ה- Tickr X הוא רצועת דופק חכמה של חברת Wahoo עם זיכרון פנימי מובנה, עם אחסון נתוני הדופק ועוד נתונים, עבור סנכרון עם הטלפון בשלב מאוחר יותר, מה שמאפשר לרוץ ולשחות ללא שעון וללא טלפון! ולמה זה באתר אופניים? כי אם כבר אתם רוכבים עם רצועה, ובמיוחד אם אתם גם טריאתלטים (ויש פה כמה כאלה), שווה לשקול רצועה ורסטילית וחכמה יותר מזו הסטנדרטית שלכם. תחליטו אתם: 

חברת Wahoo

וואהו מוכרת בעיקר בזכות הטריינרים המתקדמים שלהם לרוכבי אופניים, ובזכות מחשבוני הרכיבה המתקדמים מבוססי GPS. בשנים האחרונות החלה לחדור גם לשוק הריצה, הטריאתלון והפיטנס באופן כללי עם אביזרים שונים שהראשון שבהם הוא מד הדופק Tickr. מד הדופק של וואהו מגיע בשלוש גירסאות שונות:

  1. Tickr- מד דופק ״בסיסי״ שהייחוד שלו זה שהוא מתחבר גם בפרוטוקול ANT+ הנפוץ במכשירי גרמין למיניהם וגם בפרוטוקול BLE שמאפשר חיבור לטלפון נייד, הליכון בחדר כושר, מכשירי פולאר, TomTom וכו׳.
  2. Tickr Run- בנוסף לתמיכה בשני הפרוטוקולים הנ״ל, המכשיר (שמיועד בעיקר לריצה) מספק גם מידע לגבי יעילות הריצה, מה שנקרא Running Smoothness.
  3. Tickr X- תומך בכל מה שנכתב למעלה ובנוסף בסוגי אימון נוספים כגון שחיה, חדר כושר, ורכיבה על אופניים. עוד יכולת ייחודית היא זיכרון פנימי מובנה שמאפשר אחסון נתוני הריצה על מד הדופק וסנכרון עם הטלפון בשלב מאוחר יותר, מה שמאפשר לרוץ ללא שעון וללא טלפון!

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ה- Tickr X במבחן

קיבלנו את הדגם השלישי עם כל היכולות המתקדמות. מוצר חדשני וייחודי שגרם לי בהתרגשות לא מבוטלת לצאת ולבדוק אם הוא אכן עומד בציפיות. המחיר לצרכן: 395 ש״ח (10% הנחה לחברי מועדון), אצל היבואן: ING Premium Sports Brands

התמזל מזלי, וחודשי הקיץ האחרונים היו עמוסים בנסיעות לחו״ל. למה מזל, אתם שואלים? ובכן, אני נוטה לרוץ בעיקר כשאני בנסיעות בחו״ל. בשיגרה בארץ אני בעיקר רוכב וממעט בריצה. במהלך חודשי הקיץ הספקתי לענוד את ה- Tickr X בצרפת, גרמניה, יוון וארצות הברית. לא תמיד רק לריצה, לפעמים גם לרכיבה או אימון כושר/כוח.

tickr X

חיבור והתקנה ראשונית

חיבור המכשיר לאפליקציה קל ופשוט. פותחים את אפליקצית Wahoo Fitness בטלפון, בוחרים את מסך הסנסורים ולוחצים Add Sensor (יש לוודא ש- Bluetooth מופעל בטלפון הנייד). בוחרים את ה- TICKR X מהרשימה ומתחברים. על גבי מד הדופק 2 נורות LED לחיווי אחת כחולה והשניה אדומה. הנורות מספקות חיווי ויזואלי לגבי מצב החיישן במהלך החיבור וגם עוזרות במידה ומשתמשים במד הדופק ללא הטלפון הנייד. החיישן גם רגיש למגע. דאבל טאפ על החיישן משדר פקודה לטלפון הנייד. באפליקציה ניתן לבחור את הפעולה שאותה פקודה עושה. האפשרויות הן מגוונות ותלויות בסוג הפעילות. ניתן לבחור בין Lap, שליטה במוזיקה, או התחלה וסיום הפעילות. האפשרות הזו נוחה במיוחד למי שרץ עם הטלפון בתוך נרתיק שצמוד לזרוע, מה שהופך את הטלפון לפחות נגיש. באמצעות האפליקציה ניתן גם לעדכן גירסת תוכנה בחיישן ולבצע קליברציה.

מומלץ להגדיר שני פרמטרים באפליקציה לפני שיוצאים לריצה הראשונה: Burn, Burst. הראשון מייצג את הדופק האופטימלי לשריפת שומנים (Burn) והשני מייצג את דופק סף חומצת חלב (Burst). האפליקציה מחשבת את הנתונים הללו בשני אופנים. ע”י הזנה ידנית של גיל, דופק מנוחה ודופק מקסימלי. או ע”י מדידה במהלך תרגיל מונחה.

wahoo

יצאנו לרוץ

לבשתי את רצועת הדופק ויצאתי לריצה קלה להתרשמות ראשונית. רצתי עם הטלפון ואפליקצית Wahoo Fitness. רצועת הדופק של וואהו התגלתה כאחת הנוחות שיצא לי לנסות, וניסיתי הרבה. הרצועה רכה ועדינה והחיישן קל מאוד וכמעט לא מורגש. בריצה מד הדופק תיפקד מצויין, קריאות הדופק היו רציפות ועקביות. בסיום הריצה האימון נשמר האפליקציה וניתן להיכנס ולבחון את הביצועים. כשרצים עם טלפון, האפליקציה מספקת מידע רב ועשיר על הריצה: מפה עם מסלול הריצה, זמן, מרחק, קצב, דופק (מן הסתם…), קלוריות, לאפים, גרף קצב, גרף דופק ומשך הזמן ששהינו באיזורי דופק השונים (ע”ע Burn ו- Burst).

TICKR X

ריצה בשבת בבוקר בסנטרל פארק. תענוג. (צילום: רון קרבס)

אז כמה אני רץ יעיל?

עד כה, זה אינו שונה או מיוחד לעומת ריצה עם מד דופק בסיסי דוגמת ה- Tickr ה״רגיל״. אז למה לשלם 30% יותר עבור ה- Tickr X? סיבה אחת היא ה- Running Smoothness: מדובר על מספר מדדים שיחד נותנים לנו אינדיקציה על יעילות הריצה שלנו. הראשון הוא הקאדנס, או מספר הצעדים שאנו עושים בדקה. בדומה לאופניים, גם בריצה ישנה חשיבות גדולה לקאדנס שלנו. אם נלמד לרוץ בנוחות בקדנס גבוה (מעל 180), נוכל לרוץ מהר יותר בפחות מאמץ. ככה לפחות בתיאוריה. מדד נוסף שנמדד הוא הזמן מגע עם הקרקע. רצים מהירים משתדלים לבלות כמה שפחות זמן במגע עם הקרקע (פחות מ- 300 מילי שניה בכל צעד). בנוסף, המכשיר מודד גם את הגובה אליו אנו מרימים את כף הרגל בכל צעד (oscillation). במקרה זה אנו שואפים לשמור את כפות הרגליים כמה שיותר קרובות לקרקע בכדי שנשקיע את מירב האנרגיה בתנועה קדימה ולא מעלה. לבסוף ניתן לקבל ציון משוקלל שמצביע על היעילות שלנו כרצים. הציון הזה נקרא Running Smoothness Score ואותו אנו מעוניינים לשפר כמה שניתן.

שעון דופק

יכולות מתקדמות נוספות

אבל זה לא הכל, ה- Tickr X מחזיק עוד כמה טריקים בשרוול. הוא יכול, למשל, לספק מידע לגבי קאדנס כאשר רוכבים על אופני ספינינג או טריינר. הוא יכול גם לשמור מידע של מהירות, מרחק וזמן כשמתאמנים בריצה על הליכון. עוד יכולת מעניינת בתחום אימוני ה- indoor היא האפשרות לספור חזרות במהלך אימון כוח כגון קרוספיט, HIIT, ואימוני משקל גוף שונים.

לבסוף, ה- Tickr X מכיל זיכרון פנימי של עד 16 שעות של פעילות רציפה. זה מאפשר לצאת לריצה ולהשאיר את הטלפון והשעון בבית. השימושיות של זה חזקה גם בשחייה- כי שם באמת אתה לא לוקח טלפון (ורבים, במיוחד בבריכה לא צריכים גם שעון) ובכל זאת עם הרצועה אפשר להקליט נתונים.

כשחוזרים הביתה מסנכרנים את ה- Tickr X עם הטלפון ומקבלים את נתוני הריצה באפליקציה. במצב זה המכשיר שומר רק נתוני זמן, מרחק, מהירות וקצב ללא ג׳יפיאס וללא נתוני ה- Running Smoothness. לאחרונה שמעתי שקרדיולוג מפורסם רכש כמה מדי דופק כאלה על מנת לעקוב אחר תנודתיות הדופק של מטופליו לאורך היום.

טיקר X

למי מיועד ה- Tickr X?

היום, בעידן הסנסורים האופטיים בשעוני הריצה, כבר אין כל כך צורך ברצועות דופק שלובשים סביב החזה, לפחות לא בריצה. Wahoo מבינים את זה ולכן יצאו עם מד דופק שנותן ערך מוסף רב בעיקר לספורטאים שמתאמנים במספר דיסציפלינות. כאחד שמכור למספרים, נתוני ה- Running Smoothness שהמכשיר נותן מספקים לי המון חומר ל- post mortem וחפירות. קאדנס בשיעורי ספינינג יכול להפוך את השיעור ליעיל ומדויק יותר. שמירת נתוני ריצה באימון על הליכון מאפשרת הוספת האימון לארכיון האימונים לצורך מעקב וניתוח וכך גם לגבי השחייה בבריכה, תחום שמסורתית סובל אצל רבים מהעדר מעקב דופק. לבסוף, היכולת לצאת לרוץ ללא שעון וטלפון משחררת. נהנתי לרוץ מבלי לדעת בכל רגע כמה זמן חלף, כמה מרחק כבר רצתי ובאיזה קצב. בסוף הריצה שמחתי שנתוני הריצה הסתנכרנו עם הטלפון כדי לדעת בדיעבד כמה רצתי.

ה- Wahoo Tickr X- סיכום

ההפרש במחיר בין מד דופק ״פשוט״ לבין זה החכם הוא כ- 100-150 ש״ח. קשה להצדיק הפרש כזה למי שמחפש מד דופק שנותן ״רק״ דופק. אבל, אם אתם רצים שמחפשים לשפר את טכניקת הריצה שלכם, או אם אתם עוסקים בפעילויות ספורטיביות נוספות כגון ספינינג, חדר כושר או הליכון, ההפרש הופך להיות פחות מטריד. ואם לוקחים בחשבון את הפיצ׳רים הנוספים הקטנים לכאורה, כמו פקודות באמצעות מגע, חיווי באמצעות נורות LED ורטט, וזיכרון מובנה הרי שאז המחיר נראה פתאום מוצדק בהחלט ומד הדופק הזה הופך לאטרקטיבי.

מאת: אורי ניצן
צילום: אורי ניצן ורון קרבס
אורי היה חבר בנבחרת אופני ההרים של הטכניון בשנות ה – 90 המוקדמות. מאז ועד היום עברו תחת רגליו המגולחות זוגות אופניים רבים ומגוונים. לרוב תמצאו אותו מקיף עצמו לדעת בשעת בוקר מוקדמת בראש ציפור.
אוהבים גם סקי? העונה מתחילה! הכירו את OUTPANEL
לחצו כאן (או על התמונה) לכניסה לכל כתבות הסקי והסנובורד של אאוטפאנל!