קשה לחשוב על מוצר בכל ענף ספורט, שלא ניתן למצוא בדקטלון. אם אתם לא רודפים אחרי המותגים הגדולים ולא מתכננים לקחת הלוואת גישור על מנת להצטייד באביזרי ספורט בסיסיים – אין מצב שתצאו מסניף דקטלון בידיים ריקות. אנחנו הצטיידנו בקסדה לרכיבת שטח ויצאנו לבדוק.
Rockrider – מותג הבית של דקטלון לאופני הרים וציוד רכיבת הרים
עד שנת 2018 מי שהיה נכנס לאחד מסניפי דקטלון בעולם בחיפוש אחרי ציוד לרכיבת הרים ואופני הרים, היה נתקל במותג הבית של החברה בשם B’Twin. לחברת B’Twin היה פורטפוליו מאוד מרשים של שלל תתי מותגים לכל תחומי הרכיבה – מאופני כניסה דרך אופני ילדים, עד לאופני כביש ואופני שטח רגילים וחשמליים. בשנת 2018 דקטלון החליטה לשווק את כל הציוד לרכיבת שטח, תחת המותג Rockrider ובכך לפצל רשמית אותו ממותג האם B’Twin.
היום מי שמחפש ציוד רכיבת שטח בדקטלון, ימצא שם את Rockrider כמעט בבלעדיות. קסדת המבחן של המותג המדובר היא אחת מתוך 12 דגמים / צבעים של אותה הקסדה ומי שיעמוד מול המדף עם כל הצבעים ימצא את עצמו הולך לאיבוד. למזלו של כותב שורות אלה בזמן ביקורו בסניף דקטלון בראשון לציון לא כל הצבעים היו במלאי במידה הנדרשת וזה צמצם משמעותית את מלאכת הבחירה.
Rockrider ST500 – מבחן הנראות
אמירה רוסית עתיקת יומים אומרת שבן אדם נשפט ראשית לפי מראהו ולאחר מכן מתייחסים אליו לפי חכמתו. אם לתרגם את האמירה הזו לשפת רוכבי האופניים – אנחנו נשפטים קודם כל על איך אנחנו לבושים ורק לאחר מכן על איך ועל מה אנחנו רוכבים. קסדת המבחן די בקלות מסמנת את המשבצות הנכונות בסעיפי העיצוב והנראות ומבחר הצבעים העשיר רק עושה את זה ליותר קל. בחלק מהמקרים מי שרואה אותה בפעם הראשונה חושב שמדובר בדגם של מותג אחר ומחיר יותר מכפול. אחרי היוודעו של אלון יוחסין של הקסדה ובמיוחד, אחרי חשיפת מחירה, רוב האנשים נשארים פעורי פה. בהחלט לא מה שרוב הרוכבים היו מצפים לראות כשאומרים להם צמד המילים “קסדה מדקטלון”.
כרטיס ביקור – קסדת שטח Rockrider ST500
- ריפוד מתפרק וניתן לכביסה / ניקוי / החלפה
- גלגלת עורפית להידוק היקפי
- 17 פתחי אוורור
- מצחיה נשלפת (לא מתכווננת)
- קוקו – friendly
- חומר מעטפת חיצונית – יציקת פוליקרבונט
- מידת L משקל – 336 גר’
- תפס ייעודי להרכבת פנס אחורי
- מחיר – 185 ש”ח בסניפי דקטלון
מבחן החבישה
לפי הפרסום של דקטלון, קסדת Rockrider מיועדת לרכיבות ארוכות (מעל שעתיים) ואם כך הדבר, היא חייבת להיות בלתי מורגשת על הראש. לפי טבלת המידות, כותב שורות אלה נמצא בין המידות M ו-L ולקח לו לפחות רבע שעה להיסגר על איזו מידה יותר נכונה עבורו. לבסוף, משום שרוב השנה אני חובש בנדנה שחוצצת בין הקסדה לראש, העדפתי ללכת על מידה גדולה יותר ולא להיות מוגבל בעובי הבנדנה.
המבנה הפנימי של הקסדה התאים לגולגולת שלי כמו כפפה ליד. ברגע שסוגרים את חוגת ההידוק ההיקפי מעל העורף, הקסדה “מתיישבת” במקום ללא נקודות לחץ. בחבישה במקום, עוד לפני הרכיבה, הרגשתי מאוד נוח. רצועות הצד מתכווננות ללא צורך להוריד את הקסדה מהראש ומה שהכי מפתיע – יש לכל רצועה משולש הפרדה לכל אחת מהרצועות. זה פורס את רצועות הצד מסביב לאוזניים ומפזר את ההידוק בצורה יותר אחידה על הראש. אהבתי.
פרט נוסף חשוב מאוד שגם במשבצת שלו הקסדה סימנה “V” – התאמה למשקפיים. ניסיתי מספר סוגי משקפיים ובאף לא אחד מהם לא הייתה התנגשות או הפרעה כלשהי. הקסדה והמשקפיים שמרו על יחסים דיפלומטיים תקינים לאורך כל המבחן. הקסדה היא unisex ודבר אחד לא יכולתי לבדוק בה – התאמתה לקוקו. לפי התמונות באתר החברה היא לגמרי קוקו-friendly.
מבחן הרכיבה הארוכה
זה ה- money time של כל ציוד אופניים באשר הוא. לא משנה איך הוא נראה מול המראה או בתמונות סלפי, אם הוא לא נוח ברכיבות, הוא יישאר במחסן. חבוש בקסדת Rockrider יצאתי למספר רכיבות ארוכות של כמה שעות כל אחת. דיסקליימר קטן לפני המסקנות – המבחן בוצע בחודשי הסתיו המאוחרים בואך החורף הישראלי ולכן לא תראו התייחסות שלי לרכיבה בתנאי חום ולחות של הקיץ. הרכיבות הכי חמות שלי היו בערבה, כאשר הטמפרטורה לא עלתה מעל 28 מעלות והלחות יצאה לחופש באילת ולא הציקה. לא חוויתי בהן בעיית אוורור או נקודות לחץ. ההיפך – הקסדה ישבה במקום, מהודקת היטב בעורף ועשתה את עבודתה בצניעות מבלי ששמתי אליה את הלב. כל אחד מ-17 פתחי האוורור שלה עשה את מה שהוא היה צריך לעשות. פרט מעניין שכן שמתי אליו לב הוא שמצחיית הקסדה היא בהירה (בצבע של הקסדה) והיא לא ממש עבה. ברגע שרוכבים מול השמש האור עובר קצת דרכה. זה לא הפריע ולא הציק. הסיבה היחידה שאני מזכיר את זה היא שזה אופייני לקסדות בהירות ומי שזה עלול להפריע לו – עדיף לקחת קסדה בצבע כהה יותר.
ריפוד הקסדה הוא די מינימלי והחלק המתפרק בו הוא רק באזור המצח. החלק הלא פריק שעשוי מחומר EVA, נמצא באזור הקודקוד. רוב הרכיבות שלי היו עם בנדנה ורק חלק קטן היה ללא. מכיוון שיש לי עדיין קצת שיער על הראש, לא יכול להעיד לגבי הרגשה של חבישת קסדה ישר על הראש למי שאין לו שיער כלל או ראשו מגולח.
פרט חשוב בעניין הריפוד – דקטלון מוכרים ריפוד החלפה לקסדה זו. מי שלא מקפיד לפרק את הריפוד אחרי רכיבה ולכבס, אלא מעדיף ישר לקנות ריפוד חדש – לידיעתכם.
סיכום
קסדת Rockrider של דקטלון ליוותה אותי במהלך כמעט חודש מבחן ותמשיך ללוות אותי ברכיבות ארוכות וקצרות עוד הרבה זמן. אישית, אני מעדיף אותה על פני קסדת מותג אחרת שיש לי, שהיא פחות נוחה. נכון שלא תמצאו בקסדה זו שמות מפוצצים של טכנולוגיות יקרות, אבל היא עדיין עומדת בכל התקנים הנדרשים באירופה ובארץ ותגן על ראשכם בעת הצורך. התמורה שמקבלים ב- 185 ש”ח כאן היא ללא ספק שווה כל שקל. מעבר ל- good value for money, היא לא נופלת בעיצוב משום קסדת מותג אחרת וכחבילה כוללת, בעיניי, מאוד מומלצת.
מאת: ודים לינצקי
צילום: עופר עברי, ודים לינצקי
⬇️⬇️⬇️ אגב, שמת לב למלבנים האלה לשיתוף כתבות? אם אהבת את התוכן שלנו, התודה הכי גדולה עבורנו היא שיתוף שלהן לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך