אלעד ניסימוב, אוגר לא מעט זוגות אופנים (תחביב מהנה בפני עצמו לצד הרכיבה). ככזה מצאנו אותו הפאנליסט המתאים לסקירת הפיתוח הישראלי Zictech לאחסון אופניים:
http://shop.zictech.com/. מחיר: 249 שקלים ישירות מהמפתח.
לנו רוכבי האופניים יש מספר אהבות בחיים, אחת מהן היא האופניים שלנו. אנו משקיעים בהם את מיטב כספנו, מנקים אותם כשצריך ודואגים שהכול יעבוד ע”י כיוונים ושדרוגים כאלה ואחרים. מי לא עצר לרגע עם אופניו והיסס לרגע היכן ניתן להניח אותם על מנת שחלילה לא יגעו בקרקע? כן כן אני מדבר לא רק על רוכבי הכביש שמנסים לשמור על האופניים כאילו יצאו מקרטון היצרן לפני כשעה, אלא על רוכבי השטח שלא פעם מניחים את האופניים על עץ כדי שחלילה לא יגעו באיזה סלע או בכל מקום שיכול לגרום לשריטה. אותה התנהלות קיימת גם בבית: יש כאלה שמשעינים את האופניים על הקיר ו מסתכנים בסכסוך משפחתי עם האישה על הלכלוך השחור שאנו משאירים על הקיר. יש כאלה שמשעינים על מעקה ברזל (השם ישמור – דנטים בכיוונכם!), ויש כאלה שמניחים את האופניים במחסן יחד עם עוד הרבה דברים מסביבם ועם סיכוי לא רע שיפול איזה חפץ כבד על האופניים (חלילה וחס).
לכן קם יזם ישראלי אשר רצה לתת פתרון מקורי לבעיה: פתרון להעמדת האופניים בבית או במחסן בצורה שתבטיח את שלמותם, לאורך זמן ותוך חסכון במקום גם לאופניים וגם לאביזרים הקשורים בהם. חברת זיקטק יצרה מעמד פלסטיק אשר נותן מענה לכל סוגי האופניים: מגלגל 26 ועד גלגל 29 וכל מה שבינהם
אופני כביש ו הרים 27.5) וכמובן לכל סוג ועובי צמיגים.
מעמד פונקציונלי
כאשר נתקלתי בו לראשונה ניסיתי להבין את הדבר הראשון שקופץ מהפרסום והוא איך לעזאזל אני מעמיד את האופניים בצורה אנכית והם לא נופלים? לאחר קבלת המתקן ישבתי כמו אדם שקיבל משימת בנייה של איזה רהיט מאיקאה (רק עם הרבה פחות הוראות וברגים) והתחלתי לבנות אותו. בהתחלה אתה נתקל בשני תאים בחלק הקדמי של המתקן, שהם בעצם תאי אחזון לציוד תחזוקה שוטף של האופניים (כמו שמן, מפתחות אלן ושאר ירקות). שם גם תמצא את כל האביזרים הנלווים לבניית המתקן.
לאחר קריאת ההוראות אתה מבין שאין יותר מדי על מה התברבר: אם אתה מעוניין להעמיד את האופניים, בצורה אופקית אין צורך לבנות את כל המתקן על כל האופציות שבו, פשוט ישנן 4 רגליים שטוחות שיש לחבר במקומות המיועדים בתחתית המתקן (מפורט בשרטוט) וזהו. אבל אם אנו רוצים לנצל את כל אפשרויות העמדת האופניים יש להמשיך לעוד כמה שלבים בבניה. שם גם תמצא את כל האביזרים הנלווים לבניית המתקן (4 רגליים, מוט תמיכה להשענת האופניים בצורה אנכית, דיבלים+ברגים, תותב חיבור לקיר, וו לעיגון הגלגל הקדמי ורצועה).
השלב הראשון בבניית המתקן הוא הצמדת המתקן לרצפה. לשם כך יש לך 2 פטמות וואקום שמתחברות לתחתית המתקן (יש איור מפורט על ידי מספרים). כמובן שהפטמות מתאימות לרצפה חלקה בלבד, אחרת ההצמדה לא תהיה מלאה.
לאחר מכן יש מוט בצורת ר’ אשר בצדו האחד ריפוד דמוי ספוג, וצדו השני חשוף. את החלק החשוף נשחיל לחור הנמצא בבסיס המתקן (אל דאגה גם כן יש שרטוט), לאחר מכן נשתמש בבורג אשר מאפשר לנו להרים ולהוריד את המוט לקבלת הגובה הרצוי – כדי לייצר משטח מגע בגובה הנכון עם מוט הכיסא. הוראות היצרן הן שהחלק המרופד של המוט יבוא במגע כ 10 ס”מ מתחת לכיסא. נגיע לגובה הרצוי לאחר ששמנו את הגלגל האחורי של האופניים על המתקן והרמנו את הגלגל הקדמי עד לנקודת המגע של מוט הכסא עם מוט המתקן, נמצא את הנקודה הנכונה (זוכרים 10 ס”מ מתחת למוט כסא) ונסגור את הבורג. בסיום שלב זה אנו יכולים להעמיד את האופניים שלנו בצורה אנכית לרצפה ללא צורך להשעין את האופניים על קיר.
חשוב להבהיר: כידון האופניים אינו מעוגן ולכן ישנה אפשרות שהכידון יזוז ימינה או שמאלה ואז יפגע בדברים שבסביבה אך לא יפיל את האופניים, לכן חשבו גם על זה: הערכה מספקת רצועה ו-2 תותבי פלסטיק, אחד שמעוגן בחלק האחורי של בסיס המעמד ובצידה השני של הרצועה ישנו וו שנתפס על הגלגל הקדמי של האופניים, לאחר שמחברים את הוו לגלגל הקדמי יש למתוח את הרצועה על מנת לא לגרום לקריסת הגלגל הקדמי לצדדים. אפשרות נוספת (פחות מומלצת לטעמי) היא לחבר את התותב לקיר ע”י ברגים ודיבלים (המצורפים בערכה) והרצועה מתחברת אליו ובצידה השני יש וו שמעגן את הכידון שלא יקרוס ימינה או שמאלה גם כן. פתרונות אלו נותנים מענה לחלק שצויין מעלה בנושא קריסת הכידון.
היתרונות:
- המתקן ייחודי ואין ספק שימשוך לא מעט עיניים לנוכח העובדה שהוא מגיע בצבעים רבים, וגם ניתן לעצב אותו עם מדבקות וכו’. נחמד.
- לטעמי הוא היציב ביותר מבין מתקני הרצפה שיצא לי לבוא איתם במגע לנוכח פטמות הוואקום והמסיביות שלו.
- ישנם 2 תאי אחסון – קרוב קרוב לאופניים שלכם, ואין צורך לתזז למחסן או לכל מקום אחר בו אנו מאחסנים את החומרים לתחזוקה שוטפת של האופניים.
- האפשרות להעמיד את האופניים בצורה אנכית ובכך להתאים את האופניים למקום בו הם מאוכסנים.
- ניתן להשתמש בו כמעמד לגלגל קדמי לטריינר. המתקן תומך בגלגל הקדמי בצורה מושלמת ואינו יוצר לחץ עליו.
- המתקן נייד ממקום למקום (בהנחה שבחרנו לא להשתמש בעיגון התותב לקיר הסמוך).
- תמיכה ביזם ישראלי – פטנט רשום שגם מייוצר בישראל!
חסרונות
- מחיר: עלות המתקן הנה 250 ₪. בהשוואה לאלטרנטיבות – נכון, רובן ללא כל האפשרויות והאחסונים, אבל הן עולות פחות בד”כ (בהנחה שאתם לא משעינים על הקיר…).
- על מנת לעגן את הכידון במצב קבוע שלא יקרוס יש לקדוח 4 חורים בקיר.
- המתקן לא נייד בצורה נוחה לאחר חיבור הפטמות והרצועה לקיר – יש לקחת זאת בחשבון.
ולבסוף: אם יש לכם ילד קטן יש סיכוי שהוא יחשוב שהמתקן זה בימבה ויתחיל לנסוע עליו!
שורה תחתונה: מי שצריך יעריך את שיפור האחסון שלו, ומי שלא – לא יבין בשביל מה צריך את זה כשאפשר להשעין על הקיר…
מאת: אלעד ניסימוב
אלעד ניסימוב השתתף כרוכב תחרותי בסצינה הישראלית ולקח את העניין ברצינות גמורה: אז לא פלא שבחגורתו תמצאו סימוני וי על טור ערד במאסטרס פרו, ועל התואר הנחשק: אלוף הארץ במסטרס פרו – פעמיים: ב 2011 וב 2014! הוא ספרינטר וחזזזזק!