לרוכבים רבים שאני מכיר כבר יש “מערת אימון” מאובזרת בטריינר, מסך ואפילו אופניים ששמורים לטריינר בלבד. אז למה לא לקחת את זה צעד נוסף קדימה ולהחליף את הטריינר באופניים שלמים בדיוק למטרה זו? ה-Wahoo Bike מביאים את כל מה שצריך בגרסת אופני הטריינר שלהם. תכינו מקום בבית!

קבלו קבלו: הכתבות שלנו בערוץ ווטסאפ
בייקפאנל ווטסאפ

טריינר או וואהו בייק?

כל חורף, ובמיוחד בתקופת הקורונה (ואל תבנו על זה שהיא תיגמר בקרוב), כל הרוכבים מחפשים טריינרים חכמים, שבתורם אוזלים מהמלאי. הרוכבים ממתינים למשלוח נוסף, וחוזר חלילה. אך כמו שכבר למדנו, טריינרים הם לא רק לחורף אלא חלק בלתי-נפרד משגרת הרכיבות והאימונים של רוכבים שמכבדים את עצמם. ואם כבר יש טריינר אז צריך גם מסך טלוויזיה מולו, ומאוורר, ו-Kickr Climb… ובגלל שהזיעה לא טובה לאופניים אז כדאי גם להשאיר זוג ייעודי על הטריינר. 

נשאלת השאלה: למה להמשיך להשקיע כל כך הרבה באופני כביש ויחסית מעט בטריינר כאשר חלק ניכר מהרוכבים מבלים את רוב הזמן על הטריינר? תקנו אופני טריינר, תחסכו קצת באופני כביש. 

Wahoo Bike

אופני הטריינר שוואהו הוציאו הם התשובה המוחצת לכל הטריינרים אי שם בשוק. הוא חזק יותר, שקט יותר, יציב יותר ועם יותר אפשרויות מאשר כל טריינר שנתקלתי בו. ההתאמה לכל רוכב קלה ומהירה ואפשר לגלם כל גיאומטריה ביעילות. אפילו נחמד לפעמים לשנות קצת את תנוחת הרכיבה ולהתנסות בשינויים קלים ובהשפעתם מבלי לחשוב על אווירודינמיות.

פרטים ונתונים טכניים

  • התנגדות מקסימלית: 2,200 וואט
  • שלדת פלדה ואלומיניום יציבה וכבדה מאוד במשקל 42 ק”ג
  • מדידת וואטים בדיוק של ±1%
  • הדמיית שיפועים של עד 20% בעלייה ו-15% בירידה תוך כדי תחושת התנגדות ריאליסטית
  • גלגל תנופה במשקל 5.9 ק”ג מדמה תנופת גלגל אחורי בצורה ריאליסטית עם התנגדות אלקטרומגנטית
  • קישוריות: בלוטות’, +ANT ו-FEC
  • מדידת מהירות, מרחק, קאדנס, הספק ושיפוע
  • התממשקות ל iOS ו Android

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

  • תצוגת LED של ההילוכים והשיפוע
  • התאמה לגובה רוכב: 1.52 עד 1.93
  • משקל מקסימלי של רוכב: 113 ק”ג
  • התאמה לאורך זרועות קראנק 165 מ”מ עד 175 מ”מ בקפיצות של 2.5 מ”מ
  • הילוכים: 2X11
  • מעצורים: קדמי ואחורי
  • מתקן בקבוק מובנה
  • משקל: 42 ק”ג
  • מחיר: 16,998 ש”ח לאחר הנחת חבר מועדון ברשת רוזן ומינץ

טריינר לאופניים

תא הטייס

את גובה הכידון והמרחק שלו מהאוכף ניתן להתאים לכל גודל ומידה סטנדרטיים. על הכידון יש ידיות מעצורים, ידיות הילוכים, וכפתורים. על כל אחד מהצדדים יש כפתור פנימי המאפשר תזוזה לאותו צד בעולם הווירטואלי של זוויפט. הפונקציה הזו משמשת אותנו ל-2 שימושים: בחירת מסלולים על ידי פנייה בצמתים מסוימים בזוויפט לפי בחירת הרוכב, מה שעד עתה היה יכול להתבצע רק בעזרת עכבר ומקלדת. אופציה נוספת היא האפשרות להוריד wheel suckers שמבצעים עליכם דראפטינג על ידי בריחה הצידה והאצה.

על שיפטר ימין 2 כפתורים נוספים שמאפשרים פניית פרסה, כלומר שינוי כיוון הרכיבה על מסלול הזוויפט. גם היכולת הזו מגניבה ומאפשרת רכיבה חופשית יותר ושאינה כבולה למסלול מסוים שבחרנו מראש, ממש כמו בחיים האמיתיים. 

אותם כפתורים מקבילים שעל השיפטר השמאלי שולטים על שיפוע האופניים. האפשות לרכוב בעליות מעולה: תנועת האופניים מעלה ומטה רציפה מאוד וחלקה, ולא מרגישה כמו “היתקלות בקיר”. השיפועים יכולים לנוע בין 20% בעלייה ל-15% בירידה וצג ה-LED מראה לנו על גבי השלדה את השיפוע הנוכחי.

אימון אופניים בבית

מה שמעט הפריע לי ב”קוקפיט” הוא שהשיפטרים וסרט הליפוף יחסית קשיחים למגע ובעיניי יש שם מקום ליותר רכות ושיכוך, במיוחד עבור אלו שמבלים שעות ארוכות על הטריינר (זה בר תיקון בקלות). בנוסף נדרש כוח רב על מנת לנעול את גובה האוכף כך שלא יחליק מטה, אך בהנחה שעושים זאת רק פעם אחת ואין מעבר בין רוכבים המשמעות של זה זניחה.

 

אופני וואהו

עדיין סוג של טריינר חכם

טריינר חכם הוא כזה המאפשר ממשק עם אפליקציות ייעודיות, על המחשב/טאבלט/טלפון. הוא מתאים את רמת ההתנגדות לתכנית הרכיבה שהוא מקבל מהאפליקציה. קיימת אפליקציה ל-Wahoo אשר ניתן להשתמש בה ולקבל מסלולים ותוכניות אימונים, וקיימות גם אפליקציות חיצוניות בתשלום/חינם כמו Zwift, TrainerRoad ו Bigringvr הכוללות רכיבה חברתית, תכניות אימונים, ועוד.

התנסיתי ברכיבה עם Zwift לרבות רכיבות חברתיות עם אלפי רוכבים במסלולי וואטופיה, ותחרויות זוויפט עם מאות רוכבים. הטריינר מתאים את עצמו למסלול בזוויפט ואל תנאי הדרך: שיפוע, דראפטינג, מזג אוויר ואפילו סוג הקרקע ובאופן שוטף נותן התנגדות שמדמה את התנאים האלו. באפליקציות אחרות אפשר לבחור תכניות אימונים לפי התנגדות הסף והטריינר מתאים את ההתנגדות שלו על מנת להישאר בהספק וואטים הנדרש בלי קשר להילוך בו נמצאים.

קיימים באופני הטריינר של וואהו שני מצבים לבחירת השיפוע והמעבר בינהם מתבצע דרך לחיצה על הכפתור שנמצא בצד מסך התצוגה. במצב הפתוח – הרוכב בוחר את השיפוע ושולט עליו ידנית לחלוטין. כשנגיע לעלייה במסלול אז ההתנגדות תעלה אך הרוכב יכול להחליט על שיפוע האופניים. זה אולי פחות אינטואיטיבי בזוויפט אך בתוכנות אימונים אחרות כמו Trainer Road קל מאוד להבין את זה – אין “מסלול פיזי” אלא רק התנגדות. יהיו מי שיעדיפו שליטה ידנית על השיפוע או רכיבה בשיפוע קבוע ויהיו מי שיעדיפו כי ההתנגדות תתורגם לשיפוע וזה מתאפשר במצב המנעול הסגור. במצב זה שיפוע האופניים מוכתב על ידי התוכנה בדומה להתנגדות הפידול.

אופני וואהו

מצבים אלו מתכתבים כמובן עם 2 המודים של כל טריינר חכם לקביעת רמת ההתנגדות, כאשר במקרה שלנו גם השיפוע משחק משתנה בדומה להתנגדות:

  • מוד SIM – מדמה את המסלול הוירטואלי בהתאם לתוואי השטח ולתנאים שמוכתבים מהאפליקציה החכמה. הדוגמה הטובה ביותר לכך היא Zwift: התאמת התנגדות הטריינר למסלול הרכיבה הוירטואלי. 
  • מוד ERG – בו הטריינר מתאים את עצמו להספק וואטים מטרה כמו שהגדרנו לו ומשמר את ההתנגדות הנדרשת להגיע לוואטים הרלוונטיים בלי קשר להילוך בו אנחנו נמצאים. זה המצב הרלוונטי לאימון לפי תכנית אימון שנגזרת מה-FTP.

רכיבת אופניים בבית

ברכיבה על הטריינר

אופני הטריינר מאוד נוחים לרכיבה ויציבים מכל טריינר אחר שבחנתי. למרות צורת ה”משולש” שעלולה להטעות ושנחשוב בטעות שאין תמיכה מספיק רחבה מקדימה. הטריינר היה יציב ולא נע מצד לצד בשום סיטואציה, אפילו לא בספרינט בכל הכוח. אין רעשים של קפיצות חלקים או חריקות. הטריינר כבד מאוד עם 42 ק”ג ומרכז מסה נמוך שגורם לו להישאר יציב גם כשהרוכב נע מצד לצד. גם כשמנסים להוציא את מרכז המסה החוצה בכוונה לאתגר אותו לא מצליחים להשפיע והוא נותר יציב כסלע.

אופני טריינר וואהו

לאופני הטריינר, בשונה מכל טריינר שהכרנו עד כה, יש מערכת הינע משלהם ואינם מתבססים על זו שבאופני הרוכב. ההילוכים הם מדומים בלבד ואינם מניעים חלקים או רכיבים בתוך הטריינר. הם שולטים על רמת ההתנגדות האלקטרומגנית ומדמים מערכת הילוכים 2×11 שגם אותה ניתן להתאים בצורה אישית לבחור ולבחור את יחסי ההעברה דרך אפליקציית Wahoo. המשמעות של זה היא רכיבה חלקה מאוד, העברות הילוכים רציפות וזורמות ללא קפיצות ורעשים במעבר הילוכים. הבונוס הנחמד של זה הוא שלא צריך לנקות את מערכת ההינע, ולא מצטבר לכלוך. לאלו מאיתנו עם ילדים קטנים בבית – כשהטריינר לא בפעולה אין סכנה שהם יגעו ברכיבים המלוכלכים של האופניים ויתמלאו לכלוך שחור ושומני.

רכיבה על טריינר

גלגל התנופה מרגיש אפילו יותר טבעי מב- Kickr 5 וקל יותר להתחיל רכיבה מעצירה. גלגל התנופה האחורי ממשיך להתסובב באינרציה שמתאימה את עצמה לרמת ההתנגדות המתאימה. גם ידיות המעצורים מדמות מעצור ואינן מכניות. לחיצה עליהן מאיטה את גלגל התנופה עד לעצירה. התחושה של העצירה ממש ריאליסטית וכמו במציאות המעצור הקדמי משפיע יותר מאשר האחורי.

כבר סיפרנו לכם כמה שקט ה-Wahoo Kickr 5, אך אופני הטריינר האלו מביאים את השקט צעד קדימה ובמבחן המציאות תינוק הצליח להירדם (קל וחומר להישאר ישן) חדר לידי בעודי באימון זוויפט. לא רק שהטריינר עצמו שקט מאוד, גם אין שום רעש נוסף של העברות הילוכים כמו שיש ברכיבה על טריינר עם אופניים “אמיתיים”.

אופני וואהו

מה הכי אהבתי

מעבר לשקט, לפונקציונליות ולנוחות שברכיבה על אופני הטריינר של וואהו, מה שהופך את אופני הטריינר של וואהו למוצר חדשני שמשנה לחלוטין את מה שהכרנו הוא:

  • השליטה על השיפועים מאפשרת דינמיות שאפילו ברכיבה בחוץ לא מתאפשרת. רמת ההתנגדות של הגלגל האחורי היא זו שמשקפת את הקושי, ולא השיפוע עצמו, וכך אתם יכולים להתאמן גם לקראת נסיעה לאלפים בעליות של שלוש שעות אם תרצו… ובכלל: האפשרות לדמות רכיבה בעליות היא נפלאה.
  • משחק עם תנוחות רכיבה – היה לי נוח על הטריינר ולא בכדי. אופני הכביש שלי הם בגיאומטריה תחרותי אגרסיבית ואווירודינמית. לא נוח לי עליהם לאורך זמן רב. באופני הטריינר האלו אפשר לשנות קלות את הגיאומטריה ולהתנסות בתנוחות רכיבה מעט שונות, ונוחות יותר.
  • אין צורך לגעת באופניים הרגילים ולהכניס אותם הביתה עם הלכלוך, הבוץ, והשרשרת השחורה. היתרון שמתקבל הוא גם שאין שחיקה לחלקי ההינע שעולים לא מעט.

בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה!

וואהו

אופניי טריינר – סיכום

החוויה שמקבלים מאופי הטריינר האלו ניתנת להשוואה לא לטריינרים אחרים אלא רק לאופניים אחרים. לכן ההשוואה בעיניי צריכה להתבצע אל מול אופניים אחרים. נכון, ביחס לטריינר מדובר שרמת מחיר אחרת מכל מה שהתרגלנו. אך ביחס לאופניים – אין הרבה זוגות אופני קרבון שאפשר למצוא בפחות מזה. אופני הטריינר האלה מיועדים לכל רוכב רציני שכבר התרגל לרעיון של טריינר בבית והקים לו מקום קבוע וייעודי. לרוכבים שכאלה, טריינר כזה בהחלט מחליף חלק גדול מהזמן על האופניים עצמם ולכן לדעתי אפשר להפחית מעט מעלות האופניים הבאים ולהשאיר מקום לרכישת טריינר כזה, וגם מקום בבית.אופני טריינר Wahoo

יתרונות וחסרונות

יתרונות

  • יציבות גבוהה מאוד גם בספרינט All Out
  • מוכן לרכיבה בכל זמן נתון – אין צורך לחבר אופניים
  • שליטה בשיפועים מהכידון
  • שקט ביותר. יותר מכל טריינר שראיתי
  • תנופת גלגל ריאליסטית
  • אפשר לשחק הגיאומטריה ולהתנסות בשינויים מבלי לחשוב על אווירודינמיות
  • אין צורך לנקות ולשמן את האופניים או את מערכת ההינע
  • אין שחיקה של האופניים והרכיבים שלהם
  • התאמה אישית מוחלטת של מערכת ההינע המדומה (Shimano, SRAM, Campagnolo) וכן יחסי גלגלי השיניים
  • פתוח לקבלת עדכוני תוכנה מהיצרן דרך האפליקציה

חסרונות

  • משקל – לא פרקטי לשינוע בתוך הבית לצרכי אחסון
  • כידון ושיפטרים היו יכולים להיות יותר נוחים ומרופדים
  • תופס מקום רב בבית ואינו מתקפל. מתאים ל”מאורת כאב” קבועה.
  • לא נייד. לא ניתן לקחת לחימום בתחרויות
מאת: אדם סימן טוב
צילום: גיא חלמיש