טרק מכריזה על השקת הדור הרביעי של טופ פיול (Trek Top Fuel) – אופני השבילים 130 מ”מ הכל יכולים של Trek. עם גיאומטריה מושלמת לרכיבת טיולים וסינגלים, אבזור וצמיגים אוחזים להקניית ביטחון, על שלדה מתקדמת קלה, הם יכולים לעשות הכל! 

הודעה לעיתונות מאת: טרק ישראל – CTC

* חשוב: הדגם הושק בהכרזה בעולם, אך נכון להיום הם לא יהיו זמינים בארץ עד תחילת 2025 (מה שהופך את הדגם הנוכחי שיש בחנויות לאטרקטיבי במיוחד במחירים מעולים לחברי מועדון ובכלל).

אלפים הצטרפו לניוזלטר, הכניסו אימייל פה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

למי ה Trek Top Fuel מיועדים

אלה אופני ההרים הקלאסיים לרוכב המטייל הישראלי: מי שמחפש משקל קל, יכולת פידול יעילה בעליות אבל גם ביטחון בירידות בקטעים טכניים. אלה האופניים עם טווח ההתאמה הגדול ביותר שקיים בשוק: מרוכב טיולים לא טכני, לטיולי יערות ומדבר, ועד סף האנדורו הטכני במיוחד לרוכבים מנוסים שרוצים יותר קלילות ותגובתיות. יש לא מעט שיטענו שברמת השיפועים של רוב השבילים בישראל אין צורך ביותר מכך. אנחנו לא במורזין. האופי של טרק טופ פיול והייעוד שלהם לא השתנה במעבר מהדור השלישי לדור הרביעי: הם עדיין זוג שמתאים למישהו שלא שם את עצמו באף קטגוריה במובהק: אם אתה לא בראש של אפיקים בלבד, וגם לא מחפש רק ירידות, אלא רוצה אופני אול ארואונד. אופני שבילים מגוונים, הטופ פיול הם קנייה בטוחה. 

מבחן בייקפאנל לדור הקודם (+ וידאו)

תקציר השינויים בין הדור הקודם (3) לדור החדש (4) בתמונה:

טופ פיול

הורידו 220 גרם מהשלדה

וזה אומר שהם מהירים יותר היום, בייחוד בעליות. עשו את זה על ידי אופטימיזציה נוספת של פרופילי הצינורות. עשו אותם פחות גסים למראה, מעט קטנים יותר, ובמבנה שמקל על הנחת הקרבון בייצור. אלה לקחים שנלמדו בפרויקט האופטימיזציה של הסופרקליבר מהדור השני. בנוסף הורידו קצת מהקשיחות של השלדה. כן, לאחר שנים של טענות בתעשיית האופניים ש”קשיח יותר זה טוב יותר”, בטרק הבינו שיש צורך באיזון מסוים בין קשיחות לחווית רכיבה. ושחווית הרכיבה משתפרת עם רמה מסוימת של סלחנות בשלדה. זה גם אפשר הורדת משקל. 

טרק

שיפורים לתא האחסון בשלדה 

שיפרו את תא האחסון האינטגרלי בשלדה (מתחת מחזיק הבקבוק): האטימה שלו טובה וחזקה יותר, הפתח גדול יותר וקל יותר להכניס ולהוציא דברים מתוכו, הכבלים העוברים בשלדה מוסתרים יותר, והחוויה הכוללת של התא טובה יותר.

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווצאפ. לחצו פה: 
בייקפאנל ווטסאפ

גם תיק האחסון הייעודי לתא השלדה (BITS bag) עבר שיפורים: יש כעת שני תיקים – עם ריפוד לכלי תיקון או בלי ריפוד עבור פנימית, כאשר באופני הקרבון שניהם ובאופני האלומיניום רק המרופד לכלים. אפשר לקנות את שניהם בנפרד מהשלדה, אגב. 

אופניים

כמעט ללא שינוי לגיאומטריה

  • זווית ראש: 65.5 מעלות (היתה 66)
  • זווית כיסא: 76 מעלות (זהה לדור הקודם)
  • ריץ’: 447 מ”מ במדיום (זהה)
  • גלגלי 29″ בכל המידות למעט מידה סמול שבה יש 27.5″
  • שיפור הכנסת דרופרים. לרוב הרוכבים דרופר של 170מ”מ יתאים (רוכבי XL יכניסו 200מ”מ)
  • תומכות השרשרת (chainstays) הן כעת באורך משתנה תואם גודל שלדה.

טופ פיול

מה זה אומר chainstays מתאימים לשלדה?

זה אומר שהתנהגות האופניים היא טובה יותר בכל גודל של שלדה ומותאמת לרוכב בצורה מוצלחת יותר. זה מאפשר לשמור על המשקל ממורכז בין שני הגלגלים, לא משנה מה הגובה שלכם ומה מידת השלדה שלכם.  רוכבים נמוכים מקבלים אופניים מגיבים יותר, שמסתובבים יותר בקלות. רוכבים גבוהים מקבלים אופניים שהאיזון במיקום הגוף שלהם משופר בו. השינוי הוא מעבר מ 435מ”מ קבועים בכל המידות, למידה הזו רק בשלדות S ו- M, ואילו שלדות L ו ML יקבלו 440 מ”מ, ושלדות XL יקבלו 445 מ”מ. 

אופניים

טווח גדול יותר של בולמים

הגמישות בהתאמה ספציפית להעדפות של רוכבים שונים משתפרת עם היכולת לקבל מזלג קדמי של עד 140מ”מ, ובולם אחורי ארוך יותר (185*55) שיתן 10מ”מ יותר מהלך טווח לגלגל אחורי. הבולם שמגיע עם האופניים הוא של 185*50. 

טרק

מצד שני אם אתם רוצים להוריד משקל ולקבל אופניים עם הטיה מעט חזקה יותר ל XC 0 ניתן לשים מזלג של 120 מ”מ. זה מתאים לרוכבים שהבינו ש 120 מספיק להם, אבל מעדיפים את הפלטפורמה של הטופ פיול על הסופרקליבר התחרותי יותר. 

טופ פיול

מינו לינק (Mino Link) עם 4 מצבים 

הגיאומטריות דומות לדור הקודם אבל כעת עם יכולת התאמה נפרדת ליחס הדחיסה מהגיאומטריה. יחס הדחיסה (leverage rate) הוא הקשר בין כמות הדחיסה של הבולם לבין כמות התנועה של הגלגל. זה מאפשר לדייק את התחושות של המתלה בין רכות וספיגה ליעילות ותגובתיות. המיקום על הציר האנכי של ציר הבולם התחתון קובע את הגיאומטריה (מגיע למטה מהיצרן). כשהופכים את הצ’יפ (הדיסקית) כך שהבורג מתחבר למעלה, זה גורם לזווית הראש להיות חדה יותר להיגוי מהיר, ו BB גבוה יותר שמעלה מרווח פדלים מהסלעים. 

המיקום האופקי של הציר התחתון של הבולם קובע את יחס הדחיסה, ומגיע מהמפעל במצב הקדמי שנותן פחות פרוגרסיביות. זה המצב המתאים לרוב הרוכבים עם בולמי האוויר. כשממקמים את הציר על החלק האחורי, זה מתאים לרוכבים כבדים יותר או מאוד אגרסיביים, היות וזה הופך להיות יותר פרוגרסיבי. זה מגדיל את ההתנגדות בסוף המהלך של הבולם למניעת טריקה שלו וזה מתאים גם למי שמשתמש בבולמי קפיץ, שהם לינארים. עקומת המתלה (Leverage Rate) כבר היתה מצוינת בדור השלישי של הטופ פיול אבל עברה כמה דיוקים קטנים: יחס הדחיסה היה 13.5% וכעת הוא 14%, טיפה יותר באוריינטציה של רכיבת שבילים ואפשר לשנותו עד 19%. בנוסף שיפרו קצת את ההתמודדות עם נדנוד כתוצאה מפידול (Anti-Squat) לתגובה מהירה וחזקה יותר. 

גרף

הליין

ישנן 3 פלטפורמות עיקריות לרוכבי הרים בשיכוך כפול לא חשמלי בטרק: הסופרקליבר למרתון וXCO תחרותי, הטופ פיול לרכיבת שבילים ודאון קאנטרי ב 120-130 מ”מ וה Fuel Ex לרכיבת שבילים בואכה אנדורו ב 140/150 מ”מ. ליין הטופ פיול מכיל את הדגמים הבאים: 

  • Top Fuel 5
  • Top Fuel 8
  • Top Fuel 9
  • Top Fuel 9.8 XT
  • Top Fuel 9.8 GX AXS
  • Top Fuel 9.9 X0
  • Top Fuel 9.9 XX
  • Top Fuel 9.9 XTR

גרף

מאת: Trek Bicycles – מצגת השקה