איך היתה ההתנסות הראשונה שלכם מהקרוספיט? לקחנו את כותבי ארבעת הפאנלים – חבורה משובחת של רצים, רוכבים, מטפסים ומטיילים ואנשי אאוטדור להתנסות ראשונה בשיעור נסיון בקרוספיט ואלה הרשמים שקיבלנו. האם קרוספיט מתאים גם לכם? קראו וקבלו תשובה:

את ההתנסות ארח מועדון Crossfit Blend – ברמת אביב, בהדרכת אבירם גרטי שכותב ב FITPANEL. עשינו את זה כ"אירוע חברה" לכותבים שלנו. אתם מוזמנים ללחוץ על הקישורים בשמות הכותבים, ולהכיר את הכתבות והתכנים המעולים של כל אחד מהם בארבעת האתרים:  OUTPANEL * RUNPANEL * FITPANEL * BIKEPANEL

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הפתרון לרצים ורוכבים שמתחמקים מאימוני כוח!

דפנה שב פרחי – רצה למרחקים ארוכים, מאמנת מנטלית לספורטאים: אימון הקרוספיט חידד לי מה שידעתי כבר מזמן, שרצים מזניחים את אימוני הכוח שלהם. נכון שהמפגש לא היה קשור בריצה, אבל בתור רצה ומאמנת שהשתתפה לא יכולתי שלא לעשות את ההקשר. אני בטוחה שכמוני, גם הרבה רצים היו מגלגלים את העיניים אם היו מציעים להם להכניס 2-3 אימוני קרוספיט בתוך שבוע עמוס קילומטראז', בוודאי הרצים שבקילומטראז' על הצד הצפוני של הסקאלה. אולם אחרי שהתנסיתי בעצמי באימון קרוספיט גיליתי שלגמרי יכול להיות פה טוויסט בעלילה. הקרוספיט מתבסס על המון תנועות פונקציונאליות ושילוב של כמעט כל מרכיבי הכושר הגופני, יתרון נוסף הוא האופי הקבוצתי של האימון. בכל מקרה כרצים אנחנו חייבים את אימוני הכוח, וגם ככה כל כך קשה לנו להכניס אותם ללו"ז, אז דווקא מנוי לשיעורי קרוספיט יכול לסגור את הפינה. באים, נפגשים, מסמנים וי על העניין. הרי כל רץ מבין שהצד הקשה של הריצה זה לא הריצה, זה דווקא אימוני הכוח. אנחנו בורחים למה שקל ונוח, וגם אני נופלת בזה, עוד קילומטר במקום כמה דקות של חיזוקים. 

 


לסיכום החוויה – אבירם העביר את האימון בצורה מקצועית, עם הרבה ידע והרבה דגשים על ביצוע נכון של התרגילים. כמות הסקוואטים והדד-ליפטים היתה רבה. אם נפשט את זה לרצים: ההמסטרינג והגלוטאוס עבדו חזק. תרגילים כמו חתירה בישיבה, "ברפיז" גם בכמות לא מבוטלת, כל כך מועילים לפלג הגוף העליון ושרירי היציבה. אז נכון, אני מרגישה שנתפסתי בחולשתי, אבל להתאמן בקבוצה, ממש כמו בקבוצת ריצה זה כיף ומעביר את האימון מהר. אני שוקלת את צעדיי כרגע למועדון הקרוספיט הקרוב.

קרוספיט ניסיון

תנועות רלוונטיות גם למטיילים

ענבר חסידים – מטיילת ועוסקת ביוגה – האמת שלא היה מושג בכלל למה אני נכנסת. אני מגיעה מעולם היוגה והטיולים, אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שנגעתי במשקולת או קפצתי בחבל. כבר מהרגע הראשון הרגשתי שהאווירה היא חלק גדול מהעניין. די מהר אחרי שהתחלנו הדופק התחיל לעלות והזיעה התחילה לזרום, היה משהו במאמץ פיזי מהסוג הזה שאני פחות מכירה שדרש ממני גמישות מנטלית לדחוף ולהצליח. אין סיכוי שהייתי עושה דבר כזה לבד והיה משהו בקבוצה ובאינטראקציות שנותן פוש של מוטיבציה, תחושת מסוגלות ומצב רוח טוב. 

