קבוצת ישראל פרמייר-טק (IPT) פרסמה הבוקר את ההרכב שיזנק בעוד כשבוע לטור דה פראנס. מדובר בסגל מנוסה ואיכותי שמטרתו להשיג ניצחונות בשלבים ללא מתמודד דרוג כללי וללא מאיץ טהור. גם לטור הצרפתי בדומה לאיטלקי לא יזנק רוכב ישראלי.
הולכים על תוצאות עם הרוכבים שהכי בכושר
שמונת הרוכבים שיזנקו לטור דה פראנס בהרכב הקבוצה הישראלית הם: מייקל וודס (36), דילן טאונס (31), סיימון קלארק (36), קורבין סטרונג (23), ניק שולץ (28), קריסטס ניילנדס (28), הוגו הול (32) וג׳ולאיו בויווין (34).
ההרכב משלב בין מטפסים לקלאסיקאנים שיכולים בשלב נתון לנצח מתוך בריחה או במאוץ מתוך דבוקה דלילה. אין בהרכב מתמודד דרוג כללי. קורבין סטרונג הניו זילנדי הצעיר יזנק לטור הבכורה וישאף להתברג גבוה במאוצים ללא רכבת מסייעת. נראה שהקבוצה בחרה לשחזר את המודל שעבד בג’ירו עם הצעירים, אבל הפעם עם הרוכבים האיכותיים ביותר שיש לקבוצה להציע.
הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
מצאו עצמם בחוץ: פרום והישראלים
בין הרוכבים שמצאו עצמם מחוץ לסגל נמצאים כריס פרום שלא הציג יכולת נדרשת במרוצי ההכנה, ועומר גולדשטיין שהחמיץ תחרויות רבות במהלך העונה כולל היעדרות מלאה ממרוצים בחודש מאי. עומר הגיב: ״ברור שאני מאוכזב. רציתי לחזור ולהתחרות במירוץ האדיר הזה אני מרגיש שאני חוזר לעצמי אחרי הבעיות הבריאותית שחוויתי וקצת עצרו אותי השנה. אבל עם כל האכזבה, אני מכבד את החלטת הצוות המקצועי ומאחל בהצלחה מכל הלב לחברים שלי שיתחרו בטור דה פראנס.״
זוכרים איך היה לקבוצה בשנה שעברה?
אשתקד ההישגים בטור של הקבוצה הישראלית היו הטובים ביותר מאז הקמתה. בראשם צמד הניצחונות מהבריחה של סיימון קלארק האוסטרלי בשלב 5 ושל הוגו הול בשלב 16 לצד תצוגה של כריס פרום בשלב המלכות על האלפ דו-אז שהסתיימה במקום השלישי. סילבן אדמס: “הנצחונות הגדולים של הקבוצה בטור דה פראנס 22 בהחלט העלו את הרף לגובה מאד מאתגר אבל אנחנו מגיעים עם הרכב חזק שכבר רכב, התחרה והצליח ביחד. אני חושב שההרכב המוכשר הזה יפתיע לא מעט צופים בטור הזה”.
זה לא הגיל זה התרגיל
בהרכב הקבוצה לטור בולט הגיל המבוגר יחסית של הרוכבים. בעידן בו מנצחי טורים גדולים כמו רמקו ופוגאצ’ר עדיין מתחרים גם בקטגורית הרוכב הצעיר, הצבת הרכב בגיל ממוצע של 32 שנים בהחלט נחשב חריג בענף. ללא ספק הקבוצה תדרש בעונות הקרובות להצעיר את הסגל, מצד שני לגבי הטור הנוכחי נראה שהבחירה בסגל הנוכחי היא הטובה ביותר האפשרית.
3 רוכבים בהרכב כבר ניצחו שלבים בטור (טיונס, הול וקלארק). וודס הצליח להתברג על דוכן המנצחים ורק בשבוע שעבר ניצח טור הכנה הררי בצרפת. הניסיון הרב צריך לסייע לרוכבים בבחירות שלבים שלא יסתיימו בקרבות דרוג כללי ובקריאה נכונה של ההתרחשויות. המטרה היא למקסם את היכולות והעבודה הקבוצתית כדי לנצח כפי שעשו היטב בשנה שעברה בניצחון של הוגו הול בו וודס שימש כאופציה ב’ באותה בריחה.
פרשנות: דרכון ישראלי או עבר מפואר זה כבר לא מספיק
בסיום עונת 2022 מוקמה הקבוצה במקום האחרון. הדבר גרם לשינוי מגמה באופן בחירת הרוכבים לתחרות הגדולה ביותר בענף האופניים. אוהדי הענף בארץ התרגלו בשנים האחרונות לראות רוכבים ישראלים בטורים הגדולים, הפעם בעונת 2023 לא ישתתפו ישראלים באף אחד מהם.
אני מעריך שמנהלי הקבוצה רצו מאד שרוכב ישראלי יצליח להתברג בהרכב, אך התוצאות הנדרשות לא הגיעו. באופן דומה, גם כריס פרום גדול רוכבי הטורים הגדולים בעשור הקודם לא הצליח לשכנע במרוצי ההכנה ונשאר מחוץ לטור. מדובר בבחירות לא פשוטות עבור הקבוצה מבחינת הזהות הישראלית ונותני החסות שבוודאי רצו לראות את פרום על קו הזינוק. הקבוצה הישראלית משדרת שמה שהיה הוא לא מה שיהיה. הישיגים ותוצאות עברו לעדיפות עליונה לצד נטישת השאיפה לכיבודים וגימיקים.
מבחינה ספורטיבית צעדים אלו משדרים בפעם הראשונה לסגל הרוכבים שהטובים ביותר על הכביש יקודמו ועבר מפואר או דרכון לא ישמשו קריטריון. זוהי הזדמנות מצוייינת גם לישראלים הצעירים להוכיח עצמם בתחרויות.
ובטמפרטורות הגבוהות בבית
מוקדם יותר השבוע זכה נדב רייזברג לחוזה לשנתיים בקבוצה המקצוענית. עודד קוגוט ניצח הבוקר את אליפות ישראל נגד השעון וילך על הדאבל מחר במרוץ הכביש, עודד ממשיך את הכושר הנהדר מתחילת השבוע בו התמודד בהצלחה מול הטובים ביותר בטור בלגיה, יהיה סביר להניח שגם הוא יזכה לחוזה בקבוצה.
מאת: עמית נבון
תמונות: עופר עברי, כרזת IPT יח”צ.
אהבתם? שתפו את זה עם הכפתורים האלה פה למטה: