איגוד האופניים הבינלאומי (UCI) מסדיר את חלוקת הדרגים בענף בהתאם להישגים, קבוצות בעלות הישגים נמוכים יודחו מהדרג הבכיר החל מעונת 2023. כשהאביב מאחורינו, ישראל פרמייר טק (IPT) נמצאת מתחת לקו האדום בטבלת הדרוג במקום ה-19. הג’ירו ד’איטליה 2022 הופך למשמעותי ביותר לעתיד הקבוצה.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

לא כך חלמו ב-IPT להגיע לג’ירו, על הנייר זה היה צריך להיות עוד ג’ירו שמצטרף לשגרת מרוצי הדרג הבכיר בהם הקבוצה מתמודדת מאז 2018. למרוצי האופניים חוקים משלהם ועונת אביב מאכזבת לצד ריבוי פציעות ומחלות סיבכו את הכחולים-לבנים במאבקי התחתית של טבלת הדרג הבכיר. כעת השמינייה שנשלחה לאיטליה חייבת לאסוף נקודות משמעותיות. תוצאות “מכובדות” לא יספיקו, השנה הצלחה במרוץ תצטרך להמדד בנקודות דירוג שעלולות להשפיע על הישרדות הקבוצה בדרג הבכיר. ישראל פרמייר טק ויתרה מראש על מאבקי הדירוג הכללי וממקדת את המאמץ סביב הישגיו של המאיץ ג’יאקומו ניזולו. המטרות שהציבה הקבוצה למרוץ כוללות ניצחונות של ניזולו, והמלג’יה צ’יקלמינו, חולצת המאיץ הסגולה.

לשם כך, האיטלקי מגיע למרוץ הביתי בליווי רכבת הספרינט הטובה ביותר שיש לקבוצה, עם רטו הולנסטיין, ינטה בירמנס, מתיאס בראנדלה, אלכס דאווסט וריק זאבל. לפני שבועיים ראינו את ניזולו עובד גם על יכולת הטיפוס בטור האלפים, כנראה שבקבוצה רוצים לראות אותו משיג תוצאות גם בקטעי הגבעות. אלסנדרו דה מרקי עשה ג’ירו נהדר אשתקד, והוא ככל הנראה יקבל יד חופשית לבריחות כדי לצוד ניצחונות. אלכס קטפורד משלים את השמינייה, הקנדי ינסה להשתלב בבריחות ויעזור במידת הצורך לרכבת של ניזולו.

ג’ירו ללא ישראלים

לראשונה מאז עלייתה לדרג הבכיר “הוורלד טור”, הקבוצה הישראלית תתחיל גראנד טור בלי רוכב ישראלי. קשה לראות בכך צירוף מקרים. מצבה של הקבוצה מחייב השגים, אין אפשרות להקצות מקומות בהרכב לשם כבוד או תהילת עבר כפי שנעשה בעבר. גיא ניב מחלים מקורונה. איתמר איינהורן, נכנס לאט לעונה, ניצח בשבוע שעבר בפולין, וזקוק להמשך בנית הכושר. גיא שגיב היה מתוכנן לרכב בג’ירו הנוכחי אך התרסק ונפצע. יוצא הדופן הוא עומר גולדשטיין, עומר היה מצויין במרוצי האביב, סיים על הפודיום בשלב האחרון של טור קופי בארטלי ונראה טוב גם בטור האלפים. ייתכן שבקבוצה שומרים אותו לטור דה פראנס, הבמה הגדולה ביותר. 

IPT

הכר את היריבות

שיטת הדירוג של ה-UCI (איגוד האופניים) דינמית מאוד, מרוץ טוב יכול להקפיץ קבוצה בכמה מקומות ולהפך. בכל זאת ישנן כמה קבוצות שברור שהסתבכו במאבקי התחתית, והן היריבות הישירות של IPT.

נתחיל דווקא באחת הקבוצות החביבות בסבב, EF האמריקאית שנמצאת בעונה איומה למרות סגל חזק ושמות כמו מגנוס, אוראן, צ’אבס וקארת’י. האביב לא הלך כמתוכנן עבור הורודים, לג’ירו הם שולחים קבוצה חזקה במיוחד בהובלת מגנוס קורט ויו קארת’י, רוכבים שיכולים להתמודד במגוון תסריטים ולהשיג הרבה נקודות דירוג. עוד קבוצה שפתחה רע את העונה היא אסטנה מקזחסטן. התכולים נקלעו לבעיות כספיות בקיץ ונאלצו לשחרר רוכבי מפתח. מצד שני אסטנה מעולם לא הייתה קבוצה של אביב, בג’ירו מצב הנקודות שלהם צפוי להשתפר בהובלת ניבאלי ולופז. 

המשמעות הסמלית של הג’ירו עבור הקבוצה

ארבע פעמים רכבה ישראל פרמייר-טק בגלגוליה השונים את הג’ירו ד’איטליה. כאמור, גראנד טור הבכורה ב- 2018 שהחל בשלושה ימים של טירוף חושים בכבישי ישראל. ניצחון הבכורה שם ב-2020 של דאווסט בבריחה, מרטין בחולצה סגלגלה מניף אצבע לשמיים ודה מרקי לובש ורוד אשתקד. המרוץ תמיד ישאר סמלי עבור הקבוצה והאוהדים. על מנת להבטיח שנזכה רגעים כאלו גם בעונה הבאה, מהדורת 2022 של הג’ירו חייבת להיות מהטובות שהציגה הקבוצה מישראל.

מאת: יהונתן דוויק
תמונות: פרמייר טק מדיה