אור דיין ביקר ב Eurobike 2016, ובדרך לאכול משהו מה Booth Duty ועבודה בענף האופניים, הוא הספיק לצלם תמונות מהירות ואקראיות בהתאם למה שתפס לו את העין. אי אפשר לכסות תערוכה כזו באמת בגלל העושר האדיר שלה, אז הנה כמה הצצות מעניינות – מהיורובייק 2016.

מאת: אור דיין

ענף האופניים – מה Eurobike הוא נראה גדול וכאוטי

יורובייק 2016, הייתי שם במסגרת עבודה וכך זכיתי להחשף לעולם האופניים הבינלאומי, והוא גדול, כאוטי ומרשים. כ1,350 מציגים מכ50 מדינות בעולם… קשה להסביר את הגודל והמגוון של דוכנים שנמצאים בתערוכה הזאת.

זה קורה כל שנה בפרידריכשאפן, גרמניה, עיירה שקטה ודי משעממת, אבל הגרמנים חכמים: הם בנו שם את ה-Messe, מרכז תערוכות עצום ברמה הכי גבוהה שיש, והוא מארח לאורך השנה מספר אירועי ענק שמושכים כמויות גדולות של אנשים ותורמים לצמיחה הכלכלית במקום. זה כמו שגני התערוכה ומרכז הירידים היו בדימונה (למה לא בעצם?). בין התערוכות שמתקיימות במקום יש כזו על סוסים וכל הקשור בגידול שלהם, תערוכת קישוטים לעוגות ואפילו יריד תעופה ענק (יש צפלין מרשים ביותר שעולה כל יום אל-על מול הכניסה הראשית).

אבל נחזור לענייננו, Eurobike היא תערוכת האופניים הגדולה בעולם והשנה המארגנים החליטו לקיים אותו במשך 5 ימים כאשר הדמו-דיי (בו ניתן לנסות את כל סוגי האופניים משלל החברות המציגות) מתרחש לאורך כל ימי התערוכה בכל השעות וזאת בניגוד לעבר.

כמות הלקוחות (או הלקוחות הפוטנציאלים) שמסתובבים בין הדוכנים היא עצומה! ב-3 הימים הראשונים שהוקדשו לעסקים בלבד היה עמוס לפחות כמו היומיים הפתוחים לקהל הרחב. בין המסתובבים יזמים ומפיצים ממדינות שונות בעולם. לא אציין שמות אבל ראיתי את רוב מנהלי הרשתות הגדולות בארץ מגיעים לפגישות עסקים להתעדכן על החידושים השונים וכמובן לבצע הזמנות לשנה הקרובה.

הגרמנים יודעים לחגוג! לאורך כל היום התקיימו הופעות חיות, מופעי ראווה של אופניים – למשל של דני מק’סקיל קופץ מעל 1.2 מטר במפגן טרייאל מטורף… בירות ואוכל משמין וטעים בזול… מי צריך את אוקטוברפסט?!

image05

על תאגידי האופניים ושטחי התצוגה

אתה יכול ללמוד על גודל החברה לפי שטח הדוכן שלה… בדרך כלל יש יחס ישר: ככל שחברה גדולה יותר היא רוכשת שטח גדול ודוכן תצוגה מרשים יותר. הדוכנים של החברות הגדולות מכילים כמות עצומה של מוצרים ואופניים או לחלופין הציגו בצורה יצירתית וקונספטואלית מוצר אחד ו-וידאו מרשים על מסך ענק.

היו כמובן חברות שהחזיקו דוכן גדול יותר ביחס לגודלן האמיתי, על מנת לייצר אשליה שהם המובילים, או פשוט הציעו פעילויות חינם והגרלות שזיכו את המשתתפים בפרסים כדי למשוך עוד לקוחות לדוכן. עניינים ושיקולים של שיווק – מעניינים ככל שיהיו אנחנו פה בשביל האופניים עצמם.  

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

קומיוטינג ב Eurobike – נתח מרכזי מהענף באירופה

באופן מפתיע (או שלא?) היתה כמות מרשימה של חברות שהתמקדו בקומיוטינג, יוממות ואופני עיר – זה הקהל הגדול ביותר ואלו האופניים הזולים יותר שפחות מושכים את הרוכב הרציני. אבל שם ניתן היה להבחין בהשקעה ושוני משמעותי בין החברות. למעשה, ב Eurobike האופניים החשמליים והרכיבה העירונית הם העיקר! זאת המסה ושם נמצא הכסף הגדול.

באופני הרים מגמת האי-בייקס (אופני הרים עם חיזוק חשמלי) ממשיכה וגדלה, ונראה שאין חברה שלא התייחסה לנושא ושמה בפרונט את אופני ההרים החשמליים שלה. האופניים כבר מתקדמים מאוד ואפילו נראים טוב, השלדות ייעודיות וכוללת בתוכן את הבטריה ומקום מובנה למנוע – שהוא בדרך כלל של חברת בוש בעלת נתח השוק המוביל בתעשייה זאת.

הסינים עושים הכל

מה זאת אומרת? כל חלק שתוכלו לחשוב עליו הם מייצרים! משלדות קלילות לפדלים וחלקי שליטה וכיום גם ביגוד ואביזרים והמגמה מתרחבת ומתחזקת. איכות הגימור משתפרת כל הזמן, המחירים עדיין נמוכים משמעותית ביחס לחברות מערביות ונראה שתעשיית האופניים הענקית שם רק ממשיכה לגדול ולהתרחב.

פדלים סיניים - גימור טוב ורמה מרשימה

פדלים סיניים – גימור טוב ורמה מרשימה

הדוכן של Cannondale – מדגים מובילות עולמית ויצירתית

קנונדייל עניינה אותי באופן אישי (התמכרות מוזרה שכזאת), החברה הזאת תמיד מציגה עיצובים חדשניים אך נקיים יחסית (שמושכים אותי באופן אישי) – קווים ישרים ועיצוב שמשדר בגדול פונקציונאליות וקרביות. חידוש מקנונדייל השנה מגיע בתחום הגלגלים- החברה התחילה לייצר גלגלים בכמה רמות כולל קרבון (עם ובלי דיסק) שיגיעו עם אופני הכביש, עיר וסייקלוקרוס שלה. כל זה בעצם מצטרף לליין האבזור השלם שמציעה החברה- חלקי שליטה שונים מזלג הלפטי וכמובן קראנק האלומיניום SiSl הקל והקשיח.

בתמונה מתחת לפסקה זו – בתמונה העליונה מימין מתגלה בפנינו הדגם החדש של אופני הגראבל’קרוס של החברה, הסופר איקס עברו עדכון משמעותי ויישרו קו עם חברות רבות בשוק. בגדול זאת שלדת סייקלוקרוס מקרבון, קלילה ותחרותית אך כעת יש לה מרווח גדול גם לצמיגי 40 וכמובן דיסקים הידראוליים ומערכת הילוכים 1*11 וצביעה מדליקה.
משמאל למעלה מוצגים אופני הסקאלפל החדשים והאישיים של מנואל פומיק, רוכב שהתחרה באולימפיאדת ריו. הסינאפס מימין למטה נראים מצוין פשוט פיסול בקרבון ולטעמי צביעה מעולה אך השלדה לא עודכנה לשנה הנוכחית. (סקירה מלאה תוכלו לקרוא בסדרת כתבות שגיאחה עשה בהשקת הדגם בטוסקנה). משמאל למטה אלו האופניים שמשכו המון תשומת לב שנה שעברה, הסלייט, אופני גראבל ייעודיים עם מזלג לפטי, לצערי עדיין עם צמיגים שמנמנים אך חלקים מדי לפורמאט.

image12

לוק! איטס אמייזינג!

החברה הצרפתית הייתה שם לפני כולם עם קליטים לפדלים וחלקים אינטגרלים (כידון וסטם אינטגרלי שממשיכים את קו הטופ טיוב, מזלג והד סט, מוט כסא וקראנק אינטגרליים ועוד…). האבזור על טהרת צרפת עם גלגלי דיסק טובולאר מקרבון של קורימה. אין פה חידוש מיוחד “רק” גימור יפיפה של אופני וולדרום שהם גם מתקדמים טכנולוגית וגם שומרים על לוק קלאסי ויפה.

image08

ג’ירו היא אחת החברות הכי קוליות היום בנעלי רכיבה וקסדות

קבוצות פרו טור רבות רוכבת עם קסדת הסינת’ שלהם שמהווה כיום את הסטנדרט לקסדת אול-אראונד, אווירודינאמית אך קלילה עם אוורור מצוין. השנה ראינו בדוכן המגניב שלהם (שכולו מעץ חום) עיצוב רטרו שמשלב טכנולוגיות מתקדמות, הרבה שילובי צבעים כגון קבוצת הנשים בחסות קניון-סראם.

בגזרת הנעליים השנה היא (באיחור לא אופנתי ותמוה) זו פעם ראשונה שהחברה משלבת את מנגנון הסגירה הידוע – בואה (BOA). המנגנון שולב בדגם שנקרא פאקטור טק-לייסז, כלומר “שרוכים טכנולוגיים”. הדגם זכה בפרס היורובייק בקטגוריה שלו. הנעל משלבת מנגנון מודרני של בואה בחלק העליון, מנגנון מבוסס שרוכים עם סגירת סקוץ’ שניתן לכוון גם בזמן הרכיבה… רציתם הכל קיבלתם הכל בנעל אחת.

הנעל שמשכה את תשומת ליבי בדוכן זאת הנעל הכי קלה בעולם, 136 גרם, הנעל מתבססת על דגם ה-SLX של החברה שהיה לרב מכר וזכה לחיקויים רבים. כעת הנעל החדשה היא מחומר דק ומאוורר בהרבה וסוליית קרבון קלה בצורה קיצונית והמנגנון החדש שלהם שמשלב שרוכים וסקוץ’ – האמת נראות טוב! לא הייתי בונה פה על עמידות ולדעתי יש פה קצת פספוס וניסיון לתפוס יותר מדי… מחכה לאותו דגם בגרסאת שרוכים מלאה… אם כבר סטייל אז עד הסוף.

בגזרת הקסדות החברה שחררה לשוק קסדת אנדורו עם מגן לסת מתפרק, לא המצאה חדשה אך שינוי, כך שניתן לפרק את מגן הלסת ללא כלים.

image03

KTM נכנסת למירוץ החימוש האווירודינמי

גם KTM נכנסו למרוץ החימוש האווירודינאמי – והציגה אופניים שנראים מדהים, וסופר מודרניים עם סטם וכידון שטוח ואינטגרלי, צינורות שטוחים, תומכות אוכף נמוכות שפוגשות את מוט האוכף בתצורת “כתפיים” שטוחות שמאפיינות דגמים אווירודינמיים מתקדמים, ברקסים חבויים ועוד.

הנה הם – ממש מכן הציור למציאות. האופניים עדיין לא זמינים לרכישה ולא ברור מתי ייצא הדגם למכירה לקהל הרחב.

image10

חלקים אקזוטיים ממיטב ההנדסה הגרמנית

בגרמניה יש תרבות עשירה של הנדסה מאוד מקצועית ומדוייקת, ביחד עם קהילת פריקים ענקית של יבבני משקל. סביב שתי היכולות האלה – לייצר ולהתלהב מכך, התפתחה תעשייה עשירה לאניני אופניים.

קראנק חלול מקרבון, תוצרת גרמנית האקזוטית מדגים את הקטע שלהם עם חלקי קרבון קלילים. חברת THM Carbones מציגה את הקראנק החדש שלה Clavicula SE וטוענת למערכת הקלה ביותר בעולם. יש פה קראנק עם מיסבים ופלטות, וברגים – הכל במשקל של 494.8 גרם.

שווה לבדוק גם את חברת לייטווייט שמתמחה בגלגלים ואת חברת AX-Lightness שמציגה את האופניים השלמים הכי קלים בעולם. ברכיבה בדולומיטים פגשנו לאחר מכן קבוצה גרמנית שהדגימה יפה איך נראה השוק שם: על כל עשרה רוכבים עם Canyon רוכב אחד עם AX-Lightness וגלגלי Lightweight…

image01

חגיגה של צבעים

Eurobike זו התקפה על כל החושים. אחרי שיטוט קצר המוח כבר לא מסוגל לקלוט את כמות המוצרים, הצבעים והפיתוחים…

בתמונה למטה מימין לשמאל – רואים נעלי מטפסים של ראפה בגרסא זוהרת בחושך מוצגות בדוכן של חברת טקסטיל עם מומחיות בבדים טכנולוגיים וזוהרים. Rapha היא אחת מחברות הביגוד המוכרות בעולם בזכות מיתוג מטורף ומחירים שערורייתיים, ובטוח שמהמובילות בסטייל – אבל היא החליטה לא להציג בדוכן בתערוכה ועמדו מחוץ למתחם עם הרכב המגניב שלהם.

באמצע רואים נעליים של 2 חברות שונות אשר מעוטרות בציורים עבודת יד של רוכב חצי-מקצוען מגרמניה ובת זוגתו – שניהם תפסו פינה קטנה בדוכן של Praxis Works (יצרני גלגלי שיניים איכותיים).

בצד שמאל ניתן לראות הדגמה של מיגון חכם מגומי למעביר האחורי של חברה המייצרת מזוודת אופניים ופתרונות אריזה מתקדמים. כל החלקים מגומי יחסית קשיח אשר מתלבש ללא כלים על חלקים חשובים באופניים וכך מאפשר לארוז את האופניים במהירות ובבטיחות ללא צורך בכמויות של סרטי דבק ופצפצים – זו חדשנות אמיתית וירוקה.  

image09

Giant – אמיצה במהלכים אסטרטגיים!

Giant נחשבת לאחת משלושת יצרניות האופניים הגדולים בעולם. הם שמו את הפוקוס כבר שנים על פיתוח דגמי אופניים ומוצרים אווירודינאמיים שנחשבים מהטובים בעולם, והם עושים כמה מהלכים מעניינים, ותמיד אמיצים.

הם השיקו לאחרונה מותג ייעודי נפרד לגמרי לנשים בלבד – בצבעי הסגול Liv (עוד על המותג הזה והמוצרים שלו תוכלו לקרוא בכתבה בבייקפאנל בקישור זה).

בשנתיים האחרונות הם ממשיכים והופכים מחברת אופניים בלבד, לחברת אבזור מלאה שהולכת ונכנסת לעוד ועוד אביזרים משלימים – לא רק כקניינית של מוצרים מיצרני White Label אחרים, אלא כמפתחת מובילה. וכך הם יצאו לאחרונה עם קו גלגלים מלא משל עצמם, ביגוד רכיבה מגניב (במיוחד בגזרת האנדורו-שבילים!) וביורובייק האחרון הדגימו קסדות Giant חדשות ואווירודינמיות:

image11

אפשר (ורצוי) להתפרע

הנה אופני כביש אירו קיצוניים במיוחד ללא צינור אוכף. זאת חברת JAVA הסינית, מעצבי החברה מאיטליה אבל הייצור מתבצע בשאן-זן כמו הרבה מתעשיית האופניים כיום. נכון שהם לא הראשונים שעשו את זה  – זוכרים את הדגם המיתולוגי של אופני הטריאתלון של Kestrel, ובטח יש עוד, אבל זה מגניב.

image00

מרידה שמו בכניסה לדוכן את אחד מהדגמי אופניים החשמליים שלהם ומציגים גישה שאפשר למצוא ממנה אצל לא מעט חברות שאומרת: אופני הרים חשמליים זה גם לרוכבים רציניים ביותר. יש גם בחשמליים טכנולוגיה מתקדמת שמאפשרת ליותר רוכבים להנות גם בשיפועים החדים באלפים.

image02

תמיד נחמד לגלות דוכן דובר עברית

ג’ו ללא פאנצ’רים, דוכן מרשים לחברה ישראלית (אדהסטיק), המובילה בפתרונות אטימה לצמיגים ושמנים לאופניים שעיצב גיורא פלדמן כחלק משינוי מיתוג שלם שהחברה עשתה לפני התערוכה.

למי שלא יודע אדהסטיק היא גם יבואנית גלגלי American Classic לישראל. היו עוד כמה מציגים מקרב החברות של הישראלים: גראביטי, פאנקייר, Joe’s, נעלי FLR, ומנעול CityLock.

image13

Tacx – הטריינרים מפסיקים לשחק בכאילו

טאקס, חברת הטריינרים החכמים וכמובן בקבוקי אופניים איכותיים, הציגה את המסילה הנוכחית שעליה היו רוכבים מקצועיים שביצעו אימון בתוכנה המתקדמת של החברה. למרות שבשנים האחרונות טריינרים עם קסטה ומגנון ללא גלגל אחורי הלכו ותפסו את מרכז הבמה, ועליהם הולבשו עוד ועוד תכונות של קישוריות וחוויה, בבסיס של האימון יש את תחושת הרכיבה עצמה. המסילה כבר לא עוסקת בכאילו יותר – בלתת תחושה של רכיבה, אלא באמת מאפשרת לכם לרכוב…  והיא יכולה לייצר גם שיפוע לדימוי מציאותי ככל האפשר של עלייה.

image06

אכזבת ה Eurobike מבחינתי – אדי מרקס

מימין אופני אדי מרקס ה”קניבל”, אגדת האופניים, חברת האופניים הנושאת את שמו היא כנראה אכזבת התערוכה מבחינתי כי בניגוד למורשת שלו ולחולצות הויטנג’ המדליקות שלבשו העובדים בדוכן- האופניים נראו רע. מישמאש של צורות שאמורות לתת אווירודינאמיות אך נראו כאילו נתקעו על שולחן התכנון של איזה מהנדס ללא בקרת עיצוב או סטייל. באמת שהיה עדיף אם לפחות היו מציגים שלדת פלדה אמיתית כמו שמרקס עצמו רכב עליה ושבר שיא עולם בשעה.

באמצע חברת BMC שמדגימה קיצוניות יפיפייה של עיצוב אווירודינאמי ואינטגלי במזלג של מכונת המרוץ המובילה שלהם TMR01. ה Timemachine ביא בעלת תכונות דומות מאוד לשלדת הנג”ש שלהם שזכתה באליפות העולם בנג”ש לקבוצות TTT. בכלל הדוכן הזה של BMC היה יפה מאוד והכיל פינות מעניינות על טכנולוגיות ופיתוחים של חברה ולא סתם ערמת שלדות קרבון יקרה בטירוף.

משמאל מזלג “הפוך” של חברת מאגורה, לא רק בלפטי של קנונדייל ורוק שוקס RS1, עכשיו גם אצל מאגורה ובאפליקציה אגרסיבית ארוכת מהלך (משודך לאופני KTM).

image07

Go Slow Faster – גראבל אווירודינמי מ 3T

בין האופניים הכי מדוברים בחודשים האחרונים הם אלו שבתמונה, ה-EXPLORO מדגימים את הטרנדים הנוכחיים בצורה המובהקת ביותר וזכו בפרס הזהב בתערוכה. אופני הגראבל האווירודינאמיים של חברת 3T הם האופניים הראשונים של חברת חלקי השליטה הזאת, שהחליטה להכנס לתחום ייצור שלדות, ומציגה גישה מאוד עדכנית לשלדה שמיועדת לתחרויות הקשות ביותר מסביב לעולם.

לשלדה יש מרווח בוץ (clearance) מטורף לצמיגים – הדגם שבתערוכה הוצג עם גלגלי קרבון רחבים של 3T עליהם מולבשים צמיגי 47 מ”מ! זה מה שנקרא גראבל פלוס וגם צמיגי 27.5″ של אופני הרים ייכנסו פה.

האבזור קצה ועדכני – קראנק קרבון קלאביקולה עם פלטה אחת, מעצורי דיסק עם רוטורים 160, ציר 15 מקדימה, 12 מאחורה ואין סוף ברגים וחיבורים אינטגרליים לתיקים ומתקני בקבוק. כמובן לא לשכוח עיצוב אווירודינאמי (הדאון טיוב הכי רחב בעולם) אשר טוען לרווח משמעותי במהירות נמוכה יחסית. כדי לנמק לקונים את האווירודינמיות היצרנים מתחילים לטעון שיש לה השפעה לא רק במהירויות הגבוהות: במהירות “אמיתית” של 32 קמ”ש לעומת 48 קמ”ש המהווים את הסטנדרט לבדיקות אלה, הסלוגן של החברה go slow faster הוא משעשע וחכם ואני התלהבתי.    

image14

אי אפשר להכיל כאמור את כל העושר והמגוון שיש בתערוכה כזו. זה היה סיבוב כמעט אקראי של מה שתפס לי את העין, אבל אפשר לעשות עוד סדרה של 50 כתבות כאלה משיטות בכל “מסדרון” באולמות התצוגה של ה Eurobike.

מאת: אור דיין
אור דיין, מולטי טאלנט. תל אביבי מלידה, אוהב עליות, מכור לקפה ובעל חיבה מוזרה לשלדות אלומיניום. מנגן על בס בהרכב רוק, מדריך אופניים ומתחרה בכל מרוץ על 2 גלגלים