קבלו את פרויקט מבחני הפאמפטרקים של ישראל ב BIKEPANEL שהצלחנו להרים בעזרת Panaracer: שלחנו את הדור הצעיר של BIKEPANEL, את אור גוב המומחה שלנו לפאמפטרק, תותח דואל סללום, בונה פאמפטרקים מדופלם בעצמו, עם הצלם אלון שם-טוב, לסדרת מבחנים חדשה שמבררת איך נראים הפאמפטרקים של ישראל? מה מצבם ולאן כדאי לנסוע? יצאנו לסיבוב כיף ורכיבה וחזרנו עם תובנות.

לפרקים הקודמים בסדרה:

  1. PUMP IT UP – פאמפטרק כפר סבא
  2. UMP IT UP – פאמפטרק אלון הגליל
  3. UMP IT UP – פאמפטרק בית אריה 
  4. UMP IT UP – פאמפטרק ובייקפארק מודיעין
מאת: אור גוב
צילם: אלון שם טוב

פאמפטרקים Giant

פאמפטרק הרצליה – אחד הוותיקים – ומצבו בהתאם

הפאמפטרק בהרצליה הוא פרויקט של חברת עז הרים אשר חתמה אליו בשנת 2011, בערך שנתיים לאחר שהחלה עם פרויקטים מסוג זה. המסלול ממוקם בתוך פארק הרצליה, מקום מתוחזק ונקי ששווה להגיע אליו אפילו בלי קשר לאופניים: מתחם ירוק בלב העיר באזור המחבר בין הרצליה מזרח למערב, המשתרע על 120 דונם הכוללים עשרות דונמים של מדשאות, אזור למנגל, במה ואמפיתיאטרון טבעי, אגם, וגם הפאמפטרק שאליו הגענו.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

המסלול קשה מאוד, לא בגלל רף שהוא מציב בשל אלמנטים כאלו או אחרים אלא בגלל הבלאי הגבוה.  נראה שמאז 2011 המסלול עבר שיפוץ יחיד על מקטע של עשרים מטרים בערך. אותם 20  מטרים הם המקטע הרכיב ביותר של המסלול. התמונה מצחיקה למראה: מסלול שלם מוזנח ופגום ובתוכו 20 מטרים מתוקנים עם אספלט צבעוני וחגיגי. כמעט ולא ניתן לגמוע הקפה אחת ללא דיווש, חלק מהברמים הפכו לסיבובים שדורשים טכניקה הזהה לסיבוב פתוח (ללא תמיכה של שיפוע), רולים שגובהם נמך עם חלוף הזמן וכמעט שלא נותר מה לפמפם מהם, ובורות שפזורים במקומות שונים. בגלל מצב המסלול, מי שממשיך להגיע למקום הם הורים וילדים קטנים חובבנים מאחר והם אלו הרוכבים שלא מבחינים בפגמים ועדיין מצליחים ליהנות ממנו.

משה פדלון הוא ראש העיר, ופנינו ללשכתו דרך אתר האינטרנט של העירייה לתגובה בנושא. זו לא התקבלה בינתיים… בועז גורן מעז הרים תשתיות שבנתה את המסלול לפני ארבע שנים, וכמובן שתשמח להמשיך ולתחזק אותו אם העירייה תאפשר זאת (תקציבים…) עושה מאמצים בנושא אולם נכון למועד הכנת הכתבה לא ניתן היה להביא חדשות משמחות.

IMG_2152

בנייה ודיוק – ניתוח טכני

הפאמפטרק מורכב משתי הקפות חסרות תבנית מסוימת שחוזרת על עצמה, אשר סביבן חורשת איקליפטוס ודשא פראי. התחושה היא שיוצאים לטייל בפארק: רול, סיבוב ימינה, כמה רולים, סיבוב שמאלה וכן הלאה. החומר ממנו עשוי הפאמפטרק הוא מצעים מיוצבים, החומר מקנה תחושת ביטחון בסיבובים והצמיג המועדף כאן יהיה צמיג שטח ולא צמיג חלק.

IMG_2145

מצאנו חוסר אחידות במדדים הטכניים של המסלול המתבטא בסיבובים והרולים: נתוני הסיבובים- גובה 40-50 ס"מ, שיפוע 35-50 מעלות,מרחק מקצה אל קצה 4-7 מטר. נתוני הרולים- גובה 20-30 ס"מ, רוחב 110-130 ס"מ, מרחק מקדקוד אל קדקוד 3-5 מטר. תופעת חוסר האחידות מקשה על שימור האינרציה של הרוכב לאורך המסלול- המטרה המרכזית ברכיבה על פאמפטרק. יש כמה מצבי בהם נדרש רול כדי לפמפם אותו על מנת לצבור מהירות, אך הוא במרחק מטר מהמיקום בו הוא היה אמור להימצא. מצד שני, בזכות שיפוע טוב במרבית הסיבובים ניתן להבין שבעבר הם עבדו טוב מאוד…

IMG_2187

השוני בין שתי ההקפות נובע מהאורך שלהן בלבד, לא שמנו לב להבדל משמעותי ברמה או במתארים ובגודל האלמנטים. הקפה אחת היא ארוכה מאוד, למעשה הארוכה ביותר שיצא לנו לרכב עליה עד כה והקפה שנייה היא באורך די סטנדרטי. שינוי כיוון הרכיבה לא השפיע על תחושת הרכיבה. אולי בעבר כאשר המסלול היה שלם ללא פגמים היה ניתן להבחין בשוני אך כיום זהו מאבק זהה לשני הכיוונים רק כדי להצליח לסיים הקפה אחת.

IMG_2159אטרקציות נוספות על הפאמפטרק

במקום ממוקמים מספר רב של נתיבי Skiny lines: כשישה נתיבים שונים הבנויים בצורות מגוונת. מצאנו שילוב של עץ וסלעים תוך חשיבה מעמיקה כיצד להוציא את הרוכב מאזור הנוחות שלו- שינוי גובה וכיוון רבים.

הדבר היחיד שהפריע לנו הוא שכל הנתיבים היו קצרים, היינו שמחים למצוא נתיב אחד ארוך. IMG_2220

סביבה

לזכות המקום, בענק לעומת הרבה מתחמים אחרים בהם ביקרנו, עומדת העובדה שהאזור כולו מוצל היטב ומכיל מספר רב של ספסלי ישיבה.

בסמוך, מספר ברזיות מים לשתייה, קומפרסור לניפוח הגלגלים, וגם מתקנים לנעילת האופניים. מי שרוצה יוכל גם לשבת בבית הקפה הממוקם מאה מטרים מהפאמפטרק בתוך חורשת האקליפטוסים ומציע פינות ישיבה מוצלות.

בין תוואי הרכיבה של המסלול צומח דשא פראי שמוסיף לתחושת ההזנחה הניכרת במקום. הקיטוב בין רמת הפארק בכללותו לבין מצב הפאמפטרק מוזר. לא היינו מצפים מעיריית הרצליה להשאיר את הפאמפטרק במצבו הנוכחי להרבה זמן או בכלל לאפשר להידרדרות הזו להתרחש. IMG_2195

עזבנו את המקום מאוכזבים מרמת התחזוקה הירודה ומופתעים מכך שזה קורה בשטח של פארק הרצליה, מקום עליו אחראית עירייה גדולה וחזקה. דווקא בגלל אורך ההקפה הארוכה, הגיוון שניכר בהקפה והברמים בעלי השיפוע הגדול עושה רושם שטמון פוטנציאל מעולה במקום אשר לאחר תיקון רציני יכול להמשיך ולהיות יעד מצוין לרוכבים מהרצליה, ומעבר לה.  

IMG_2142

הפוטנציאל, והמציאות…

סיכום:

לפני קטע הציונים רק נזכיר: חשוב להדגיש- BIKEPANEL הוא אתר לרוכבים ממש- כאלה שרכיבה היא התחביב שלהם. רבים מהקוראים מבלים לא מעט בסינגלים, מיומנים מאוד ברכיבה טכנית, וחלקם רוכבי גראביטי. אנחנו כותבים את המבחנים האלה מתוך הזווית שלנו ואנחנו רוצים להביא את הסינגל אל העיר, ואת הכיף של רכיבה טכנית אל הפאמפטרק. חשוב מאוד להבין שהציונים, והתפיסה של כל הסדרה הזו באה מהמקום הזה.

למה אנחנו מדגישים את זה? כי זו לא בהכרח הגישה של מזמיני הפאמפטרקים – הפארקים העירוניים מוזמנים על ידי העיריות, והן מודאגות מנושא הבטיחות, ופונות לקהלי מטרה אחרים לפעמים מקוראי בייקפאנל: בעיניהן הלקוח של פאמפטרק הוא ילד ומשפחתו שמגיעים לפארק העירוני… הספקים של המוצרים האלה לעיריות הם רוכבים מיומנים מאוד שבאו מעולם הגראביטי והרכיבה הטכנית, והם, אישית, היו שמחים מאוד לעשות מוצרים לרוכבי גראביטי ורוכבים טכניים – אבל נמצאים באמצע בין הרוכבים ללקוחות המשלמים שלהם. לכן הם בונים לפי צרכי העיריות, שבוחרות לתת מוצרים לקהל הרחב ולרוכבים משפחתיים וילדים. רבים מהמסלולים שסקרנו כאן מקבלים ציונים יחסית נמוכים, אבל זה לא אומר שהם לא טובים לקהלי המטרה שעבורם הם נבנו במקור. אנחנו מקווים שסדרת הכתבות הזו תזרז את העלאת הרמה של הפאמפטרקים בישראל.

לצד כל אלה- תחזוקה זה סיפור אחר לגמרי מתכנון וייעוד… עירייה שמחליטה להרים מתקן ציבורי (ואנחנו מאוד בעד מתקני אופניים- ברור!) צריכה להמשיך ולתחזק אותו. 

  1. אורך וגיוון – 7 (25%)
  2. מתאר – 3  (25%)
  3. זרימה- 3 (25%)
  4. גימור ותחזוקה – 2 (10%)
  5. סביבה – 7 (10%)
  6. אלמנטים נוספים –  5 (5%)

IMG_2175

השורה התחתונה

  • אהבנו יותר: מתחם הסקיני ליין מסביב, חורשת האיקליפטוסים והגיוון בנתיב הרכיבה.
  • אהבנו פחות: רמת התחזוקה, תחושת ההזנחה במקום והזרימה.
  • ציון Bikepanel לפאמפטרק: 4.4
מאת: אור גוב
צילם: אלון שם טוב
אור גוב איש אופניים- רוכב אול מאונטיין ודאון היל, אשף פאמפטרק (וגם השתתף בבניית כמה כאלה) חובב הרפתקאות מדריך ותלמיד כאחד. אור הוא הכי צעיר במערכת, אבל כולם היו רוצים ללמוד לרכוב כמוהו – רוכב על עם שליטה מדהימה באופניים על הקרקע עם שני גלגלים, עם גלגל אחד, או בלי שאף אחד מהם נוגע בכלום.

בחסות פאנארייסר