כנראה שהחלק שהכי ייזכר מאירוע קריט הסינרמה הוא רגע ההתרסקות של אביב גולדין. אביב עמד במוטו של הקריט: מותר להתרסק, אסור להיפצע!

אני שחר נוה, בן 34 ,רוכב אופניים חצי מקצועי, למה חצי? אני רוכב הרבה, גם בעיר, גם מחוץ לעיר וגם בחו"ל. קילומטראז' גבוה, הרבה אתגרים, כמו טיפוס החרמון או חציית האלפים והרוב על אופני פיקסי. אני משקיע באופניים הרבה מאוד מחיי, אני מעצב ביגוד רכיבה, קונה שטויות של אופניים, ביגוד, חלקים, תיקים וכו'. אבל אני עושה את הכל למען הכיף, לא בשביל לנצח תחרות.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

למה לארגן קריט?

השתתפתי בהרבה אירועי אופניים באירופה, תחרויות ומסעות. בארץ, לפני כ- 6 שנים, ביחד עם קבוצת חברים בשם "החיים עצמם" ארגנו תחרויות קריט באופן מחתרתי, תחרויות מסביב לכיכר המדינה, בפארק אריאל שרון, עליקט (מירוץ שליחים בעיר), רכיבות בירה ועוד. השתתפתי גם באופן מחתרתי בתחרויות רשמיות בארץ, למשל לרכב בתוך הפלוטון באליפות ישראל ולעודד חברים תוך כדי. כמו כן את תחרות נס הרים שהיתה ב-2015, עשיתי על אופני פיקסי. את גראן פונדו ערד בלי להתחרות. פעם באופן ספונטני אני ועוד כמה חברים נכנסו למסלול של מירוץ לילה 2 דקות לפני ההזנקה של הרצים, והתחרינו על אופני פיקסי, פשוט כי היה מסלול פתוח בתוך העיר. לפני קצת יותר משנה וחצי החלטתי לארגן תחרות אופניים בתל אביב, תחרות שעדיין לא עשו כמוה בארץ –"קריט החיים" בתוך חניון הסינרמה. הגיעו הרבה אנשים וההצלחה הייתה אדירה, אווירה טובה, מוזיקה, בירה ואופניים.

Fixie Crit

הזנקה למקצה השני. צילום: אבי ולדמן

אז מה זה קריט הסינרמה? ולמה 3?

קריט הסינרמה היא תחרות בחניון הסינרמה שהתקיימה בפעם השלישית. הפעם הראשונה הייתה ב-2020 ונקראה 'קריט החיים', השנייה התקיימה ממש לא מזמן ביוני 2021 והשלישית היתה לאחרונה באוגוסט 2021. קריט הוא מסלול היקפי שיכול לכלול הרבה פניות, לרוב מאוד טכניות או פשוט מעגלי ויחסית קצר שחוזר על עצמו, לעומת קריטריום ארוך. האירוע, הוא אירוע תרבות אורבני: מגיעים אנשים שאוהבים אופניים ואנשים כדי להסתכל אחד לשני על האופניים, לשתות בירה ולשוחח על אופניים. תוך כדי שומעים מוזיקה, שותים עוד קצת בירה וצופים בתחרויות אופניים. האירוע התקיים בחניון הסינרמה שנמצא בתל אביב. ופנוי בשבת ממכוניות, את המסלול אנו תוחמים בעזרת פלטות עץ וסרטי סימון. הפעם היה לנו סידור יותר מקצועי כמו שאפשר לראות בתמונות. באירוע האחרון הלכנו עוד כמה צעדים קדימה והחלטנו להביא אוכל לקהל הרחב, דוכני ציוד אופניים, אופנה ואמנות שאנשים מכינים בעצמם. הגיע אפילו די ג'יי שניגן מוזיקה (אלכס סטם) והיו עוד כל מיני הפתעות.

אנחנו, צוות ההפקה, מאמינים בשיתוף פעולה עם כל רעיון חיובי שיכול לעלות על הדעת וכך קורים דברים נפלאים. הרבה חנויות ויבואנים תרמו פרסים מאוד שווים לתחרות, כמו חולצת רכיבה, מנעול לאופניים, ערכות ניקוי, רצועות בעיצוב אישי לתחרות ועוד. כל האירוע נעשה ע"י הקהילה עצמה ובהתנדבות. ארגון המוזיקה, שינוע הציוד, ארגון הבירה הקרה, סלילת המסלול ועד הפירוק בסוף האירוע. הכל בוצע בידי שמונה מכורי אופניים. עבדנו בשיתוף פעולה, השקענו ופתחנו את הלב כדי שהאירוע יהיה הכי מקצועי וגם הכי כיף שאפשר. חשוב לציין, רוב הקהילה נמצאת בקבוצת הפייסבוק: פיקסי Fixie & SS city bike Israel.

Fixie Crit Tel Aviv

"מיני" משמאל במהלך המקצה הראשון. צילום: אבי ולדמן

קצת על תחרות הסינרמה קריט

הגיע לאירוע כל מי שאוהבת ואוהב אופניים ואנשים. אפשר למנות משפחות, ילדות וילדים, כל מי שפעם רכב על אופניים והיה לו כיף, מי שאוהבת לרכב למכולת על אופניים או מי שמתייצב כל שבת בבוקר בסינגלים של בן שמן.

