טרק מכריזה הכרזה מאוד חשובה מבחינתה: אופני האנדורו החשמליים החדשים Trek Rail – לוקחים חלק גדול מההתקדמות שמושגת באופני ההרים החשמליים, באינטגרציה ובתפיסה ומשלבים הכל במכונה אחת הרמונית ומתקדמת.

יצא לנו להתרשם מהאופניים באירוע העיתונאים המיוחד שהיה באיטליה לפני כחודשיים, וברור היה מקומם של האופניים החשמליים: חלק ניכר מההשקה  נסב סביבם- הסגמנט הצומח והחשוב ביותר.

מאת: גיא חלמיש + צלם Trek
כנסו גם אל OUTPANEL לטיולים ואקסטרים, וRUNPANEL לריצה!
אנדורו חשמלי

Trek Rail

Trek הציגה גם ליין קומיוטינג ועיר עשיר מאוד, עם פזילה אירופאית חזקה, וגם את פלטפורמת אופני השבילים החשמלית כפולת השיכוך שלה: ה Rail שאם תגיע לישראל כמו שצריך, תהווה את אחד הפתרונות החזקים ביותר שיש בשוק. לצדה הושקה גם גרסת Powerfly חשמלית הארדטייל.
לפני שתמשיכו לקרוא- פתחו גם טאב והשלימו קריאה במדריך השלם של BIKEPANEL לאופניים חשמליים מאת ודים לינצקי.

תקציר מנהלים – Rail

  • המטרה: להתקרב כמה שיותר לחווית האנדורו (בעקומת השיכוך, הגיאומטריה וכו’) של הסלאש– אבל בחשמלי.  
    • רצו בעיקר לשפר את הרכיבה במורד: קיצור משמעותי של תומכות השרשרת בזכות הקטנת המנוע.
    • ה Reach כבר דומה לסלאש (הארכה ב 10-20מ”מ תלוי בגודל), הורדת 1.5 מעלות בזווית המזלג, זווית אוכף עלתה מ 74 ל 75, זווית צינור הראש ירדה מ 67 ל 66 מעלות. 
    • הרחבת צמיגים עד 2.6 והגדלת המקום לדרופר. 
    • גם פה יש ABP (ציר גלגל ומתלה משולב) ומינו לינק לשינוי גיאומטריה ומגן שלדה ממכת כידון (Knok lock)
    • בולם ה Re:active – כוייל להשוואת התנהגות השיכוך מהסלאש והוא הרבה יותר טכני וכייפי בדאונהיל.
    • Oversized crown במזלג, נראה טוב וקשיח יותר.
  • ניקיון עיצובי ואינטגרצית מנוע-סוללה-שלדה – דומה לאופניים רגילים, אבזור מעודכן, כידון רחב וחווית שבילים אמיתית.
  • מנוע EX חדש של בוש- לראשונה תוכנן מאפס לאופני הרים, קטן וקל יותר, פחות התנגדות לפידול, חסכוני יותר לסוללה.
  • סנסורי מהירות משולבים ומוכמנים- לא יתנתקו באמצע הרכיבה וישביתו את האופניים (קשה יותר לפרוץ? אנחנו סקפטיים…) 
  • הסוללה החדשה- ברת שליפה וטעינה חיצונית מאוד קלה. התאמה לעד 625 וואט. (אפשרי סנריו החלפה במסעות ארוכים)

נרשם לרכיבות המעניינות…

טרק חשמלי עירוני וגם הארד טייל

לצד הRail שהיא הפלטפורמה החשובה לשוק הישראלי הוצגו באיטליה גם הרבה דגמי עיר וקומיוטינג עירוניים, וכן הארדטייל Powefly שיהיה גרסת הרים זולה יותר שאולי תתאים לאנשים רבים למטרות טיולים לא טכניים וגם לקומיוטינג מגוון יותר מאופני עיר:

powerfly

Trek Powerfly

בעולם, בתחום העירוני רואים מגמות מעניינות באמצעות החשמלי: אנשים מתחילים להגדיל את טווח הקומיוטינג שלהם עד ל 20-30 ק”מ עם העירוני, ו 30-40 ק”מ עם אופני הכביש החשמליים (בארה”ב, ללא מגבלת החוק של 25 קמ”ש זה כבר מהיר יותר מרכב בהרבה מקומות – משייטים ללא מאמץ על 45 קמ”ש בדרך לעבודה…). כנסו גם אל: האם טרנד אופני הכביש החשמליים יגיע לישראל.

שימנו או בוש? או אחרים? 

השחקן המוביל בעולם האופניים היום הוא בוש כמובן והשחקן השני הצומח הוא שימנו (ויש אחרים, טובים מאוד נוספים). מנהל המכירות של בוש לארה”ב מספר לי שיש מקום לכולם- הם רואים צמיחה כל כך גדולה, אוקיאנוס כחול מבחינתם…

רובין שמידט, כתב ה e-Mountainbike Magazine מספר לי ש”השאלות העיקריות במנועים הן היום בעיקר איכות האינטגרציה לשלדה (חותכים חור ענק וזה משפיע על החוזק), איכות השילוב של המנוע ברכיבה: שירגיש כמוך רוכב- רק חזק יותר, ולא כמו מצערת ואופנוע, ויש גם היבטים של ניצולת אנרגיה, טווח נסיעה, רעש המנוע, עוצמה כמובן, הורדת משקל ונפח המנוע. 

עוד היבט שיש להכיר הוא התצוגה, וכן ההפעלה – לשימנו יש פה יתרון משמעותי על בוש בשילוב לידיות ההילוכים ובתצוגה קטנה. בוש הקטינו את התצוגה בדור הנוכחי והוא כבר פחות מכוער וענק מבעבר. 

אז איך הרכיבה?

בתוך ים ההשקות והרכיבות שדחסתי ביומיים האלה, אל הרייל לא הצלחתי להספיק. אז דיברתי עם דן קוואלרי– המנהל הטכני של Velonews שמספר עליהם: “מתוך כל ה eBike שרכבתי עליהם זה אחד המהודקים ביותר (streamlined). אלה עדיין אופני הרים חשמליים, כלומר אי אפשר להתעלם מהמשקל של המנוע והסוללה שמגלגלים מטה, אבל הם בהחלט הרגישו מאוד מאוזנים ויותר זורמים.

באופניים אחרים הרגשתי שאני נאבק יותר אבל זה עדיין דורש מאמץ להרים מהקרקע וההתנהגות לא חדה כמו באופניים רגילים. מה שפחות אהבתי זה את המיקום של מחשבון הרכיבה של בוש, שנמצא במרכז וגבוה על הכידון, והקשה על שינוי מצבי המנוע תוך כדי רכיבה (עדיף בצד ימין ליד הגריפ עם גישה מהירה יותר- בזה יש למערכת ה Shimano STEPS יתרון כיוון שהיא יכולה לקבל אינטגרציה לשיפטר).

דן קוואלרי- המנהל הטכני של Velonews

המנוע של בוש בהחלט חזק, מעולם לא הייתי צריך להשתמש בעוצמה החזקה ביותר. תמיד היה כח זמין ויותר ממה שצריך גם במצבי הביניים וגם בחלקים התלולים של הרכיבה. יש קיק בתחילת הפידול מעמידה, וזה קופץ קצת במוד ה-eMTB- להתחיל אולי עדיף תמיד ממצב Tour. 

עוד דבר שמאוד אהבתי הוא את האינטגרציה של הסנסור והמגנט לשלדה, זה יפה ומסיר דאגות שהדברים יכשלו. עוד דבר מדהים היה ניצולת הסוללה, שאחרי שעתיים של רכיבה, ירד לי רק פס אחד.  

זו בהחלט מערכת מעניינת, בתור מישהו שמאוד נהנה לרכוב על אופניים חשמליים, אבל כנראה אף פעם לא אקנה כאלה לעצמי, זו בהחלט רכיבה כייפית במיוחד! זו רכיבה אחרת, זו לא רכיבת אופני ההרים הרגילה שלך, זה מרגיש כמעט כמו ספורט אחר”.  זו גישה מאוד קלאסית של רוכבים שדן מציג לעניין. אם תשאלו את חובבי ה eMTB – הם יאמרו שזה “בדיוק אתה רק עם קצת יותר כח”…


אל תפסידו את כתבות האופניים הטובות בישראל, הרשמו לערוץ הטלגרם שלנו או לניוזלטר: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים