דור בר מזל של רוכבי הכביש הטובים בישראל ישב מולי, במלון Valamar בקרואטיה. דור שקיבל על מגש של זהב פילנטרופי את הזדמנות חייו. 4 רוכבים שמייצגים את ישראל בתוך קבוצת האופניים המקצוענית “של ישראל” שהופכת לקבוצת World Tour ב 2020. דיברנו קצת על השנה הקודמת, השנה הבאה, וההתרגשות הגדולה שלפנינו, כל אוהדי הרכיבה בשנה הקרובה.
היי חברים, איך מרגישים הישראלים בקבוצת World Tour עד כה?
איתמר איינהורן: “בינתיים זה פשוט מאוד מרגש לרוכב ביחד עם רוכבים שעד לפני כמה שנים הייתי רואה בטלויזיה ואומר וואו. וכשיתחילו התחרויות אני מאמין שבכלל הרמה תהייה אחרת, אין מה להשוות למה שהיה.”
גיא ניב: “זה מרגיש גדול, מעניין, מרגש בטוח. די אני כבר רוצה להתחיל. כרגע אנחנו עוד רק בפגישות, עניינים, עוד לא התחלנו אימונים רציניים, אבל אנחנו יודעים לקראת מה אנחנו הולכים, עברו איתנו על לוח המירוצים, ואין ספק שזה מרגש.”
גיא שגיב: “אז באמת עד כה זה מרגיש המחנה הכי מסודר והכי מאורגן שהייתי בו בתחילת דצמבר, גם מבחינת הציוד וגם מבחינת אנשי הצוות שמסביב. באמת נראה שלוקחים אותנו הכי ברצינות שבעולם, וזה מרגש. אני יכול לאמר שהקפיצה שעשינו מהשנה הראשונה עד עכשיו היא לא תאומן.”
עומר גולדשטיין: אצלי מעניין, ציוד חדש, רוכבים חדשים, סגל חדש. אנחנו גדלים משנה לשנה, יש יותר אנשים בצוות וברוכבים. זה מעניין וכיף”.
רשימת פנטזיות – מה אתם רוצים לעשות השנה?
איתמר איינהורן: “אני רוצה לשמוע האמת שמכוונים אותי למרוצים שאני אצליח בהם גם בעצמי, יותר מאשר לשמוע שמכוונים אותי לטור דה פראנס. למרות זאת גם איזשהו גראנד טור גדול הוא כן מטרה שלי, כרגע לא משהו ספציפי, אבל כן כדי להתחיל את התהליך של גראנד טור ולדעת שאני מסוגל ויכול להשתלב.”
גיא ניב: אני אשקר אם לא אומר שאני רוצה להיות בטור דה פראנס, אבל זו עונה ארוכה ולא יהיה נכון להתייחס לכל העונה הזו סביב הטור דה פראנס. יש הרבה מאוד מרוצים שאני אוהב ורוצה לעשות כמו קטלוניה, כמו הבאסק קאנטרי, קלאסיקות של הארדנים, אבל כמו שאיתמר ציין זו לא תהייה עונה רק שמורכבת רק ממרוצי World Tour, זה לא יהיה נכון עבורי. כן יש לי שאיפות לעשות גם כמה מרוצים יותר קטנים שבהם אוכל לנסות להראות את קו ההתקדמות שלי כרוכב שיכול להתמודד על נצחונות במירוצים ברמה שאליו אני מתאים ויכול להתחרות ולשאוף לנצח, ואני אחפש את ההזדמנויות להיות במרוצים האלה”.
גיא שגיב: “בהחלט יש כמה מירוצים שאני שואף לעשות השנה. אחד מהם זה הטור דה פראנס, ועוד אחד זה הסטראדה ביאנקה. יש משהו במרוץ הזה שמאוד מושך אותי- העניין של הגראבל ועליות קצרות. אני יודע שזה הולך להיות עצבני ומטורף מהתחלה “לא לוקחים שבויים”, אבל אני מכוון לאירועים האלה”.
עומר גולדשטיין: “הייתי רוצה להיות טוב, לא משנה מה אני עושה: לעזור לקבוצה, להביא נצחונות, שנהייה מדורגים גם כקבוצת World Tour במקום טוב כמו שהיינו מדורגים בשנה שעברה כפרו קונטי, ובאמת לעלות רמה בתור רוכב. להשתפר, אולי להביא טופ 10, אולי פודיום במרוצים שאני יכול, לקבל הזדמנויות. וכן, אחד מהגראנד טורים אני רוצה לעשות ולחוות את החוויה, יש את הטור דה פראנס שזה מרגש וכולם רוצים לעשות אותו, יש את הוואלטה שנראה ממש טוב ומתאים. וכן- יש פריז ניס, יש המון המון מרוצים: קלאסיקות, פריז רוביי, לא חסר בלוח השנה… נראה איך זה מתפתח ובאמת להיות טוב במרוצים שאתה עושה.
נוצר מצב שיהיה ישראלי אחד, בכל אחד מהגראנד טורס השנה
גיא שגיב: לפי דעתי זה כבר פחות להגיע למרוצים, אלא מה נעשה במרוצים. שבאמת נהייה פקטור במרוץ ונעזור כמה שיותר ואולי גם נקבל הזדמנות משלנו, ולשם זה הולך השנה.
גיא ניב: אני מסכים עם מה שגיא אומר: זה משנה את ההתייחסות שלנו לגראנד טורס. אנחנו צריכים להיות שם ולהיות נוכחים, לא להיות רק במרוץ כדי להיות במרוץ. לעשות את מה שנידרש עבור הקבוצה. אין ספק שזו סיטואציה שאפשר לאמר שהיו דורות שהיו מוכנים לחתום עליה. אם לא תעשה את הגראנד טור הזה, כנראה תקבל את את ההוא.. נעשה הכל בשביל להוכיח שאנחנו צריכים להיות שם לא כי אנחנו ישראלים אלא כי אנחנו צריכים להיות שם כי אנחנו יכולים לעבוד ולהביא נקודות לטובת הקבוצה.
רכבות מהטלוויזיה…
“כן רכבות High Speed… אני מרגיש מטורף ואני מאמין שאני גם אוכל ללמוד מזה המון ולקבל מזה המון ואולי יום אחד אקבל את ההזדמנות ואקבל לידאאוט ממישהו שיש לו כל כך הרבה נסיון בזה, שהוא כביכול יעשה חצי עבודה בשבילי, שאלה דברים שקורים לעתים רחוקות.
היתה לך הזדמנות- לקחת אותה יפה: “לקחתי אותה יפה למרות שבאותו יום הלידאאוט קצת התפקשש. בסטייג’ האחרון של טור אגם טאהו, הייתי גלגל אחרון אחרי מיקו, אבל גם הוא הלך לספרינט, כלומר אני קיבלתי טרמפ אבל הוא לא עשה לי לידאאוט. לפניו כן עשו לידאאוט, אבל איבדנו גלגל ראשון בק”מ הראשון לפנייה, מה שעלה לנו במיקום ובכח, בסופו של דבר סיימתי בספרינט הזה רביעי ומיקו סיים חמישי, וזה היה פספוס בכמה ס”מ מהפודיום שכל כך רציתי. בגלל זה אני מכוון דווקא לתחרות כזו שהיא קצת ברמה יותר רגועה אבל אני באמת יכול לעשות שם פודיום, ולהתחיל לבנות שם את התדמית שלי ואת הבטחון שלי כדי להתחיל לנצח מרוצים יותר גדולים.
גיא ניב על הרגעים הטובים שלו
הרוכבים שיש פה סביבנו בשנתיים האחרונות. לי היה את בן הרמנס כמטפס המוביל ובתחילת 2018 מאוד חששתי איך אוכל להיות עזר עבורו, זו קפיצת מדרגה להיות עזר לכזה רוכב, והיום אני יכול לאמר בבטחון מלא שהוא רוצה אותי איתו במרוצים. עכשיו יש את דן מרטין כרוכב GC גדול, שזה יכול להיות קצת מפחיד – של “איך אני אעזור לו”. אבל אני משוכנע שאני אוכל לעשות את קפיצת המדרגה ולהיות פקטור שעוזר לו להשיג את התוצאות שלו. וההיילייטס יכולים להתחבר לזה- להיות חלק מהנבחרת של בן ביוטה, במרוץ באנדריאטיקו שהוא סיים שם במקום השני הכללי, והוא עשה שם כמה שלבים שאני יכול להגיד שהייתי פקטור משמעותי עבורו. ובנגיעה נוספת על הישגים אישיים ב 2019 – לסיים פעמיים בטופ 10 ב GC במרוצי UCI זה היה לי חשוב וטוב וקפיצת מדרגה, וכמובן לעשות את הגראנד טור הראשון שלי בג’ירו זה היה חשוב וטוב.”
גיא שגיב
לגיא אלוף ישראל, בינצחון מדהים, אבל היתה בעיה עם התאוששות מאימון יתר במחנה גובה. “כן, היו כמה שיעורים לא טובים וטעויות שלי שלמדתי מהן הרבה, אבל למדתי מהטעויות, קרה מה שקרה, ובאמת לא היתה עונה מדהימה, אבל אני חושב שעוד עונה עם עוד נסיון ועוד כמה מרוצים גדולים ברגליים, בכל זאת התקדמתי קדימה, אמנם מעט מאוד ברמה אבל צברתי ניסיון יקר ערך שלא הייתי יכול להשיג בשום מקום אחר. אז בכל זאת אני לוקח את הדברים החיוביים מהעונה הזו, עשיתי כמה מרוצים טובים גם באופן אישי וגם באופן קבוצתי.
עומר גולדשטיין
“היו לי כמה מרוצים שכן הייתי חלק מעבודה קבוצתית לקראת לידאאוט, עם צ’ימו בטור בריטניה, בטור סלובניה הייתי גם טוב בקטעים האחרונים, טור הונגריה גם ניצחנו GC ועזרתי לקבוצה בעליות, בספרינטים ובמיקומים. היה גם את טור פורטוגל שהייתי בו חלק מבריחה מנצחת וסיימתי במקום שמיני עם טופ פיניש מאוד קשה, טור פורטוגל ידוע כטור קשוח. אני רואה את זה שהתפתחתי כרוכב בשנה שעברה. היו לי קצת קשיים אחרי טור רואנדה שהיתה מחלה שסחבתי איתה, אבל הצלחתי לצאת ממנה במהלך העונה.
יש פה הרבה רוכבים שאני רואה את עצמי דומה להם, אני ממשיך לחפש את הזהות שלי האם אני מטפס, האם אני ספרינטר, במה אני יכול להיות הכי טוב. כן להסתכל עליהם, ללמוד מה הם עושים, להיות איתם בקבוצה לראות מה הם עושים ולעשות מחנות אימונים איתם, אתה מגלה שיש לך קצוות אחרים, ולהגיע לקו סיום איתם.
מסר לאומה?
איתמר איינהורן “תעקבו ותסתכלו בחיוב על מה שקורה ולא תמיד כמו בעין הישראלית לחפש תמיד מה שרע, כי בסופו של דבר הפרויקט הזה פשוט מדהים.
גיא ניב: הפרויקט הזה הוא תמיד מיוחד ואנחנו מרגישים את ההתחברות של קהילת האופניים לפרויקט אבל בעיקר סביב המרוצים הגדולים. אני חושב שהפרויקט הזה הוא הרבה מעבר, והייתי מאוד שמח אם קבוצת הקונטיננטל שלנו תקבל הרבה פוקוס, אני חושב שהיא לטעמי הלב של הפרויקט הזה ולפתח את הרוכבים הישראליים, לעקוב אחריהם כמו שצריך, לפרגן להם, להיות אוהדי אופניים וספורט אמיתיים. זה בסדר לבקר גם מדי פעם אבל ממניעים נכונים ולא מצרות עין.
גיא שגיב: שההיסטוריה נעשית לנגד עיננו. הפרויקט הזה והא פרויקט מטורף גם עם קבוצת הקונטיננטל וגם עם הקבוצה שלנו שלא היה דבר כזה בישראל. יותר מלי באופן אישי, אני מאחל לפרויקט של הקבוצה להיות גאווה ישראלית, יותר מאיזה משחק כדורגל שאף אחד לא מסתכל עליו חוץ מישראלים. אנחנו חלק מהדבר הגדול הזה ולפי דעתי זה מטורף- אין דברים כאלה, ולא היו דברים כאלה לפני, אני מקווה שיהיו כאלה עוד בעתיד.
עומר גולדשטיין: כן זה סוג של היסטוריה מה שקורה פה, אף רוכב ישראלי עוד לא הגיע לטור דה פראנס כמו שיהיה השנה, וזה מרגש, וזה כמו חלום שכל ילד קטן חולם אותו וזה מתגשם, ופתאום יש משמעות גם לדור הצעיר: אם אני אהיה מספיק טוב אני גם אגיע לרמות האלה וזה באמת קורה. הקבוצה נותנת משמעות בדרג הכי גבוה שיש את קצה הפירמידה בארץ והוא קיים, ובאמת אם חולמים בגדול אז אפשר להגיע למקומות האלה ולהיות אחד הטובים בעולם ברמות האלה.