סייקלינג אקדמי על סף כניסה היסטורית למועדון הקבוצות הגדולות בעולם – ״הוורלד טור״ שיבטיח את השתתפותה במירוצים הגדולים מכולם ובראשם הטור דה פראנס כבר בעונה הקרובה. הקבוצה חתמה על הסכם עם קבוצת קטיושה שהחזיקה את הרשיון להתחרות בסבב העולמי הבכיר. לפי ההסכם, הקבוצה הישראלית היא בעלת השליטה. המהלך תלוי עתה באישור סופי של איגוד האופניים העולמי.
הודעה לעתונות מאת: Israel Cycling Academy
קבוצת הרכיבה המקצוענית הישראלית סייקלינג חתמה על הסכם עם קבוצת הוורלד טור (הסבב העולמי) ״קטיושה״ שיאפשר לקבוצה הישראלית להתחרות בסבב המירוצים החשוב ביותר בעולם ובראשם ״הטור דה פראנס״ – החל בעונה הקרובה. המהלך טעון אישור סופי של איגוד האופניים העולמי ובהנחה שיאושר – תצטרף אקדמי ״לליגת האלופות״ של עולם האופניים המקצועני עם הזמנת קבע להתתחרות בגדולי המירוצים בעולם כולל כל הגראנד טורים, הטור דה פראנס, הג׳ירו דה איטליה, ״הוולטה״ של ספרד וכן ה ״פאריס רובה״ הצרפתי האגדי ועוד מירוצי ענק רבים אחרים.
סילבן אדאמס, מבעליה של ״ סייקלינג אקדמי״ שעמד מאחורי המהלך אמר בעקבות ההסכם: ״ הצהרתי לא אחת ש ״יזראל סייקלינג אקדמי ״ תגיע במוקדם או במאוחר ל ״וורלד טור״ ואני נרגש שהדבר עומד להתרחש כבר בעונה הבאה״.
ההסכם נחתם בין אקדמי לבין חברת הניהול של קבוצת ״קטיושה״ שמתחרה בסבב העולמי הבכיר מאז 2008 בבעלותו של איל ההון הרוסי איגור מקארוב.
לדברי האקדמי: “״קטיושה״ נקלעה בשנים האחרונות לרצף של עונות לא מוצלחות. אקדמי, לעומת זאת, הלכה ונסקה בשנים מאז הקמתה בסוף 2014 ועם הצטרפותו של סילבן אדאמס לבעלות על הקבוצה – היא נחלה הישגים רבים. כזכור, אקדמי נטלה חלק בג׳ירו דה איטליה ההיסטורי שהוזנק בישראל ביוזמתו של הפילנטרופ הקנדי ישראלי שעלה ארצה, והשנה היא ממוקמת קרוב לצמרת הסבב השני בחשיבותו – הפרו קונטיננטל – עם 27 נצחונות.”
ההסכם בין אקדמי לבין ״קטיושה״ הופך את אקדמי לבעלת השליטה ומעניק לה את הרשיון של ״קטיושה״ להתחרות כקבוצת וורלד טור (הסבב העולמי) מן המניין. בשלוש השנים הקרובות על פי ההסכם, ״קטיושה״ שמחזיקה בחברת הלבשה, תייצר את מדי הקבוצה הישראלית בצבעיה המסורתיים, כחול לבן.
כאמור, הוצאתו לפועל של המהלך תלוי באישור איגוד האופניים העולמי לחידוש הרשיון להתחרות ״בוורלד טור״ בשלוש השנים הקרובות.
מקום הישראלים
מר אדמס הבהיר שהתכנית היא לבנות סגל חזק שיורכב מהרוכבים של אקדמי כולל הישראלים שלה , רוכבים חדשים שכבר הוחתמו לעונה הבאה ( בראשם האירי דן מרטין) וכן רוכבים שיצטרפו מקבוצת ״קטיושה״. ״אני מבטיח שהקבוצה תעשה לא מעט גלים בסבב היוקרתי בעולם. זו רק ההתחלה״ , הצהיר אדמס.
שותפו של אדמס בבעלות על הקבוצה ומייסדה רון בר-און הביע התלהבות מהאפשרות ״הקרובה מאי פעם״ לראות רוכבים ישראלים מקצוענים מתחרים בסבב היוקרתי בעולם ובראשם הטור דה פראנס: ״ המהלך הזה יחיש את הגשמת חזוננו לפתח את ענף האופניים בישראל ולקדם את הרוכבים הישראלים לקדמת הבמה העולמית. לראות רוכב ישראלי בטור דה פראנס בעונה הקרובה יהיה נפלא״.
אדמס ביקש להודות לאיגור מקרוב, הבעלים של ״קטיושה״ על הסכמתו לביצוע העסקה עם אקדמי. ״ היו לו אפשרויות נוספות אבל הוא בחר לעשות את העסקה איתנו ואני מודה לו על כך. תרומתו של מקרוב לענף היתה גדולה והוא ימשיך לעשות כן.״
״אנחנו נרגשים לקבל הזדמנות לעלות לדרג הבכיר ביותר״ אמר המנהל המקצועי של הקבוצה צ׳ל קרלסטרום. הקבוצה התקדמה והתפתחה בעקביות מדי שנה מאז היווסדה. אני מאמין שנהיה ערוכים ומוכנים לאתגר״.
פרשנות BIKEPANEL: קפיצת מדרגה
להיות בסבב הפרו קונטיננטל זה היה מרשים, אבל להגיע לוורלד טור זה באמת, משהו אחר… רמת הפוקוס, הסיקור, הבולטות ותשומת הלב של המדיה העולמית לסייקלינג אקדמי תקפוץ מדרגה. היא תוכל להתחרות במרוצים היוקרתיים ביותר, והמשחק יהיה אחר לחלוטין. בהתאם למה שכתבה פה הקבוצה, אכן היא הראתה ביצועים מרשימים והתפתחות יפה בשנים האחרונות. מה שלא אומרים בהודעה לעתונות הזו, שברכישה הזו יש למעשה הודאה בכך שהיעד להגיע לטור דה פראנס מתוך מצוינות ספורטיבית לא יושג: האקדמי צריכה להגיע לאחד משני המקומות הראשונים בפרו-קונטי, ולכן אדמס לא לוקח צ’אנס, מכניס יד לכיס, ורוכש את כרטיס הכניסה לוורלד טור ולכן גם כנראה לטור דה פראנס.
סילבן אדמס, משחק בליגה אחרת, גלובלית, של בעלי ההון הגדולים בעולם. אין לו מגבלות, אין מדינות, אין ארגונים, יש רק חלומות ורצונות, והכל אפשרי עבורו. הוא רכש את השליטה באקדמי, מתוך ציונות אותנטית ורצון לתרום לציבוריות הישראלית לפי הבנתו, ומתוך רצון להביא אל העולם את הבשורה שיש נורמליות, דמוקרטיה, ספורט ומערביות בישראל. להערכתי גם כתחביב אישי, המייצר כיף ועניין לו, לחבריו, גישה לפוליטיקאים ועיסוק במה שהוא פשוט אוהב להתעסק בו- כל אחד והצעצועים שלו… אנחנו קונים אופניים, אדמס קונה קבוצת וורלד טור וכרטיס כניסה לטור דה פראנס… אבל אין מה לאמר, האיש נחוש, וגם מבצע את כל מה שהבטיח!
“קטושה סייקלינג אקדמי” או איזראל?
בהודעה לעתונות חסר לא מעט מידע: כמה כסף עלה המיזוג הזה? מניסוח הדברים עולה כי קטושה לא עברה רכישה מלאה, אלא יש פה מיזוג, ולכן נשאלת השאלה- מה מביאה כל קבוצה למסגרת המשותפת, ובעיקר- על מה מוותרת מהמסגרת הקודמת? מי מהרוכבים של האקדמי ישרוד את המיזוג הזה? האם יהיה מקום לאותה כמות ישראלים או שאנחנו עומדים לראות קיצוץ כואב בסגל? האם שם הקבוצה יישאר “Israel Cycling Academy” או ישתנה ויכיל את השם של קטושה? האם גיא וגיא יקבלו ערכת טיפוח שיער של Alpecin? על איזה אופניים ירכבו… שאלות רבות, שבוודאי נקבל עליהן מענה בשבועות ובחודשים הקרובים. רוב הסיכויים שהרבה מהתשובות לא ידועות גם לחברה באקדמי עצמה- ככה זה גם במקומות עבודה גדולים ומסודרים לאחר מיזוג. ערפל המיזוג ישקע אט אט ונתחיל להבין טוב יותר בהמשך מה קורה.