Lezyne וWahoo משנות את המשחק לגרמין

גרמין זו חברה מצוינת שעושה הכל נכון בעולמות שעוני הריצה ומחשבוני הרכיבה. היא ללא כל ספק מובילת הקטגוריה, מאוד חזקה בריצה למרות שאיום אדיר מגיע מכיוונה של אפל וגם המתחרים מוציאים שעונים מעולים. ובאופניים: היא היתה תמיד טובה יותר, רכשה בחוכמה את ה-Ant+ מה שחייב לא מעט רוכבים להיצמד אליה והכניסה חדשנות למשחק, אבל… 

בסביבה תחרותית לפעמים יש רגע אחד שבו שחקן מאבד את הדומיננטיות ומאותו רגע הסכר נפרץ. את הסכר של נוקיה פרץ ה-iPhone, את הסכר של MySpace פרץ Facebook, את הסכר של Explorer פרץ Chrome, ואת הסכר של Snapchat פרץ ה-Instagram. הפריצות האלה, ברגע שהחלו, לא תמיד יצרו נחשול מיידי. לפעמים היה זה זרזיף של מים ראשוני שהראה את הדרך לשיטפון, אבל אחת שהסדק נבקע, יש שינוי מהותי. הוא לא חייב להסתיים בהחלפת דומיננטיות אחת באחרת, אבל הוא בהחלט יכול לסמן את סיומה של תקופת דומיננטיות והחלפתה בשוק יותר מחולק.

גרמין

גרמין נוכחת היום בפני תנועת מלקחים עליה כמטרה: מכיוון הפרימיום והסטייל של Wahoo Bold , ומכיוון הValue for Money מ-Lezyne. זו האחרונה השיקה את סדרת ה-Mega האטרקטיבית. כעת ההובלה בקישוריות לסמארטפון היא של ה Wahoo Bold, וההובלה בקנייה המשתלמת היא של Lezyne- שהוא זול מגרמין מבלי להפסיד פונקציונאליות חשובה.

לפרשנותי- בשוק האופניים המשחק משתנה, כשנהייה Cool לרכוב עם בולד, וכשמכשיר כמו Lezyne נמכר בקרוב לחצי המחיר- הפריצה בסכר כבר פה, והיא רק תתגבר. יש להניח שכדי לשמור על מעמדה, לגרמין לא תהייה ברירה אלא להגיב בהשוואת המחירים לאלה של המתחרים. 

בפיצ’רים – כבר אין הבדל מהותי

עד היום Lezyne לא היתה שם ב100%, אבל זה משתנה באופן ברור וחד משמעי עם שני הדגמים האלה:

  • יש לו גם Ant+ וגם Bluetooth! הוא מתממשק למד הוואטים וגם לרצועת הדופק שכבר יש לכם.
  • קליטת לווין מדויקת עם GPS + Glonass.
  • מסכים גדולים וברורים – 240×320 פיקסלים על 2.2 אינצ’.
  • הגדרת השדות והמסכים- גם מהמכשיר וגם מהאפליקציה.
  • ניווט:
    • העלאת קבצים לניווט באירועים הפיראטיים או טיולים.
    • הוראות Turn by turn (לכביש כשאתם בחו”ל למשל).
    • אפשרות להעלאת מפות Offline, ועוד.
  • קישוריות לטלפון:
    • סינכרון אוטומטי לאינטרנט בסיום רכיבות
    • הגדרות מסכים מהנייד
    • אופציית מעקב בזמן אמת (כמו Spot)
    • נוטיפיקציות על הודעות ושיחות, ועוד.
  • ממשקי ניתוח הנתונים והאינטרנט- אתר ייעודי + התממשקות ל- Training Peaks ו Today’s Plan האינסופיים בהיבט הספורטיבי, ועם Strava הפופולרי והחינמי.
  • יש לו Live Segments בסטראבה
  • כ 32 שעות שימוש (מוצהר) ועד 800 שעות אימון בזיכרון המכשיר.

מחיר: 950 ש”ח אצל יבואנית המותג CTC (רשת טרק ישראל) – לעמוד המוצר. 

היבטי עיצוב פיזי

המחשבון שבמבחן שוקל 73 גרם, ומחזיק 32 שעות עבודה (נתוני יצרן).

יש שתי גרסאות שעולות בדיוק אותו דבר: אחת צבעונית עם מסך קטן יותר ואחת שחור לבן עם מסך גדול יותר, ופונקציונאליות נוספת של הצבה אופקית על הכידון ולא אנכית וגם שינוי גודל התצוגה בצורה מגניבה לגמרי (מזכיר צביטה להגדלה של סמארטפונים). אני בחרתי בצבעוני הקטן, כדי לשפר את הניראות בניווט ואת הנוחות בהצגת נתונים על מסכים עמוסים.

המכשיר נראה הרבה יותר טוב מהמכשירים הקודמים משום שכעת רוב השטח הוא מסך וכבר אין הרבה מסביב.

ניתן להגדיר בהגדרת המסך שהתאורה שלו תדלק ל7 שניות בלבד עם לחיצה על כפתורים ובשאר הזמן תהייה כהה כדי לחסוך סוללה, או להגדיר שבלחיצה על Enter (כפתור שמאלי תחתון) תדלק התאורה עד כיבוי שלה על Enter שוב. בכללי גם עם תאורה הייתי רוצה קצת יותר הקונטרסט.

הטעינה מתבצעת עם מיקרו USB סטנדרטי, שחשוב להחזיר למקום את הפקק שלו כדי לשמור על האטימות.

התקן כידון – מחסמי הכניסה של גרמין

לזיין מציגים מחבר דומה לשל גרמין אבל שונה- פה לא רק סיבוב אלא לחיצה וסיבוב ישחררו ויכניסו את המכשיר לתושבת. אני רוצה לחבר אתכם לשיחה על פריצת הסכר- אחת ההגנות החזקות של גרמין על מקומה בשוק היא הממשק הזה, למשל באופניים האווירודינמיים, הקונים מוגבלים לתושבות מחשבונים אינטגרליות, והן תמיד של גרמין.  לו תרצו את ה Lezyne על ה Trek Madone למשל – מבית אותה יבואנית CTC, תצטרכו לאלתר משהו. עוד נקודה קטנה לחובתו היא הגובה של המחשבון והמחבר ביחד. אם בדור הבא יעשו מכשירים מעט יותר שטוחים ייטב, אבל אנחנו מדברים פה על מילמטרים בודדים.

המכשיר הזה מגיע עם תושבת קטנה המתחברת לכידון או לסטם בגומיות, ואפשר לקנות זרוע קדמית ממרכזת מול הסטם בחנויות CTC.

Lezyne

המחבר של Lezyne

קופסא והפעלה ראשונה

לא היו הרבה דברים בקופסא: המחשבון, התושבת שלו לגומיות על הכידון או ה Stem, נייר קטן ופחות או יותר זהו. את חוברת ההפעלה המפורטת מוצאים באתר של Lezyne.

הדבר הראשון שעושים כשמקבלים את המכשיר הוא נכנסים ל Lezyne.com/gpsroot ומורידים תוכנה למחשב. מתקינים אותה, מחברים את המחשב למכשיר עם כבל המיקרו USB ולוחצים על “הפעל עדכון גרסה” בתוכנה, וזה פשוט קורה.

הגדרת שדות תצוגה

בדגם הקודם שבחנתי זו היתה התלונה העיקרית שלי, ומאוד שמחתי ש-Lezyne תיקנו את זה והשוו יכולות קסטומזציה של מסכים עם כל מה שרוכבים צריכים: כעת אתם יכולים להגדיר כמה מסכי תצוגה תציגו.

אני מגדיר מסך עיקרי לרכיבה, מסך אינטרוולים ומסך סיכומים וממוצעים. אתם יכולים להגדיר בצורה גמישה לגמרי כמה ואיזה שדות יהיו בכל מסך.

אני לא עובר את 8 השדות במסך אף פעם, אבל אחת הסיבות שרציתי את הגרסה הצבעונית ולא את השחור לבן היא כדי להוריד את העומס במבט מהיר, ולשפר את זיהוי הדברים עליו (אני לא בטוח שזו היתה החלטה נכונה- יש גם יתרון למסך הגדול, ולאפשרות להציבו אופקית ולא אנכית למרות שהוא שחור לבן בלבד).

GPS

הגדרת המסכים במכשיר מהאפליקציה בטלפון

התפריט במכשיר עצמו להגדרה הזו מאוד קל ודומה מאוד למה שאתם מכירים ממכשירים אחרים. בנוסף- אפשר להגדיר הכל מהאפליקציה שלהם – נוח מאוד. נוסף על המסכים שהגדרתם, יהיו תמיד בתצוגה שני מסכים נוספים שלא ניתן לבטל:

  1. מסך פתיחה- מידע על הקישוריות הנוכחית ללווינים, מצב סוללה של חלק מהמכשירים המחוברים (של הLezyne וגם של הטלפון שלכם), ופירוט המכשירים המחוברים אליו. היה תענוג לראות שהוא מזהה בקלות רבה את רצועת הדופק שלי – מהמחשבון הקודם ב Ant+.
  2. מפה- המשרטטת את המסלול שלכם בזמן אמת.
מחשבון רכיבה

משמאל- מסך הפתיחה, מסך 6 שדות כללי ומסך אינטרוולים

סינכרון רכיבות

יש שתי אפשרויות העלאת קבצים מהרכיבות שלכם:

  1. נכנסים לאתר האינטרנט שלהם, מחברים בכבל את המחשבון למחשב, לוחצים על “כפתור העלת הרכיבות”, מופיע חלון כמו של כל כרטיס זיכרון, ובוחרים את המסלולים מהתיקייה. בניגוד לגרמין/סונטו/פולר אין להם תוכנה שמבצעת את הסנכרון לבד עם חיבור המחשבון למחשב.
  2. מהטלפון- רוכבים עם האפליקציה, ובסוף הרכיבה כשתלחצו על סיום ההקלטה תהייה לכם אפשרות להעלות את הרכיבה לרשת.
  3. בלי קשר לרכיבה- אם תפתחו את האפליקציה בנייד, ואת ה Lezyne לידו, הוא יסתנכרן, יציג רשימת רכיבות חדשות שזיהה, ואפשר יהיה לבחור אותן באפליקציה, ולסמן להעלות ל Web.

סנכרון אוטומטי ללא שום מעורבות שלי לא הצלחתי להפעיל- חבל, זה תמיד דרש ממני מעורבות.

שקע הטעינה מכוסה גומי

העלאות מ-Lezyne ל-Web

זו לא הפעם הראשונה שאני בוחן מכשיר של Lezyne- היה זה שעון הריצה שבחנתי באתר-מגזין RUNPANEL. אז התלוננתי מעט על ממשק האינטרנט שלהם שהוא מהנדסי בעיצובו ובאופיו וחסר הרבה מתכונות הניתוח שחובבי דטה אוהבים. אבל עבור רוב הרוכבים של ה Mega GPS זה לא מאוד משנה: ניתן לחבר את כל ההקלטות באופן אוטומטי לסטארבה… וגם אל Training Peaks, Today’s Plan ועוד.

יש אופציה לסנכרון סלקטיבי ל-Strava: אתם יכולים לבחור פר רכיבה- אם אתם לא רוצים להעלות לשם את כל ה Garbage Miles שלכם אלא רק רכיבות חזקות יותר זה אפשרי.  

ברכיבה- מסקנות לאחר שימוש 

אני כבר מאוקטובר איתו, ובכתבת המשך אבחן ואפרט על אופציות נוספות של ה Lezyne הזה- ובעיקר סביב הניווט והטיפול במפות. זו כתבה ראשונה – ובה אתיחס לשימוש הבסיסי.

המכשיר עובד מעולה, אין התרסקויות והוא נוח לשימוש. לאחר הדלקתו בכפתור שמאל עליון, אתם מתחילים רכיבה ידנית (כפתור Lap תחתון). למעבר בין המסכים השונים – משתמשים רק בלחיצות קצרות על צמד הכפתורים העליון (Menu הימני העליון מזיז מסכים ימינה ו Back השמאלי- שמאלה). לאפים- באמצעות לחיצה קצרה על כפתור הLAP בימין למטה, והפסקת רכיבה, שוב על הלאפ למטה מימין לחיצה ארוכה. אז יפתח לכם תפריט (בתמונה למטה- מימין).

הגדרות שונות מבצעים בכפתור ה Menu בלחיצה ארוכה עליו, ואז מגיעים אל כל האפשרויות במכשיר (בתמונה מטה משמאל). בסה”כ- עובד נוח ופשוט. היו פינות קטנות שלא הצלחתי למצוא בקלות בכל זאת- כמו איך עורכים את השעה בשעון.

אחד היתרונות המורגשים שיש לו הוא זמן סוללה מעולה, וזאת למרות הפעלת אופציות הסנכרון ב Bluetooth, כולל שידור מיקום בזמן אמת (למקרי חילוץ, מעקב חבר משגיח כשאתם ברכיבת מדבר וכו’). החברה מצהירה על 32 שעות, וקשה לבדוק את זה כי כל אחד משתמש אחרת בסנכרונים השונים ובכמויות המכשירים המקושרים אליו, אבל זה בהחלט מרגיש כמו מכשיר שמחזיק המון רכיבות!

הכפתורים מעט קשים ללחיצה, כנראה מחיר שמשלמים כחלק מהאטימות הזו למים. התצוגה נוחה, אבל הייתי רוצה יותר קונטרסט בין האותיות הכהות לרקע הבהיר שלהן.

העובדה שיש לו את כל הממשקים למדי וואטים ואחרים גם ב Ant+ היא חידוש מרענן, וחשוב לכל רוכב- ואכן הוא התחבר ללא שום בעיה למד הוואטים שלי באופני הכביש, וגם לרצועת הגרמין שלי.

Lezyne – מגה סי – לסיכום

בסה”כ- אני אוהב דברים פשוטים וקלים. אני לא מחפש פינות של פינות בפיצ’רים אלא משתמש בד”כ במה שבאמת חשוב. אז יש בשוליים דברים פעוטים- הייתי רוצה פה שיפור מסוים לקונטרסט בתצוגה, סינכרון אוטומטי עצמאי לגמרי לווב בלי שום מעורבות שלי, ואם הייתי מתאמן בניתוח דטה קיצוני, אולי הייתי מחפש עוד כמה שדות פרמטרים בוואטים.

אבל המכשיר החדש של Lezyne נותן לי את כל מה שאני צריך ובמחיר מעולה: הוא קטן, צבעוני, עם סוללה מעולה להמון שעות רכיבה, מתממשק להכל, מסתנכרן בקלות עם סטראוה ו Today’s Plan (מתחילים להתאמן לסמרתון?), ויש בו אפשרויות של ניווט, מעקב זמן אמת ועוד פיצ’רים מתקדמים, שאציג בכתבה הבאה. במחיר שלו, קשה להתחרות בתמורה שהוא נותן.

 


אל תתנו לפייסבוק לסנן אתכם- הצטרפו פה לטלגרם של בייק-פאנל: https://t.me/BIKEPANEL