נגיף הקורונה לא פוסח על שום ענף ספורט ובעולם האופניים המצב קשה במיוחד. אז איך תראה העונה ללא קלאסיקות האביב של אופני הכביש, כשהג’ירו והטור בסכנה?

מאת: יהונתן דוויק

כשניארו קינטאנה מגיע ראשון לקו הסיום בפסגת הר הוא מלווה, בדרך כלל, באלפי אוהדים שמעודדים אותו, עם לא מעט דגלי קולומביה ואהבה רבה סביבו. אבל כשקינטאנה הגיע בשבת האחרונה לפסגה של הולדבלור לה קולמיין, שסיימה את המירוץ הצרפתי פריז-ניס, הוא עשה דרך של 16 קילומטרים עם מעט מאוד קהל ובקו הסיום לא חיכה לו איש.

כמו כל ענף ספורט, גם ענף אופני הכביש יוצא להשבתה בעקבות נגיף הקורונה המתפשט. בכתבה אנסה לפרט את המידע שידוע עד כה וכמובן שהכל עוד יכול להשתנות עם סיום המשבר או חלילה החרפתו.

כל הכתבות בזמן אמת: ערוץ הטלגרם של בייקפאנל 

מגפת הקורונה באיטליה – ארץ הג’ירו ומירוצי האביב

המצב באיטליה קשה במיוחד. מדובר כרגע במדינה הנגועה ביותר באירופה, עם שיעור מתים גבוה במיוחד ועוצר כללי. היא גם אחת המדינות החשובות בלוח השנה של אופני הכביש, וחודש מרץ באיטליה מביא איתו שלושה מירוצים חשובים במיוחד:

  1. סטראדה ביאנקה – “הדרך הלבנה”. מירוץ מפרך בטוסקנה עם קטעי גראבל.
  2. מילאן סן רמו – “הקלאסיקה של האביב”. אחד מחמש המונומנטים, מירוץ חשוב ומרתק של מעל 250 קילומטרים.
  3. טיראנו אדריטיקו – “מירוץ שני הימים”. מירוץ של שבוע שחוצה את איטליה מים לים.

שלושת המירוצים האיטלקיים נדחו לקיץ, כשאין לדעת האם עד אז השמיים יתבהרו באיטליה ויהיה אפשר לקיימם. מה שבטוח זה שגם אם תהיה מהדורת 2020 של המילאן סן רמו, הקלאסיקה של האביב תהיה בסתיו. לא מעט אירוניה.

הקורונה לא מדלגת גם על המירוץ האיטלקי החשוב ביותר, הג’ירו ד’איטליה, שנדחה גם הוא לזמן לא ידוע. החדשות האחרונות מגיעות מאתר ספורזה הבלגי, אתר אופניים וספורט מרכזי שטוען שהג’ירו יתחיל ב29 במאי, מוקדם משאר התחזיות, ולא יפתח בבודפשט כמתוכנן, שתעבור לארח ב2021. בולו ניוז מדברים בכלל על אופציית קיצור הג’ירו שיתקיים בסוף השנה יחד עם הקלאסיקות. האם הג’ירו יתקיים כבר בסוף מאי? האם הוא יהיה מקביל לוואלטה בסוף השנה? האם יהיה אפשר בכלל לקיים אותו? את כל השאלות האלה נצטרך לשמור, מה שבטוח זה שאנחנו בדרך לשנה מאוד מעניינת ומוזרה בגזרה האיטלקית. בינתיים יש הזדמנות להיזכר בקרבות באיטליה ב2019:

בלגיה – אין קלאסיקות בארץ הקלאסיקות 

לעומת צרפת ואיטליה, שם שיא עונת האופניים מגיע בקיץ עם הטור והג’ירו, בבלגיה שיא העונה נמצא באביב – עונת הקלאסיקות. היא מתחילה בקלאסיקות האבנים- מירוצים חד יומיים ארוכים עם קטעי אבנים משולבות. השיא של קלאסיקות האבנים הוא טור הפלנדרס – הדובדבן שבקצפת הקלאסיקות בבלגיה, אחד מחמשת המונומנטים, מירוץ חשוב ואהוב במיוחד.

