איריס וגל נווה מחנות סיגמא שבצומת מגידו (לכתבה על החנות) מתמידים ומארגנים תחרות סייקלוקרוס כל שנה, השנה, זוהי התחרות סייקלוקרוס השניה העונה (הראשונה הייתה בארגון TACC בגן החבל בשוהם) ושונה בתכלית! מסלול עם מכשולים רבים שכלל גם את הפאמפ טרק המדהים בחצר האחורית שלהם, ודרש יכולת טכנית לא מבוטלת.
כתב: אור דיין
צילמו: יובל טל, סלע גרוס וסיטאר נווה מצוות ומשפחת סיגמא
שישי ב 14:00 בצהריים – תענוג
מרוצים כאלה הם מאוד אטרקטיביים ומהווים הכנה מעולה לעונת התחרויות, כמו שגל צחור אמר לי בסוף התחרות: “זה מרוץ קשה, זאת פעם ראשונה בעונה שאתה לוחץ גז עד הסוף”. המחיר הנגיש – כ50 ש”ח בהרשמה מוקדמת והזינוק בשישי ב 14:00 מושלם כדי לאפשר גם למשפחות לנצל את שישי בבוקר וגם לצעירים לצאת לבלות בחמישי בלי רגשות אשם. אלה שרוצים אימון קל בבוקר שישי בנוסף לתחרות גם הספיקו לתפוס כזה ולא להפסיד אפילו קילומטר אחד של דיווש בוויקאנד.
הזנקת המקצים פשוטה:
– זינוק 1 באורך של 25 דקות: קטקטים, ילדים, קדטיות וספורט נשים 19+.
– זינוק 2 באורך של 45 דקות: עילית גברים ונשים, פרו ומאסטרס גברים 19+. ראשון מסיים כולם מסיימים – פשוט, אינטנסיבי וכואב כמו שמרוץ קרוס צריך להיות.
המסלול
המסלול עצמו הוא הקפה של כ2 ק”מ על אדמה יבשה יחסית, כורכר וגם קצת דרדרת מאתגרת לצמיגים הצרים. סלאלום בין עצים על דשא וכניסה לתוך הפאמפטרק ויציאה למישור בטיסה בגובה נמוך, וחזרה לסוף ההקפה עם מכשולים טכניים רבים בדמות צמיגים, מחסומי עץ שדורשים ירידה מהאופניים ועלייה אחת מלאכותית וכואבת. המרוץ מספק לקהל חוויית צפייה מגניבה כך שניתן לראות את כל הרוכבים בכל זמן נתון.
נרשמו לאירוע כ50 רוכבים, כמות נאה בהחלט למרוץ קטן וההרשמה הייתה זריזה וקלילה באדיבות איריס נווה ובתה מי-אל. הזינוק הראשון יצא לדרך בזמן אך הזינוק השני התעכב באופן משמעותי לצערם של המתחרים שה”אין-שערות” שלהם סמרו מרוב קור בהמתנה לאישור הזנקה מצד שופטי ומזכירות האיגוד. מלבד זאת היו שם סימוני מסלול ושילוטים ברמה גבוהה כנהוג אצל משפחת סיגמא. מכשול הצמיגים היה בעייתי כי נפתח בו מעבר שאפשר לרכוב בין הצמיגים ולא לקפוץ או לרדת מהאופניים כפי שהתכוון מתכנן המסלול. לטעם חלק מהרוכבים המחסומי עץ היו גבוהים מדי לקפיצת באני הופ וזאת בהשוואה לחו”ל ששם המחסום נמוך יחסית ונותן יתרון לרוכבים הטכניים, במסלול הזה כולם ירדו מהאופניים למרות שבהיעדרו של שלומי חיימי קשה לדעת אולי הוא היה מפתיע…
מהלך המירוץ
זינוק המוני הוא תמיד מעניין! יש הרבה מתח ובלגאן, וכבר כמה שניות מההזנקה, נער חמוד מ500 וואט מתרסק לפני בגלל “דשדש” ובחור נחמד מאקו טים כמעט נכנס בי מאחורה… שידור חוזר להתרסקות מאפיק ישראל? לא! הצלחתי לבלום ולעקוף בזכות עירנות גבוהה שלי וקצת מזל.
כבר בהקפה ה1 החשודים המיידים, להלן הפייבוריטים בעילית ובפרו התמקמו מקדימה- בעילית ניצח שוב אביב יחזקאל, לאחר שגיא גבאי כבר סגר את הפער, אבל התרסק ואיבד זמן יקר. אביב פתח פער יפה ממנו ומאליעד דניאל הבלתי נגמר שרדף עד הסיום ללא הועיל.
בפרו התפתח מרוץ יותר צפוף וטקטי כאשר בשלב מסוים באמצע המירוץ היו דרור פקץ’, דני צור וויקטור קיטייב צמודים אחד לשני. שלושתם עם אופני סייקלוקרוס וכולם עם יכולת טכנית ופיזית טובה. פקץ’ התבלט מעל כולם בשליטה בקטעים הטכניים וניצח. דני צור החליק בכניסה ל”בור” הטכני עם המכשולים ואיבד את המירוץ, וויקטור קיטייב התפרק מספר הקפות לקראת הסיום. המרוויחים: גל צחור ואמנון ישראלי שסגרו מקום בפודיום.
בנשים נרשמה נוכחות דלילה במיוחד לצערי: 2 נשים בלבד השתתפו בתחרות, ביניהן עידית שוב המתמידה ניצחה לבדה בעילית. בקדטים וג’וניורס ניכר כי יש כשרון וטכניקה גבוהה אצל הילדים- דור העתיד כבר כאן.
ראיון עם המנצח הכללי ובעילית, אביב יחזקאל, שהוא גם אלוף ישראל בדיסיפלינה:
“בשונה מהמסלול בשוהם, המסלול בסיגמא מגידו היה יותר שטוח. הוא גם היה מחולק באופן ברור לשתי חלקים: מישורים מהירים ומלאי רוח, וקטע טכני שכלל מספר אלמנטים טכניים. מסלול מצויין, אבל אם במסלול עסקינן, הייתי רוצה לראות קצת יותר בוץ, מדרגות בעלייה, בורות חול ובעיקר אלמנטים שמחייבים ריצה.
בגדול הגישה שלי למירוצים היא התקפית אבל מעט זהירה. תמיד רוצה לעשות מירוץ אגרסיבי ומהיר, אבל משתדל לעשות את זה בצורה שבאמת תעורר עניין במירוץ מצד אחד, ומצד שני תשרת את המטרה העליונה, שהיא כמובן לנצח.
המירוץ אתמול התחיל וכרגיל, לא אני הובלתי. אני תמיד מתברג קדימה במקום נוח, אבל לא מוביל. בכניסה לקטע הטכני רציתי להיכנס ראשון. רציתי להפעיל לחץ ראשוני על המתחרים במקום שבו צריך קצת יותר מרגליים חזקות כדי להישאר. יצאתי למישורים לבד, אבל לא רחוק. המשכתי ללחוץ וגיא גבאי הצליח להגיע אלי. רכבנו ביחד כמה הקפות עד שהוא החליק ביציאה לשדרת הסיום.
המשכתי באותו קצב מהיר שרכבנו ביחד, וגיא לא חזר. המשכתי בקצב הזה פחות או יותר כדי להגדיל את הפער. בדיעבד, היה משעמם. היה יכול להתפתח מירוץ יותר מעניין כשאני וגיא בהובלה ביחד.”
ראיון עם אליעד דניאל, מקום 3 בעילית, רוכב הבית וממתכנני המסלול:
“אני שמח מהתוצאה ואפילו קצת מופתע מהפער הקטן שסיימתי בו מהמקום השני. התחלתי להתאמן מסודר רק לפני שבועיים רק שמונה שעות בשבוע. דבר נוסף שנתן לי מוטיבציה להמשך זה שהצלחתי להחזיק קצב תחרות גבוהה מאוד למרות החוסר באימונים.
המשמעות שיש לתחרות על מגרש ביתי בתחרות היתה גדולה בעיקר בגלל העידוד שקבלתי ממשפחת סיגמא, רוכבים מהמועדון ולקוחות מהחנות. הכי שמחתי לראות את הרוכבים שאני מאמן מגיעם בתור צופים ורוכבים. זה באמת עשה הבדל! בנוסף היה חשוב לי לעשות תחרות טובה ולעמוד על הפודיום!
ביחד עם אור גולן, מאור בן טובים,יהב ויצמן, גל ואיריס נווה עשינו מסלול שמשלב קטעים מהירים עם יתרון ברור לאופני סיקלו קרוס: קטעים טכניים, ירידה מהאופניים וקטע רכיבה בפאמפ טרק המפורסם של סיגמא. כל זה קרוב לקהל, שהיה יכול לראות את הרוכבים בכל נקודה במסלול. הייתה גם קפיצה קטנה וזמן אוויר לרוכבים הטכניים, וסיבובים פתוחים ומהירים שמתאימים יותר לאופני סייקלוקרוס. חשוב לציין שהאיזור לא מקל על השילוב של כל הדברים האלה יחד, אבל בתור רוכב אני יכול להגיד שעמדנו במשימה.”
תוצאות עיקריות:
עילית גברים:
1. אביב יחזקאל CCC
2. גיא גבאי סייקלינג אקדמי
3. אליעד דניאל סיגמא
עילית נשים
1. עידית שוב CCC
קדטים
1. עמר כצמן CCC
2. יפתח שושני טים מישגב
3. עידו גולדשטיין טים מישגב
ג’וניורס
1. נדב מובשוביץ CCC
2. שהם תורג’מן 500 וואט
3. פז פינק CCC
פרו
1. דרור פקץ’ HD-TREK
2. גל צחור CCC
3. אמנון ישראלי עצמאי
ספורט
1. אלעד כהן אשכולות
2. גיל סאייט מאסטרס חיפה
3. אמיר לזרוס בשבי האופניים בגליל
נשים
1. אלינה פילמונוביץ’ אס”א טכניון