שבילי הצפון המרהיבים של הגליל, הכנרת והגולן נפגעו קשות במלחמה האחרונה. עכשיו, מיזם Restart מציע לכם להצטרף לשיקום השטח, ולחיבור בין קהילת הרוכבים לשלטונות המקומיים.
צפון הארץ תמיד היה גן עדן לרוכבי אופניים. הנופים המרהיבים, המרחבים הפתוחים והשקט המיוחד הפכו את האזור למוקד עלייה לרגל עבור רוכבי שטח מכל הסוגים. אבל המלחמה האחרונה הותירה את רישומה על השטח: שבילים רבים הפכו לבלתי רכיבים, מסלולים ניזוקו, ותשתיות נפגעו. כדי להתמודד עם המצב הזה, קהילת Restart השיקה יוזמה ייחודית: עמוד דיווחים שבו כל רוכב יכול לעדכן על שבילים ומסלולים שנפגעו ואינם רכיבים יותר. המטרה? להעביר את המידע לגורמים המתאימים, בהם רשויות מקומיות, אשכולות אזוריים וגופים פרטיים, כדי להניע שיקום ותיקון של המסלולים.
על Restart והחזון שמאחוריה
קהילת Restart נולדה מתוך צורך ברור: לחשוב על היום שאחרי המלחמה, ולמצוא דרכים להפוך את הגליל, הכנרת והגולן לאזור תיירות מוביל בתחום רכיבת האופניים, הספורט הימי והנופש. הקהילה, הפועלת בהתנדבות מלאה, מתמקדת בחיבור בין הרשויות, הממשלה והמגזר הפרטי ליצירת עתיד טוב יותר לצפון. המטרה היא לבנות מחדש את התשתיות, לחדש את השבילים ולמצב את האזור כמוקד תיירותי עולמי.
דוד ארז, האיש מאחורי החזון, מוסיף "שנה שלמה קהילה שלמה חשבה על היום שאחרי, שמח שעם הגעת השקט התכנית יכולה לצאת לדרך בשלבים ונהפוך את האזור לאחד היפים בעולם".
למה זה חשוב?
רכיבת שטח היא לא רק תחביב – היא דרך חיים עבור אלפי אנשים בארץ. היא מאפשרת חיבור לטבע, לאתגר ולחברים. כשהשבילים נפגעים, לא רק שהרכיבה הופכת לקשה או מסוכנת יותר, אלא שגם הקהילות המקומיות, שנהנות מתיירות האופניים, סובלות מהפגיעה.
דוגמה להשפעת המצב התגלתה במהלך הכנת תחרות Discover Israel Race, שמהווה אירוע דגל בתחום רכיבת הבייקפקינג בארץ. התחרות נועדה לחבר בין הרוכבים לנופים המדהימים של הצפון. כדי להבטיח את הצלחתה, עלינו לוודא שהמסלולים יהיו בטוחים ורכיבים ולנו ולכלל רוכבי השטח הארץ. במהלך העבודה על תכנון מסלול תחרות Discover Israel Race, שתוזנק בסוף מרץ, קיבלנו דוגמה מצוינת למצב השבילים בצפון ואנו נתקלים באתגרים משמעותיים בשטח. שבילים רבים שעד לפני שנתיים היו מסלולי רכיבה פופולריים, חלקם אף מרכזיים בתחרויות עבר, הפכו לבלתי רכיבים. מצב זה לא רק מסבך את תכנון המסלולים, אלא גם מדגיש את הצורך הדחוף בשיקום ובתחזוקת השבילים.
איך אתם יכולים לעזור?
המיזם פונה לכל רוכב ורוכבת – מאלה שמטיילים בשבילי השטח המפורסמים ועד למי שיוצא לטיולים משפחתיים קלים. כל דיווח על שביל שנפגע עוזר לנו ולרשויות להתמקד בתיקון המפגעים ולהחזיר את השטח לרוכבים. במקום לשמור את הידע לעצמכם, שתפו אותו! אם נתקלתם במסלול שאינו רכיב, או אם ראיתם מפגע מסוכן – היכנסו לעמוד הדיווחים שלנו ועדכנו. המידע שלכם חשוב, והוא המפתח ליצירת שינוי אמיתי בשטח.
לסיכום: תיירות רכיבת האופניים חשובה לצפון
במיזם Restart רואים ברכיבת האופניים לא רק תחביב, אלא מנוע צמיחה כלכלי ותיירותי. המטרה היא להחזיר את הצפון למעמדו כיעד מוביל לרוכבי שטח, עם שבילים מתוחזקים היטב ותשתיות מתקדמות. עם עונת רכיבה ארוכה, תנאי מזג אוויר אידיאליים, ונופים עוצרי נשימה, הצפון יכול להפוך למעצמה בתחום תיירות האופניים. שיקום השבילים הוא הצעד הראשון בדרך לשם.
- לעמוד הדיווחים לחצו פה
- ופה קישור לעמוד הפייסבוק
מאת: אלעד בכר
צילום: אלעד בכר וקרן ברטל
אלעד בכר הוא רוכב אופניים נלהב וממובילי קהילת הבייקפקינג בישראל. הוא יזם את ארוע ה- P2P, מסלולי בייקפקינג חברתים מאילת ועד לגולן, והקים את האתר bikepacking.co.il המשמש כמרכז מידע קהילתי לרוכבים. בנוסף, אלעד מנהל את קהילת ByKers, העוסקת בקידום תרבות רכיבת האופניים בארץ
הצטרפו לערוץ הטלגרם לקבלת הכתבות: אל בייקפאנל בטלגרם