עד שהחל לנעול את נעלי הרכיבה מדגם Trek RSL החדשות – נעל הדגל של טרק לרכיבת שטח – גיא חלמיש לא הבין שמה שהוא חשב לנוחות היה בעצם סוג של הסדר עם המציאות. לא מתוך הרגלי פינוק, אלא מתוך אמת פשוטה: לפעמים, רק כשאתה מכניס את הרגל למשהו טוב בהרבה, אתה חוטף את הסטירה שמזכירה לך שכל השנים האלה סבלת בשקט. כן, זו הסטירה הטובה, זו שעושה לך סדר בראש וגורמת לך לתהות איך שרדת קודם עם מה שהיה לך.

למה טרק ולא בונטרגר?

אבל לפני שנצלול לנעליים עצמן, כדאי להתעכב על עובדה מעניינת: בפעם הראשונה מזה שנים, הנעליים נושאות את השם Trek ולא Bontrager. וזה לא רק עניין של לוגו נוצץ. השינוי הזה הוא עדות למה שקורה כשחברות גדולות מבינות שהן צריכות להתאפס על עצמן – להתכנס, להתייעל, ואולי, רק אולי, לשחרר קצת משומן עודף. זה מה שקורה כשמגפות עולמיות מאלצות אותנו להפסיק לשחק בלגו עם מאות דגמים וגדלים של מוצרים (במקרה של Trek, המדון 8 מדגימה זאת היטב). במקום להתפזר, הם החליטו לפנות לדרך חדשה וחסכונית יותר. כך, בצעד מחושב, Trek עברה לחדד את כל הפעולות שלה – מהמפעל ועד המדף.

מקבלים תוכן אופניים מעולה פה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אני אוסיף פה עוד תובנה אישית – בונטרגר מעולם לא הצליח באמת להמריא כמותג נחשק בפני עצמו. במבט שלי, הלקוחות תמיד הרגישו חיבור עמוק יותר למותג האם, Trek, מאשר לאביזרים שנשאו את השם Bontrager. אולי ההפרדה הזו פשוט לא הצליחה לייצר את אותה גאוות יחידה, את אותו "אני רוכב על Trek" שגורם לרוכבים להזדהות עם היוקרה, הטכנולוגיה, והמהירות של המותג. ופה בדיוק טמונה החכמה: במקום לפזר את האנרגיות על שני שמות שונים, Trek מעדיפה למקד את המסר – לחזק את המותג המרכזי שכולם אוהבים, ולוותר על משחקים מיותרים בשמות נפרדים שאין להם את אותה הילה ממגנטת.

נעלי רכיבה

המפרט של הנעלי רכיבה Trek RSL

לדברי טרק המטרה פה היא ניצחונות ויעילות וזה הדגם הקל ביותר והקשיח ביותר בליין שלהם. עם מגוון תכונות: 

  • משקל: 288 גרם לנעל
  • תבנית Trek Pro Last מספקת התאמה ארגונומית מיטבית לביצועים גבוהים
  • אזורי METNET גמישים המתאימים את עצמם לצורת כף הרגל כדי להקל על אי נוחות שכיחה
  • פלטת 100% OCLV קרבון מאפשרת העברת כוח מעולה ויעילות פידול מרבית
  • שתי חוגות BOA מדגם Li2 מספקת התאמה מיקרו-מדויקת לרכיבה דינמית ותגובתית יותר
  • הקצה החיצוני והבטנה המונעת החלקה באזור העקב מייצבים את הרגל ומשפרים את היעילות
  • סוליית הגומי Tachyon מבטיחה אחיזה מצוינת בכל משטח
  • ציפוי גומי עמיד GnarGuard מגן על הנעל מפני שחיקה ונזקים אחרים בשטח
  • רפידות Bloom בעלות ביצועים גבוהים וידידותיים לסביבה עשויות מ-45% חומרים ממוחזרים
  • מחיר: 1990 ש"ח. לרכישת הנעל באתר CTC לחצו כאן 

עיצוב, סקסאפיל של נעלי הרכיבה Trek RSL

הנעליים האלה משדרות אלגנטיות מהסוג השקט – כאלה שלא זקוקות לטריקים ולגאדג'טים מיותרים כדי להרשים. העיצוב שלהן מינימליסטי, כמו מישהו שיודע שהוא הכי טוב בחדר, אבל לא מרגיש צורך לצעוק את זה. הן פשוט שם, עושות את העבודה, בלי לנסות לגנוב את הפוקוס. הצבע השחור שבמבחן הוא בדיוק מה שהן צריכות – מט עדין ויפה, כמו חליפה מחויטת לאירוע יוקרתי. יש אמנם נגיעה קטנה של צבע מבריק באזור העקב והחלק הקדמי, אולי כדי להזכיר שהן לא רק יפות, אלא גם חזקות, קשוחות ומוכנות לכל אתגר שתעמידו מולן.

הכירו את ה Metnet

האלמנט העיצובי הבולט בנעליים האלה הוא דווקא טכני – אותם חורי אוורור הידועים בשם METNET. מדובר בגיאומטרית חיתוך לייזר: חיתוכים בגדלים וצורות משתנים שמפוזרים על צד הנעל כמו יצירת אמנות, אבל בפועל הם הרבה יותר מסתם יופי לעין. Trek הצליחו בעזרת החורים הללו לשלוט בגמישות החומר באופן שמותאם בדיוק למבנה הרגל. הנעל מתאימה את עצמה לבליטות ולזוויות האישיות של כף הרגל, וזה לא רק נראה טוב – זה מרגיש אפילו טוב יותר. נוחות שמהנדסים, ולא רק מעצבים, הביאו אל השולחן. כן, זה באמת עובד.

נעלי רכיבה

מידות אורך ורוחב

פרק על מידות מוצדק רק כשבאמת יש מה לומר, וזה בדיוק המקרה כאן. אם אתם רגילים להזמין מידה תשע אמריקאי, שהיא בדרך כלל 42 ושני שליש באירופאי, תתכוננו להפתעה קטנה: בנעל הזו, תשע מרגיש קצת כמו תשע וחצי. אני לא מדבר על הבדל דרמטי שיזרוק אתכם לעולם אחר, אבל זה בהחלט מספיק כדי שתשימו לב, במיוחד אם אתם קפדנים לגבי התחושה ברגל. אולי זה בדיוק הקסם – מספיק מרווח כדי לתת לאצבעות קצת חופש, אבל בלי לאבד את האחיזה המושלמת שכל רוכב חולם עליה.

זה התברר כבחירה מצוינת עבורי, כי למרות שהמידה קצת גדולה מהרגיל, האחיזה בקצה הקדמי של הנעל לא נפגעה בכלל. להפך – האצבעות קיבלו מרווח להתרחב, מה שאפשר אחיזה טבעית יותר, בלי שום לחץ בקצה. בתור בוחן גם של נעלי ריצה, אני יכול לספר לכם שזו מגמה שמתקדמת גם שם – עם "קופסת אצבעות" רחבה יותר ודגש על נוחות כוללת, בניגוד לדגמים הצרים והלוחצים של העבר. Trek תפסו את הכיוון הזה גם בנעלי ה-RSL, עם מבנה רחב יותר באזור המרכזי של הרגל. וזה לא רק נוח, זה ממש משדרג את חוויית הרכיבה. במיוחד לנו, הישראלים, שעם כפות הרגליים הרחבות שלנו, נרגיש פה בבית.

נעלי רכיבה

כניסה, יציאה ונוחות בגפה – 2 היתרונות הגדולים

הפער הגדול בין הנעליים הנוכחיות שלי (פיזיק אינפיניטו) לבין ה-Trek RSL התגלה דווקא במבנה העליון: בפיזיק, כמו גם בנעלי בונטרגר XXX שבחנתי בעבר, הצד העליון של הנעל מתקפל בצורה שבה צד אחד חופף על השני. התוצאה? כניסה קשה יותר לנעליים ונוקשות מורגשת באזור העצם העליונה של כף הרגל, בדיוק בנקודת הלחץ.

לעומת זאת, ה-Trek RSL מאמצת גישה קלאסית יותר: שסע רחב עם שני צדדים, ולשון מרופדת שמחברת ביניהם. התוצאה? קלות כניסה ויציאה, ונוחות שאין לתאר. הפער מורגש מיד, כשהשסע הרחב מאפשר פתיחה מספקת כדי להכניס את הרגל בלי מאבק מיותר, והלשון עושה עבודה נפלאה בריכוך כל הלחץ שהיה לי בנעליים הקודמות. האמת, רק אחרי המעבר לנעלי ה-Trek הבנתי כמה סבלתי מהלחץ בנקודה העליונה בדגמים הישנים. כל הכבוד ל-Trek על זיהוי בעיה ושיפור כל כך מדויק שלה – זה לא עניין של מה בכך!

נעלי רכיבה

בתחום האבזמים 

שתי חוגות ה-BOA שעל ה-Trek RSL הן לא דבר חדש, אבל זה לא הופך אותן לפחות מפיצוח טכנולוגי מושלם – עם כוונון מדויק שיכול להדק או לשחרר לחץ בעדינות מופלאה, לשני הכיוונים, ממש תוך כדי רכיבה. זה כמו לנהל דו-שיח עם הנעליים בזמן אמת, ולכוונן אותן בדיוק לנקודה שבה הן הופכות להמשך טבעי של הרגל שלך.

אני תמיד מתחיל את הרכיבה עם הידוק עדין, נותן קצת חופש לכף הרגל, וככל שאני מתחמם ומתחיל לדחוף חזק יותר, אני מהדק בעדינות – רק עד לנקודה שבה אני יודע שאני משיג את המקסימום מבלי להקריב נוחות. המתח המוגזם? את זה אני שומר ליום תחרות, ביום-יום נוחות היא המפתח. וכשהרכיבה מסתיימת? משיכה קטנה על ה-BOA והנעל נפתחת לחלוטין, כאילו מבקשת ממך לשלוף את הרגל בפשטות – אין שום דרמה או מאבק.

מצטרפים לווצאפ של בייקפאנל: 
בייקפאנל ווטסאפ

מדרס פנימי – אפשר ורצוי לשפר

בכל מבחן שלי, אני תמיד מתחיל באותה עצה פשוטה: תחליפו למדרסים טובים. כאלו שמותאמים אישית, שממלאים את כל החללים המיותרים בנעל. כאלה שלא רק יוסיפו לנוחות אלא גם יכולים לשפר את היעילות שלכם על האופניים – אפילו את יישור הברך בציר האנכי. במקרה של ה-Trek RSL, כמו ברוב נעלי הרכיבה, אין הפתעות: המדרס הבסיסי מינימליסטי, ולדעתי אפשר להוציא אותו אחרי עשר דקות של רכיבה ולהכניס מדרס מותאם אישית.

נכון, מדרס כזה יכול להוסיף עוד אלף-אלפיים שקל למחיר הנעליים (שהן גם ככה לא זולות). האמת היא שמדרסים טובים שווים כל שקל – המדרסים שלי משמשים אותי כבר עשר שנים, עוברים מנעל לנעל, ומרגישים כל פעם כמו הפינוק הכי טוב בעולם. 

טרק מציעה מדרסי מדף שאינם קסטום יקר להחריד, אבל בכל זאת משודרגים ביחס לאלה שבאים עם הנעליים כשקונים אותן – לרכישה באתר CTC לחצו פה.

נעלי רכיבה

אחיזת עקב וקרסול

ברכיבות מאוד מגוונות, בתנאים רבים גם תחת לחץ של וואטים משמעותיים, בעמידה, בישיבה, כנגד סלעים, חול, עליות, פרפורים ומה לא – האנרגיה עוברת בצורה מופלאה. טרק באמת הבינו את הנקודות החשובות בכל מה שקשור לארגונומיה של כף הרגל. החלק העליון עוטף את העצם העליונה בצורה מושלמת בלי לגרום ללחץ או כאב, חורי ה-METNET בבד מונעים נקודות לחץ, והבסיס? שם הקסם האמיתי קורה – הרחבת המדרס והסוליה נותנת לכם את האפשרות להדק את הנעל בצורה מושלמת, כך שהקרסול מקבל אחיזה מדהימה והרגל נשארת יציבה וחזקה. התוצאה? אתם יכולים לדחוף את הוואטים בלי לאבד אנרגיה בגלל כאבים או עיצוב כושל.

נעלי רכיבה

סוליה תחתונה נעלי הרכיבה Trek RSL

פלטת הקרבון של ה-Trek RSL, עשויה מ-OCLV  – זה לא סתם קרבון, אלא הקרבון האיכותי של טרק, שמיוצר בשיטות מיוחדות שמנטרלות בועות אוויר מיותרות, מה שמבטיח מקסימום קשיחות ומינימום איבוד אנרגיה. עם דירוג קשיחות מרשים של 14 מתוך 14, אין פה מקום לטעויות – כל וואט של אנרגיה מועבר ישירות לפדלים.

הסוליה התחתונה מצוידת בגומי Tachyon שמרגיש איכותי ויציב, עם אחיזה יוצאת דופן על כל משטח, אפילו בהליכה – וזה משהו שלא כל נעל תחרותית יכולה להגיד על עצמה. אחד הדברים הבולטים הוא טווח החורים הרחב למיתקון הקליט. התחלתי את המבחן במיקום חריג, קרוב לעקב, כמו שממליצות גישות מסוימות לרכיבות נג"ש. אבל האמת? זה לא היה זה. די מהר חזרתי למיקום הקלאסי, סמוך לבליטה הרחבה ביותר בעצם כף הרגל – המיקום הנוח והמדויק לרכיבות רגילות, והנעל הרגישה פשוט מושלמת.

נעלי רכיבה

לסיכום: נעלי הרכיבה Trek RSL – פגז של נעל!

מזמן לא סיימתי מבחן עם שביעות רצון כל כך גבוהה מנעליים מעולות כל כך! המעבר מהנעליים הקודמות אל הנעל הזו, היה התגלות והקלה. יש לה שורה של פיצ'רים שהופכים אותה לנוחה בהרבה: הרחבת ההמדרס, הגפה הרכה עם ה Metnet (שלא גוררת הפסד אנרגיה), השיפור הדרמטי לאופן בו רוכסים את הנעל ומהדקים מעל העצם העליונה בכף הרגל, ההכנסה וההוצאה של הנעליים בקלות… כל אלה הופכים אותה לנעל נוחה בצורה חריגה בתעשייה. לצד כל אלה זו נעל קלה, מאוד תחרותית ומאוד קשיחה, וכן… גם עולה בהתאם ואינה זולה לקצה של הרוכבים שיכולים להרשות לעצמם.  Waterloo, Wisconsin, USA – הגביע הקדוש בידינו. החליפו לדגם הזה ולא תצטערו.  לרכישה – באתר CTC לחצו כאן 

יתרונות

  • נוחות – הרחבת הנעל נוחה בהרבה מהדורות הקודמים ומתחרים רבים ומתאימה לישראל
  • הבד העוטף את הרגל נעים ונוח
  • הכנסה והוצאה של כף הרגל – קלים במיוחד 
  • קשיחות הקרבון
  • משקל קל 
  • מתגי Boa נהדרים להתאמה מדויקת דו כיוונית
  • סוליה תחתונה מעודדת בטחון ומגנה

חסרונות

  • מחיר (בוחטה יפה, אבל יש הנחות מועדון מצוינות ב CTC)
  • מדרס מקורי ראוי להחלפה במדרס קסטום איכותי לרכיבה שיעבור איתכם מנעל לנעל

בייקפאנל בטלגרם

מאת: גיא חלמיש