פרק שני בשיחה עם רועי שבילי מדלב מוטורספורט יבואנית KTM לישראל, ובו תחזית דרמטית לגבי עולם אופני ההרים האגרסיבי, רכיבה טכנית ואנדורו- האם הוא ישרוד את כניסת ה eBike? 

אל הסרט הראשון: 2 המרכיבים שמותג אופניים חייב כדי להצליח?

גיא חלמיש: השוק הישראלי עבר טראומה לא קטנה בשנה האחרונה, ביחד עם שינויים דרמטיים. KTM נמצאת בחזית של הדבר הזה…
הייתם הראשונים שהעבירו שהביאו מלאי חשמלי. לא הרבה שחקנים נמצאים היום בתחום החשמלי, אתם שלושה-ארבעה יבואנים מובילים בלבד בניגוד למה שהכרנו בעבר בענף האופניים של ריבוי מטורף של מותגים. ספר לי קצת איך אתה רואה את השנה הזאת ואת הדבר הזה?

רועי שבילי: ראשית בוא נתחיל באמת בטראומה שהענף הזה חווה בשנה שנה וחצי האחרונות. חברות גדולות, אני לא אנקוב בשמות חוו ירידה משמעותית מאוד במכירות, בכל העולם לא רק בישראל. גם בישראל הייתה צניחה משמעותית בענף האופניים. 

לעומת זאת כשאנחנו מדברים על התחום החשמלי, בדומה למה שקרה בתחום הטלפונים הסלולריים גם פה זה קרה בדיוק בשנה הנוכחית ואתה צודק- דלב מוטוספורט מקבוצת לובינסקי מביאה אופניים חשמליים כבר מ-2014. אז התחלנו עם אופני 29 זנב קשיח ומנוע של פנסוניק בנאבה אחורית ומכרנו ב-2014 65 יחידות כאלה, שזה היה סוג של פלא! זאת אומרת אף אחד לא צפה אף אחד לא ראה את זה מגיע. אבל מבחינתי זה היה מתבקש, זה היה ברור שזה הדבר הבא. 

גיא חלמיש: אני חייב להגיד לך שאני גאה בעבודה שלנו בתחום החשמלי, ובמיוחד במה שעשינו עם החברה המבוגרים יוני ויובל: דבר שהוריד את רמת העוינות כלפי החשמלי. 

זה הציג לאנשים של אופניים חשמליים זאת הזדמנות זה לא איום. זה דבר מדהים שטוב שהגיע, וגם קצת מראה לאנשים שיש אנשים שונים מהם: לא כולם יכולים לרכוב בדופק 170 בעליות תלולות וזה דבר אדיר.

רועי שבילי: יוני ויובל הם באמת דוגמה נפלאה, אבל הם רוכבים. הם רוכבים שעשו את הסוויץ ועברו מאופניים רגילים לאופניים חשמליים. אבל יש תופעה חדשה: אנשים שנכנסו לתחום האופניים שבכלל לא היו באופניים קודם לכן! אני רואה את זה המון בעיקר בתקופה האחרונה: חבר’ה חדשים שנכנסו, לא היו מעולם על אופניים וזה מאפשר להם לרכוב. 

רועי שבילי

יוני ויובל – מיתולוגיים בשטח החשמלי!

גיאחה: לצד זאת יש את מגמה נוספת ב eBike… 

רועי: כן, רכיבת שבילים או רכיבת האנדורו האגרסיבית. קודם כל אופניים האלה חזקים- הם בנויים כמו טנק. אפשר להשתולל עם זה, אפשר לקפוץ עם זה ויותר מזה: זה טס בעליות! זאת אומרת שאתה יכול לצאת בבוקר לסינגל אגרסיבי ככל שיהיה, יש לך את מהלך המתלה הנכון: 29 מקדימה ו-27 וחצי פלוס מאחורה כדי שתהיה לך אחיזה נפלאה, ואתה יכול לעשות פי שלוש ממה שעשית עד היום! 

גיאחה: זה מביא אותי באמת לשאלה האחרונה על התחזית הדרמטית לך שדיברנו עליה בעבר: 

רועי: דרמטי, זה נכון אבל זאת הערכה צריך להתייחס לזה כהערכה. בסוף מה שיקבע וינצח זה השוק עצמו-  אלה הרוכבים, או מי שיצביע ברגליים ואם אתה שואל אותי זה מה שיקרה בשנה שנתיים הקרובות:

מצד אחד אנחנו רואים את עולמ האפיק, עולם המרתון, הסבולת, עולה מתעצם ומתפתח בעיקר בזכות אירועים גדולים כמו סמרתון וכמו אפיק ישראל. העולם הזה סוחף אליו עוד ועוד אנשים עוד ועוד רוכבים. 

 

גיאחה: יכול להיות שאתה רואה את זה כי יש לך מוצר טוב בתחום הזה ויבואנים אחרים רואים תמונה אחרת? 

רועי: לא, אני רואה את זה כתופעה: אנשים שאין להם יד ורגל בדבר הזה ועושים אפיק ישראל. אנשים שנכנסו לתחום הסבולת שהוא כואב, קשה ומאתגר… זה אירוע. הם מתכוננים אליו שנה, ולא מדובר בספורטאים עילאיים ולא בחבר’ה שהם רוכבים בקבוצות מאוד גדולות. אין להם מערך אימונים מסודר, אלא הם אנשים בגילאי 45-60 שמגיעים לאירוע אחרי הכנות. וזה אומר שהם גם השקיעו זמן וכסף מעצמם בעולם הרכיבה, הרי צריך להתכונן לזה לא מעט, וכמובן גם לקנות אופניים מתאימים. 

אז אני רואה את עולם הסבולת ואת עולם האפיק הולכים ומתעצמים וגם את אירועים נעשים גדולים יותר כל שנה, ואיכותיים יותר ובמקביל אני רואה את העולם החשמלי. 

העולם החשמלי זה הטרנד הבא זה מה שקורה! הרבה מאוד אנשים שנחשפו לתחום הזה לפני שנתיים אמרו אז עזוב, תן לי לחכות שאגיע ל 70. החבר’ה האלה כבר רוכבים על אופניים חשמליים בשטח היום… זאת אומרת שקרה פה משהו בשנה האחרונה. 

eMTB

גיאחה: אבל רגע היה שם משהו יותר משמעותי בתחזית שדיברנו עליה…

רועי: כן, אותו עולם השבילים, אופניים של 29 במהלך 130, 140, אפילו ברמת אנדורו – העולם הזה הולך ומצטמצם! המכירות יורדות ויורדות, עד כדי כך שזה מגיע לרמות של עשרות אחוזים פחות.

להערכתי העולם הזה, בגלל עולם השטח החשמלי פשוט יעלם לאט לאט. אתה רואה את זה גם בחברות האופניים הגדולות שמייצרות פחות אופניים מהסוג הזה. וגם אצל KTM שיש לה מוצר נפלא בשם פרולר 29 150 – מייצרים פחות. 

אתה לא רואה את הדבר הזה (שבילים/אנדורו ללא מנוע) מתכנס ביחד עם אופני אנדורו 160 חשמליים. לאותו לקוח יש נקודת החלטה, ותקציב אחד בלבד ברגע הקנייה. בין שני המוצרים האלה הוא בוחר היום בחשמלי. גם באופניים החשמליים מסובבים רגליים, אין מצטערת וזה לא אופנוע ואין שום סיבה אמיתית כשהאופניים קלים יותר, המוצר מקבל קרבון, ובשנה הבאה נמכור אופני אנדורו חשמליים מקרבון עם מנוע קומפקטי וקטן יותר. העולם הקודם של שבילים ילך ויצטמצם. 

יהיו אופני 29 100-120 מ”מ מקסימום וזה יגדל ויגדל כי אנשים מחפשים את האתגר, אבל מי שמחפש פאן וחיוך מאוד מאוד גדול על הפנים בסוף הרכיבה, אין לו שום סיבה לא לקנות אופניים חשמליים. 

 


 

הצטרפו אלינו לניוזלטר המעולה שלנו (תמיד אפשר להפסיק):

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים