חברת Wahoo, אחת משתי יצרניות הטריינרים המובילות בעולם, הודיעה בשבוע שעבר כי היא רוכשת את חברת האפליקציה Sufferfest שהינה פלטפורמת אימוני רכיבה indoor ע”ב תשלום מנוי חודשי/שנתי. סכום העסקה לא פורסם.

יישור קו של Wahoo מול מתחרותיה

במהלך זה, מיישרת Wahoo קו עם רוב מתחרותיה להן כבר יש באמתחתן אפליקציית אימונים מבית:

  • חברת Garmin/TACX – תוכנת TDA (נכון להיום עובדת רק עם טריינרים של TACX, אך בקרוב אמורה לאפשר תמיכה גם לטריינרים אחרים).
  • חברת BKOOL – תוכנת BKOOL Simulator
  • חברת CycleOps – תוכנת Rouvy (אם כי לאחרונה הודיעה החברה על ניתוק הקשר העסקי עם  Rouvy).
  • חברת Elite – תוכנת MyETraining (עובדת רק עם טריינרים של Elite).
  • חברת WattBike – תוכנת WattBike Hub (עובדת רק עם אופני WattBike)
  • חברת Kinetic – תוכנת KineticFit (עובדת רק עם טריינרים של קינטיק).
  • חברת Magene – קשורה עסקית עם תוכנת OneLap הסינית.

למה דווקא Sufferfest?

יש לא מעט אפליקציות מעניינות בשוק אשר היו עשויות להתאים ל Wahoo. חלקן ותיקות וגדולות כגון Zwift ו TrainerRoad וחלקן חדשות יחסית דוגמת FulGaz, RGT, BigRingVR, VirtuGo ואחרות. לכל תוכנה נישה אחרת בה היא מתמקדת בתחום אימוני ה indoor.

אני מניח שהתשובה לשאלה מדוע Wahoo בחרה דווקא לרכוש את Sufferfest היא שילוב של תג המחיר, כמות מנויים, מודל עסקי איתן עם פוטנציאל החזר השקעה וכמובן נכונות הצד הנרכש להימכר, להבטיח הישארות למספר שנים מצד אנשי המפתח בחברה ע”מ להמשיך בפיתוח ולדאוג להעברת הידע בצורה מסודרת.

הכירו את דיויד מקילן

חברת Sufferfest הינה חברה בדמותו של איש אחד – David McQuillen – יזם בנשמה ורוכב נלהב, אשר החליט יום אחד תוך כדי ביצוע אימון רכיבה משעמם על טריינר להדליק את הטלוויזיה על ערוץ ספורט כלשהו ששידר בדיוק מירוץ אופניים. עם קצת דמיון מודרך והתלהבות של נער מתבגר, David מצא שהצפייה ברוכבים המתחרים בטור מפריחה בו אנרגיה ועניין שהופכים את האימון על הטריינר למהנה יותר.

עם קצת חוצפה והרבה מעוף (ואולי דווקא הפוך) הוא הצליח להשיג מה UCI (איגוד האופניים הבינלאומי) זכויות לצילומי תחרויות אופניים והחל לערוך קטעי וידאו להם הוסיף כתוביות של קטעי עידוד ואימון. בתחילה המודל העסקי שלו היה מכירת קטעים אלה כדיסקי DVD, לאחר מכן השכיל ויצר שותפויות עם פלטפורמות אימונים דוגמת TrainerRoad, Rouvy ואחרות אשר שילבו את קטעי הוידאו שלו באפליקציות האימונים שלהן עד אשר החליט להרים ולפתח פלטפורמת אימונים עצמאית.

כיום Sufferfest היא אפליקציה פופולרית (במיוחד בארה”ב) ונמנית על הדרג השני של החברות בתחום אפליקציות ה indoor. יש לאפליקציה עדת מעריצים נלהבת עם מערכת שיווק משומנת בכל המדיות החברתיות כולל עולם דמיוני (ממלכת Sufferlandia), מעמדות (Knights of Sufferland) ועוד. 

הפלטפורמה מציעה מגוון אימוני רכיבה מובנים כולל תוכניות אימון מותאמות וכן תוכניות אימונים ליוגה, אימוני כוח ואפילו אימוני מוטיבציה.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

האם יש סינרגיה? האם 1+1=3?

ימים יגידו. פוטנציאלית יש לשתי החברות הללו מה להרוויח ממהלך זה, אך יחד עם זאת גם לא מעט לחשוש מפניו. היתרונות:

מבחינת Wahoo

  • יכולת להציע ללקוחותיה מנוי לאפליקציה כתמריץ  שיווקי/מסחרי אשר יאפשר לה לפתות לקוחות חדשים וקיימים. 
  • מודל עסקי ע”ב מנוי חודשי/שנתי המאפשר אינטראקציה רבה ומגוונת יותר עם הלקוחות – מה שלא היה קיים ב Wahoo שמכרה עד היום חומרה בלבד.

מבחינת Sufferfest –  כסף לפיתוח שיאפשר לחברה:

  • להמשיך ולהשקיע באינטגרציה של המוצר – לדוגמא פיתוח גרסה לאנדרואיד (כיום המערכת תומכת בווינדוס, מק, ו IOS של אפל בלבד)
  • לפתח יכולות ותוכניות אימון חדשות

החסרונות:

ההיסטוריה מראה שכשחברת חומרה ייעודית, קונה חברת תוכנה שאמורה להיות הטרוגנית ולרוץ על מוצרי מתחרותיה – לא בהכרח קורים דברים טובים. וואהו צריכה לדאוג לשמר את האינטרסים של חברות כגון Zwift ו TrainerRoad להמשיך ולתמוך בטריינרים שלה למרות שבעצם הרכישה של Sufferfest הפכה משותף עסקי למתחרה ישירה.

גם ל Sufferfest יש מה לדאוג – עולם החומרה שונה מהותית מעולם התוכנה עם תרבות ארגונית שונה לגמרי. האם Wahoo תדע לקבל החלטות נכונות בכל הקשור להובלה והמשך פיתוח של Sufferfest? 

ימים יגידו.

מאת: שי ונסובר, בן 49, טריאתלט חובב בקבוצת MyWay, עובד בתחום ההיי-טק ואוהב את כל מה שקשור בשילוב בין ספורט וטכנולוגיה.