לקריאה נוספת על הקלאסיקות:

קלאסיקות האביב 2019: מתי ואיפה? אורן ארד על המרוצים הקרובים

 

לאחר טור הפלנדרס שחותם את קלאסיקות האבנים מגיעות קלאסיקות הארדנים – מירוצים חד יומיים עם שיפועים חדים במיוחד, אחת מהן היא הלה פלש וולון, עם הסיומת הידועה של המור דה הוי האכזרי, קיר מושלם שמביא דרמה בכל שנה. השיא של קלאסיקות הארדנים הוא הלייז’-באסטון- לייז’ (LBL), מירוץ מלא גבעות משופעות, המונומנט הרביעי של השנה מסיים את עונת קלאסיקות האביב.

כרגע כל קלאסיקות האבנים בבלגיה נדחו בלי מועד חלופי ידוע, מה שכמובן שם אותם בסכנת ביטול כללי.  בקלאסיקות הארדנים התעכבו מעט אבל הביטול הגיע, ומה שבטוח כבר עכשיו זה ש-2020 תהיה שנה ללא קלאסיקות באביב.

צרפת: הפריז-ניס כמעט כרגיל ומה עם הטור?

למרות מגפת הקורונה המהדורה ה78 של המירוץ השבועי היוקרתי, פריז-ניס, הוזנקה כרגיל ביום ראשון שעבר כשסביבה הביטולים לא מפסיקים. המירוץ היה נהדר והביא לא מעט רוכבים איכותיים במיוחד שהחליפו בצרפת את מירוצי איטליה שבוטלו.

מקסימילאן שכמן הגרמני ניצח את המירוץ אחרי שבעה ימים מרתקים, במיוחד בקטע השישי עם המהלך הטקטי של סאנווב וקרב גדול, כשכולם רוצים לנצח את המירוץ שעלול להיות האחרון ל2020. אבל לא הכל עבר חלק: המארגנים ביטלו את הקטע השמיני שהיה צפוי להסתיים בניס ולחתום את המירוץ אחרי לחץ כבד ופרישה של קבוצות, בהן גם ישראל סטארט אפ ניישן שנותרה עם שלושה רוכבים אחרי שעשתה מירוץ לא רע בכלל בצרפת.

העיניים בצרפת נשואות עכשיו לפריז-רוביי, הקלאסיקה החשובה ביותר, שמתקיימת בצפון צרפת וכוללת 30 קטעי אבנים משולבות ולמעלה מ50 קילומטרים של אבנים, עם סיום בולודרום ברוביי. המירוץ תוכנן להתקיים ב12.4 והוא עוד לא נדחה, אבל זה כנראה עניין של זמן עד לדחיית “הגיהנום של הצפון” וגם הוא ייכנס לקיץ העמוס בהיסטוריה של מירוצי האופניים.

עם כל הכבוד למירוצים חשובים, יש מירוץ אחד שביטולו יהיה חסר תקדים: הטור דה פראנס שיתחיל עוד קצת יותר משלושה חודשים, וגם עליו מתחילים לדבר בחשש כשהנגיף רק מתחזק באירופה.

הנה הקטע השישי בפריז-ניס. שימו לב לסאנווב הגרמנית – פועל ראשון נשלח 48 קילומטרים לסיום, אחריו מגיע אנדרסן שהיה שני בדירוג הכללי, אליו מצטרף בנוט הבלגי 13 קילומטרים לסיום ויוצא לסולו עד הסוף כשמתווס האוסטרלי מסדר להם גם את המקום השני. ככה עובדים כקבוצה.

מגפת הקורונה באופניים: אין אופטימיות

כמו שזה נראה כרגע הביטולים והדחיות רק ימשיכו, ועד שהנגיף ידעך באירופה לא נדע מה ההשלכות וכמה מירוצים ישארו. בענף לא חזק כלכלית כמו אופניים,לא מעט קבוצות קטנות וגדולות יפגעו מחוסר המירוצים והספונסרים עלולים לעזוב, וכעת כל מה שנותר הוא לקוות שהנגיף ייעלם כמה שיותר מוקדם ושהעונה, או מה שנשאר ממנה, תחזור למסלולה.

על הכותב: יהונתן דוויק, משתדל לעקוב אחרי כל מה שזז בכביש, מעדיף שיפועים גבוהים וגם את הרוכבים שטובים בהם, ומתלבט בין קריירה על האופניים לקריירה ברכב בקוויק סטפ

 

מצטרפים פה:
הניוזלטר שלנו: רק פעם בשבוע עם כל מה שמעניין על אופניים (אפשר להפסיק בכל עת):

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
ממשיכים להתאמן גם מהבית! לחצו פה להצטרפות