ה Supercaliber אופני הקרוס קאנטרי התחרותיים של Trek הפכו להיות דגם אייקוני בעל השפעה אדירה שרק כעת אנו מבינים אותה בענף עם הופעת מתחרים דומים להפליא. 4 שנים אחרי ההשקה (אותה סיקר גיאחה באיטליה) היא מעדכנת את האופניים בכיוון המתבקש ומוציאה את דור 2. CTC / רשת “Trek ישראל” ו-Trek העולמית מציגות:

הסופרקליבר- החלטה נועזת שהצליחה

זו לא היתה הצלחה מוקנית מראש. לבוא עם עיצוב חדשני כל כך תוך כדי זיהוי, כמעט יצירה של סגמנט אופניים חדש: שילוב בין הארדטייל לאופני מרתון/קרוס קאנטרי בעלי מהלך קצר יחסית מאחור. Trek רצו אופניים לרייסרים ברמה אולימפית שעד אז פלרטטו במעברים בין הארד טייל לשיכוך 100מ”מ. Trek רצו לספק את החוויה, ואפילו האסתטיקה של הארדטייל אבל בלי להפסיד את יתרונות השיכוך הכפול. זה תפס אצל המקצוענים של Trek ותחת רגליה של יולנדה נף האגדית, הגיעו גם הניצחונות ומדלית הזהב האולימפית. נף מספרת שברגע שקיבלה את האופניים האלה היא פשוט הפסיקה להחזיק באופני זנב קשיח! 

ארבע שנים אחרי ברורה המגמה בעולם הקרוס קאנטרי: המסלולים נהיים קשים וטכניים, הצורך באופני זנב קשיח ירד. חלק מהמתחרים זזו עוד יותר לכיוון 120 מ”מ שיכוך, והמתחרים בקבוצות של Trek צריכים מכונה מסוגלת יותר למסלול טכני.

סופרקליבר

תקציר מנהלים – מה חדש?

שלדה חדשה לגמרי שמטרתה לייצר התאמה למסלולים טכניים יותר, בלי להפסיד מהירות:

  1. מהלך המתלה האחורי עלה מ 60 ל 80 מ”מ. הסאג המומלץ: 25מ”מ אבל יכול לעלות עד 30מ”מ למרוצים ארוכים (בהם נוחות הופכת חשובה יותר) או טכניים יותר (וגם לרדת ל15 מ”מ במסלולים חלקים וקצרים)
  2. הגיאומטריה מעט יותר Longer and Slacker. זווית הראש עלתה מ 69  ל 67.5
  3. בולם אחורי חדש: RockShox SIDLuxe IsoStrut- מחליף את הFox של הדור הראשון. בקוטר גדול יותר שמגביר את הקשיחות הצידית של כל השלדה. בתוך הבולם כל זרימת השמן והאלמנטים משופרת, ואפשר לקסטם את ההתנהגות של סוף מהלך המתלה (בסדנה, בשינוי נפח תאים). 
  4. מהלך המזלג עלה מ 100 ל 110 מ”מ. אפשר להרכיב גם 120 או 100 ולכוונן קצת את הגיאומטריה והחוויה באמצעות השינוי הזה.
  5. הורדת משקל – בשלדה היקרה מהשתיים: ה- SLR קלה יותר בכ 235 גרם מה-SL, בנויה להילוכים אלחוטיים. דגם ה SLR בקצה הקל ביותר שוקל: 9.3 ק”ג (עם דרופר)!

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
בייקפאנל ווטסאפ

עוד קצת מידע מעניין מההשקה:

ניכר שהמטרה בשינויים שהכניסה Trek היא להפוך את האופניים למותאמים למסלולים המאוד טכניים, המאפיינים את סבב הקרוס קאנטרי העולמי. הגיאומטריה עם זווית ראש מודרנית ומהלך המתלה ארוך יותר. זה לא מסתכם בכך, השינויים המעניינים שנרצה לבדוק במבחן שיגיע הם:

  1. עקומות המתלה הפכו לינאריות – זה אמור לתמוך בהתנהגות טובה יותר ב XCO .
  2. תומכות השרשרת הוארכו – כדי לשים את הרוכב יותר במרכז האופניים ולשפר אחיזה בעליות.
  3. גובה הציר המרכזי עלה ב 7 מ”מ כדי להפחית פגיעת פדלים בסלעים.
  4. המתלה זז פחות כתוצאה מדיווש ותנועת הרוכב.
  5. לפי יולנדה: המתלה מאפשר דחיסה בכניסה לסיבובים או לפני באני הופס, והשלדה מגיבה קצת יותר. 
  6. התקן המעצור האחורי צף ומופרד מהשפעת תומכות האוכף הגמישות שהן חלק מהמתלה. 

דורבאיור הבא, שלדת הדור הראשון והשני מולבשות זו על זו. הדור הראשון בורוד והשני בסגול. ניתן לראות שהאופניים ארוכים יותר, מוט האוכף תלול יותר, תומכות השרשרת ארוכות יותר, תומכות האוכף ארוכות ומעט נמוכות יותר:

דור

מה המשמעות של שינוי עקומת המתלה

הנתון ש-Trek שינתה בהתנהגות המתלה הוא Instantaneous Leverage Ratio (ILR). זה יחס שמתאר בכמה זז ציר הגלגל (כלומר המתלה האחורי) אל מול כל מילימטר דחיסה של הבולם עצמו. הבולם החדש מעט ארוך יותר, וגם יכול לנוע מעט יותר מהבולם של הדור הראשון: הוא באורך של 240 מ”מ מנקודת חיבור אחת לשניה, לעומת 235 מ”מ בדור הראשון. זה ושינוי התכנון שלו אפשרו לטרק להוסיף טווח תנועה לבולם. בדור הראשון הוא נדחס למקסימום של 32.5 מ”מ ובדור הנוכחי הוא נדחס עד 40 מ”מ. כלומר תנועת דחיסה של 10 מ”מ בבולם תניע את ציר הגלגל למעלה ב 20 מ”מ בממוצע. 

אבל טווח הבולם הגדול יותר, ואפילו יחס הדחיסה לא מספרים את כל הסיפור של מתלה האופניים שלכם: עקומת המתלה קובעת כיצד מגיב המתלה לדחיסה של הבולם בכל שלב של הדחיסה ואפשר לכייל את זה. 

הפעם Trek הגדילה את יחס המנוף, מה שמשפר את התגובתיות לבאמפים קטנים בתחילת המהלך ומייצר רכיבה נעימה וחלקה יותר. שינויים נוספים ב-IsoStrut- הבולם האחורי, נועדו לשפר את הטיפול בנחיתות חזקות יותר לקראת הנעילה עם פרוגרסיביות טובה יותר ותא אוויר גדול יותר.

דור

אבזור ברמות השונות

עדיין אין לנו מחירים בעת פרסום הכתבה. אלה הדגמים שטרק משחררת לעולם בדור השני:

קרוס