים להיות קצת יותר מגניבים, וקצת יותר מגוונים במסלולים שלהם. הכבישוניות של החבר'ה שהגיעו עם אופני הגראבל היתה ברורה בסטייל ובוייב – איך שהגענו הגיע קבוצה מעורבת של נשים, חלקן עם גראבל וחלקן עם אופני כביש, וברור היה שהן ביחד.

 

הערוץ של בייקפאנל בווצאפ – כנסו:
 בייקפאנל ווטסאפ

 

עוד סגמנט ברור היוצא מהגראבל ומשתמש באופני גראבל הוא בייקפאקינג. בניגוד לישראל בה הבייקפאקינג הוא שם נרדף לרכיבת שטח קשוחה וארוכה עם לינה בשטח – פה להדגמת כל אביזרי הבייקפאקינג השתמשו היצרנים באופני גראבל יפהפיים ומאובזרים בכל טוב. תיקים, מתקנים, ואביזרים מועמסים על השלדות ואפשר לדמיין אותן יוצאות ישר משטח התערוכה אל הריין, ואל הצד השני של אירופה

רוכב

בסיסי בקבוקי פידלוק צבעוניים

אגב תצוגות בתערוכה – המותג של נשיאה טובה ועופר – Fidlock שולט גם על הדוכנים. די מדהים היה לראות שהמון מציגים במיוחד מתחומי הבייקפאקינג, היו עם בקבוקי פידלוק. ברור למה: זה פשוט נראה הרבה יותר טוב בלי מחזיק הבקבוק המכוער של פעם. במיוחד בתערוכה – האופניים צריכים להיראות במיטבם, ולעשות חשק לקונים לאמץ אותם – אין תחליף לפידלוק.

אגב, ראינו גם שם כבר את הכניסה לבסיסי בקבוקים צבעוניים שעשו לאחרונה בפידלוק כחלק מהרצון לתת מענה גם לביטוי אישי ולהתאמת צבעים על האופניים: 

בקבוקים

פידלוק מציגה בתערוכה: בסיסי מגנט צבעוניים לבקבוקים

איזה תערוכות הכי חשובות בעינייך?

"הראשונה היא כמובן Eurobike – התערוכה הכי משמעותית בענף. היא הרבה יותר מאירוע מסחרי – היא גם נקודת מפגש של כל התעשייה. אני פוגש שם חצי מהשוק הישראלי – בעלי חנויות, אנשי מקצוע, ספקים. לפעמים אני שואל את עצמי מה יש לחלק מהם לחפש שם? הרי הם לא יבואנים – אבל כנראה שגם בשבילם זו חוויה (מוכרת במס).

יש יבואנים שמנצלים את התערוכה כדי להיפגש עם כל הספקים שלהם ביומיים מרוכזים, לסגור הזמנות לשנה הבאה – אני פחות עובד ככה. אצלי הדגש הוא על חיפוש מוצרים חדשים וביקור אישי אצל שותפים. בנוסף לתערוכות אני משתדל לפחות פעם בשנה להגיע אליהם למשרדים, לבלות יום או ערב יחד, לבנות קשר אישי וחברי. החיבור האישי חשוב לי – הוא מה שעושה את ההבדל בין עסקה טובה לעסקה בינונית. בסופו של דבר, הנייר שחותמים עליו – הוא רק סימבולי. מה שחשוב באמת זה הקשר האנושי."

תקליטן

עמדת DJ והופעות בחוץ – על במה נפתחת מתניידת על אופניים!

הארגז החדש של אובלר Uebler

לאובלר יש מוצר חדש שהיא משיקה והתערוכה היוותה הזדמנות חשובה עבורה להציגו. היא רכשה חברה המתמחה בארגזים למנשאי אופניים, ומשיקה ליין ארגזים – כאשר המוצר הראשון עושה שימוש במנשא וו הגרירה ומגדיל את יכולת האחסון והנשיאה של הרכב משמעותית.  המוצר עוד לא מיובא לישראל בצורה סדירה, ויהיה כנראה אפשרי להזמנה דרך עופר בהזמנות מיוחדות:

תערוכה

עופר צדוק, נציג אובלר והארגז החדש למנשא וו הגרירה

אופני עיר, קסטום, וחשמלי מסוגים שונים ומגוונים

עוד מעניין לראות ביציאה מישראל למקום אחר לגמרי את מגוון האופניים הגדול המשמשים ליום יום מעשי לגמרי לגרמנים. יש כמובן לא מעט אופני קרגו והם מגניבים ממש! גם ברחובות הערים ראינו לא פעם הורים עם ילדים על הקרגו בדרך לגן. גשם? לא עוצר אותם. הם עם אופני קרגו, אופני קומיוטינג, אופניים מתקפלים… והם רוכבים לעבודה. כמובן שזה לא רע שגם 12 מעלות נעימות בחוץ ולא מזיעים, יש שבילי אופניים לכל מקום, ולא גונבים לך את האופניים היקרים האלה כשהם חונים מתחת לבניין או ביעד. 

בתערוכה הזו היתה גם כמות מפתיעה של יצרני קסטום איכותיים. רבים מהם מייצרים עדיין אופני טיטניום מדהימים ביופיים, אך גם קצת אנכרוניסטיים. ייחוד, שונות, טעם אישי וסגנון הם המניעים המובילים, לצד הערכה של בעל המקצוע המייצר לך אותם בתשומת לב של אומן ואהבה קפדנית ומקצוענית. אני חצוי ביחס אליהם – מצד אחד אוהב מאוד את התרבות והסטייל וגם קצת מותש מהדמיון המוגזם של מוצרי הקרבון זה לזה. מצד שני אוהב את הקלילות והחדות של הקרבון למול ה״אופי״ שבא לא פעם עם משקל וגמישות. 

באחד הביתנים סידר היצרן את מתקני התצוגה שלו בקפדנות ייקית מדהימה: כשהוא מודד במטר את המרחק בין המתקנים כך שהוא זהה על הסנטימטר. אמרתי לו שאני הייתי קונה ממנו את האופניים אם ככה הוא מתייחס לתצוגה שלו – השלדות בטח מושלמות ברמה נדירה. 

אופניים

הייתי קונה ממנו אופני קסטום!

לצד כל אלה היו לא מעט יצרנים גדולים, תעשייתיים יותר של מותגי האופניים הגדולים – אבל אלה לא רק ספשלייזד, אורביאה, או ביאנקי שהציגו שם אלא רבים מיצרני התעשייה המקומית – מותגים כמו Rose, Rotwild, שפחות מכירים בארץ, וכמובן יצרני צמיגים מוכרים כמו Schwalbe, גלגלים שונים, לאו דווקא גרמניים, ועוד. מעניין היה לראות שהמגוון המוצג בתערוכה על ידם היה באמת בעיקר חשמלי. אבל היו גם אחרים. מה שלא ראינו כמעט בכלל הוא אופני הרים – זאת למרות שאופני הרים, כמו בישראל, גם בגרמניה – הם רוב השוק הגרמני כך סיפר לנו אחד המציגים עמם דיברנו. 

אופניים

תצוגה של Hunt עם פוקוס יפים

מקומן של התערוכות המקומיות

"חוץ מיורובייק, יש גם תערוכות מקומיות במדינות שונות, למשל תערוכת Cyclingworld בדיסלדורף, זו שאנחנו נמצאים בה כעת. זו תערוכה מעניינת, לא בקנה מידה ענק, אבל בהחלט עם פוטנציאל לחשיפות חדשות. זו הייתה הפעם השלישית שלי בתערוכה הזו, והיא שונה מתערוכות גדולות כמו Eurobike. מדובר בתערוכה שמכוונת בעיקר לקהל הרחב – B2C – ולא ליבואנים. המיקום שלה, קרוב לפידלוק, מאפשר לי לשלב את הביקור העסקי עם התערוכה. היתרון הבולט שלה? הגודל. זו תערוכה קטנה יחסית – אפשר לסיים את כולה תוך שעתיים-שלוש. בניגוד ליורובייק, שדורשת הליכות אינסופיות ומאמץ מרוכז לאורך ימים – כאן אפשר באמת להתרשם מהכל בלי להתעייף. גם האווירה שונה: המציגים פנויים יותר, נחמדים, מסבירים, ויש תחושת נגישות ופתיחות.

גרמניה

הגרמנים רציניים בעניין של מדידות!

רוב המשתתפים הם נציגים אירופאים של היצרנים – לעיתים אף המפיצים עצמם, ולכן השיחה איתם שונה. היא נוגעת לא רק במוצר, אלא גם בניסיונם מול השוק: אילו קשיים הם חווים, מה היתרונות שהם רואים כמפיצים, ומהן ההזדמנויות שהם מזהים.

לאורך השנים התערוכה שמרה על האופי שלה – קטנה, יעילה, מזמינה. מקום מצוין למצוא בו רעיונות, חיבורים, ולפעמים – גם הזדמנות עסקית. השנה ראינו כמה מוצרים מעניינים – עכשיו הזמן לשוב הביתה, לעשות שיעורי בית, ולבדוק מה אפשר לקדם הלאה."

שליח

מתעניינים במוצר? אפשר להתנסות במתחם הייעודי

תערוכת אופניים? שווה לשלב!

אם אתם מתכננים נסיעה לחו"ל שווה לשלב את זה עם ביקור באירוע כזה. כמות המוצרים המגניבים, המעניינים והמפתיעים שראינו שם הייתה גדולה. זה כיף ויפה לראות תרבות אירופאית פורחת של ענף שאנחנו אוהבים כל כך. אפשר גם להזמין רכיבות מבחן, ויש מתחמים ייעודיים גם לכביש וגם לשטח, גם למבוגרים, ואפילו לילדים. ומקסימום, אם לא תצאו עם זוג אופני הקסטום-גראבל הבאים שלכם, תקנו איזה טישרט אופניים מגניב. 

מאת: גיאחה