ההסבר על התנועות הפונקציונליות כלל בעיקר דוגמאות די יומיומיות (שקיות בסופר, מדפים גבוהים..) אני דווקא חושבת על כך שחלק מהתנועות האלה לגמרי רלוונטיות בעולם הטרקים וההליכה בשטח ויכולות למנוע פציעות… יומיים אחר כך אני עדיין מרגישה את הרגליים, אבל יכולה להגיד שאני בהחלט סקרנית לגבי עולם הקרוספיט. מי יודע אולי אנסה את זה שוב.

קרוספיט לדוגמא

חווית האימון בקבוצה מצוינת

דגן לוינסון – טריאתלט ואיש ברזל: אני מגיע מעולמות האירובי. טריאתלון למרחקים ארוכים (איש ברזל). אני חדש לחוויה הזו ומבחינתי קרוספיט נכנס תחת הקטגוריה של "חיזוקים" או "השלמות" לתחום העיקרי שלי. עבורי זה היה תמיד מסוג האימונים בחדר כושר שאף אחד לא אוהב לעשות אבל עושים כי מבינים שזה חשוב / צריך לעשות. מתוך כך הציפיות לא היו גבוהות אך אני חייב לומר שהופתעתי לטובה. לעומת אימון רגיל בחדר כושר שאתה עושה לגמרי לבד עם מכונה ועובד על תנועה בודדת מאוד מדויקת כאן העבודה היא בקבוצה, תנועות נרחבות יותר שמפעילות כמה חלקים של הגוף. בסופו של דבר ההרגשה היא שהתנועות הבסיסיות הם דומות לתנועות המוכרות אבל העבודה יותר נעימה יותר עקב העובדה שעובדים בקבוצה וכן התנועות מורכבות יותר ומפעילים יותר קבוצות שרירים. כמו כן במהלך האימון אפילו מעלים קצת דופק ככה שאני בהחלט קניתי! 

מגזין כושר

תרבות של כושר גופני

מקס ביחובסקי – רוכב כביש למרחקים ארוכים: קרוספיט… קרוספיט בשבילי היה סוג של קופסה שחורה, שכל מה שידעתי שיש בתוכה – תרגילי כח מטורפים, שבסופו של דבר דופקים לך את הגוף מבחינת בריאות. כל אחד מראה בסושיאל משקלים מטורפים, בלי להבין מה מותר ואיך אסור. אז זהו, שזה לא זה. ממש לא זה. בכלל בכלל לא זה.

אימון קרוספיט טוב הוא אימון עם מאמן מוסמך, שמסביר ומדגים לפני כל תרגיל – מה, איך ולמה. מסתובב בזמן התרגילים בין מתאמנים ומכוון אותם איך לעשות יותר נכון את התרגיל. מה עמידה נכונה, איך לא להיפצע ואיך להוציא ממך את המקסימום.

מדובר באימון קבוצתי, בניגוד לאימון בחדר כושר, לדוגמה. גם אנשים תחרותיים וגם כאלו שאוהבים להזיע ובכיף לשרוף המון קלוריות יחד עם עוד אנשים – קרוספיט, יופי של "חוג" ספורט בשבילם. תכלס, קרוספיט הוא בראש ובראשונה תרבות כושר גופני. 

דדליפט קרוספיט

מתאמנים על מצבים מחיי היום יום

שחר אלוש – טיילן, טריאתלט ורץ אולטרה מרתון: הגעתי עם הרבה שאלות ותהיות, שכן לא יצא לי להתנסות באימון קרוספיט מימי. המאמן שהדריך אותנו פתח בהסבר כללי שענה על רובן, ואת השאר שאלתי וקיבלתי תשובות מנומקות. המשפט שתפס אותי בעיקר היה "אנחנו מנסים לדמות מצבים מחיי היום יום, כדי להתחזק דווקא בהם". 

ההתנסות הייתה טובה ואהבתי את העוצמה שטמונה בקבוצה פעילה, שזה החוזק של הקרוספיט כך הסבירו. אני חושב שדווקא את עניין הקבוצה הפעילה צריך להעצים ולמנף ואפשר לעשות רוטציה בזוגות כדי להכיר יותר, וכך לחזק את הפן החברתי ואת חווית הקבוצה. 

אני מגיע בעיקר מאימוני הליכה ארוכה, ריצה, רכיבה וקצת שחיה. אימוני כוח לעיתים בתוכנית שלי, אך איני מצליח להתמיד בהם. אולי אם הייתי חלק מקבוצה קבועה עם מטרות אישיות ומשותפות הייתי מצליח להתמיד יותר. יש לי מכון קרוספיט ליד הבית ויתכן שאקפוץ לשם בקרוב להכיר את הקבוצות, אולי אתאים לאחת מהן.

פעילויות גיבוש

נשים בקרוספיט – עצמאות וביטחון 

מאיה לינצקי – כושר וקרוספיט: מפגש הפאנ-פאנל לא היה ההתנסות הראשונה שלי מקרוספיט. הייתי שנתיים בקרוספיט ואז התגייסתי לצה"ל. בשבילי, הקרוספיט שומר על הבריאות של הגוף ושל הנפש: מצד אחד זה ספורט, ומהצד השני התנועתיות בהרמת משקולות, הטכניקה, האנדרנלין מהקצב והעבודה עם כולם נותן לי אושר שלא אקבל בחדר כושר או ריצה. החיסרון בקרוספיט הוא השימוש בציוד ומתקנים, אז אי אפשר להתאמן on the go, כמו בחופשה בחו"ל או בצבא.

בתור אישה, הקרוספיט עוזר לי לחזק את החוזק שלי, ובעצם הופך אותי ליותר עצמאית: אני זו שפותחת צנצנות בבית, אני יכולה להרים 2 שקיות סופר כבדות בFarmer Carry מהאוטו עד הבית, אני יכולה להרים רכיב כבד להרכבה על כטמ"מ. מעבר לחוזק נטו, הקרוספיט נותן לי ביטחון עצמי, שבא מהשילוב בין חוזק, חיטוב והאמונה שאני יכולה לעשות דברים קשים.

מועדון קרוספיט

המטרה – להתאמן בלי חולצה? 

איגור מינץ – פיזיותרפיסט ורץ: היו כמה שנים בהם חשבתי על הקרוספיט כספורט מגוחך וטרנדי שמטרתו להתאמן ללא חולצה ולספר לעצמך שאתה קשוח. חשבתי שזה יחלוף כמו אופנות אחרות.

לפני כשנה צפיתי בנטפליקס בכמה סרטים דוקומנטריים על הענף כולל תיעוד של התחרויות. אחרי שהכרתי מעט את הספורטאים והספורטאיות והדרך שעשו התחלתי להתלהב. בחודשיים האחרונים אני מתאמן במועדון בכפר סבא ומרוצה מאוד.

תרגילים עם משקולות

עבודה על כל קבוצות השרירים בגוף

אלעד פריזט – ג'יו ג'יטסו ואופני הרים: מפגש הכותבים האחרון (פאנפאנל) היה התנסות ראשונה שלי בקרוספיט, ראיתי הרבה מידע על הקרוספיט באינטרנט וחשבתי שפחות אתחבר. לאחר האימון היו לי תובנות שונות. האימון בקבוצה היה ממש נחמד, כאחד שרגיל להתאמן עם אוזניות ממש נהנתי מהחברה מסביב ומהעבודה המשותפת בזמן האימון.

הנקודה המרכזית בעיני בקרוספיט היא העבודה על כל קבוצות השרירים בגוף ולא רק על קבוצת שרירים אחת וזה מורגש גם יומיים לאחר האימון. כנראה שקרוספיט לא יהיה הספורט המרכזי שלי, אבל כאימון משלים לא אתנגד לעשות אימון כזה אחת לשבוע. 

מועדון קרוספיט

לשים לב לטכניקה בעייפות

אור דלח – פיזיותרפיסט ומאמן ריצה: אני מכיר את עולם הקרוספיט מחברים כבר זמן רב. בעיקר מחברים בתחום הפיזיותרפיה שתמיד היו נראים גדולים וחזקים מהממוצע, אפילו למקצוע עם זיקה ספורטיבית כמו פיזיותרפיה. אימון הקרוספיט שעשינו בראן פאנל חידד עבורי מספר דברים: 

קודם כל הבנתי למה עולם הקרוספיט יכול להתאים לכולם. בין אם אתה ספורטאי ותיק ובין אם אדם שמעולם לא עשה ספורט. כמו כל ספורט אחר ישנן רמות שונות ואימון יכול להתאים לכולם. יחד עם זאת הרבה מהתרגילים הם תרגילים עם אימפקט או התנגדות חיצונית. היות וקרוספיט הוא ספורט המשלב תרגילי כוח עם דופק גבוה, חשוב לשים בו דגש על עבודה טכנית נכונה גם כשעייפים כדי להימנע מפציעות ועומסים מיותרים. לכן חשוב לבחור בקפידה מאמן שנותן לכך תשומת לב ולעבוד בקבוצות קטנות.

קרוספיט תל אביב

השלמת הכנסה לאולטראיסט חובב

ודים לינצקירץ למרחקים ארוכים ורוכב שטח. הכרות ראשונה שלי עם קרוספיט קרתה אחרי פציעה ברכיבה לפני כמה שנים. ביקור אצל פיזיותרפיסט אז הבהיר לי שלרכב הרבה זה מצויין, אבל חייבים לחזק את כל שרירי הליבה בנוסף ולתחזק אותם באופן קבוע. אחת הסיבות לפציעה אז הייתה בדיוק זו – קריסה של אחת ממערכות השרירים בגוף בגלל היעדר תמיכה משרירי ליבה. חבר מרכיבה המליץ לי על מועדון קרוספיט בעיר בתור אופציה מעניינת וכל השאר כבר היסטוריה. לאורך יותר מ-3 שנים אני משתדל לפחות פעמיים בשבוע להתאמן בקרוספיט בנוסף לפעילויות ריצה ורכיבה שאני עושה.

די מיד התחברתי לראיון ולפשטות השיטה. כל אימון הוא בעצם כמו רשימת משימות פשוטות ולא מסובכות שאני עושה יחד עם עוד אנשים (10 – 15 מתאמנים). כולם עושים את אותם התרגילים בהתאם ליכולת שלהם וההבדל בד"כ הוא במשקל ובמהירות. מוזיקה מגניבה ברקע ווייב טוב הם תמיד חלק בלתי נפרד מכל אימון. לא עבודה לבד עם פנצטה על שרירים מסויימים בחדר כושר, אלא עבודה פונקציונלית מקיפה על הרבה קבוצות שרירים. 

crossfit blend

המועדון שאירח אותנו מאוד קומפקטי וכל פינה בו מנוצלת היטב. ציוד חדיש ותקין וממש אווירה של ספורט מסביב (המועדון הוא מין כלוב רשת שנמצא בחוץ ושוכן צמוד למגרש כדורגל מוקף באצטדיון עם מסלול ריצה ומגרשי אימונים נוספים).

 

צילום: עופר עברי

רוצים לקרוא עוד על קרוספיט? לחצו כאן!