כל דבר ניתן לשפר, גם את ה-F22. לא רק המטוס הידוע אלא גם את המנשא לוו גרירה של אובלר. השם שינה קידומת, הופקו לקחים והמנשא עבר שינויים. קיבלנו למבחן את ה-Uebler F24 מנשא מתקפל לוו גרירה לשני זוגות אופניים.

מנשאים לוו גרירה – אהבה נצחית

אחרי הרבה שנים של רכיבה והעמסה על הרכב, אני יכול להגיד שדי גיבשתי דעה בכל הקשור למנשאים לאופניים. מנשאי וו גרירה הם הדרך הנוחה והידידותית ביותר שמצאתי, להעמסה של האופניים על הרכב.

מנשאים קבועים על הגג – פחות הטעם שלי, הם בדרך כלל מצריכים התקנה של גגון (מלבד ה – TreeFrog שמתחבר בוואקום), הם פוגעים בצריכת הדלק ואם יש לכם רכב גבוה אז כנראה שתאלצו להחזיק איתכם שרפרף בתא המטען. מה גם שבאופן אישי כמעט השמדתי את האופניים שלי (ואת הגג של הרכב) בכניסה לחניון, במזל איש יקר חסם את דרכי בשנייה האחרונה והציל לי את האופניים, הרכב ואת הרכיבה.

מנשאי רצועות שמתחברים לדלת תא המטען – מאלצים הרמה של האופניים לגובה החזה לפחות, הסתבכות מעצבנת עם הרצועות כשמרכיבים את המנשא על הרכב ובאופן כללי לא ידידותיים למשתמש.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

קצת על Uebler

חברת Uebler הוקמה לפני יותר מ-50 שנה בגרמניה והיא מתמחה בייצור של מנשאי אופניים לוו גרירה. עד היום כל מנשאי האופניים של Uebler מיוצרים בגרמניה עצמה. החברה שמה לעצמה כמטרה את עניין הקומפקטיות ונוחות השימוש מתוך הבנה שמנשאי האופניים הם ממש לא אביזר נלווה, אלא חלק משמעותי מחווית הרכיבה שלנו.

ל – Uebler יש שלוש סדרות של מנשאים לוו גרירה:
סדרת ה – F: הסדרה אותה אנו בוחנים, היא מתקפלת אך אין לה הטייה לפתיחה של דלת תא המטען. אנחנו בחנו היום מנשא לשני זוגות אבל ישנו מנשא גם לזוג ולשלושה זוגות.
סדרת ה – P: לא מתקפלת אבל יש לה יכולת הטייה לפתיחת דלת תא המטען. היא גם הסדרה היחידה שהמנשאים שלה יכולים לגדול בזוג אופניים נוסף.
סדרת ה – I: כוללת גם את אופציית הקיפול וגם הטייה לפתיחת תא המטען.

בכל סדרה יש מספר מנשאים, כל אחד לכמות שונה של זוגות אופניים אותו הוא יכול לשאת. בהתאם לסדרה של המנשא ומספר האופניים אותו המנשא יכול לשאת נקבע גם המחיר בהדרגה.

Uebler F24

תכירו את Uebler F24

  • מספר זוגות אופניים: שני זוגות
  • מתאים לנשיאה של אופניים חשמליים: כן
  • משקל העמסה מקסימלי: 60 ק”ג
  • משקל המנשא: 12 ק”ג
  • מידות במצב מקופל: 60X61X20 ס”מ
  • תאורה מובנית: יש
  • מקום למספר רכב: יש
  • אחריות: 3 שנים
  • מחיר: 4390 ש”ח באתר של נשיאה טובה (יבואן רשמי)

פחות זמן העמסה – יותר זמן רכיבה

לחיצה מהירה על לחצן הנעילה ונשלפת מסילה אותה משחילים על וו הגרירה, לוחצים את המנשא מטה וזהו, המנשא מותקן על הרכב. אחרי שהמנשא מחובר היטב אל הרכב, נרים את שתי הידיות שבצדדים, נרים את הקשת כלפי מעלה ונסגור את הידיות. בשלב הבא נחבר את כבל החשמל (שהוא כמובן סטנדרטי) אל השקע שלו ולבסוף נפתח את מסילות הגלגלים. כל התהליך לוקח פחות מ 30 שניות. 

הזרועות הניתקות

לפטנט של הזרועות הניתקות נחשפתי לראשונה כשבחנתי את המנשא הקטן יותר של Uebler לנשיאת זוג אופניים אחד. ככל שמשתמשים במנשא יותר, מבינים כמה שהפטנט הזה גאוני. מי שהעמסת האופניים על הרכב היא חלק משגרת הרכיבה שלו ומשתמש במנשא עם זרועות שאינן ניתקות, מבין היטב את תחושת התסכול. במיוחד באופן שבו נעמיס את האופניים על המנשא כדי שכל הזרועות יגיעו לכל האופניים. הזרועות הניתקות הן פתרון שהוא לא פחות ממושלם לבעיה זו. הסיבה שהזרועות הניתקות הן פטנט כל כך טוב, היא שאפשר לעשות את זה ביד אחת בלבד, כלומר יד אחת אוחזת  את האופניים על המנשא והיד השנייה מעגנת אותם באופן הנוח ביותר אל המנשא, קלאס באפס מאמץ!

Uebler F24

הזרועות הניתקות עם רצועות ראצ’ט 

במבחן שעשה גיא ל-F22, הוא ציין שהיה שמח לראות ראצ’ט במקום לקלאמפות. כנראה ש-Uebler קראו היטב את המבחן הקודם ועכשיו ניתן לרכוש בנפרד זרועות ראצ’ט סופר נוחות. הסיבה לזרועות הראצ’ט האלו היא בעיקר בשביל אופניים חשמליים עם סוללה בתוך השלדה שהופכת את צינורות השלדה לעבים ומנופחים במיוחד. כך שקלאמפה רגילה אינה יכולה לחבוק אותם. אגב, גם זרועות הראצ’ט ניתקות ומאפשרות התקנה קלה ביד אחת בדיוק כמו זרועות הקלאמפה. כדאי לציין שזרועות הראצ’ט נמכרות בנפרד. אחרי שהשתמשתי בשתי הזרועות, אני יכול להגיד שלפעמים השימוש ברצועת הראצ’ט מהנה יותר מהשימוש בקלאמפה הרגילה, גם אם האופניים שלכם לא כוללים סוללה בתוכם.

I21 בתחפושת

אחרי שימוש ממושך ב-F24 של Uebler אני יכול להגיד שלא מצאתי שום הבדל מהותי בין גרסת ה-F24 שאנחנו בחנו לגרסת ה-I21 היוקרתית. מלבד עניין ההטייה לפתיחת תא המטען אין שום הבדל בין המנשאים. למה זה חשוב? מכיוון שלפחות לדעתי כשמדובר במנשא של שני זוגות אופניים, אפשר לוותר על אפשרות ההטייה לפתיחת דלת תא המטען. כשהמנשא אינו מועמס, ניתן לקפל את הקשת בפחות מ-5 שניות ולפתוח את דלת תא המטען. יתכן שבמנשא של שלושה זוגות אופניים ויותר, אפשרות ההטייה קריטית יותר אבל לפחות לדעתי כשמדובר בשני זוגות, אפשר לגמרי לוותר על זה. אם בכל זאת תרצו את אפשרות ההטייה, תצטרכו להוסיף 900 ש”ח. אם תבחרו ב-I21 כדאי שתדעו שתוספת המשקל היא זניחה ביותר, ק”ג אחד בלבד.

מסילות ורצועות

המסילות אינן עברו שינוי משמעותי מה-F22 מלבד שכעת הן נפתחות בנפרד, כלומר המסילה שקרובה לתא המטען נפתחת באופן נפרד מהמסילה הרחוקה מתא המטען. באופן אישי לא הרגשתי שזה משפיע על אופן השימוש בדרך כזו או אחרת. הן קיבלו בברכה את גלגלי ה-“29 שלי עם צמיגים ברוחב 2.4 ועל פי חברת Uebler, הן מסוגלות לקבל גלגלים ברוחב של עד “4.5 שהם 11.5 ס”מ. רצועות הראצ’ט לחביקת הגלגלים דווקא עברו שדרוג של ממש. הן רחבות יותר, גדולות יותר ומנגנון הראצ’ט עצמו שודרג לכזה שהרבה יותר כיף להשתמש בו. שדרוג שהתבקש מה-F22 הקודם.
אגב, אם אתם רוכבים מחושמלים או שפשוט קשה לכם להרים את האופניים למנשא, ניתן לרכוש מסילה שמתחברת למנשא ומאפשרת העמסה קלה גם לאופניים כבדים.

Uebler F24

קיפול

אחד היתרונות הבולטים של סדרות ה-I וה-F, הוא היכולת לקפל את משטח ההעמסה לשליש מהאורך שלו. המשמעות של זה היא שהמנשא מתקפל לגודל קטן יחסית וכשהוא מקופל הוא נראה כמו קובייה. כזו שניתן לאחסן די בקלות בתא המטען או אפילו בבית ללא צורך במחסן או חדר פנוי. שווה להוסיף למנשא את התיק שלו שמאחסן בתוכו את הזרועות ושומר על המנשא כשהוא שוכב בתא המטען או בבית. זו תכונה שיש גם למשאים הגדולים יותר של Uebler ובעיניי מדובר בפלוס רציני.

Uebler F24

חסרונות

אם לומר את האמת דיי התקשתי למצוא חסרונות מהותיים ל-F24. אבל בכל זאת עליתי על נקודה קטנה שהייתי משפר: חביקת הגלגלים בזוג האופניים החיצוני שמרוחק מתא המטען מתבצעת כלפי פנים, תחושתי אומרת שהיה נוח יותר אם החביקה הייתה כלפי חוץ. כמו כן המחיר לא זול, אבל בהחלט אפשר להגיד שיש עבורו את בתמורה הטובה ביותר.

Uebler F24 – שורה תחתונה

מדובר במנשא משובח, מהמיטב התוצרת הגרמנית אם תרצו. ייתכן שניתן להגדיר אותו כמולטיטול של מנשאי האופניים ומתאים לכולם ובקלות. ה-Uebler F24 הוא אינו מנשא שתמצאו בחנויות ה”כל-בו” כדי לרכוש לטיול של פעם באף פעם, הוא מנשא רציני ואיכותי לרוכבים שמבינים שנשיאת אופניים על הרכב הוא חלק בלתי נפרד מחווית הרכיבה שלנו בין אם נרצה ובין אם לא. עדיין לא הומצא הפטנט שדואג שהאופניים יחכו לכם בכניסה לסינגל, אבל אם כבר מעמיסים ונושאים, אז בסטייל ובנוחות.

מאת: אלעד פריזט

 

⬇️⬇️⬇️ אגב, שמת לב למלבנים האלה לשיתוף כתבות? אם אהבת את התוכן שלנו, התודה הכי גדולה עבורינו היא שיתוף שלהן לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך: