ב-30.9 יוזנק פלייטיקה אפיק ישראל – טור אופני הרים זוגי בן 3 ימים שמיועד, כמאמר המארגנים באתר ״לרוכבי אופני הרים ששעות על האוכף, התמודדות עם מרחקים ונופי ארץ ישראל מרחיבים וממלאים את ליבם״.

זו השנה הרביעית ברציפות שהטור המאתגר מושך אליו רוכבים מהארץ והעולם. לטובת מי שיקרעו את המסלולים השנה, גל צחור, מארגן האירוע ואדם שראה כמה פודיומים בחייו, הסכים לשתף אותנו בטיפים שיקפיצו לכם את הביצועים. מוכנים? אנחנו יוצאים לדרך.

מאת: גל צחור, מותג האופניים TREK וחברת CTC
צילום: פלייטיקה אפיק ישראל

image05

בחירת בן הזוג

״זה הטיפ המשמעותי ביותר לכל מי שמשתתף במירוץ זוגות״ אומר צחור. ״לא מדובר דווקא ברמת הרכיבה שלו ביחס אליך או שלך ביחס אליו, מדובר בעיקר בכימיה, שלא לומר אהבה, שצריכים לשרור בין בני זוג שבחרו באתגר משותף. בעיני רמה זהה חשובה פחות מגישה זהה – שני בני הזוג צריכים להיות תחרותיים מאוד, או ששניהם יבואו בהחלטה לסיים, או בהחלטה שלא להפסיד לזוג כזה או אחר – העיקר שיהיה, כמו בזוגיות קצת, תיאום צפיות״.

חלוקת תפקידים

תיאום הציפיות מהפסקה הקודמת מכתיב גם חלוקת תפקידים ברורה בין בני הזוג, מדגיש צחור. ״חשוב לדעת לחלק את התפקידים בין בני הזוג. זו תחרות של בין 5 ל-10 שעות שמתפרשת על שלושה ימים – אתם לא רוצים ששום דבר יהיה אקראי, גם לא מתי אוכלים. אחרי שעברו 40 דקות רוכב אחד צריך לומר ׳ג׳ל׳, אחרי עוד משך זמן מתחילים לקחת ביסים מחטיף החלבון – מישהו צריך לנהל את זה ולכן בן זוג אחד יהיה שר המשקאות והמזון. מישהו אחר צריך להיות אחראי על  גרף הגבהים, מחשב הדרך, השלב במסלול בו נמצאים. לפי המידע הזה מקבלים החלטות טקטיות כמו להיצמד לדבוקה, להתכוונן לקראת תחנת ריענון וכו׳״.

טיפ נוסף: ״חשוב לוודא שאחד מבני הזוג יודע לעשות תיקוני שטח״.

 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ציוד

״קחו את מה שנדרש, אבל לא שום דבר מעבר״ ממליץ צחור ומפרט: ״צריך לדעת מה האוזן המתחלפת הספציפית של האופניים שלך ולהצטייד בה, לקחת חוליה, תולעים ב-2 גדלים (גדולות וקטנות לתיקון טיובלס). לקחת בין 2 ל-3 פנימיות לזוג ליום ולחלק אותן בין הצוות. אחד מחברי הצוות צריך לקחת אולר אלני עם מפתח שרשרת. אנחנו נחלק לרוכבים השנה בקבוקון שמן קטן לכיס, כי תהיינה חציות מים ואלה ביחד עם מזג אוויר יבש עושים שמות בשרשרת״.

טיפ נוסף: ״אני ממליץ להצטייד בבקבוקי שתיה שקופים, כך נמנעים ממצב בו מגלים במפתיע שהבקבוקים מלאים״

image04

מורל גבוה

״בתחרויות ארוכות הרבה פעמים שוקעים לאט לאט. נכנסים לקצב אפרורי, רמות האנדרנלין יורדות ופתאום הרבה יותר קשה, כואב ולא כיף״. לכן, צחור ממליץ שאחד מחברי הצוות יהיה אחראי על המורל ״על הגוד וייבס, על לשיר שיר קצבי, לשחק בכח משחקים תחרותיים מול זוגות אחרים. כל אלו מעלים אנדרנלין, הופכים הכל לקל יותר ומעבירים במהירות את הקטעים שבהם שוקעים״.

image00

כושר

״רוב האנשים חוששים ללחוץ או לרכוב בסמוך לתחרות, ולפעמים נחים יותר מדי״ אומר צחור ומסביר שדווקא אז כדאי לזוז מהספה. ״אפשר להגיע עם רגליים חדות, רגליים שעבדו טיפה, זה עדיף מאשר להגיע ממנוחה מלאה ארוכה – אז הרגליים מסמורטטות והגוף מגיע רופס, לא אוגר ואוצר שום דבר שנדרש ממנו, ולמעשה משחרר מאגרי גליקוגן וטונוס בשריר. מי שיגיע ממנוחה מלאה יגיע במצב פחות טוב ממי שירכב קל ויתחדד לקראת התחרות״.

טיפ נוסף: ״מי שרוצה להישען על תוכנית אימונים שתיתן תמונה כללית, מוזמן להיכנס לתוכנית החינמית באתר התחרות״.

image03

לא להשאיר מקום להפתעות

״אסור ששום דבר יהיה אקראי״ מדגיש צחור ונזכר ״בתחרות הראשונה שהשתתפתי בה בדרום אפריקה, ב-2007, איבדתי את בן הזוג שלי. היינו 1200 רוכבים על קו הזינוק, התחלנו לטפס בעליה. הייתי בטוח שהוא מאחורי, אבל למעשה הוא בדיוק עקף 3 רוכבים משמאלי, בזמן שאני הבטתי אחורה דרך כתף ימין. לא ראיתי וחשבתי שהוא מאחורה. האטתי כדי שהוא ישיג אותי, והוא המשיך לרכוב מקדימה. ההאטה פתחה פער של 5 מטר כשאני ממתין לו, כי אני בטוח שהוא מאחורי. הגעתי לזנב של הפלאטון. זינקנו בשורה ה-3, והמתנתי 1200 רוכבים לגלות שהוא לא שם – אז התחלתי לנסוע קדימה. בינתיים הוא היה בטוח שאני מקדימה עם שרשרת קרועה… חשוב להיות נוכח ועירני לבן הזוג״.

image01

תסמונת היום הראשון

״כדאי להיזהר מתסמונת היום הראשון״ אומר צחור ״אז כולם חזקים, האנדרנלין גבוה, אף אחד לא יודע אם הוא נמצא במקום בו הוא אמור להיות מבחינת רמה, כולם שואפים להיות מקדימה. רוכב פלוני או הזקנה מהמסדרון יכולים להפיל אותך שניה אחרי הזינוק רק כי הוא או היא מגיעים לקו הזינוק עם מוטיבציית יתר – צריך לקחת את זה בחשבון״.

image02

קווי התפר

״יש לתת תשומת לב לקווי התפר, למעברים בין אספלט לכורכר, לדוגמא. צריך לשאול את עצמך ׳מה קרה? מה זה דורש ממני? מה השתנה?׳. בין עצירה לתחילת רכיבה, בזינוק, בתחנת ריענון, בהורדת רגל בעליה, במעבר מיבש לרטוב חשוב לבחון מה השתנה. אם לא עושים את זה מאבדים בן זוג. אם, לדוגמא, עצרתם באזור החופשי בלי לוודא ששניכם מודעים לכך, אחד מתארגן ויוצא והשני לא מבין איפה בן הזוג שלו. אם חשובה לך התוצאה – איבדת זמן. כל קו תפר הוא מקום לתקלה, וכשמדברים על ביצוע מדוייק ולא אקראי אלה הם המקומות בהם צריך לחדד את החושים. שיהיה לכולם בהצלחה״!

מותג האופניים TREK וחברת CTC הם בין נותני החסות הראשיים לפלייטיקה אפיק ישראל. CTC תעניק הטבות למשתתפי התחרות ותשמח לפגוש את כולם במתחם האקספו. רוכבים על אופני TREK? בואו לאוהל ה-VIP שלנו ונדאג לפינוק לכם ולאופניים שלכם.

מאת: גל צחור, מותג האופניים TREK וחברת CTC
צילום: פלייטיקה אפיק ישראל