גרמניה היא מעצמה עולמית של צמיגי אופניים, עם מותגים מובילים כמו שוולבה וקונטיננטל – אבל הסיפור לא נגמר שם. וולפגנג ארנס, המוח מאחורי תרכובות הגומי המתקדמות שלהם, הקים מותג חדש: Wolfpack. גיא חלמיש לקח את הצמיגים למבחן בשטח – והתוצאות? מסקרנות במיוחד.
Wolfpack הוא מותג צמיגים מבית היוצר של וולפגנג ארנסצ (Wolfgang Arenz), דמות מובילה בתעשיית פיתוח הצמיגים. דרכו החלה בחברת Continental, שם פיתח את תרכובת ה-Black Chili, משם עבר ל Specialized, ול Schwalbe. לאחר שבנה לעצמו שם בתחום, בחר וולפגנג ארנס להקים מותג עצמאי בשם Wolfpack Tires. החברה ממוקמת ב-Medebach, גרמניה, וכמו יצרנים רבים בתחום מייצרת בתאילנד. ואת צמיגי Wolfpack אפשר לרכוש cוולפבייק בע"מ של ניר בר באתר www.wolfpack.co.il.
במבחן:
- Wolfpack Cross קדמי – ברוחב 2.25, ובמשקל 694 גרם (נתוני יבואן). מחיר: 249 ש"ח
- Wolfpack Race אחורי – ברוחב 2.25, ובמשקל 691 גרם (נתוני יבואן). מחיר: 249 ש"ח
קבלו קופון מיוחד לקוראי בייקפאנל – 10% הנחה באתר היבואן לכל הצמיגים – bikepanel225
עדכונים על הכתבות, בלי רעש. הצטרפו לקבוצת הוואצאפ השקטה שלנו:
האם יצליח לחדור לשוק הישראלי שחקן צמיגים חדש?
שמחתי לראות שחקן חדש בסביבה, ובמקביל אספר לכם, שבישראל קשה מאוד לחדור עם מותגי אופניים חדשים – היות והשוק חסום, מאוד קבוע ושמרני, ונשלט בידי מעט יבואנים גדולים וחזקים. בצמיגים – קשה במיוחד: הישראלים אוהבים את Maxxis ורבים לא טורחים לבדוק אלטרנטיבות מדי פעם.
מי שלא נתקע על מותג אחד, יגלה שהשוק מאוד חסום, כאשר ארבע הרשתות העיקריות משווקות את הצמיגים שלהן, בעוד חנויות האופניים הפרטיות יסתפקו במקסיס. זו אחת הסיבות ששחקנים עצמאיים יותר כמו Schwalbe שעדיין פעילה בישראל, ו Michelin שניסתה לפני שנים לחדור את החסמים האלה גם באופניים, לא נמצאים בהרבה חנויות. אז לניר הולכת להיות משימה לא פשוטה, אבל אולי אתם – רוכבי האופניים, הקוראים של בייקפאנל, תחליטו לתת לו צ'אנס.
חומר טוב (לדברי היצרן)
כמובן שמהחומרים השיווקיים של היצרן נלמד על מחמאות רבות. המסרים הם מהז׳אנר השיווקי המוכר: אחיזה כמו מסמר, מהירות בלי מאמץ, שלום לפנצ'רים, לכל תנאי רטוב יבש ושטח. אוקיי… הצמיגים של Wolfpack מבוססים על תרכובות חדשניות שפותחו על ידי המייסד של החברה. תרכובת הגומי המובילה של Wolfpack, מכונה ToGuard. הצמיגים הם Tubeless Ready.
מעניין שאין בחומרים של Wolfpack את הציורים האלה של שכבות עם חומרים שונים בצבעים שונים – חלק לאחיזה, ואז בפנים חלק נגד פנצ'רים, ועמידות ל״קירות הצמיג״ וכו׳. פה זה רק ״טופ גארד״.
קבלו אותנו למייל אחת לשבוע:
ליין המוצרים
שווה להתעכב כדי לדעת איך להרכיב את הצמד הנכון לכם, בהתאם לסגנון הרכיבה:
דגמים עיקריים לפי שימוש:
- Speed: למהירות מקסימלית על שבילים מהודקים
- Race: דיוק בפניות ומהירות בתנאים יבשים ומהירים – זה צמיג המבחן האחורי ברוחב 2.25
- Cross: ורסטיליות בין תנאי שטח יבשים לרופפים – צמיג המבחן הקדמי ברוחב 2.25
- Trail: אחיזה גבוהה במסלולים טכניים
- Enduro: עמידות מקסימלית לתנאים קשים
אסימטרי לגלגול מאחור ואחיזה מלפנים
את חשיבות הצמיגים כדאי להדגיש – הכתבה הזו הזכירה לי את הפעם היחידה בה הגעתי למיון אחרי רכיבה. יתכן שצמיג טוב יותר היה מציל אותי, שכן זה קרה בגלל אובדן אחיזת צמיג קדמי בסיבוב רגיל יחסית, אך מהיר בסינגל עינב, בפארק בריטניה. רכבתי מהר, פניתי ימינה, הפניה הטובה שלי (לכל רוכב יש פניה טובה ופניה חלשה) ולא צפיתי שום בעיה בסינגל הזורם. אבל כנראה שאבן שהסיטה את הגלגל הקדמי שלי, וכהרף עין מצאתי את עצמי על הרצפה. זה היה כ"כ מהר שבהתחלה לא הבנתי מה קרה פה בכלל. אבל עובדה – מצאתי את עצמי עם יד שלא זזה, בבית החולים, ויצאתי ממנו עם כתפיים אסימטריות, בליטה מעצבנת בכתף ימין, ואי נוחות שנמשכה שנים.
מאז אני מקפיד עוד יותר על גישה אסימטרית לגלגל קדמי ואחורי. שני הצמיגים באופניים שלך הם לא סתם גומי על גלגלים, אלא כמו צוות טייסי מטוס קרב עם חלוקת תפקידים מדויקת. שני צמיגי המבחן הם ברוחב 2.25 שמתאים לסגנון רכיבת קרוס קאנטרי (שהיא היום מאוד טכנית בסינגלים וסלעים) ומרתון. שניהם שוקלים 670 גרם (סה״כ 1,340 לשני הצמיגים ביחד). הקדמי בנוי עם מבנה קוביות שתופס את הקרקע כמו טופר של נשר – לשליטה ויכולת היגוי מושלמת. לכן לקחנו למבחן הזה את דגם Wolfpack Cross עם הקוביות הגדולות והמרווחות יותר, שנועד לאחיזה טובה יותר. הוא גם בעל פינוי בוץ מעט טובה יותר משל האחורי. האחורי, לעומתו, הוא סוס עבודה. הדפוס שלו מיועד לדחוף את האופניים קדימה, לשאת את כובד המשקל ולהתמודד עם השחיקה הגבוהה של העברת הכוח ובלימה. ההבדלים האלו לא עיצוב מיותר – הם ההבדל בין רכיבה על סינגל ביער עם חיוך, לבין התהפכות מרה מול סלעים. לשם כך לקחנו את ה Wolfpack Race – עם קוביות צמודות יותר ושדרת קוביות מרכזית אופקית, המעודדת מהירות ובלימה.
התחושה של צמיגים חדשים
התחושה לא מתחילה ברכיבה – אלא עוד בחנות, כשלירון מאופני לזמי הלביש לי את הצמיגים על הגלגלים, חידש את חומר הטיובלס, ופתח לי את הונטיל הסתום. ״הם עולים בקלות, ונתפסו בקלות״ הוא מדווח. גם הקוביות מרגישות רכות ודביקות ונראות שיספקו אחיזה.
התחלת המבחן הייתה במסלולי השרון החוליים. שילובי אספלט, דרכי עפר (סליחה: "גראבל") ופה ושם איזה סינגלון קטן או ירידה טכנית קצרצרה שנוצרה מערוצי זרימה שחרצו בקרקע, בשילוב אבנים. אבל כבר בקילומטרים הראשונים האלה ניכרו תכונות מעולות: רכות, אחיזה ובטחון. הם שגורמים לך לשאול את עצמך – איך יצאתי אידיוט שלא החלפתי את הצמיגים הישנים שלי מוקדם יותר? הרכות הזו באה לידי ביטוי בטיפה התנגדות גלגול שחשתי על אספלט, יותר מהצמיגים הקודמים שלי, אבל בשטח עם כניסת הזיזים לקרקע זה נעלם, והוחלף בתחושת אחיזה נהדרת. רובינו לוקים בכך – ההסתברות שהצמיגים שלכם לא הוחלפו מעל שנה, למרות שתי תולעים ועייפות החומר שלהם, היא גבוהה. וגם אם אין תולעים עדיין, והצמיג הישן נראה ממש טוב – גם אם הוא לא נשחק בצורה ניכרת לעין, הוא מאבד את גמישותו עם הזמן ואיכות הרכיבה מדרדרת אט אט.
ההשכבות חזרו
אני מוצא את עצמי מאתגר מחדש את גבולות השבילים המוכרים, חוצה את גבולות האינטואיציה הוותיקה, בפרצי פידול קראנק אל מתחמי גבולות האחיזה והאומץ שלי. כל פנייה הופכת לניסוי שדה בזוויות חדשות, וכל שיפוע הוא מעבדה ניידת לפיזיקה יישומית.
הזוויות מתחדדות, המהירות מזנקת, והאחיזה של הצמיגים – השונים בתכליתם ובייעודם – פועלת כמו סימפוניה הרמונית, שבה כל רכיב תורם את חלקו לשלמות. הביטחון שב ונבנה, כמו יסודות מבנה עתיק שמתחדש בטכנולוגיה חדישה. וכשזה קורה, חוזרת גם תחושת המשחקיות – אותה קלות מחשבה טהורה שמזכירה לנו מדוע בכלל יצאנו לדרך. הכיף? הוא מתעורר כמו להט נעורים, מצית את החיוך שרק רכיבה מושלמת יכולה לעורר.
יוצא אל סינגל הבוסתן החדש בכרמל
הכתבה של יואב גריבי על סינגל הבוסתן מספקת לי אחלה מוטיבציה לצאת מהשרון ולבדוק את צמיגי Wolfpack בסביבה ״אמיתית״. הסינגל הוא סינגל זורם וחלק יחסית, ופגשתי אותו במצב מושלם: יבש ומהודק אחרי כשבוע שמש מהגשמים הקודמים. רובו אדמה, אבל יש גם כמה מקטעי אבנים שיכולות להטריד את האחיזה. בעיקר יש בו המון Flow מהיר מאוד. בעליה אני רוצה לראות את האחיזה באחורי תחת כח הפדלים, ובחלק הירידה, את האחיזה בברמים וההשכבות המהירות, לצד תגובה לברקסים אם הגזמתי במהירות לפני סיבוב מפתיע.
התחלתי עם לחץ אוויר גבוה מדי (שארית של הרכיבה בשרון) ולמרות זאת הוא תפקד מעולה. לפני הירידה הורדתי את הלחץ, בעיקר בקדמי ל 22 בערך, ויצאתי לתעופה. וואו, איזה כיף של סינגל ואיזה כיף של צמיגים. רמת הבטחון שהיתה לי אתם משמעותית. שחררתי, טסתי בסינגל כאילו אין מחר ולצמיגים האלה חלק ניכר בכך.
צמיגי Wolfpack בדגמי ה-Race וה-Cross
היתה לי חוויה מעולה עם צמיגי Wolfpack וחשתי שיפור של ממש באחיזה ובתחושת הביטחון איתם, עם מעט פשרה במהירות גלגול במקטעים חלקים ומישוריים בקדמי, אבל תוספת האחיזה מבחינתי שווה את זה.
יש להם שילוב מצוין של מהירות ואחיזה לשימושי קרוס קאנטרי ומרתון – בהם אתם נכנסים גם למקטעים טכניים. אם אתם רוכבים בסינגלים, הם יתנו לכם מענה מעולה. רק אם הייתי כמעט בלעדית ברכיבות בשרון על חול ואדמה הייתי שוקל לשים את הרייס גם מלפנים, ואולי אפילו ספיד מאחור (דגם שלא בחנתי). אבל היות ואני מגוון לא מעט לרכיבה טכנית וסינגלים, תוספת האחיזה והבטחון שהם הקנו לי היתה נחוצה ומעולה. לא היו פנצ'רים בזמן המבחן, ואני עוד אמשיך איתם למסע מדברי מאתגר יותר מסינגלי המרכז בהם רכבתי ואעדכן את הכתבה, אם כי התחושות כבר כעת – מעולות.
לרכישה באתר היבואן – ב 249 ש"ח לצמיג: Wolfpack Cross וצמיג Wolfpack Race. קבלו קופון מיוחד לקוראי בייקפאנל – 10% הנחה באתר היבואן לכל הצמיגים – bikepanel225
קבלו ראשונים את הכתבות בערוץ הטלגרם:
יתרונות:
- ביצועים גבוהים בסינגלים
- אחיזה מצוינת
- משקל טוב לרמת האחיזה שנתנו
- מהירות גלגול מאוזנת
- במהלך המבחן היו עמידים ללא פנצ'רים
חסרונות:
- רכישה ישירה בלבד באתר היבואן – פחות סביר שתמצאו אותם בחנויות
- ידרשו מכם קפיצת אמונה מהצמיג הרגיל שלכם… אבל שווה לנסות
מאת: גיא חלמיש