גראביטי צ’ק או בשמה העברי Gravity Check, היא חברת ביגוד גלישה, רק של אופניים…  

כלומר, לכולם ברור מה זה ביגוד גלישה נכון? יש חנויות, יש אופנה, יש שפע של לייפסטייל מסביב, וכשפותחים מגזין גלישה רואים מלא פרסומות שהן רובן של גלשנים? לא… עמודים על עמודים של ביגוד, נעליים, כפכפים, ואופנה.  אז למה לא באופניים? שאל את עצמו עופר רז. לעופר ניסיון רב בעולם האופנה והריטייל והוא בעצמו רוכב אופני כביש חובב, והוא הקים את Gravity Check כדי שתהיה “בילבונג” של רכיבת האופניים, בישראל וכמובן בעולם כולו.

לאתר החברה: Gravity Check

 

 

1

 

DESIGNED FOR CYCLISTS BY CYCLISTS

עופר היה מראשוני יבואני ציוד הגלישה בארץ כשפתח בצעירותו את “מרכז הגלישה” וייבא את פאנאטיק ונורס סיילס (האחרונים, יצרני מפרשים מעולים אגב, מייצרים היום גם אופניים…). הוא נכנס לאופנת הגלישה והקים את חנות Woody’s שהפכה בניהולו למיני רשת של 5 חנויות, ונמכרה לאחר כמה שנים. משם עבר להקמת רשת חנויות בלובירד (בבעלות לי קופר ישראל) שבשיאה הגיעה ל- 35 חנויות. במקביל החל לרכוב באופניים … החל ברכיבת שטח והתמכר לרכיבת כביש. לאחר כמה שנים העיסוק המקצועי והתחביב האישי התחברו להם לרעיון ממוקד: “אין לנו את הבילבונג” שלנו. אין מותג אופנה גדול של רוכבי אופניים.

 

2

הלוגו – אהבנו!

 

ל Gravity-Check חזון רחב בעולם האופניים – המותג מיועד לכל רוכבי האופניים – מהמכורים לכביש או לשטח, דרך הטריאתלטים ועד לרוכבים העירוניים. היום הם כולם לבושים בקז’ואל הלא מאופיין. אין להם את המותג המאפיין שלהם. Gravity Check רוצה לתת לנו הרוכבים את המותג הזה שיזוהה איתנו. ההצלחה הראשונה שלה היא בעיצוב אחלה של לוגו – שבמבט ראשון  נראה כמו פרח ובמבט שני הוא אוסף של אוכפים… יפה!

 

3

מה המסר בעצם? פונקציונאלי ואמוציונאלי

כולם ממותגים. כולם מזוהים באמצעות המותגים שלהם – כשאתה עם רודי פרוג’קט אתה “רוכב”. אם אתה עם רולקס אתה נובוריש שאוהב את עצמו, ואם אתה עם ג’יפ מלוכלך אתה “איש שטח”… המותג צריך לתת פתרון לקהל מאוד אמוציונאלי כלפי התחביב שלו. החבר’ה המקצועיים יותר התמכרו ורוצים הזדהות עם הענף – זה 50% מהמותג. Gravity Check  משדרת משהו קולי, אורבאני ומעודכן והבגדים של Gravity Check מכסים מגוון גדול של פריטי לבוש עם פיצ’רים ייחודיים לרוכבי אופניים.

4

החלק השני  הוא החלק הפונקציונאלי: הביגוד תמיד מגיע עם ערך מוסף. פה הייחודיות של Gravity Check מההתחלה. דוגמאות:

  • כיס אחורי ((Gravit-Tee Pocket – רוכבים מכירים את התנועה האינסטינקטיבית של הושטת יד אחורה. בתת ההכרה זו תנועה מוכרת ורגילה עבורנו. לרוכב העירוני הרבה יותר קל כך לאחסן את הנייד והארנק… בביגוד של Gravity Check תמיד יש כיס אחורי כסטייטמנט – סיימת אימון – אחרי רכיבה – גם עם טייטס יהיה לך את מקום האחסון שלך.

  • לופים להעברת הכבל של האוזניות עד לכיס האחורי – כדי שלא יסתבכו בכידון…

5

הבגד יגיע תמיד עם פיצ’רים לרוכבים – כגון כיס אחורי, לולאות לאזניות, ועוד…

  • ההדפסות תמיד מחזירות אור עבור בטיחות שתמיד רלבנטית לרוכבים.

  • בסווטשירט – “פליפ” אחורי – “סינר” שיורד מהגב אל מעל לישבן כדי להגן עליו מהתזות, קור במרווח בין הגב למכנס, ומחזיר אור.

  • קליק-קלאקים המחברים בין השרוולים כדי לקשור סווטשירט בהצלב ולא על המותניים.

  • במעילי רוח – תא אחסון אחורי במרכז הגב, ולנשים מקום לאחסון דברים קטנים יותר…

  • בסווטשירט – מעבר למגניבות (יפה, צבעוני, “גלישה” בסטייל), גם פה יש היבט פונקציונאלי – הוא נפתח לקפוצ’ון ומצד שני מאפשר לאפסן אותו.

נכנסים חברים או בני זוג של רוכבי אופנים לחנות אופניים – איזה מתנה יקנו לרוכב?

בתור מי שמגיע מעולם הריטייל עופר רז יודע שחלק מאוד גדול מהמכירות היו מתנות. נכנסים חברים או בני זוג של רוכבי אופניים שאינם רוכבים לחנות אופניים- אין להם סיכוי להצליח לפגוע: התחביב דורש ידע, מורכב למדי, פעמים רבות יקר מדי, ספציפי מדי… גראביטי רוצה לשנות את המצב הזה, ועם הסטנד של הביגוד שלה, פתאום בחנויוית אופניים יש מוצרים שיתאימו לקנייה כמתנה לרוכבים!

חלק מהקטע של מתנות הוא אריזה יפה ואיכותית. הביגוד ארוז בצורה מגניבה, ובתמחור שהוא בול ליומולדת הבא שלכם. המחירים: טישירטס מ 149 ₪ והמעילים הכי יקרים עם תיק –  380 ₪. לא מדובר על קטגורית הדיסקאונט אלא על מוצרים שמנסים לתת ערך מוסף גבוה ואיכות.

הכוונה למכור אותו כמו בגדי הגלישה – בחנויות האופניים, ואלה אומר עופר, מקבלות אותנו מאוד יפה, יש התלהבות מאוד גדולה סביב המוצר.

6

הכיס האחורי – תנועה אינסטנקטיבית של רוכבים, והרבה יותר נוח לאחסון ברכיבה

 

הפרשנות של BIKEPANEL

זה מאוד מעניין ויהיה מאוד משמח אם זה יצליח ברמה הבינ”ל! עד היום יצאו מענף האופניים הישראלי שתי חברות אופנה עיקריות: פאנקייר וקרוואן קולקטיב. האחת לביגוד רכיבה והשנייה גם היא בתחום “אחרי רכיבה”. האחת שורדת והשנייה פחות. חברה מצליחה נוספת נוגעת גם באופנה היא שורש – עם תיקי הרכיבה והשקיות מחד, והסנדלים מאידך, מה שמוביל אותנו אל בדיקה רחבה יותר ואל שחקנים שעשו את זה ברמה הגלובלית בתחום הלייפסטייל והאופנה (B2C) שלא רק מעולם האופניים: שוב נזכיר את גוטקס הבלתי נמנעת ואת טבע נאות.

קשה מאוד להצליח מישראל בעולם האופנה הגלובלי. צריך כח פיננסי, בשורה מאוד ייחודית ואלף ואחד דברים נוספים. עבור הצלחה מסחרית בקנה מידה משמעותי צריך שהלייפסטייל הזה יקרין משהו נחשק וקולי דווקא לכל אותם אלה שאינם מגדירים את עצמם כרוכבים. מה לעשות וכמות הרוכבים היא קטנה בהרבה מאלה שלא רוכבים – בדיוק כמו שכמות הגולשים קטנה בהרבה מה”לא גולשים”. כדי שמותג כזה יצליח בענק הוא צריך לשאוב את מקורות ההשראה והסטייל שלו ממקורות ההשראה שלנו כרוכבים, אבל למעשה – להשתמש בסקסאפיל והנחשקות האלה אל מול הקהל הרחב. המבחן הראשון יהיה אל מול הרוכבים שנקווה שיהיו המאמצים הראשונים והנלהבים ביותר, והמבחן הגדול – זה שבו משחקים מותגי הגלישה הגדולים ימשיך גם אחרי כן.

Gravity Check כמובן לא נבנתה עבור ישראל… אנחנו חושבים שיש פה בשורה, ויש פה משהו חדש שעובדתית לא ראינו כמוהו. פשוט אין “מותג גלישה” לאופניים – כזה שפונה לכולם ולא רק לרוכבים, ומשקף משהו בסגנון החיים והסטייל של עולם הרכיבה. במובן הזה כבר יש פה הצלחה – להביא משהו מקורי ויפה, מבוצע בצורה מרשימה, ועם פוטנציאל. המימוש של הפוטנציאל הזה תלוי בכל כך הרבה דברים, ובמשאבים כספיים לא קטנים שנדרשים לשם כך, ואנחנו מחזיקים להם אצבעות.

המותג הוא בינ”ל ועופר רז מספר שהם מתחילים לשווק בהולנד. שיש באירופה מגעים מתקדמים וכך גם בארה”ב, שתדרוש את תשומת הלב שלה וסניף מקומי. הוא בטוח שאפשר להוציא מהארץ משהו שלא קשור להיי-טק. אנחנו מאחלים לו המון הצלחה!

 

7

אופנת רכיבה לאחרי הרכיבה – אורבנית, מגניבה, עם פיצ’רים שימושיים לרוכבים

 

נקודות המכירה של גראביטי: