איך שמים את הסמארטפון על הכידון? שאלה שכנראה הופכת רלוונטית יותר מיום ליום. המוזיקה, הניווט ושאר הפיצ'רים כבר מזמן זמינים בטלפון הנייד. הפאנליסט אלעד פריזט קיבל למבחן את ה – Fidlock Vacuum – מתקן לטלפון לכידון או לסטירר שעובד על מגנט ודואג שהנייד ישאר קרוב אליכם גם ברכיבה.
קצת על Fidlock
חברת Fidlock החלה את דרכה הרחק מעולם האופניים. נגן צ'לו התקשה לקחת ולהחזיר את הקשת שלו למקומה וחיפש פתרון שיאפשר לו לעשות פעולות אלו ביד אחת בלבד. ככה נולד ב Fidlock הרעיון לאבזמים מבוססי מגנטים. נכון להיום חברת Fidlock מייצרת מגוון רחב מאוד של אבזמים ומוצרים מבוססי מגנטים לתחומי הספורט ולפעילות היומיום.
את חברת Fidlock פגשתי לראשונה לפני כשלוש שנים באחד הסרטונים של הרוכב והיוטיובר Seth מהערוץ Seth bike hacks. בסרטון Seth הציג את בקבוק המים Fidlock Twist. במסגרת הסרטון Seth הסביר והדגים שלא משנה כמה גבוה תקפצו וכמה זעזוע יהיה בנחיתה, ה – Twist ישאר על האופניים. אחרי שצפיתי בסרטון החלטתי לרכוש בקבוק כזה ולבדוק בעצמי. ה – Twist לא נפל אפילו פעם אחת במהלך שלוש השנים שאני רוכב איתו ואפילו המלצתי עליו בעבר כאן ב – BikePanel. הפעם יצאתי לבחון את המתקן לטלפון של Fidlock שנקרא Vacuum והציפיות שלי גבוהות במיוחד.
הכי נוח – שלח לך את הכתבות לווטסאפ:
אמרו שלום לסדרת המוצרים Fidlock Vacuum
סדרת המוצרים Vacuum מציעה פתרונות אחיזה מבוססי מגנט וואקום לטלפון. הטלפון יתחבר בקלות לתושבת בעזרת המגנט ומערכת הואקום תאבטח את המכשיר ותמנע נפילות.
Vacuum לאופניים
נכון להיום ל – Vacuum יש שני סוגי תושבות לטלפון לרכיבה על אופניים: תושבת לכידון ותושבת לצינור ההיגוי. אני בחרתי לבחון את התושבת לצינור ההיגוי.
נתונים טכניים
- אופן חיבור: חיבור מגנטי ונעילת וואקום
- מחיר למדבקה: 95 ש"ח – קישור לרכישה
- מחיר לתושבת: 170 ש"ח – קישור לרכישה
- יבואן: נשיאה טובה
אופן ההתקנה
ההרכבה של התושבת לצינור ההיגוי היא פשוטה ביותר. מפרקים את הבורג העליון של מכסה צינור ההיגוי ומרכיבים במקומו את הפקק שמגיע באריזה של התושבת. שימו לב שחשוב להשתמש בבורג שמגיע באריזה כדי להבטיח שהבורג לא יבלוט מעבר למכסה.
אחרי שהרכבתם את המכסה, הרכיבו את התושבת על גבי הפקק והדקו אותה באמצעות הקשת המיוחדת ובורג אלן או הבורג להתקנה מהירה אותו ניתן להרכיב ולפרק ללא כלים. אם יש לכם זוג אופניים אחד תוכלו להשתמש בבורג האלן ואם יותר מזוג אופניים אחד כדאי ועדיף להשתמש בבורג להתקנה מהירה כדי שתוכלו להעביר בקלות ובמהירות את התושבת בין זוגות האופניים. זאת בתנאי שבכל זוגות האופניים יש לכם את המכסה היעודי שניתן לרכוש בעשרות שקלים בודדים.
מגן או מדבקה
כדי לחבר בין התושבת לטלפון, תצטרכו מגן טלפון מתאים של חברת Fidlock או מדבקה שאותה ניתן להתקין על כל מגן חלק. מכיוון שהטלפון שלי ישן יחסית ולא היה מגן זמין עבורו, בחרתי במדבקה. ההתקנה שלה על המגן פשוטה במיוחד. מדביקים על המגן באמצעות דבק דו צדדי חזק במיוחד של חברת 3M שכלול באריזה.
המדבקה עצמה בעובי של מילימטר בודד והיא לא מורגשת בכלל כשהולכים עם הטלפון בכיס ביומיום וניתן להדביק אותה על כל מגן חלק. כדאי לדעת שבין אם תבחרו במגן ובין אם תבחרו במדבקה, לא תוכלו להטעין את הטלפון בטעינה אלחוטית. זאת מכיוון שטעינה אלחוטית מבוססת על השראה מגנטית והמגנט של ה Vaccum לא מאפשר טעינה אלחוטית.
חווית השימוש
השימוש ב Vacuum הוא פשוט כיף. עולים על האופניים מניחים את הטלפון על התושבת ומתחילים לרכוב. אפס התעסקות ובזבוז זמן. אחד הדברים שאהבתי ב Vacuum היא היכולת לסובב את הטלפון ב 360 מעלות. זה מתאפשר באמצעות סוג של "ראצ'ט" דו כיווני. היכולת לסובב את הטלפון נוחה במיוחד כשיש צורך לנווט באמצעותו, כל אחד יכול בקלות לבחור את הפורמט המתאים לו.
הניתוק של הטלפון מהתושבת מתבצע במהירות, אוחזים את הטלפון ודוחפים את המסגרת העגולה שמתחת לתושבת והטלפון אצלכם ביד. היתרון המובהק של ה Vacuum על פני מוצרים אחרים שבחנתי, היא היכולת לחבר ולנתק את הטלפון ביד אחת בלבד. כדאי לדעת שתכונה זו נמצאת בכל מוצרי Fidlock.
אביזרים נלווים
יתרון נוסף בVacuum הוא היכולת להשתמש באותו המגן במגוון תושבות שונות כמו החצובה הקטנה שמזכירה את החצובה של ה Gopro, מחבר לפתח האוורור או לשמשת הרכב או לשולחן המשרד. החיבור לחצובה זהה לחיבור לאופניים שזהה לחיבור לאביזר שולחן והרכב. החיבור והניתוק מתבצעים גם כן ביד אחת. אישית, המיני חצובה הוא אביזר סופר נחמד המאפשר לנו להעמיד את הטלפון ולצלם את עצמנו ואת החברים ברכיבה או להשתמש בה כידית אחיזה.
זה באמת מחזיק?
את המבחן התחלתי ברכיבת סוף שבוע בפארק הירקון כדי לבדוק באופן ראשוני איך המוצר עובד והאם הוא יציב ומחזיק את הטלפון כמו שצריך. אחרי הרכיבה בפארק הירקון התחלתי לעלות בהדרגה ברמת הטכניות של המסלולים ויצאתי לרכב כמה פעמים נוספות בפארק קנדה ויער המגינים.
שאלת השאלות היא האם הטלפון נפל או לא, שהרי אם הטלפון נפל אין שום סיבה מוצדקת להשקיע במוצר שכזה. ברכיבות עירוניות ובכבישים מצאתי את ה Vacuum כפתרון מושלם לנשיאה של הטלפון על האופניים. אין לי שום חשש או חסם פנימי שהטלפון יפול ברכיבת עיר וכביש ממוצעת. הוא פשוט מושלם לרכיבות עירוניות, כביש ואפילו לשבילים לבנים. בקלות ניתן לראות את המפה או להעביר שירים.
ברכיבות שטח הטלפון לא נפל במהלך כל תקופת המבחן, זאת למרות שבחנתי את ה Vacuum בקפיצות ודרופים בגובה של עד 70 סנטימטרים. אין ספק שבזמן רכיבה וקפיצה ה Vacuum עושה את העבודה מצויין. הבעיה לדעתי תהיה דווקא בזמן נפילה חזקה. שם אין לנו כרוכבים, שליטה על מתי ובאיזה אופן האופניים יפלו וזה נכון לכל אביזר שמוצמד לאופניים. אישית לא מרגיש שלם במאה אחוז לשים את הטלפון על הסטם בזמן רכיבה מאוד טכנית, זה משהו פסיכולוגי ואישי.
יתרונות
- חיבור וניתוק ביד אחת
- יכולת סיבוב של 360 מעלות
- התקנה קלה ומהירה
- ניתן לרכוש מכסה נוסף לצינור ההיגוי כדי להעביר את ה Vacuum לאופניים אחרים מבלי להשתמש בכלים
- אביזרים נלווים כמו חצובה ומתקן לרכב ומתקנים נוספים
חסרונות
- אי אפשר להטעין אלחוטית
- יש חשש פסיכולוגי ברכיבות טכניות
סיכום
ה Vacuum הוא מוצר פרימיום ומרגישים את זה בכל מגע קטן, החל מהאריזה ועד לשימוש היומיומי. היכולת לבצע כל פעולה ביד אחת מקנה לו עליונות מוחלטת שבלתי ניתן לערער עליה. לשים מכשיר שעלה כל כך הרבה כסף על הכידון, זה בהחלט מפחיד ויתכן ותצטרכו לבנות יחסי אמון בינכם לבין ה Vacuum. פידלוק עושה את זה שוב ומביאה מוצר מעניין, מחדש ועובד כמו שצריך. מתקן לטלפון הטוב ביותר שהשתמשתי בו.
מאת: אלעד פריזט
צילום: אלעד פריזט ותם מעודד
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: