האם Titici – חברת הבוטיק האיטלקית שהחלו להביא אוניספורט לישראל תיכנס לרשימה מצומצמת של חלומות הרוכבים בישראל? עם אבזור מיוחד, צביעה מהממת, שירות ואפשרויות קסטום, יש פה התחלה מבטיחה:
טיטיצ'י פועלת מ-1661 באסולה, לא רחוק מאגם גארדה בצפון איטליה. משמעות השם: "techno, telaio, ciclo" – הרכב האותיות הראשונות של המילים: טכנולוגיה, שלדות, אופניים. היא נרכשה ב 2017 על ידי חברה גדולה בשם Trèrè שיש לה מותגי ספורט נוספים כמו ביגוד רכיבה של UYN שגם אותה מביאה אוניספורט לישראל. היא עוסקת בבניית אופני קסטום בעבודת יד, תפורים למידת הקונה. אחרי שמקבלים את מידותיו המדויקות של הרוכב הם מייצרים מוצר המתאים לו במיוחד במשך כ3 חודשים.
תנו מבט בוידאו ששמנו באינסטגרם של בייקפאנל, ואם אתם כבר פה, תוסיפו לנו עוקב:
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ניתן להכניס אל השלדה שייצרו לכם ב Titici את התובנות וההעדפות שלכם כך שהיא תהייה ייחודית באמת ומותאמת לכם בצורה מייטבית. ככאלה, הם אינם מייצרים בכמויות ענק כמו המותגים הגדולים. מבחינת שיטת ייצור המשמעות שאין פה שלדת מונוקוק אלא צינורות שחוברו להם יחדיו. המשמעות היא שיותר קשה לייצר אופטימיזציה ליחס קשיחות משקל.
איטלקיות, ייחודיות, מחויבות לביצועים, ייצור מדויק למידת המזמין, וכמויות קטנות… אלה מרכיבי יוקרה מובהקים שנמצאים פה. ערכים של מופע ייחודי ונדיר לבעלי טעם אנין.
TITICI – כרטיס ביקור
- Vento – דגם המבחן
- קמפניולו וויירלס WRL
- גלגלי בורה אולטרה 45 WTO
- כידון Deda Alanera אינטגרלי
- מוט Deda
- משקל: 7.5 ק"ג (עם שני מחזיקי בקבוק, והתקן מחשבון).
- מחיר: 60,000 (המחירים החל מ 20,000 ש"ח, אולם הדגם במבחן הוא עם האבזור היקר ביותר שיש לקומפניולו להציע)
- יבואן: אוניספורט
מחיר ושירות
הדגם שבמבחן בנוי משלדת העליות של החברה, עליה מיטב הקצה קצוות של קומפניולו רקורד האלחוטי החדש וגלגלי בורה 45 מ״מ עם דיסקים אפקטיביים. כל החבילה הזו עולה מחיר מרשים שולחנות קפה לכל הדעות: 60,000 ש״ח. חלק מהפניה לסגמנט גבוה הוא ברעיון "הקסטום" שמתחבר לרעיון של "שירות ברמה אחרת". אלה הם מרכיבים מהותיים להבין את ההצדקה למחיר הזה של שלדת Titici. לכן עניין התאמת האופניים פה הוא מרכזי ואוניספורט הבינו את זה: הם חתמו הסכם עם סטודיו Feel של דוד רזניק ושות, פיזיותרפיסטים העוסקים גם בהתאמת אופניים. הסטודיו עובר עם כל קונה תהליך מדוקדק של הערכה פיזיולוגית, מדידה והמלצות לגבי גודל השלדה והאבזור. רק אחרי זה יזמינו לכם את השלדה מהמפעל, וזה חשוב למנוע תקלות.
קבלת מדידה טובה חשובה במיוחד בעידן הכידון-סטם אינטגרלי בו החלפה של הדבר הזה אינה קלילה כמו בעבר. זה במיוחד מרכזי עבור הקונים שבאמת מתכוונים לבקש התאמות מיוחדות בשלדה. במקרה כזה, מישהו יצטרך למדוד אתכם הייטב בכל חלקי הגוף. אישית, אני לא באמת חושב שקסטום נחוץ למעט במקרים של מבנה גוף מאוד קיצוני ושונה, וזה נדיר. כחלק מהמבחן ביקרתי גם ב Feel לוודא את מידות השלדה שיזמינו והוחלט ללכת על מדיום- בהתאם להמלצת הטבלא של טיטצ'י, והיא אכן התאימה. למחאותיו של יואל מאוניספורט שמכוון לשלמות, ואני דווקא מעריך את זה, סירבתי להגיע אליהם לת"א במיוחד רק כדי לקבוע את גובה המושב ומיקומו. בואו, זה לא מדע טילים. אבל אסף מ Feel היה אחלה ועלה בקלות על כל נקודות התורפה הפיזיולוגיות שלי, עם המלצות לחיזוקים ספציפיים ולקחתי את זה לגמרי ברצינות!
עיצוב ואסתטיקה
אי אפשר שלא להתחיל מצביעת הזהב המוטרפת הזו. כלומר, לרכוב בלי שישימו לב אלי, נחבא אל הכלים- זה כבר לא ילך לי כעת. הצבע הזה מכריח כל צופה, כמעט בעל כורחו, להשוות את אופניו לאלה. כשעוברת לידך שלדת זהב יפהפיה כזו, אין לך ברירה אלא לשאול את עצמך שאלות עיצוב קיומיות: מה היחס שלי לדבר הזה? האם אני יכול לרכוב על כזה דבר? הצביעה הזו צועקת "שימו לב, אני פה, ופאן לי במקסימום". האופניים כצפוי גרמו לאנשים להביט בעניין וסקרנות בכל מפגש רוכבים ושחררו תגובות משתאות. יפים!
קב' הווטסאפ של בייקפאנל, כנסו:
לצד הצבע המרכזי, לאופניים נגיעות של צבע לבן בלוגו, במזלג ובתומכות האוכף, שהשתלבו נהדר עם קסדת הרודי הלבנה שלי והבקבוקים הלבנים שהגיעו עם האופניים. פה אני חייב להוסיף שכשביקרתי באולם התצוגה של אוניספורט בנתניה, התרשמתי מאוד מאיכות הצביעה של כל האופניים שם ולא רק מאיכותה, גם מיופיה. הם באמת טובים בזה ונושא הקסטום מגיע גם לעולם הצביעה ומאפשר לכם לממש את החלומות שלכם.
העוגן הויזואלי והטכנולוגי העיקרי
עיצוב טוב מחייב עוגן, משהו חריג שיתפוס את העין. ופה זה ללא ספק הצינור העליון. מפגש צינור עליון בצינור אוכף מהווה את נקודת העיצוב הייחודית והבולטת של האופניים. כיאה לכתר הויזואלי של הדגם, שמו במרכזו אבן חן בדמות כיתוב Titici בולט מתחת לצבע. נגיעה של יוקרה. אבל הדקיקות הזו בטופ טיוב מנומקת בכך שיש בה מעבר לעניין עיצובי. זהו פטנט של החברה הנקרא PAT- Plate Absorber Technology. המטרה היא לשפר את הנוחות על ידי הפחתת הויברציות, לטענת Titici בעד 18% לעומת שלדות אחרות, מבלי להתפשר בקשיחות צידית. הPAT מאפשר ספיגת זעזועים בדומה לפעולת תומכות האוכף הדקיקות בשלדות אחרות. סביב לוחית הקרבון הדקיקה הזו בנויות כל השלדות של החברה.
במבט מהצד, הצינור העליון מהמם ומהפנט: דקיק ברמה מפחידה כמעט (10 מ"מ) במפגש שלו עם צינור הכיסא וקשה שלא להביט בזה שוב ושוב. ומקרוב. לא יכולתי שלא לשים לב לכך שהטופ טיוב בדגם ה VAM החדש של Factor נראה מאוד מאוד דומה לטעמי. מאוד מאוד… ואם אני זוכר נכון היה פעם גם דגם עם אלמנט מזכיר לגרג למונד שלא הצלחתי לאתר. אבל Titici היו כבר קודם עם הקטע של עיצוב הטופ טיוב הזה, ואפילו יש לה פטנט שמנמק את הפונקציונליות שלו סביב שיכוך וספיגת מכות הכביש. עד לשינוי הדרישות של UCI משלדות הם לא קיבלו את האישור להתחרות, אבל השינוי האחרון איפשר גם את הטופ טיוב הדקיק הזה, תחת עיבוי קל שלו מה-8 מ"מ המקוריים. כעת גם השלדה הזו מאושרת על ידי ה UCI.
גיאומטריה
הלכנו על סמול. הם הגיעו עם ריץ' של 382, המייצר טופ טיוב שאורכו 530 מ"מ אופקי וסטאק של 526. ואכן מבט על צינור הראש, העבה והקשיח וקצר, 12.5 ס"מ בטבלה, ו-13 במדידה שלי, מראה שזה קרבי מאוד. זה נמוך ממש ויצריך התייחסות קסטום עבור רוב הקונים בישראל- לרוב הקונים החובבים המשמעות היא צורך בהרבה ספייסרים. ההמלצה שלי היא להשתמש באופציית הקסטום ולבקש צינור ראש ארוך יותר (15 ס"מ). גם אם אתם קונים את האופניים ומביאים אתכם למגדלים בצפון ת"א, לא כדאי להביא את המגדלים (של הספייסרים) אל האופניים.
תומכות השרשרת 405 מ"מ מוצהרים (5 מ"מ יותר במציאות), ביחד עם זווית צינור הראש המתונה: 71.5, נתנו יציבות כיוונית חזקה. זווית האוכף 74.5 מעלות היא זווית תקיפה שממצבת אתכם בתנוחה קדמית ביחס לקראנק, אקטיבית והתקפית.
אופני אנדיורנס במסווה של עליות
ברכיבה עצמה הרגשתי שהאופניים אכן מספקים תחושה חלקה באופן יוצא דופן. הנוחות הזו מתורגמת לשליטה, הנאה, ורציפות נעימה בכל מצב, ופחות עייפות. ההיגוי רגוע, לא עצבני, ואני מאוד נהנה ממנו. הדיסנדינג שלי מרגיש בטוח. חזרתי אל האופניים מאופני הדוגמה X של פינארלו שהם באמצע בין סדרת ה X לנוחות לבין ה F התחרותי, והרגשתי שהאופניים האלה יושבים בדיוק על אותה משבצת. זה לא הארדקור תחרותי וגם לא אופני יציאה לפנסיה לקראת החשמלי. היציבות הכיוונית המופלגת והמומלצת משמעותה שלרוכבים פרו פלטון, הם אולי יהיו טיפה יציבים מדי (אבל אתה לא רוכב פרו אם אתה קורא את זה כאן בעברית). בירידות וסיבובים מהירים הרגשתי התנגדות קלה, וצורך משמעותי יותר מהרגיל בהקצנת תנועות הגוף כדי לקחת את הסיבוב.
השילוב של הגיאומטריה הרגועה ביחד עם הספיגה וצמיגי הפירלי סנטורטו 26 מ"מ היה מושלם. דגם צמיגי הטיובלס האלה היה נהדר, הגיב הייטב לאספלט ונתן תחושה טובה. הקשיחות הצדית שהיא מייצרת מורגשת: צירי 12 אינץ', צינור ראש של 1.5" שרואים עליו את השרירים מבעד לחולצה, קוקפיט אינטגרלי עם סטם מסיבי מאוד, הכל תומך בהעברת אנרגיה מקסימלית. גם בעמידה, וגם במצבי צורך בתגובתיות הם שם בשבילך, עם טיפה פחות חדות משל הדגמים הכי תחרותיים שרכבתי עליהם שנובעת מהיציבות- לא מהקשיחות.
המשקל לא מדהים ביחס למחיר הזה ואם יש משהו לשפר, הרי זה בגזרה הזו. 7.5 ק"ג (ללא פדלים, עם מחזיקי בקבוקים ומחשבון) ל 60,000 ש"ח… בכזה סכום הייתי רוצה לרדת מתחת ל7. אבל זה באמת קשה בעידן הנוכחי של הדיסקים והסוללות.
קומפניולו – סיפור של נדירות
אחת המטרות של קניית יוקרה, ובמיוחד קסטום כשהולכים על חברות בוטיק כמו Titici או Sarto (עוד שחקן איטלקי מהז'אנר שרואים פה ושם אצל עשירי ישראל), רוצים ייחודיות. עם קומפניולו אלחוטי חדש ושלדה כזו, כנראה שאין סכנה שחצי מהאופניים במפגש הרוכבים יהיו דומים לשלכם. הנדירות תעלה את הערך, ותשאיר אתכם אקסלוסיביים.
כן זכיתי לרכוב על ה Super Record EPS החדשה, האלחוטית המלאה (בסגנון של סראם עם שתי סוללות על המעבירים) הקליקית, הסקסית. וזו שעוד נותר לראות איך תצליח אוניספורט לייצר לה שירות בישראל. אוניספורט קיבלו את הייצוג של קאמפי והובטח לי שיהיו נקודות שירות בפיזור טוב: אחת כבר קיימת ברמה"ש אצל עופר ורד ברמה"ש שסידר לי קצת כיוונים ראשוניים אחרי כמה רכיבות ואחת אצל יובל שוסטר בקיבוץ יד חנה במזרח עמק חפר.
הם נכנסו פה למשימה לא פשוטה גם לאור המגמה העולמית של התחזקות סראם, והחוזק התמידי של שימנו. על המערכת הזו ועל גלגלי הבורה אולטרה WTO בכתבת המשך נפרדת. באגף התלונות- נרמוז לכתבת ההמשך: זו מערכת איטלקית, וזה אומר אופי מסוים, הרבה פחות מעודן משל שימנו או סראם. ההעברות קליקיות, שומעים את המנוע, ואולי גם טיפה איטיות יותר. תחשבו אלפא רומיאו מול הונדה או טסלה… הרבה אופי ופחות מהוקצע. אל תשכחו להצטרף לקבוצת הווצאפ שלנו, ואני אעדכן אתכם כשהכתבה תהייה באוויר.
לא כ"כ אהבתי את הכידון-סטם האינטגרלי של Deda מדגם Alanera. הריץ הקצר כנראה חייב את התקנת ידיות ההילוכים-ברקס בצורה קדמית על הקשת, אחרת הידיות היו פונות קדימה ולא היה ניתן להגיע אליהן מהדרופים. נוצר שקע בינן לבין החלק העליון השטוח של הכידון שכבר החל "להתכופף למטה" לפני ה Hoods- וזה לא היה נוח. ואפילו בהתקנה הזו הידיות היו קצת רחוקות מהכידון. כן אהבתי מאוד את מחזיק המחשבון האינטגרלי אם כי הוא לא אחז את המחשבון חזק מספיק.
לסיכום Titici
מהזוגות היפים ביותר שראיתי לאחרונה, עם צביעה מדהימה ובולטת שלא תשאיר אף אחד אדיש. אני ממשיך להשתאות מהצינור העליון בכל פעם שאני מביט בהם. הם מספקים חווית רכיבה נוחה מאוד, ועם היגוי יציב ומשרה ביטחון. מצד שני צינור ראש וסטאק נמוכים, המציבים את הרוכב בזווית תקיפה נמוכה ואווירודינמית (אם לא יגזים בספייסרים). זה כאילו קניתם אופני נוחות, אבל מאוד תחרותיים.
האם צריך קסטום אמיתי בצינורות עצמם? להערכתי במעט מאוד מהמקרים, אולם דווקא פה, הארכת צינור הראש ב 2 ס"מ במקום ספייסרים (מ13 ס"מ ל15) יכולה להתאים לרבים מהקונים הפוטנציאליים של מוצר כזה. החוויה של התאמת אופניים שמגיעה עם המוצר היא נכונה לתמחור כזה, זה פשוט ראוי בעיני וחוסך תקלות יקרות יותר בהמשך: מבטיח שתקבלו את המידה המתאימה לכם אחרי מדידה מנוסה ב Feel ותוכלו להתייעץ שם לגבי הקיסטום.
נקודת חולשה מסוימת במשקל, בקמפניולו בהיבט השירות המעט יותר נדיר בארץ ובקוקפיט. את ההצטיינות במבחן בחלק האבזור סיפקו הגלגלים שהם נהדרים, קלים וסיפקו חוויה מעולה.
אופניים מעניינים אתכם. הצטרפו לניוזלטר שלנו:
אהבתי
- גיאומטריה: יציבות ורוגע בהיגוי אך התקפית ונמוכה מול הרוח.
- אפשרות לקסטום בצינורות ובצביעה.
- עיצוב- הדקיקות המגניבה של הצינור פשוט מגניבה.
- נוחות- זה לא רק עיצוב, זה גם נוח וסופג מעולה.
- התאמת אופניים ב Feel כחלק מהשירות
- ייחודיות.
פחות
- טוב, זה לא זול. ברור.
- משקל של 7.5 ק"ג.
- הקונספט האלחוטי עם סוללות קטנות שצריך לטעון די הרבה.
- ההילוכים קצת רועשים.
- קמפניולו- חובת הוכחת השירות על היבואן.
שתפו את זה! פה בכפתורים למטה: