כשקיבלתי הצעה לסקר עוד ייצור מחושמל מיצרן שוויצרי – BMC, היה לי קשה לסרב. לפני שאספתי את הכלי מסניף רוזן ומינץ במודיעין, לא עמדתי בפיתוי, והצצתי במפרט, מה שגרם לי לשפשף עיניים ולתהות האם אני רואה נכון את המספרים – פחות מ-17 ק"ג?! סיקרנתם – אני מגיע! ודים לינצקי מספר הכל על ה BMC Fourstroke AMP LT One. 

לא רק שוקולד חלב, פונדו גבינות ואולר כלים

BMC היא ללא ספק מותג פרימיום. חברת BMC – Bicycle Manufacturing Company, נוסדה בשנת 1986 כמשווקת שוויצרית לאופני Raleigh ופעלה בתחילה כיצרנית נישה עד שאיבדה את רישיון Raleigh ב-1995. זה הוביל להשקת המותג BMC. נקודת המפנה הגיעה ב-2000, כאשר היזם השוויצרי אנדי ריס רכש את החברה, הזרים הון להקמת מתקן ייצור חלקי קרבון לשלדות האופניים של החברה בגרנכן, שווייץ. מהלך זה איפשר ל-BMC לפתח אופניים מכווני מירוצים כמו ה-Teammachine 2002 וה-Timemachine TT01 2004, שצברו מוניטין דרך חסויות של קבוצות מקצועיות כמו Phonak ו-BMC Racing Team. 

חדשנות בתחום אופני ההרים הגיעה מאוחר יותר: בשטח – סדרת Fourstroke ובאופני גראבל – דגמי URS. מה שייחד את אופני החברה היה שימוש בחומרים מתקדמים בתחום התעופה. כך הפכה חברה שוויצרית  מיבואנית מקומית למובילה גלובלית באופני כביש ושטח עם מוניטין של דיוק שוויצרי, עיצוב נקי, אסתטי ומינימליסטי.

כתבות איכותיות, תובנות חדשות והשראה – פעם בשבוע, בלי להציף.
להצטרפות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

כרטיס ביקור Fourstroke AMP LT One

משפחת ה- Fourstroke AMP LT כוללת 3 דגמים שמשקלו של הכבד מביניהם הוא כ-17 ק"ג. משקל הדגם הקל לא שונה בהרבה ויעצור את המחוג על כ־16.35 ק"ג. המספרים האלה לכשעצמם די מדהימים והם מדברים בעד עצמם – מדובר במשפחת דוגמניות קלילות עם שלדות קרבון, מנוע וסוללה. 

כל המשפחה, שאגב עשתה עליה לארץ בהרכב מלא, חולקת את אותה שלדת קרבון בייצור עצמי של BMC והבדלים בחלקים מסתכמים בעיקר בבולמים, גלגלים ובסוג של מעביר אחורי (חשמלי בדגם קצה שנבחן כאן אל מול מכאניים בדגמים הזולים יותר). הקו המנחה בבחירת החלקים בכל הדגמים הוא הורדת משקל. קרבון מנצנץ כאן בכל פינה אפשרית, וקשה שלא להתפעל מהרמה שאליה הצליחו להגיע המתכננים.

ניתן לרכוש אותם ברוזן ומינץ בקישור זה, עם טריידאין עד 15,000 ₪! + מתנה בשווי 6400 ₪

BMC

במחלקה המכנית:

  • בולם קדמי: RockShox SID Select+ 3P 120mm
  • בולם אחורי: RockShox SIDLUXE Select+ 3P 120mm
  • מערכת הילוכים: SRAM GX Eagle Transmission XS-1275
  • מעצורים: SRAM G2 RSC, 180mm rotors
  • גלגלים: DT Swiss XRC 1501, רוחב פנימי של 30 מ"מ 
  • צמיגים: Maxxis Rekon 2.4" | EXO TR
  • דרופר: Bikeyoke Divine
  • משקל: 16.35 ק"ג עם פדלים וחומר בצמיגים

הילוך

במחלקת החשמל:

  • מנוע: TQ-HPR50, 50Nm
  • הספק מנוע מרבי: 300W
  • מסך: TQ Display, 2" O-LED, ANT+/Bluetooth
  • שלט: TQ  
  • סוללה: TQ Battery, 360Wh

מחיר לחברי מועדון רוזן מינץ: 39,998 ש"ח באתר היבואן. דגמים נוספים במשפחה בקישור זה. ברוזן ומינץ מאפשרים טריידאין עד 15,000 ₪! + מתנה בשווי 6400 ₪ (עד גמר המבצע).

אופניים

שלט רחוק (מימין) צג ושקע טעינה משמאל – מערכת TQ

רושם ראשוני מעיצוב של Fourstroke AMP LT One

כמו כל דבר שוויצרי (למעט אולי פונדו גבינות), הכל מאוד סולידי, מוקפד ונקי מקישקושים מיותרים. חיבורים ומעברים בין הצינורות של השלדה חלקים, בלי זוויות מוזרות וגושי קרבון מיותרים שמכבידים על המראה. למעשה, לאופניים יש מראה קלאסי של אופני הרים שלא מסגיר שהם בעצם אופניים היברידיים. 

המנוע מתחבא בתוך הציר המרכזי ברמה שדי קשה להבחין בו במבט ראשון. מהצד של הגלגל"ש הקדמי בעצם לא ניתן לראות אותו בכלל. הסוללה מוטמעת בצורה יוצאת מן הכלל בתוך הצינור התחתון ולא מייצרת מראה אופייני של לא מעט שלדות חשמליות של נחש שבלע חתול ומנסה להסתיר זאת. צביעת שחור-צהוב יפה וספורטיבית עם לוגו של BMC על הצינור התחתון משלימה את המראה המוקפד. לא הייתי אומר שמראה האופניים משדר יוקרה, אלא יותר דיוק ומינימליזם שוויצרי.

 

כל החיווט הוא פנימי וכבלי השליטה נכנסים לחורים ייעודיים בחזית השלדה, וצצים החוצה רק כשחייבים. שיפטר אחורי הינו חשמלי והוא הדבר המגושם היחידי שבולט על הכידון. שלט הפיקוד של המנוע מינימליסטי גם הוא, למרות שאינו אלחוטי. צג מערכת השליטה מוטמע בתוך הצינור העליון עם כפתור אחד בלבד. 

מתלה ה-APS Advanced Pivot System מאוד מזכיר מתלה VPP עם משולש אחורי בנוי כמקשה אחת ו-2 לינקים קצרים שמחברים אותו למשולש קדמי. צינור תחתון ובו 2 סטים של נקודות עגינה למתקני בקבוק לשני בקבוקים של 650 מ"ל. הסט העליון של נקודות העגינה מתוכנן להחזיק סוללת גיבוי קטנה להארכת טווח רכיבה. ממש מעליו נמצא פתח הטעינה וכך כל הקונסטרוקציה יוצאת מאוד קומפקטית ופרקטית.

גרף

גיאומטריה ומספרים יבשים

גיאומטריית ה- Fourstroke AMP LT One מאוד מעניינת: בסיס גלגלים קצר יותר (1178 מ"מ) מהמקובל באופניים החשמליים הרגילים – נותן להם זריזות במקומות צפופים. המשקל הקל נותן אפשרות שליטה הרבה יותר נוחה וקלה. זווית צינור אוכף כהה (77 מעלות) כמקובל היום בענף, אבל יחד עם reach ו- stack קצת יותר קצרים נותנת לרוכב את הצפיפות הנדרשת לשליטה טובה ויעילות של דיווש בעליות.

משקל הרוכב כאן מאוד מאוזן ותנוחת הישיבה על האופניים היא נייטרלית. למעשה הישיבה היא לא שכובה וקרבית, אלא יותר זקופה ונינוחה, שזה מגדיר את הייעוד – XC רגוע. זווית ראש של 66.5 מעלות היא לגמרי באמצע הקונצנזוס בענף ומבטיחה נוחות השליטה בירידות. כל נתוני הגיאומטריה היבשים יחד עם המשקל הקליל, לעומת החשמליים הרגילים, מביאים למסקנה שמדובר כאן ביצור זריז מאוד על השביל, קל לשליטה וכיפי.

סוללה

מימין – סוללה להארכת טווח (160Wh). משמאל – סוללה ראשית (360Wh)

דייט ראשון ברכיבה

הדבר הראשון שבולט עוד לפני שמתחילים לרכוב הוא המשקל. בתור אחד שמכניס את האופניים לתוך הרכב ומקלל בכל פעם שצריך לעשות את זה לאופניים חשמליים, כאן ממש הופתעתי. זה כל כך קל, שזה מטעה. בעצם משקל האופניים האלה נמצא על הגבול העליון של יכולת העמסה של מתקני גג לרכב. משקלם של רוב האופניים החשמליים הרגילים אינו מאפשר להעמיס אותם על מתקני הגג והאופציות היחידות הן מתקן של וו גרירה, מתלה אחורי איכותי או קללות והכנסה לתוך הרכב. זו נקודה למחשבה.

BMCהפעלת מערכת הינע ב- Fourstroke AMP LT One מתבצעת ע"י לחיצה על הכפתור היחידי שיש והצג הקטן מתעורר לחיים. שתי שורות תחתונות על הצג משמשות להצגת מספרים וחלקי טקסט וחלקו העליון הוא 10 פסי מצב טעינה של הסוללה. ניתן לדפדף בין מצבי תצוגה של שתי השורות התחתונות ע"י אותו כפתור.

כפי שאני נוהג לעשות בכל מבחן חשמלי חדש – להתחיל את הרכיבה בלי להפעיל את המנוע, על מנת להרגיש את האופניים. כאן לא הרגשתי כמעט התנגדות של המנוע הרדום, אלא רק התנגדות של גלגול הצמיגים (2.4') על השביל. כידון ברוחב נדיב של 760 מ"מ נותן תחושת שליטה טובה. מינימום כפתורים ופקדים לא מייצר מחשבות טורדניות על מה צריך ללחוץ עכשיו וכל מה שנשאר הוא להפעיל את המנוע.

 

כח שקט מהמנוע תוצרת TQ

BMC חולקים את המנוע עם Trek Fuel EXE שכבר סקרנו בעבר. כבר אז כתבנו עופר עברי התלהב מהשקט שבו המנוע הזה עובד והוא עשה לי סוג של ספויילר, כי כבר ידעתי למה לצפות. אכן מדובר באחד המנועים השקטים הקיימים היום בשוק ועל מנת לשמוע אותו חייבים ממש להתאמץ במלוא מובן המילה.

כאן שווה להתעכב על חברת המנועים הגרמנית – TQ. קבוצת TQ נוסדה למרגלות הרי האלפים הבוואריים, גרמניה, בשנת 1994. תרגום פשוט של ראשי התיבות של השם TQ הוא: טכנולוגיה באיכות. במהלך 28 השנים האחרונות, TQ צמחה מחנות קטנה של שני אנשים לחברת טכנולוגיה מובילה עם יותר מ-1,700 עובדים. הרקע המקורי של TQ הוא בהנדסת אלקטרוניקה ושירותי ייצור, תחום שבו פיתחה וייצרה רכיבים אלקטרוניים עבור מובילים בשוק העולמי במשך יותר מ-25 שנים (והיא עדיין עושה זאת).

 

TQ-Drives היא חטיבה בתוך קבוצת TQ שמתמקדת במערכות הנעה מתקדמות. הפיתוח של טכנולוגיות הנעה התחיל לפני יותר מ-10 שנים, במסגרת שיתוף פעולה עם המרכז הגרמני לחקר האוויר והחלל. מערכת ההנעה Harmonic Pin-Ring Transmission (HPR) היא תוצאה של עשרות שנות ניסיון של TQ בפיתוח והנדסת מנועים חשמליים עבור רובוטים, לוויינים, תחנות חלל ורוברים במאדים. אפשר להגיד שהם המציאו מחדש את טכנולוגיית Harmonic Pin-Ring, ששימשה ביישומי חלל אמיתיים, להתאמה לצרכים של רוכבי אופניים. TQ יצרה יחידת הנעה קלה במיוחד (1,850 גרם), כמעט ללא השהיה בהפעלה, המאפשרת אינטגרציה חלקה ושקטה בתוך e-bike.

הילוכים

אפליקציית השליטה של TQ

למי שאוהב משחקי התאמות – ניתן להוריד אפליקציה של TQ, שזמינה להורדה בארץ ולא צריך לחפש קובץ התקנה כמו במקרה של Bosch. האפליקציה מאוד בסיסית והיא לא מתיימרת להיות משהו שהיא לא. יש בה את המינימום האולימפי שחייבים על מנת לראות נתוני מערכת הבקרה ולכוון את הסיוע של המנוע לפי טעם אישי. ל-TQ יש סה"כ 3 מצבי סיוע ולכל אחד מהם ניתן לכוון 3 פרמטרים: הספק מנוע מרבי, רמת הסיוע ותגובתיות של המנוע לדיווש. בקר של TQ מדבר ב-BT עם הטלפון וכל הפרוצדורה של הכיוון מאוד אינטואיטיבית. 

רוכבשווה לציין כאן את ההבדלים בין הספק מנוע מרבי ורמת הסיוע, כי לכאורה מדובר בשני דברים מאוד דומים.

  • הספק מנוע מרבי ב-TQ יכול לנוע בין 30W מינימום ועד 300W מקסימום והוא זה שמכתיב לאיזה הספק מרבי המנוע יגיע במוד הסיוע הזה. אם למשל הגדרתם הספק מרבי של 100W – זה אומר שלא משנה כמה תתאמצו, או סובבו את הפדלים, המקסימום שהמנוע יתן לכם יהיה 100W. תחשבו על זה כמו על מסגרת אשראי בבנק.
  • רמת הסיוע – זה מכפיל הכוח שלכם. אם אתם משקיעים 100W ורמת הסיוע מוגדרת כ- 100%, זה אומר שתקבלו מהמנוע עוד 100W מקסימום. מה שיגביל את זה יהיה הספק המנוע המרבי שהגדרתם קודם.
מסך

כיוון פרמטרים של המנוע באפליקצית TQ

יאללה, תן גז בשלוש רמות סיוע

הסיוע של המנוע מאוד עדין וכמעט ולא מרגישים את זה. כניסתו לפעולה מסונכרנת עם המאמץ וקצב סיבוב הפדלים והיא מרגישה טבעית. ישנן בסך הכל 3 רמות סיוע עם טווח יעיל מאוד של קצב דיווש בין 60 ל-130 סל"ד. במישור מהר מאוד מגיעים למגבלת הסיוע של 25 קמ"ש ומשם האופניים לגמרי מרגישים כמו אופניים רגילים. הכרכרה לא הופכת לדלעת ובזכות המשקל וצמיגים מהירי גלגול וכל העסק מתקדם במהירות ללא התנגדות כלשהי מצד המנוע. בגלל הספק יחסית צנוע של המנוע (מקסימום 300 וואט), גם הפסקת הסיוע לא מאוד מורגשת.

 

כפתור השליטה

שלט רחוק של רמות הסיוע ממוקם ליד ידית הבלם הקדמי משמאל ויש בו רק שני כפתורים – להעלאה והורדה של רמת הסיוע. כבל קטן מולך מהשלט אל תוך הכוסית של צינור הראש והיום, כאשר רוב המתחרים כבר עברו לשלט אלחוטי, זה כבר נראה קצת מיושן. לזכותו של השלט יאמר שבגלל היעדר סוללה, הוא יותר קטן. 

הכפתורים מחוספסים ולא קלים מדי ללחיצה – מה שימנע לחיצות לא רצויות. קצת חסר פידבק מכאני (כמו קליק מורגש) בזמן הלחיצה וקשה לדעת שלחצתם ללא מבט בצג. מה שמאוד אהבתי הוא שלא ניתן בלחיצה אחת להעביר ל- neutral ולכבות את המנוע – מה שקורה הרבה פעמים כשלוחצים על הורדת הסיוע כמה פעמים בטעות. חייבים ללחוץ 2 שניות על הכפתור "down" ואז המנוע מתנתק.

מושב אופניים

סיוע חשמלי – לא אופנוע בתחפושת אופניים

בסינגלים זורמים עם עליות אנושיות הסיוע מאוד יעיל ומורגש. מי שבא עם כושר – יסתפק ברמה ראשונה עם גיחות קצרות לרמה השניה. מי שבא בלי כושר בכלל ימצא את עצמו מהר מאוד ברמה השלישית והוא עלול קצת להתאכזב. ברגע שהשיפועים מתחילים להיות מאתגרים, על מנת להוציא קצת יותר מיץ מהמנוע, חייבים להוריד הילוכים ולהמשיך לדווש חזק בקיידנס של לפחות 60 סל"ד. 

רוכב בכושר סביר ישקיע בין 180 ל- 350 וואט בזמן דיווש עד 600 וואט בעליות תלולות. אם הגדרתם רמת סיוע מרבי של 200% והספק מרבי של 300W, על מנת לקבל את ה- 300W המובטחים, תצטרכו להפיק לפחות 150W בעצמכם.

BMC

מתלה, שיכוך והיגוי ברכיבה

דגמי Fourstroke AMP LT One משתמשים במתלה ייחודי של BMC – מתלה ה- APS. המתלה משתמש בשני חיבורים מקרבון מוקשח (עליון ותחתון), כדי ליצור נקודת ציר וירטואלית שנעה באופן דינמי לאורך מהלך הגלגל האחורי. המתלה נשאר פעיל בזמן הדיווש ולא מייצר נענוע בזכות היותו מתלה 2 זרועות. 

עקומת המינוף של המתלה הנה פרוגרסיבית, מה שמשפר את הרגישות לזעזועים קטנים ומונע נעילה תחת בלימה. זה משפר את האחיזה ומצמצם את השפעת "Brake Jack" במקטעים טכניים. בעליות המתלה מפחית החזרי דיווש (Pedal Kickback) ושומר על אחיזת הגלגל האחורי בקרקע. מערכת APS ממקמת את ה-Fourstroke AMP LT כהכלאה בין אופני "Down Country", המשלבים את היעילות של אופני קרוס קאנטרי (XC) עם דינמיקת מתלים מתאימה לרכיבת שבילים טכנית. BMC מתעדף אחיזה ורב-גוניות בתנאי שטח טכניים. בתרגום לעברית מעשית: זה מתאים מצוין לכל הסינגלים של קק"ל שתרכבו בהם ואף יותר מכך.

BMCאחרי כמה משחקים עם מהירות החזרת הבולם, סאג ולחץ אוויר בצמיגים הצלחתי לשפר את תחושת המתלה המעט קשה, אך היא עדיין לא מהמפנקות שפגשתי בחשמליים האחרים. מצד שני – לא יצא לי לרכוב על אופניים חשמליים עם מתלה כל כך קצר עד עכשיו. ה- sweet spot של הסאג עבורי הוא כ- 25% ממהלך הבולם בשני הבולמים, ומהירות החזרה סגורה בשני שלישים מהמהלך. ברכיבה מהירה ואגרסיבית יותר מהלך הבולם הקדמי מיצה את הטווח עד סגירה, אם כי בלי טריקות. 

הבולם האחורי זה סיפור קצת אחר. באף אחת מהרכיבות לא הייתה הרגשה של מיצוי המהלך האחורי והמתלה תמיד ידע לתת את מה שהייתי צריך בלי לסגור מהלך. בבולם האחורי, למרות שהסאג היה על 25%, שזה סביר לקטגוריה, לא הרגשתי נוקשות או חוסר מהלך. יכול להיות שיהיו רוכבים שהעלאת הסאג ל- 30% תתאים להם. 

 

ההרגשה ברכיבה על Fourstroke AMP LT One מאוד מזכירה לי את ההרגשה אופניי הפרטיים הלא חשמליים עם אותו מהלך מתלים: כלומר אופניים מקטגוריית XCO-Down Country המשלבים מהירות בעליות עם יכולת התמודדות יפה של רכיבה טכנית. יחד עם זאת, אלה לא אופני שבילים/אנדורו – בירידות טכניות מהירות כבר מתחילים ממש להרגיש את מגבלת מהלך הבולמים והרכיבה הופכת לפחות כיפית והרבה יותר קופצנית. חייבים להוריד מהירות על מנת להישאר על האוכף ועם חיוך.  ההיגוי מאוד רגוע, בגלל זווית ראש כהה. בקטעים מהירים ופניות זה נותן הרגשת ביטחון ויציבות. ברגע שהשביל הופך ליותר טכני, העקיבה נשמרת, כפי שמבטיח המתלה וגם גינות סלעים עוברות תחת הגלגלים בלי איבוד שליטה. 

אופניים

אבזור וחלקים

החלקים המקוריים מיועדים לגלגול מהיר ואפקטיבי ויתאימו מצויין לכל שבילי קק"ל ודרכי עפר. מרווח הבוץ בגלגל האחורי לא משאיר הרבה אופציות לרוחב אחר של הצמיג וככל הנראה תישארו עם 2.4 אינץ'. מלפנים המרווח קצת יותר נדיב ואפשר לשקול לעלות ל- 2.5 אינץ שיוסיף על הדרך גם קצת יותר שיכוך ורכות.

BMC בחרו בחלקי שליטה של SRAM ולא כל אחד יאהב את זה. מחד גיסא, מעביר אחורי חשמלי ברמת GX עובד מעולה ולא מצאתי מילת ביקורת אחת עליו. מאידך גיסא, לא ניתן להגיד את זה על הבלמים. על הנייר יש כאן את כל המרכיבים להצלחה – 4 בוכנות, גודל רוטורים נכון, ארגונומיה מצויינת, אבל לחיצה על הידיות מביאה לאכזבה. אין כאן נשיכה, אין מודולציה ואין עוצמה שרואים במערכות מתחרות. נקודה לשיפור. הדרופר לאוכף ש-BMC בחרו בו הוא של חברת Bikeyoke  המצוינת (למבחן נפרד לדרופר). ידית הפיקוד של הדרופר משולבת עם תפס הבלם הקדמי. היא רחבה וממוקמת מצויין, כך שלא מפספסים אותה כשצריך.

 

סוללה וטווח

משקל הסוללה והמנוע ב-BMC הם בין הקלים הקיימים היום בשוק. המנוע של TQ שוקל כ- 1.85 ק"ג (כ- 150 גר' פחות מזה של בוש שסקרנו ב-KTM Macina Scarp) והסוללה של 360Wh שוקלת אף פחות ממנו – כ-1.835 ק"ג. מה שהמספרים האלה אומרים זה שמשקל של כל מערכת ההנע של BMC משאירה לכם עודף מ- 4 ק"ג, שזה מרשים!

סוללת ה-BMC אינה נשלפת בלי פירוק המנוע, וניתן להוסיף לה סוללה חיצונית להארכת טווח בנפח של 160Wh בגודל של בקבוק של 500 מ"ל ומשקל של 950 גר'. הסוללה הנוספת מגיעה בלי כבל וללא תפס חיבור לשלדה ומי שירצה להצטייד בסט מלא של הסוללה וכל האביזרים הנדרשים יצטרך להיפרד מעוד כ- 5,645 ש"ח (מחיר לחברי מועדון נכון לכתיבת שורות אלה). האם השקעה זו כדאית? התשובה תהיה תלויה במה אתם מתכננים לעשות עם האופניים. 

גלגלרוב רובן של הרכיבות שאנשים עושים במהלך השבוע אינו עולה על 1.5 שעות ואורכן ינוע בין 20 ל-30 ק"מ. רכיבות כאלה אינן מצדיקות סוללה נוספת ונותנות דווקא יתרון ניכר לסוללה מובנית קטנה יותר – פחות משקל לסחוב. רכיבות יותר ארוכות – זה כבר מאוד תלוי ברמת הכושר שלכם, בכמות הטיפוס המצטבר ועד כמה "הרגל שלכם תהיה כבדה על הגז".

 

למרות שאין נתונים רשמיים לגבי הטווחים, מנתונים עקיפים ניתן לתת שיערוך די קולע של טווח של BMC Fourstroke AMP LT One. עבור סוללה ראשית של 360 וואט-שעה ומאריך טווח אופציונלי המוסיף עוד 160 וואט-שעה מקבלים:

  1. מצב אקו (Eco): כ-80–100 ק"מ עם הסוללה הראשית בלבד. הוספת מאריך הטווח יכולה להגדיל זאת לכ-120–140 ק"מ.
  2. מצב סיוע בינוני: כ-50–70 ק"מ עם הסוללה הראשית. עם מאריך הטווח, הטווח יכול להתארך לכ-80–100 ק"מ.
  3. מצב סיוע גבוה: בדרך כלל 30–50 ק"מ עם הסוללה הראשית, ועד 60–70 ק"מ עם מאריך הטווח.

דיסקליימר: הטווחים עשויים להשתנות בהתאם לתנאי השטח, משקל הרוכב וסגנון הרכיבה. מהניסיון האישי במהלך המבחן הגעתי למספרים הבאים:

גרף

למי Fourstroke AMP LT מיועדים?

זו אחת השאלות המעניינות שניסיתי לענות עליה במהלך כל המבחן. מי שכבד לו להתעסק עם החשמלוק המלא ולא רוצה לקבל פריצת דיסק כשהוא מכניס אותם לרכב או מעלה למתקן – ימצא ב-BMC פתרון מעולה: מצד אחד – מדובר באופני דאון קאנטרי עם מהלך 120 והם עשוים לקרוץ לרוכבי טיולים לא טכניים שרוצים לפזול לכיוון השבילים ורוצים אופני fun. מצד שני – האופניים סופר קלים לז'אנר החשמלי ואפשר לרכוב איתם מרחקים יפים, בטיולים רגועים עם קטעים טכניים מזדמנים.

מי שעוד עשוי ליהנות מ- Fourstroke AMP LT הם אנשים בעלי כושר טוב שרוצים לקחת את נושא המהירות והמרחק לשלב הבא. הם עדיין יכלו לעבוד קשה, לקבל תמורת כוח מתגמלת וצנועה מהמנוע ולרכוב מרחקים יפים במהירות גבוהה יותר ובזמן קצר יותר מאופניים ללא מנוע. 

BMC

חשמליים קלים עם 120 מ״מ?

הז'אנר של אופני downcountry חשמליים קלים עם מהלך קצר של 120 מ"מ כבר נבחן אצלנו בעבר, ודומה שקשה לו קצת מול הקהל הנוכחי של החשמליים בישראל. אבל לטעמנו – יש לו מקום. אם יש לאופניים כאלה ללא מנוע מקום, יש גם לחשמליים האלה מקום – ובמיוחד בעיצוב ובמשקל אטרקטיביים כמו שמדגימים ה BMC האלה – עם מנוע שקט ומראה לא חשמלי. 

המשקל הקל יקרוץ להרבה אנשים שלא מסתנוורים מעוצמת המנוע, אלא מעריכים מינימליזם ופשטות.  מי שרוכב בעיקר בסינגלים של קק"ל ושבילי 4×4 מבין שהוא לא צריך מפלצות משקל ושיכוך מוגזם, והוא מרוויח תחושה קלילה והרבה יותר "אופניימית" מ"אופנועית". 

מאת: ודים לינצקי