התחרות המרכזית היא הקריט, משתתפים בה רוכבות ורוכבי פיקסי. פיקסי הם אופניים עם הילוך אחד קבוע, ללא פריילוף (שמאפשר לגלגל האחורי להתגלגל גם בלי שמפדלים) וללא ברקסים. התחרות מתחילה בשני זינוקים המשמשים כחצאי-גמר ומהם ארבעת הראשונים בכל אחד מהמקצים עולה לגמר.6 המקומות הראשונים בגמר מקבלים נקודות ובסוף העונה הרוכב עם הכי הרבה נקודות מנצח וזוכה לתהילת סצנת הפיקסי. בסוף העונה אנחנו מקווים שיהיו פרסים שווים במיוחד לזוכים כמו שלדת אופניים או זוג גלגלים. לסינרמה קריט 3 הכנתי גביע למנצח – מנעול פרסה יצוק בבטון, סמל אורבני של רוכבים עירוניים. עיידן בן-דויד הכין שלוש מדליות למנצחים מגלגלי שיניים.

גביע קריפטונייט פיקסי קריט

גביע מנעול פרסה למנצח הקריט. צילום: שחר נוה

חוץ ממקצה אופני הפיקסי יש מקצה פתוח לכל סוגי האופניים והם יכולים להתחרות או אפילו רק לנסות את המסלול. בתחרות הזו השתתפו רוכבי כביש מקצועיים שנתנו הופעה מרשימה לא פחות מרוכבי הפיקסי. השתתף וזכה במקום הראשון נתי הורטיג מקבוצת דינאמו רייסינג ודניאל פלדמן שהיה פעם רוכב פיקסי אבל מאז שעבר לניו-יורק הוא יותר בקטע של אופני כביש.

תחרות טראקסטנד פיקסי

נתי נותן בראש בתחרות טראקסטנד ומנצח את כל בעלי הפיקסי. צילום: אבי ולדמן

עוד מספר תחרויות מיוחדות שהיו

  • טראק סטנד – תחרות שבה צריך לאזן את האופניים בלי לפדל, אחרי זמן מה מורידים יד אחת מהכידון, אחר כך את השנייה ואז את החולצה. האחרון שנשאר על האופניים מנצח
  • תחרות הסקיד הארוך בעולם – אז כמו שאמרנו לאופני פיקסי אין ברקסים ואין פריוויל. הדרך להאט את האופניים היא נעילת הגלגל האחורי בעזרת כוח הרגליים על הפדלים כנגד כוח התנועה, ובסלנג "סקיד". מי שעושה את הסקיד הארוך ביותר הוא המנצח. גם בתחרות הזאת היתה התרסקות, אבל יונתן יצא בשלום הודות לזריזות וטכניקה. בתחרות הזו ניצח אוראל דאדשווילי.
  • תחרות האופניים היפים בעולם- כי סטייל זו בעצם הסיבה שהתכנסנו.הנחנו את האופניים על האספלט ובחרנו את היפים ביותר. בתחרות הזו ניצחו אופניי הדאוס השבורים של אביב גולדין
פיקסי סינרמה קריט

יונתן מדגים טכניקות למתקדמים בלבד. צילום: אבי ולדמן

שיטת הניקוד בסבב הקריט

החל מהקריט השני עלה רעיון לקחת את התחרות עוד צעד קדימה, לארגן ליגה לרגליים ולעשות את התחרות כל חודשיים, בכל מזג אוויר כשבסוף יש ספירה של נקודות מצטברות ומי שצובר הכי הרבה נקודות הוא המנצח הכללי וזוכה לתהילת הקהילה.

שיטת הניקוד:

  • מקום ראשון 10 נק',
  • מקום שני 8 נק',
  • מקום שלישי 6 נק',
  • מקום רביעי 4 נק',
  • מקום חמישי 3 נק'
  • מקום שישי 2 נק'.

ולדבר הכי פחות חשוב לנו, רשימת המנצחים בקריט הסינרמה 3:

  1. "מיני" דאורייטה
  2. איתמר ולדמן
  3. אוראל דאדשווילי
  4. לאקלן מארי
  5. גיא פרנקל
  6. הלל ביבי
  7. אביב גולדין
  8. יונתן אלוני

יפה לראות שהכל יכול להשתנות בין תחרות לתחרות. רוכבים לומדים את המסלול ואת הרוכבים האחרים, מתי לתקוף, מתי לעקוף ובאיזה יחס של גלגלי שיניים הכי כדאי לרכב. בסופו של דבר, מי שזכה בתהילת הפיקסי הוא "מיני", רוכב מאוד ותיק על פיקסי, בוגר משאר הרוכבים בעשור. מיני הגיע עם אשתו ושני ילדיו שלו לעודד. מיני היה בעברו השליח הטוב בעיר ללא ספק וזכה מספר פעמים בתחרויות פיקסי בעבר.תהילת הפיקסי לא חדשה לו והפעם זכה לתואר האבא של הפיקסי. היום הוא מורה מחנך, מדריך קבוצת אופניים תחרותית על אופניי הרים וגם מתחרה בוולודרום. 

מנצחי פיקסי קריט

המנצחים: אוראל, איתמר ומיני עם ילדיו.

כמה דברים אחרונים חשובים, לאירוע לא מוזמנים "דושבאגס" למינהם כלומר אנשים בוייב שלילי. אם יש לכם חברים כאלו אנא תאמרו להם שזה אירוע גרוע ושלא כדאי לבוא. עד עכשיו האירועים הצליחו בזכות אנשים טובים! התחרות היא כיפית, וניצחון זה הדבר האחרון שחשוב עבורנו.

בייקפאנל בטלגרם, לחצו פה לראות את זה! 

מאת: שחר נווה
צילום: אבי ולדמן, אביב גולדין, אביעד הדר, שחר נווה, עדי דאורייטה